Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو پیشین کمیسیون قضایی مجلس گفت: باید در لایحه اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی احتیاط لازم صورت گیرد چرا که ایران جزء کشورهای مهاجرپذیر نیست که ظرفیت پذیرش تبعه از دیگرکشورها را داشته باشد، همچنین از لحاظ مباحث امنیتی و سیاسی ممکن است در آینده مشکل‌آفرین شود.

محمدعلی اسفنانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص لایحه اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، اظهار کرد: بحث اعطا یا سلب تابعیت دو موضوع بسیار مهمی است که در دنیا کشورها و دولت‌ها حساسیت بسیار خاصی روی آن دارند و کمتر دولتی در دنیا هست که اعطای تابعیت را به راحتی انجام دهد و این بحث را مهم نداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص اصول تابعیت افزود: در این اصول آمده است که هر فرد باید تابعیت داشته باشد و همه انسان‌های دنیا باید تابعیت یک کشوری را داشته باشند، همچنین نباید هر فرد بیش از یک تابعیت داشته باشد، یک تابعیت را مقدم دانسته‌اند و باید امکان تغییر تابعیت وجود داشته باشد.

عضو پیشین کمیسیون قضایی مجلس در تشریح این موضوع گفت: اعطای تابعیت به فرزندان ایرانی حاصل از ازدواج با مرد خارجی در واقع اعطای تابعیت مضاعف است یعنی این افراد وقتی تابعیت ایرانی می‌گیرند دو تابعیتی می‌شوند طبق مقررات ایران وقتی زن ایرانی با مرد خارجی ازدواج می‌کند به تابعیت آن کشور در می‌آید و تابعیت مرد به زن تحمیل می‌شود، اما این پیش‌بینی هم شده که اگر زن ایرانی از مرد خارجی جدا شد و تمایل به بازگشت به تابعیت ایرانی خود را داشت مشکلی پیش نیاید.

وی با بیان اینکه در ازدواج زنان با مرد خارجی فرزندان حاصل از این ازدواج بلافاصله بعد از تولد تابعیت کشور پدر را دریافت می‌کنند، تصریح کرد: به همین دلیل اعطای تابعیت به این افراد به عنوان ایرانی اعطای تابعیت مضاعف است که به اعتقاد من از لحاظ اصولی دچار مشکل است.

اسفنانی با تاکید بر اینکه کسانی که به ایران وارد شده و با زنان ایرانی ازدواج کردند عمدتاً مهاجرین کشورهای همسایه بودند، اظهار کرد: این افراد به دلیل جنگ و ناامنی وارد ایران شدند و طبیعتاً اعطای تابعیت به فرزندان این افراد از لحاظ مباحث امنیتی و سیاسی ممکن است در آینده مشکل‌آفرین شود، از طرفی در کشور با جمعیت مهاجری روبه‌رو هستیم که حداقل یک دهم جمعیت کشور ما هستند که این میزان مهاجر برای یک کشور بالاست و باید تدابیر درستی درباره آنها اتخاذ می‌شد.

وی در تشریح وضعیت این مهاجران خاطرنشان کرد: این مهاجرین در گذشته وارد ایران شدند، ازدواج کردند و فرزندان متعددی داشتند اما بعد از اینکه وضعیت کشورشان تثبیت شد همسر و فرزندان خود را رها کردند و به کشور خود بازگشتند که در اینجا فرزندان زنان ایرانی حاصل از این ازدواج به دلیل داشتن تابعیت خارجی کشور پدر دچار مشکلاتی شدند که نداشتن شناسنامه یکی از آنها بود که به تبع آن امکان تحصیل و کار برای فرزندانشان مهیا نبود و این امر معضلات مباحث مهم اجتماعی را ایجاد کرد.

دادیار دیوان عالی کشور با بیان اینکه اصرار برخی از ان‌جی اوهای اجتماعی بر این بود که تابعیت ایرانی به این افراد داده شود، تصریح کرد: قانون در گذشته پیش‌بینی‌هایی کرده بود که در قانون مدنی آمده که هرکس بخواهد تابعیت ایران را کسب کند اگر تا سن ۱۸ سالگی در ایران بوده باشد یکسال بعد از ۱۸ سالگی می‌تواند درخواست تابعیت کند که اهمیت اعطای تابعیت به حدی بوده که قانونگذار در سال ۱۳۱۰ موضوع اعطای تابعیت را به هیئت دولت واگذار کرده که این به خاطر اهمیت موضوع است همچنین در مجلس نهم شرط حضور یکسال بعد از ۱۸ سالگی برداشته شد و افراد به شرط داشتن مادر ایرانی می‌توانستند بعد از ۱۸ سال درخواست تابعیت کنند.

این حقوقدان با تاکید بر اینکه بحث اعطای تابعیت یک امر سهل و ممتنعی است، افزود: به هر حال منطقی این است که در این زمینه احتیاط شود و چندان فضا برای این موضوع باز نباشد چرا که ایران جزء کشورهای مهاجرپذیر نیست که ظرفیت پذیرش تبعه از دیگرکشورها را داشته باشیم و مسئله تا حدی مهم است که باید در مجلس دقت لازم صورت بگیرد و قطعا شورای نگهبان دقت لازم را خواهد داشت تا در تصویب یا رد این طرح استدلال منطقی داشته باشد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ازدواج دو تابعیتی مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۴۷۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید اعتراضات در مقابل پارلمان گرجستان

در حالی‌که پارلمان گرجستان لایحه جنجال برانگیز "ماموران خارجی" را در قرائت دوم هم تصویب کرد، مخالفان این قانون پنجره ساختمان پارلمان را شکستند، بمب‌های دودزا به داخل آن پرتاب کرده و با نیروهای پلیس درگیر شده و حداقل ۱۰ نفر زخمی شدند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، پارلمان گرجستان اوایل شب گذشته لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» را در قرائت دوم در نشست  عمومی با اکثریت آرا تصویب کرد. طبق اطلاعات رسانه‌های گرجی، 83 نماینده به این لایحه رای موافق و 23 نماینده رای منفی دادند.

البته در این نشست بین اکثریت پارلمان و مخالفان درگیری رخ داد. اوضاع پس از آن متشنج شد که نمایندگان حزب مخالف "جنبش وحدت ملی"، مقامات دولت را به حادثه رخ داده در ارتباط با زخمی شدن  لوان خابیشویلی رهبر این حزب توسط نیروهای ویژه متهم کردند. این سخنان باعث نارضایتی نمایندگان حزب حاکم "رویای گرجستان" شده و دو طرف درگیر شدند.

در عین حال معترضان به قانون ماموران خارجی شب گذشته پنجره ساختمان پارلمان در مرکز تفلیس را شکستند و پس از آن شروع به پرتاب سنگ و بمب‌های دودزا به داخل کردند. تصاویر گرفته شده از صحنه نشان می‌دهد که معترضان سنگرهایی را در نزدیکی ورودی فرعی ساختمان برپا کرده وسازه ها به ارتفاع طبقه دوم می رسند.

اوایل شب شرکت کنندگان در اعتراض به قانون عوامل خارجی شروع به ایجاد موانع و مسدود کردن ترافیک در خیابانهای منتهی به پارلمان شده و تردد در این منطقه مسدود شد.

این در حالی است که نیروهای پلیس پایتخت همچنان به تلاش برای متفرق کردن تجمع و جلوگیری از تظاهرکنندگان ادامه میدهند.

وزارت بهداشت گرجستان بامداد امروز، پنجشنبه، از زخمی شدن هشت نفر در اعتراضات در تفلیس خبر داد. طبق این اطلاعات قربانیان با شدت جراحات مختلف از جمله زخم‌های صورت، سر و بدن و همچنین مسمومیت و عوارض تنفسی ناشی از استنشاق گاز در بیمارستان بستری شدند.

توصیه نخست وزیر گرجستان به نیروهای پلیس درباره صبوری در مقابل معترضان

ایراکلی کاباخیدز، نخست وزیر گرجستان شب گذشته از افسران مجری قانون پایتخت خواست در اعتراضات علیه قانون عوامل خارجی، حداکثر صبوری را از خود نشان داده و تا جای ممکن از افزایش خشونت و درگیری با آنها خودداری کنند.

نخست وزیر تاکید کرد که حزب حاکم "رویای گرجستان" علی رغم اعتراضات، این لایحه را تصویب خواهد کرد.

این در حالی است که شب گذشته نیروهای ویژه امنیتی گرجستان بعد از مدتی عدم واکنش و تنها تلاش برای کنترل اوضاع، مجبور شدند برای متفرق کردن معترضان در تفلیس از ماشین های آب پاش و گاز فلفل و دیگر تجهیزات ضدشورش استفاده کنند. 

پیش از این، در اواسط ماه آوریل، سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور گرجستان، اعلام کرده بود که در صورت تصویب لایحه «شفافیت نفوذ خارجی»در قرائت سوم و نهایی، این قانون را وتو خواهد کرد.در همان زمان، نخست وزیر کاباخیدزه گفت که این پیش نویس در قرائت سوم تا دو هفته دیگر به تصویب می‌رسد و وتوی رئیس جمهور تا چهار هفته دیگر رفع خواهد شد.

قصد رئیس جمهور گرجستان برای وتوی قانون "عوامل خارجی"مقابله پلیس با اعتراضات مخالفان دولتی در گرجستانگاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • تشدید اعتراضات در مقابل پارلمان گرجستان
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • واکنش مقام اتحادیه اروپا به حوادث گرجستان
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • گنجی که فقط کچل‌ها دارند
  • ثبت فوت مردان ‌در استان زنجان بیشتر از زنان بوده است‌
  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • پلیس و معترضان گرجستانی در تفلیس درگیر شدند