Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@02:30:06 GMT

هیچ نهاد و ساختاری از حقوق معماران دفاع نمی‌کند

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۴۶۵۸۴

هیچ نهاد و ساختاری از حقوق معماران دفاع نمی‌کند

موسس مرکز مطالعات حکمت دانش و فن شهرسازی و معماری ایرانی اسلامی گفت: متاسفانه هیچ نهاد و ساختاری نداریم که از حقوق معماران در برابر مشتریان دفاع کند.

به گزارش ایسنا، هادی عرفان در نشستی که با حضور تعدادی از معماران در محل مرکز آموزش عالی کاشمر برگزار شد، به اهمیت معماری، سبک زندگی و کارآمدی آن اشاره کرد و افزود: بسیاری از مردم با معماری آشنا نیستند و این ناآشنایی موجب شده در این خصوص با مشکلات زیادی مواجه باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اظهار کرد: مردم نمی‌دانند از معماران باید چه بخواهند، به دلیل این که جامعه معماری فقط با ادبیات تخصصی با مردم صحبت کرده‌اند، این نوع ادبیات موجب شده اکنون مردم ندانند چه چیزی از ما بخواهند و این ایراد به خود جامعه معماری برمی‌گردد.

عرفان ادامه داد: ایران یکی از معدود کشورهایی است که ساختار حرفه‌ای برای دفاع از صنف معمار ندارد، هرچند عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان می‌شویم اما در تخصص هفتگانه آن تنها تخصصی که کمی و کیفی است معماری بوده و باقی همه کمی هستند.

وی بیان کرد: همیشه این چالش را داریم که گفتمان حاکم بر سازمان‌های نظام مهندسی دغدغه کمی دارند اما جامعه معماری دغدغه کیفیت فضا را دارند.

عرفان تاکید کرد: گفت‌وگوهایی که در نظام مهندسی مطرح می‌شود با دغدغه‌هایی که معماران دارند دچار چالش است، به همین دلیل برای رفع مشکلات ابتدا باید حلقه‌های مفقوده معماری موفق را شناسایی کرد سپس به تعریف آن پرداخت.

موسس مرکز مطالعات حکمت دانش و فن شهرسازی و معماری ایرانی اسلامی عنوان کرد: در بخش معماری حلقه‌های مفقوده بسیاری داریم به طوری که نه یک نظام معماری وجود دارد تا دفاع کند و نه استانداردی در این بخش است.

وی اظهار کرد: به رغم این که استاندارد صنعتی برای مصالح ساختمان داریم اما استاندارد معماری برای مصالح ساختمانی نداریم و این موجب بروز مشکلاتی شده است.

عرفان همچنین گفت: متاسفانه نهاد و ساختاری نداریم که از حقوق معمار در برابر مشتریان دفاع کند، آموزش معماری منطبق با نیازهای بازار نیست و گرایش‌هایی که در رشته‌های ارشد است با نیاز بازار فاصله جدی دارند.

وی ادامه داد: باید ادبیات بنگاهی جای خود را به معماری بدهد، هنوز هم در اقتصاد مسکن ادبیات بنگاهی حاکم است.

عرفان افزود: در همه جای دنیا سبک زندگی با معماری گره خورده است، در سبک زندگی با چندگانگی مواجه هستیم به طوری که از سویی رسانه‌ها سبک زندگی را ترویج می‌کنند که برگرفته از زندگی غربی است و از سویی تلاش می‌کنند معماری گذشته را همراه با یک سری تصاویر منفی از جمله این که در این خانه‌ها کارهای خلاف صورت می‌گیرد، ارائه دهند.

وی عنوان کرد: در زندگی پرشتاب امروزی به سمتی می‌رویم که معماری در سبک زندگی جایگاهی ندارد و بیشتر از غربی‌ها الگوبرداری می‌شود.

