Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-06@22:26:23 GMT

اظهارات مخاطره آمیز و پرحاشیه بطحایی

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۵۶۱۳۸

اظهارات مخاطره آمیز و پرحاشیه بطحایی

خرداد؛ نمازی کارشناس علوم تربیتی می‌گوید سخنان وزیر آموزش و پرورش برای اعزام دانش اموزان به جنگ کاملا احساسی است و بهتر است به جای مطرح کردن این سخنان به فکر حل مشکلات حوزه آموزشی باشد.
 نام وزارت آموزش و پروش این روزها در صدر اخبار قرار گرفته است؛ هفته پیش بطحایی وزیر از پیگیری پخش کلیپ ساسی مانکن خبر داده بود تا بدین ترتیب به خاطر پخش یک کلیپ پای پلیس و نیروهای امنیتی به مدارس باز شود! هنوز سه چهار روزی از این خبر نگذشته بود که در میان اخبار جنگ احتمالی ایران و آمریکا و استقرار ناوهای آمریکایی در خلیج فارس، وزیر مصاحبه‌ای کرد و از جانفشانی ۱۴ میلیون دانش‌آموز در جنگ سخن گفت!
سخن وزیر با انتقادهای فراوانی روبرو شد؛ منتقدان گفته بودند ضمن اینکه سخن وزیر ناقض کنوانسیون حقوق کودک بوده است، این اظهارات باعث شده فضای عمومی ملتهب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روی دیگر این سخن نسنجیده به این معناست که وضعیت به گونه‌ای است که حتی کودکان و نوجوانان باید خود را برای جنگ آماده کنند. این در حالی است که مقام‌های کشوری و حتی لشکری همواره در حال اطمینان دادن به جامعه هستند که اول جنگی رخ نخواهد داد و دوم اینکه توان نظامی کشور آنقدر بالا هست که بتواند با اقتدار در مقابل هر دشمن خارجی ایستادگی کند.
نکته مهم دیگر این بود که معلوم نشد جناب وزیر، رقم دانش آموزان را چگونه محاسبه کرده‌اند؟ اگر مبنا را همان ۱۴ میلیون بگیریم؛ این سوال‌ها مطرح می‌شود که آیا قرار است تمام دختران و پسران با هم به جنگ بروند؟ آیا بطحایی دانش آموزان ابتدایی و راهنمایی را حساب کرده است؟ با اظهار نظر عجیب وزیر، به نظر می‌رسد او هم کودکان ابتدایی در شمارش خود محاسبه کرده هم دختران مدارس را قرار است برای جنگ آماده کند.
البته این همه ماجرا نیست زیرا ذهن دانش آموزان که بایست در فضای آرام متمرکز بر تعلیم و تربیت باشد اکنون درگیر سوالات متعددی است، که آیا قرار است آنها به جنگ فرستاده شوند؟ آیا آنها دیگر نمی توانند ادامه تحصیل کنند؟ آیا بدون رضایت والدین می توانند به جنگ بروند؟ و ده ها سوال کودکانه دیگری که با این اظهارات نسنجیده و مخاطره آمیز به ذهن نوجوانان ما خطور می کند.
علی محمد نمازی کارشناس علوم تربیتی و فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت‌وگو با رویداد۲۴ سخنان اخیر محمد بطحایی و پیامدهای منفی آن را بررسی کرده و گفته ابتدا از آقای وزیر می‌خواهم توضیح دهد در زمان دفاع مقدس، چه مدت در جبهه بودند و آیا اصلا به جبهه‌های جنگ رفته‌اند یا نه؟ این را برای مردم توضیح دهند.
نمازی با بیان اینکه مسئله جنگ از مهمترین موضوعات هر کشوری است و نمی‌توان درباره آن حرف سرسری زد، گفته ما نباید شعار احساسی بدهیم و بگوییم ۱۴ میلیون دانش‌آموز داریم و در صورت لزوم می‌توانیم آن‌ها را به جنگ بفرستیم. اگر در دوره دفاع مقدس و اوایل انقلاب روی حضور نیرو‌های مردمی تاکید می‌شد، به این دلیل بود که نیرو‌های مسلح منظم و منسجمی نداشتیم. ارتش در شرایط خوبی نبود و سپاه نیز تازه شکل گرفته بود. اما اکنون نیروهای ارتش و سپاه و حتی انتظامی و امنیتی بسیار زیاد با سلاح‌های مناسب در اختیار داریم و اگر خدایی نکرده جنگی رخ دهد، نیرو‌های مسلح آنقدر توان دفاعی دارند که از پس این کار بربیایند بنابراین نیازی به حضور دانش‌آموزان نیست. ضمن اینکه اگر قرار بر حضور نیرو‌های مردمی باشد، افراد بزرگتر از دانش‌آموزان هستند که بخواهند به جنگ بروند.
او با اشاره به اینکه وزیر آموزش و پرورش بهتر است به جای اینگونه سخنان به شرایط آموزشی دانش آموزان اهتمام بورزند، تصریح کرد: وزیر آموزش و پرورش اگر هنر دارد، دانش آموزان را از لحاظ سوء تربیتی واکسینه کند و فضای تربیتی، آرامش، عقلانیت، مباحثه و ... را برای دانش‌آموزان فراهم کند و از شعار دادن پرهزینه پرهیز کند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران می‌گوید: آقای وزیر رقم ۱۴ میلیون دانش آموز را اعلام کرده بدون در نظر گرفتن اینکه نیمی از این جمعیت را دانش آموزان دختر تشکیل می‌دهند و اصولا داوطلبان بالای ۱۸ سال حق اعزام به جبهه را دارند. اکنون اگر بخواهیم حساب کنیم، پسر‌ها اگر ۷ سالگی وارد مدرسه شوند، آن دسته از پسر‌هایی که صلاحیت حضور در جبهه را دارند، اکنون در دوره متوسطه هستند، حال اگر در هر سال تحصیلی ۷۰۰ هزار دانش آموز وجود داشته باشد، می‌شود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر. لازم به ذکر است که ما به هیچ عنوان اعزام اجباری نداریم و اگر خدایی نکرده جنگی رخ دهد، ما باید پس از نیروهای نظامی روی نیرو‌های داوطلب حساب باز کنیم.
نمازی با بیان اینکه یکی از ایراد‌های کشور ما این است که افراد در جای خود قرار ندارند، گفت: این حرف‌های وزیر نشان می‌دهد که کار‌ها به افراد متخصص در آن حوزه سپرده نمی‌شود و مسئولان عموما حرف‌هایی را می‌زنند که هیچ ارتباطی با حوزه تخصصی آن‌ها ندارد و متاسفانه در سایر موضوعات دخالت می‌کنند. ما در آموزش و پرورش مشکلات بسیاری داریم که آقای بطحایی بهتر است به آن‌ها رسیدگی کند، که یکی از آن‌ها بحث فرهنگیان و وضعیت معیشت و حقوق آن‌ها است که بهتر است آقای وزیر فعلا خودشان را درگیر مسائل مربوط به وزارتخانه خودش کند.
به گزارش رویداد۲۴ برخی از کاربران در شبکه های اجتماعی اینگونه به سخنان بطحایی واکنش نشان داده‌اند: علی کریمی نوشته «جناب وزیر دانش آموزان، باید علم و دانش یاد بگیرند، یاد بگیرند که با صلح و دوستی کنار هم نوع زندگی کنند! یاد بگیرند چگونه می‌توانند برای آینده کشورشان فرد مفیدی باشند. شخصا اکر کشوری به خاک کشورم تجاوز کنه، اول خودم میرم جنگ، دوم بچه‌هایم می‌فرستم البته پس از آقازاده شما!!! راستی الان آنها ایران هستند؟»
کاربر دیگری نوشته است: «آقای وزیر نه می‌دانند پیمان‌نامه حقوق کودک چیست، نه می‌دانند خود کودک چییست، نه وظایف خودشان را به عنوان وزیر آموزش و پرورش می‌دانند.»
دیگری به انتقاد نوشته بود: «در دنیا یک جا رو نشان بدهید که وزیر آموزش آن همچین حرفی بزند.»
سایه رحیمی نوشته است: «این‌همه سازمان‌های بین‌المللی به کشورها توصیه می‌کنند در شرایط جنگی به کودکان آسیب نزنید ما اینجا از بچه‌ها مایه هم می‌گذاریم!»
کاربر دیگری این سوال را مطرح کرده بود که «فرض کنید دانش آموزان آماده اعزام هستند. کجا باید بروند؟ روی دریا؟ کنار ناو؟» و نوشته بود: «فارغ از جملات نامفهوم جانفشانی دانش آموزان، حتی به بدیهیات موضوع هم فکر نکرده‌اند.»
وزیر آموزش و پرورش هنوز در قبال اظهارات پرحاشیه خود موضعی نگرفته و پاسخی نداده است. اطلاعات رویداد۲۴ نشان می‌دهد آنها مشغول کاری مهمتر بوده‌اند؛ بازرس‌های وزارت به مدارس مناطق مختلف رفته‌اند و در جلساتی به مدیران و معلمان گفته‌اند حواستان باشد دیگر آهنگ ساسی مانکن در مدارس پخش نشود! برچسب ها: بطحایی ، آموزش و پروش

منبع: خرداد

کلیدواژه: بطحایی آموزش و پروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۶۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است

دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم خرداد امسال در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند؛ طبق مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، سوابق تحصیلی دوره متوسطه دوم در پذیرش دانشگاه‌ها تأثیر دارد.

