Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوسازی و توسعه اماکن فرسوده شهری، علاوه بر نوسازی واحدها برای اسکان ایمن‌تر شهروندان، رویکردی کاربردی برای رونق ظرفیت‌های گردشگری، توسعه شهری، افزایش اشتغال و کاهش بزهکاری‌های اجتماعی است. ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۱ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چادگان، بناهایی که فرسوده محسوب می‌شوند با گذشت زمان مستهلک شده و کارایی و مقاومت خود را از دست داده‌اند، بنابراین با کوچک‌‌ترین بلایای طبیعی مانند زلزله، سیلاب ناشی از بارش‌های رگباری، آتش سوزی و سوانح دیگر، یا به راحتی تخریب می‌شوند و خسارت‌های زیادی را به جامعه تحمیل می‌کنند و یا امدادرسانی را با مشکل روبه‌رو می‌کنند که در این صورت هم آسیبی برای جامعه محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بافت‌های فرسوده دارای مزیت‌های فرهنگی و تاریخی و از سویی، نیازمند نوسازی و مقاوم‌سازی به منظور پیشگیری از وقوع حادثه‌های ناگوار در زمان‌های بحران هستند.

ساختمان‌های فرسوده شهری به دلیل مغایر بودن با ضوابط شهرسازی جدید، نفوذناپذیری، ناکارآمدی، قدیمی و مستهلک بودن، تهدیدی برای شهروندان است. تراکم ساختمانی بالا، مشکلات بهداشتی، دسترسی نداشتن به درون بافت، ناامنی در برابر زلزله و معضلات اجتماعی از مشکلات اماکن فرسوده است که اقدام مداخله‌ای از جمله بهسازی، نوسازی و بازسازی این مناطق را برای برطرف کردن این معضلات ضروری کرده است.

بافت ناکارآمد شهری به مناطقی از شهر اطلاق می‌شود که در سال‌های گذشته عناصر تشکیل دهنده آن اعم از تاسیسات روبنایی، زیربنایی، ابنیه، خیابان‌ها و دسترسی‌ها، دچار فرسودگی و ناکارآمدی شده و ساکنان آن از مشکلات متعدد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی رنج می‌برند.

جمشید اسماعیلی شهردار چادگان در این باره گفت: بر اساس قانون برنامه پنجم، دستگاه‌های مختلف نظیر شهرداری‌ها و اداره راه و شهرسازی موظف به احیای سالانه 10 درصد از ساختمان‌های فرسوده هستند و در همین راستا و جهت رشد ظرفیت‌های گردشگری شهر چادگان، تعداد ساختمان‌های فرسوده‌ای که نیاز به تخریب دارند شناسایی شده است و تاکنون تعداد 3 بنای فرسوده شهر توسط شهرداری چادگان تخریب شده‌اند. 

خیران شهرساز و فرهنگ‌ساز در احیای بافت فرسوده شیراز مشارکت کننداستاندار خراسان جنوبی: بافت فرسوده ‌بیرجند با همکاری و مشارکت مردم احیا می‌شودحل معضلات بافت فرسوده ارومیه با جدی گرفتن نقش دفاتر تسهیل گر میسر می‌شود

وی گفت: سکونتگاه‌های غیررسمی و ساختمان‌های فرسوده مشکلاتی نظیر بافت نامتعارف و نابسامان، سیمای نامطلوب، ساکنان کم درآمد و کم توان دارد و از دیگر مشکلات این بخش احتمال بروز آسیب‌های اجتماعی و وجود مشاغل نامطمئن است.

شهردار چادگان در ادامه از بافت فرسوده و تاریخی این شهر به عنوان یک فرصت یاد کرد و گفت: باید به بافت تاریخی و فرسوده به عنوان یک فرصت نگاه کنیم و توسعه گردشگری شهری را در آن مورد توجه قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه طرح‌ها و نقشه‌های اماکن فرسوده شهر چادگان به تصویب کمیسیون کارگروه امور زیربنایی استان اصفهان رسیده است، گفت: محله‌هایی که بیشترین بناهای فرسوده را دارند محله‌های قراولخانه، نیایش، سمندگان، مندرجان و الزهراء هستند.