عرفان اظهار کرد: باید در معماری مطالعاتی داشته باشیم تا نیازهای مردم را قبل از این که خودشان بخواهند بفهمیم و سپس به زبان معماری برایشان طراحی کنیم. معماران فقط نقشه کش کارفرماها نیستند بلکه باید معمار آن‌ها باشند، به رغم این که معماران باید در سبک زندگی مردم نقش بسزایی داشته باشند اما اکنون این گونه نیست.

موسس مرکز مطالعات حکمت دانش و فن شهرسازی و معماری ایرانی اسلامی اظهار کرد: این که برخی با ماشین‌های خارجی در خانه‌های قدیمی زندگی می‌کنند با یکدیگر در تضاد است، باید معماری به‌روز شود اما آن عقبه فرهنگی را در خود مستتر داشته باشد.

وی گفت: معماران تنها مهندسانی هستند که خلق فضا می‌کنند نه ساخت فضا؛ صفت معمار را برای هر کس نمی‌توان به کار برد در واقع معماران به کیفیت فضا می‌پردازند.
 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۶۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود

مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج امام حسین (ع) اصفهان گفت: شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی محسوب شده و حساسیت فوق العاده‌ای در برابر حرکات نفوذی در اندیشه اصیل اسلامی داشت.

حجت الاسلام علی نوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در اصفهان اظهار کرد: اگر فهم سیاسی بالاتر و تحلیل بهتری وجود داشته باشد، انقلابی و ضد انقلابی بهتر از یکدیگر تمایز داده می‌شوند و هم چنان که در ابتدای انقلاب انواع گروه‌ها و جریان‌های چپ و راست وجود داشت و اگر افراد تحلیل خوبی داشتند، جزئی‌تر وارد مسائل شده و فرق انقلابی و ضد انقلابی را بهتر درک می‌کردند.

وی با تاکید بر گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و نقش بارز ایشان در تفکر اسلامی تصریح کرد: شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی محسوب شده و حساسیت فوق العاده‌ای در برابر حرکات نفوذی در اندیشه اصیل اسلامی داشت.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج امام حسین (ع) اصفهان خاطرنشان کرد: شهید مطهری به برخورد انفعالی اکتفا نمی‌کرد بلکه اول دیدگاه جهان بینی اسلامی را بیان و سپس تألیف می‌کرد.

نوری یکی از خصوصیات شهید مطهری را جدال احسن در مسائل مهم و افکار انحرافی مانند ماتریالیسم عنوان و تاکید کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های شهید مطهری در نقد اندیشه‌های مخالف، پرهیز از مطلق گرایی است و این بدین معنا است که نه عینک خوش بینی میزند تا به اعمال دیگران نظر کنند و نه عینک بدبینی به چشم داشتند که دیگران را مقصر بدانند.

وی اضافه کرد: استاد شهید مرتضی مطهری، معلم بزرگی برای دیروز، امروز و فردای کشور است و ایشان متفکری دین شناس بود که در برابر التقاط، نفاق و تهاجم فرهنگی غرب و شرق ایستاد و اسلام ناب و اسلام فقاهتی را ترویج داد.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج امام حسین (ع) اصفهان تصریح کرد: ایشان همچنین از دیگر ویژگی‌های این متفکر اسلامی را انصاف علمی عنوان کرد و ادامه داد: شهید مطهری در پاسخگویی به شبهات و نقد اندیشه‌ها، روحیه استکباری و بزرگ اندیشی نداشت و بر همین اساس ایام گرامیداشت مقام این استاد شهید تحت عنوان هفته عقیدتی سیاسی در سپاه نام گرفته است.

کد خبر 750079

دیگر خبرها

  • تحول ساختاری در فرایند حمل‌ و نقل کالا در استان یزد
  • انتشار نخستین فراخوان شناسایی سازندگان حرفه‌ای ساختمان در اصفهان
  • مسائل جامعه ایران ساختاری است و نیاز به تلاش گسترده برای حل آن است
  • شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است.
  • آخرین نهاد مسئول استیفای حقوق مردم دیوان عدالت اداری است
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد