Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش برنا از اراک ، سید علی آقازاده در جلسه کارگروه طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک با تاکید بر اینکه در اظهارنظرها باید شرایط گذشته و شرایط کنونی مدنظر قرار گرفته شود، گفت: طی 3 سال اخیر وضعیت هوای شهر اراک روند رو به بهبودی را طی کرده است که این امر دستاورد خوبی برای استان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به موانع موجود در طرح جامع حمل و نقل اراک که شاه‌بیت آن بحث احداث مترو است، گفت: هیات دولت در سال 1386 احداث مترو را در شهر اراک پیش‌بینی کرد، اما در طول 20 سال اخیر شهرهای بالای یک میلیون نفر ‌ده ‌ها هزار میلیارد تومان زیرزمین هزینه کرده‌اند و نتیجه لازم را نگرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار مرکزی تصریح کرد: شهر کرج برای 10 کیلومتر مترو خود گرفتار اعتبار 500 میلیارد تومانی بود که امروز با افزایش قیمت‌ها به 2 هزار میلیارد تومان رسیده است و شهرهایی مانند مشهد، اصفهان، شیراز، اهواز و قم نیز پروژه را آغاز کردند، اما درگیر مباحث فنی، کمبود اعتبارات و حتی موضوعات سیاسی شده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ده ‌ ها هزار میلیارد تومان پول مردم زیرزمین بلااستفاده مانده است و اراک نیز نباید خود را معطل مترو لحاظ شده در طرح جامع حمل و نقل کند، افزود: در حال حاضر برای احداث یک کیلومتر تونل با همه امکانات و قطار پنج میلیون دلار منابع مالی نیاز است و احداث 50 کیلومتر مترو در اراک قطعا نیازمند 2 هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار خواهد بود که قطعا تامین آن در توان شهرداری و دولت نیست و بخش خصوصی نیز وارد نمی‌شود.

آقازاده بیان کرد: در حال حاضر از طلا گشتن پشیمان شده‌ایم و نباید سرنوشت شهر را به اموری که شاید تا 10 ساله آینده نیز اجرایی ‌نمی‌شود، گره زد. با این مباحث از امروز تا 10 سال آینده بحث احداث مترو، تراموا و LRT  در اراک از طرح جامع حمل و نقل حذف می‌شود چراکه هزینه‌بر است و به جای آن اقدامات دیگری در حوزه حمل و نقل عمومی دنبال خواهد شد.

وی انجام مطالعات احداث BRT ، بهبود وضعیت عبور و مرور با اصلاح سیستم حمل و نقل عمومی، نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی را از جمله اقدامات مدنظر جایگزین پروژه ایجاد مترو و تراموا دانست و گفت: عمر ناوگان تاکسی اراک در حال حاضر بیش از 15 سال است که می‌توان حداقل عمر آن را به 5 سال رساند و 200 اتوبوس فعلی را به 500 دستگاه افزایش داد که قطعا بهبود عبور و مرور و ناوگان حمل و نقل عمومی را رقم می‌زند.

استاندار مرکزی تاکید کرد: هرساله وضعیت آلودگی هوای شهر اراک حدود 20 تا 25 درصد بهبود می‌یابد، اما نکته قابل توجه این است که در این راستا تنها بحث حمل و نقل عمومی مطرح نیست بلکه باید حمل و نقل خصوصی را مدنظر داشت، بخش عمده‌ای از خودروهای سنگین کشور از استان مرکزی و اراک عبور می‌کنند که می‌توان با احداث کنارگذر شمالی و کمربندی از ورود این خودروها به شهر جلوگیری کرد.

وی اضافه کرد: تا پایان سال جاری فرصت باقی است که تغییرات مدنظر در قالب یک طرح آماده شود.

آقازاده در خصوص انتقال واحدها و مشاغل خودرویی به شهرک خودرو گفت: با تصمیم شورای تامین استان دستگاه‌ قضایی آماده همکاری و صدور هر نوع حکمی جهت انتقال این واحدها به شهرک خودرو است و شرایط مطلوبی خواهد بود اگر همزمان با اتمام احداث پل شریعتی و در زمان بهره‌برداری از پل، این واحدها منتقل می شدند تا این خیابان ساماندهی کاملی داشته باشد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حمل و نقل حمل و نقل عمومی خودرو قم منابع مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۰۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای ۴ شهر ناسالم و آلوده است / پاک‌ترین هوا سهم اردبیل شد

آلودگی هوا زمستان و تابستان نمی‌شناسد و در تمام سال چهره آسمان را کدر می‌کند، بنابراین آمار و میزان آلایندگی‌ها برای شهروندان مهم است تا بدانند هر روز شاخص کیفی شهرها در چه سطحی قرار دارد، لازم است بدانیم امروز هوای چهار شهر در وضعیت ناسالم و آلوده قرار ندارد و تعداد ۱۹ شهر سالم و پاک است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اگر نگاهی به روز گذشته و امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ بیندازیم، می‌توانیم میزان و شدت آلودگی هوا که بر آسمان شهرهای مختلف گسترده شده است را به‌خوبی حس کنیم، از این‌رو خبرگزاری ایمنا به مقایسه شاخص کیفی هوا در شهرهای مختلف پرداخته است، بنابراین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست، امروز شاخص کیفی هوای هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای) و بسیار ناسالم (بنفش) قرار ندارد.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهر اصفهان با شاخص ۱۶۰، در وضعیت هوای ناسالم برای عموم (قرمز) قرار دارد، در حالی که روز گذشته هیچ یک از شهرها در موقعیت ناسالم (قرمز) ثبت نشدند.

در همین راستا، سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهرهای تبریز با شاخص ۱۰۹، ارومیه با شاخص ۱۱۲ و اهواز با شاخص ۱۰۸، در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد، به طوری که روز گذشته هیچکدام از شهرها در موقعیت ناسالم (نارنجی) قرار نداشتند.

قابل توجه است که شرایط کیفی هوا امروز در ایستگاه کلانشهرهای کرج با شاخص ۶۱، بوشهر با شاخص ۷۴، تهران با شاخص ۵۵، شهرکرد با شاخص ۶۲، بجنورد با شاخص ۵۲، زنجان با شاخص ۸۲، سمنان با شاخص ۵۲، زاهدان با شاخص ۵۳، قزوین با شاخص ۸۲، قم با شاخص ۷۷، سنندج با شاخص ۷۶، کرمانشاه با شاخص ۵۹، یاسوج با شاخص ۸۴، اراک با شاخص ۷۱ و همدان با شاخص ۷۲، وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

لازم به یادآوری است که روز گذشته هفتم اردیبهشت، شهرهای اصفهان، کرج، بوشهر، تهران، بیرجند، مشهد، بجنورد، اهواز، زنجان، سمنان، قزوین، قم، سنندج، یاسوج، اراک و همدان، وضعیت هوای سالم (زرد) بودند.

بر این اساس، شاخص کیفیت هوا امروز در کلان‌شهرهای اردبیل با شاخص ۳۷، بیرجند با شاخص ۴۵، مشهد با شاخص ۳۷ و کرمان با شاخص ۴۸، در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، اما روز گذشته شهرهای تبریز، اردبیل، شهرکرد، زاهدان، کرمان و کرمانشاه، در وضعیت پاک (سبز) ثبت شدند.

به این ترتیب امروز شرایط کیفی هوای کلان‌شهرهای ایلام، شیراز، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد ثبت نشده است، در حالی که روز گذشته شهرهای ارومیه، ایلام، شیراز، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد بدون داده ثبت شد.

در نهایت بر اساس داده‌های موجود سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست و مقایسه شاخص کیفی هوا، امروز هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای) و بسیار ناسالم (بنفش) ثبت نشدند، اما تعداد ۱۵ شهر سالم (زرد)، چهار شهر پاک (سبز) و هشت شهر بدون داده ثبت شده‌اند، در حالی که روز گذشته تعداد ۱۶ شهر سالم (زرد)، شش شهر پاک (سبز) و شمار ۹ شهر بدون داده درج شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 748402

دیگر خبرها

  • فیلم/ وضعیت خطرناک تنفسی در سه شهر خوزستان
  • پیش بینی وضعیت هوای استان مرکزی
  • وضعیت ترافیک شهرستان همدان بهتر شده است
  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • از آغاز عملیات احداث خط ۱۱ تا نوسازی ۱۴۵۷ تاکسی
  • هوای ۴ شهر ناسالم و آلوده است / پاک‌ترین هوا سهم اردبیل شد
  • روند کاهشی دمای هوای کهگیلویه و بویراحمد در شبانه روز آینده
  • ادامه روند رفع نواقص خط ۳ مترو تهران
  • فیلم/ آخرین وضعیت آب و هوای کشور
  • حسینی: روند ناکامی‌های ما در بازی با پرسپولیس قطع شد / مقابل استقلال هم می‌شد کامبک بزنیم