اسماعیلی در پایان صحبت‌های خود از راه اندازی دفتر تسهیلگری نوسازی بافت‌های فرسوده در شهرداری چادگان خبر داد و گفت: هر کدام از اهالی محترم که متقاضی این طرح باشند می‌توانند با مراجعه به شهرداری اطلاعات کامل و لازم را دریافت کنند. همچنین معرفی جهت دریافت تسهیلات 25 میلیون تومانی و مدت بازپرداخت 10 سال و همچنین تسهیلات 40 تا 60 میلیون تومانی به مالکان بافت‌های فرسوده جهت نوسازی منازل از مشوق‌های شهرداری چادگان به شمار می‌رود.

به گزارش تسنیم می‌توان گفت که بررسی اقدامات صورت گرفته برای بازآفرینی ساختمان‌های فرسوده شهری در کشور برای توسعه پایدار شهرها لازم است، مسأله اصلی این است که بازآفرینی بافت‌های فرسوده چگونه می‌تواند به فراهم سازی ابزار توسعه منجر شود؟ جایگاه «هویت» در «حیات بخشی بافت‌های فرسوده شهری» چیست؟ پاسخ این سؤال این است که توجه به بهسازی و بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد شهری به عنوان ابزاری زیرساختی برای توسعه پایدار شهرها مؤثر خواهد بود، به بیانی دیگر مداخله هدفمند جهت بهسازی کالبدی و اجتماعی بناهای فرسوده در رسیدن به توسعه پایدار شهری مؤثر است که در این میان قطعا توجه به مؤلفه «هویت و مزیت های نسبی» در طراحی، ضروری است.

انتهای پیام/ح

R41346/P/S6,51/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۸۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از ظرفیت رودخانه‌های خلخال برای توسعه گردشگری

ودودمحمدی گفت: عبور سه رودخانه از داخل شهر خلخال ظرفیت مناسبی را برای ایجاد امکانات گردشگری آبی در مرکز این شهر فراهم کرده و باید از این ظرفیت به نحو مناسبی استفاده شود.

شهردار خلخال افزود: برای ساماندهی، دیوارکشی و کف سازی رودخانه هیروچای و یکی از سه رودخانه عبوری از این شهر بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه خواهد شد.

او از آغاز ساماندهی هیروچای از رودخانه‌های عبوری از مرکز شهر خلخال با تخصیص ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار خبر داد و گفت: این پروژه به طول ۶۵۰ متر و عرض ۲۴ متر از مسیر رودخانه هیروچایی دردست اجراست و علاوه بر لایروبی، دیوارکشی و کف سازی رودخانه، با ایجاد پیاده‌ راه زمینه تردد راحت عابرین پیاده در طول مسیر ۲ سمت رودخانه امکان‌پذیر خواهد شد.

شهردار خلخال با بیان اینکه اعتبارات درآمد محلی شهرداری خلخال جوابگوی طرح‌های عمرانی این شهر نیست، خواستار مساعدت فرماندار و مسئولان ذیربط استانی برای تامین اعتبار مورد نیاز این طرح شد.

محمدی گفت: هیچ کدام از قول‌های داده شده از سوی مسئولان استانی و کشوری به شهرستان خلخال برای تامین اعتبارات ساماندهی رودخانه‌های داخل شهر به خصوص از محل اعتبارات مدیریت بحران استان تا به امروز عملی نشده است.

شهردار خلخال اضافه کرد: در حال حاضر رودخانه‌های هیروچای ، قیز باخان و نورعلی چای از مرکز شهر خلخال عبور می کند که ساماندهی این رودخانه‌ها اعتبارات کلانی نیاز دارد.

محمدی کاهش آسیب رودخانه‌ها در مواقع بارندگی‌های شدید و سیل ، در کنار استفاده از ظرفیت رودخانه‌ها جهت توسعه صنعت گردشگری را از اهداف اجرای طرح ساماندهی رودخانه‌های این شهر اعلام کرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • توسعه و نوسازی شهر بوشهر مستلزم نگاه ملی است
  • ۱۶۶ هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است
  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد
  • استفاده از ظرفیت رودخانه‌های خلخال برای توسعه گردشگری
  • توزیع بیش از ۴۴ هزار بسته نوسازی بافت‌های فرسوده در ۲۶۱ محله کشور