Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشتی سعودی که با ممانعت گروه‌های حقوق بشری و ضد تسلیحاتی، دست خالی بندر «لوهاور» فرانسه را ترک کرده بود در بندر «سانتاندر» اسپانیا دیده شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، کشتی سعودی که در بارگیری سلاح و مهمات در بندر «لوهاور» فرانسه ناکام مانده بود، در بندر «سانتاندر» اسپانیا مشاهده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، این کشتی سعودی روز دوشنبه وارد بندر سانتاندر شده و به‌نوشته پایگاه اینترنتی این بندر اسپانیایی، قرار است در همین‌روز آب‌های این کشور را ترک کند. اما درخصوص مقصد بعدی این کشتی مطلبی درج نکرد.

وزیر کشور اسپانیا از حضور کشتی سعودی در آ‌ب‌های این کشور اظهار بی اطلاعی کرده است.

روز پنجشنبه، دو گروه حقوق بشری فرانسه از انتقال تسلیحات به کشتی عربستان سعودی ممانعت کردند و این کشتی دست خالی فرانسه را ترک کرد. این فعالان ضدجنگ تأکید کردند که این محموله تسلیحاتی پیمان بین‌المللی تسلیحات را نقض می‌کند و به همین منظور مانع صادر شدن تسلیحات از فرانسه به عربستان شدند.

طبق اعلام قبلی نهاد‌های حقوق بشری یمنی، بیش از ۳۰ هزار نفر در نتیجه غیرمستقیم جنگ ائتلاف سعودی جان باخته‌اند که عمده آنان بیمارانی هستند که به دلیل محاصره زمینی، هوایی و دریایی رژیم سعودی کشته شده، یا داروی کافی دریافت نکرده‌اند یا موفق نشده‌اند برای درمان به خارج از یمن منتقل شوند.

فعالان حقوق بشر همچنین معتقدند که ائتلاف سعودی-اماراتی از تسلیحات غربی برای حملات مرگبار خود علیه مردم غیرنظامی یمن استفاده می‌کنند.

با این حال «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه مدعی است که ریاض به او اطمینان داده، سلاح‌هایی که از فرانسه خریداری میشود علیه غیرنظامیان استفاده نشود.

به‌جز فرانسه، کشور‌های دیگری نظیر آلمان و انگلیس نیز به عربستان‌سعودی سلاح می‌فروشند.

دولت آلمان که مدتی بعد از مرگ فجیع جمال خاشقچی صادرات سلاح به عربستان سعودی را متوقف کرده بود اخیرا در جریان یک نشست محرمانه شورای امنیت فدرال، فروش سلاح به کشور‌های عضو ائتلاف عربی مهاجم به یمن را آزاد کرد.

«جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس نیز با این ادعا که «بحران یمن با توقف صادرات تسلیحات پایان نخواهد یافت»، تلویحاً از فروش تسلیحات به این کشور حمایت کرده است.

جنگ رژیم سعودی علیه یمن از ششم فروردین سال ۱۳۹۴ آغاز شده و هنوز ادامه دارد. این جنگ که با حمایت سیاسی و تسلیحاتی و مشارکت محدود آمریکا، فرانسه، انگلیس و مشارکت مستقیم امارات (و برخی کشور‌های دیگر مثل سودان) در قالب «ائتلاف عربی» و به رهبری ریاض ادامه دارد، تاکنون بیش از ۵۰ هزار یمنی را به کام مرگ کشانده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تسلیح عربستان سلاح فرانسوی اسپانیا و عربستان جنگ یمن یمن ائتلاف سعودی حقوق بشر عربستان حقوق بشر اروپا حقوق بشر فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۵۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم

روسیه هشدار داد تسلیحات هسته‌ای آمریکا در صورتی که در لهستان استقرار یابند به عنوان اهداف جنگی مشروع در نظر گرفته خواهند شد.

به گزارش فارس، «ماریا زاخارووا» ، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز پنجشنبه گفت چنانچه آمریکا تصمیم به مستقر کردن تسلیحات هسته‌ای خود در لهستان بگیرد، مسکو این تسلیحات را به عنوان «اهداف مشروع» در زمان وقوع جنگ مستقیم با ناتو در نظر می‌گیرد.

به نوشته «خبرگزاری آناتولی» ، زاخارووا در یک نشست مطبوعاتی از اظهارات چند روز پیش «آندژی دودا» ، رئیس جمهور لهستان در یک مصاحبه که آمادگی کشورش برای میزبانی از تسلیحات هسته‌ای آمریکا را اعلام کرده بود انتقاد کرده و این موضع رئیس جمهور لهستان را «تحریک آمیز» خواند.

زاخارووا بیان داشت: «طرح چنین صحبت‌های تحریک‌آمیزی از سوی رهبران لهستان اتفاق جدیدی نیست. مقام‌های لهستانی بلندپروازی خودشان برای آن که به شکل سفت و سخت‌تری به تسلیحات هسته‌ای آمریکایی مستقر در اروپا متوسل شوند پنهان نکرده‌اند و از مدتها پیش درباره آن حرف زده‌اند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خاطر نشان کرد حرف‌های مقام‌های لهستانی درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای همواره با سیاست خصمانه آنها نسبت به روسیه ارتباط مستقیم داشته است.

او در نشست مطبوعاتی هشدار داد: «همانطور که می‌دانید در صورتی که تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک لهستان مستقر شوند به سرعت فهرست اهداف مشروع روسیه مربوط به وضعیت تقابل نظامی مستقیم با ناتو به‌روزرسانی خواهد شد.»

زاخارووا در این نشست در واکنش به تصمیم اخیر سوئیس برای مسدود کردن دارایی‌های روسیه به ارزش ۳ .۱۴ میلیارد دلار شامل ذخایر حاکمیتی متعلق به بانک مرکزی روسیه گفت: «در اینجا نباید درباره مسدود کردن صحبت شود بلکه یک اختلاس، دزدی و راهزنی اتفاق می‌افتد.»

این مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد یک چنین اقداماتی «به مثابه نقض فاحش هنجار‌های قوانین بین‌المللی، شامل اصول برابری حاکمیتی کشورها و منشور سازمان ملل است.»

او ادامه داد: «هر گونه دست‌اندازی به منافع و حقوق مالکیتی کشور ما، صرف نظر از هر نامی که روی آن بگذاریم، چیزی به جز یک دزدی وقیحانه و خودسرانه در نظر گرفته نمی‌شود.»

او در این مورد نیز هشدار داد روسیه بر مبنای اصل مقابله به مثل به آن پاسخ خواهد داد و تدابیر تلافی‌جویانه‌ای که لزوما متقارن نخواهند بود اتخاذ خواهد کرد.

زاخارووا بیان داشت مسکو ابزارهای اقتصادی و سیاسی متعددی برای پاسخ به اقدامات غیردوستانه دارد که در صورتی که مقام‌های سوئیس بر اجرای یک چنین دسیسه‌های ناعادلانه‌ای اصرار بورزند، کشور آنها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • تحولات اوکراین|واکنش مسکو به ارسال موشک‌های دوربرد به کی‌یف
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • تهدیدهای ترانزیت دریایی در ۱۴۰۳
  • بندر انزلی، میزبان کشتی ساحلی کارگران قهرمانی کشور
  • چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته ای استفاده نمی کند؟