در کنکور سال ۱۴۰۳، سوابق تحصیلی سهم ۵۰ درصدی دارد که ۲۸ درصد برای دروس عمومی و ۲۲ درصد برای دروس اختصاصی است.

دانش‌آموزان پایه دوازدهم از ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ و دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم باید از روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در امتحانات نهایی شرکت کنند. طبق تأکید مسئولان وزارت آموزش و پرورش، سؤالات امتحانات نهایی از کتاب درسی طراحی می‌شود و طراحی سؤالات امتحانات نهایی چند روز قبل از برگزاری آزمون در قرنطینه و امنیت کامل و با کمک گروهی از دبیران با تجربه در مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، با همکاری معاونت آموزش متوسطه و نمایندگان دفتر برنامه‌ریزی و تألیف کتاب‌های درسی متوسطه نظری انجام می‌شود.

وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده که طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی بوده و از طراحان خواسته شده است درصدی از سؤالات به سؤالات آسان و بخش عمده سؤالات در حد متوسط باشد. همچنین تعدادی از سوالات سطوح بالای شناختی را مورد ارزشیابی قرار می‌دهد.

طراحان سؤالات، دبیران مدارس دولتی سراسر کشور هستند و با توجه به شیوه‌های تدریس، متناسب با دانش‌آموزان سؤالات را طراحی خواهند کرد. بر همین اساس دانش‌آموزان تمام کتاب درسی را مطالعه کنند و هیچ بخشی را حذف نکنند، چون از تمام بخش‌های کتاب درسی طراحی سؤال می‌شود.

دانش‌آموزان به مؤسسات خصوصی و کتاب‌های کمک آموزشی مراجعه نکنند و کتاب‌های درسی را مبنا قرار دهند، اما به‌جای پرداختن به کلیدواژه‌ها و نکات مهم، مفاهیم را مورد توجه قرار دهند؛ یادگیری مهم است یعنی اگر مطلب را به‌خوبی متوجه شوند از عهده امتحانات نهایی برمی‌آیند. دانش‌آموزان باید توجه داشته باشند که انواعی از سؤالات در امتحانات نهایی قابل طرح هستند که برخی از آنها به این شکل است: مشابه آنها در قالب‌های گوناگونی مانند فعالیت، تمرین خود را بیازمایید و خودارزیابی در کتاب‌های درسی آمده‌اند. در چارچوب محتوای کتاب هستند، اما می‌توانند عیناً همان پرسش‌های موجود کتاب درسی نباشند. ممکن است که بیش از یک راه حل و یک جواب داشته باشند؛ پس دانش‌آموزان می‌توانند پاسخ‌های متفاوتی به آنها بدهند.

سوالات می‌توانند داده محور و شاهد محور باشند در این نوع سؤالات دانش، داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز در اختیار دانش‌آموز قرار داده می‌شود تا با بررسی آنها به سؤالات پاسخ دهد. دانش‌آموزان را به تأمل و تفکر بیشتر ترغیب و به آنها کمک می‌کنند تا یادگیری خود را به موقعیت جدید تعمیم دهند. به دانش‌آموزان کمک می‌کنند تا درک قوی‌تری از یک موضوع داشته باشند و با موضوعات دیگر یا دنیای واقعی ارتباط برقرار کنند. دانش‌آموزان را تشویق می‌کنند تا با استفاده از دانش و مهارت‌های خود، موضوع را در سطح عمیق‌تری بررسی کنند. نمی‌توان با بله و خیر یا یک پاسخ ساده و چند کلمه‌ای به آنها پاسخ داد بلکه از دانش‌آموزان می‌خواهند تا نظرات و دلایل خود را ارائه کنند. تنها دانسته‌های دانش‌آموزان را اندازه نمی‌گیرند بلکه مطالب جدیدی به آنها یاد می‌دهند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند، یادگیری خود را نظارت و هدایت کنند و از این طریق احساس رشد و عاملیت را در آنها تقویت می‌کنند. در قالب‌های متفاوتی مانند کوتاه پاسخ، درست، نادرست، کشف ارتباط و تشریحی ارائه می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • واکنش حاجی‌میرزایی به اظهارات صحرایی درباره سند 2030: از خدا پروا کنید!
  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان در مدرسه‌ای در یزد
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان
  • آموزش صلح و صلح‌طلبی، سنگ بنای روابط انسانی
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر