Web Analytics Made Easy - Statcounter

با فشارهای آمریکا و تحریم‌ جدید، آنکارا تسلیحات روسی را ترجیح می‌دهد و ژاپن و چین نفت و گاز ایران را با خرید از مسکو جبران می‌کنند. آیا کسی در واشینگتن نیست که این معادلات ساده را بفهمد؟

سرویس جهان مشرق- بحث نیکلای پاخومف در نشنال اینترست فقط این نیست که ایالات متحده با تحریم‌هایش بازار جدیدی برای روسیه ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلکه واشینگتن کشورهایی را به همکاریِ بیشتر با روسیه سوق می‌دهد که از قضا در سیاست خارجی ایالات متحده نقش مهمی دارند. بنابر این یک بازی برد-باخت را با روسیه آغاز کرده است.

نقطه عطف در روند فشار بر ایران در ماه‌های اخیر، حذف معافیت مهمترین کشورهای خریدار نفت از تهران است. اما دقیقاً همین تصمیم نشان داد ایالات متحده تا چه حد در دستیابی به اهدافش در سیاست خارجی مجبور به چشم‌پوشی از مزایای دیگر شده است. شرایط واقعاً عوض شده است.

حذف معافیت خریداران نفت و فشار بر کشورهایی که با ایران تجارت دارند، به معنای پذیرش افزایش نفوذ روسیه در آسیا نسبت به نفوذ ایات متحده است. پرسش تحلیلگر نشنال اینترست آن است که مگر چه اتفاق «بدتر» ی در حال وقوع بوده که کاخ سفید را راضی کرده به چنین اتفاق «بد» ی برای خود تن در دهد؟!

روسیه در شرایط فعلی همه چیز دارد به جز پول زیاد که حالا با تصمیم کاخ سفید برای تحریم ایران موفق خواهد شد معاملات جدیدی را با شرکای قبلی تهران انجام دهد. این کار شاید به مذاق ایرانیان خوش نیاید، اما وقتی که روسیه حاضر شود در شرایط تحریمی به نحوی نفت ایران را خریداری کند، عملاً تهران را راضی خواهد کرد. تهران و مسکو پیش از این نیز در قضیه سوریه نشان داده‌اند حاضر هستند علی‌رغم برخی اختلاف نظرها در اهداف مشترک با یکدیگر همکاری کنند.

نیکلای پاخومف تحلیلگر مسائل روسیه

تنها کاری که واشینگتن می‌تواند برای کاهش سود روسیه انجام دهد، این است که قیمت نفت را پایین نگه دارد؛ کاری که ترامپ از دو طریق انجام داده است: درخواست رسمی از اوپک برای پایین‌نگه داشتن قیمت نفت و فشار غیررسمی به عربستان برای افزایش تولیداتش. تا کنون نیز تقریباً موفق بوده است. روسیه نیز که فعلاً پرکردن جای خالی نفت ایران برایش فوریت دارد، عملاً مجبور است فروش نفت خود را افزایش دهد و این به معنای ثبات بیشتر در بازار نفت است.

اما بحث به همین‌جا ختم نمی‌شود. کشورهایی در آسیا به سمت خرید نفت و گاز از روسیه سوق داده می‌شوند که در سیاست خارجی آمریکا نقشی کلیدی دارند اما افزایش همکاری‌شان با روسیه موجب می‌شود در مسائلی چون کره شمالی و افغانستان تحت نفوذ مسکو قرار بگیرند.

برای مثال جنگیدن با آمریکا برای تداوم خرید نفت ایران چندان برای چین که درگیر توافق تجاری با واشینگتن است از اولویت فوری در شرایط کنونی برخوردار نیست. ژاپن و کره جنوبی نیز دیگر معافیت خرید نفت ایران را در اختیار ندارند. هیچ بازیگری در معادلات جاری جایگاه مناسبتری از روسیه برای تصاحب این بازار نداردو این بدان معنا است که همکاری‌های این سه کشور با روسیه حدوداً چهار برابر خواهد شد و از آنجا که به هم خوردن چنین همکاری گسترده‌ای در آینده موجب بی‌ثباتی در اقتصاد این کشورها خواهد شد، ترجیح می‌دهند پس از این در مناسبات سیاسی نیز با روسیه به همگرایی میل کنند.

احتمالاً لوله «انژری سیبری» از این پس گاز بیشتری برای چین خواهد فرستاد و روسیه حاضر خواهد شد به کره شمالی فشار بیاورد تا اجازه دهد یک لوله نیز از قلمرو آن کشور به کره جنوبی بکشد و این به معنای افزایش نفوذ روسیه در کل شبه‌جزیره است. سفر اخیر رهبر کره شمالی به مسکو شاید بی‌ارتباط با این مناسبات جدید نباشد.

از آن سو هند از به‌هم‌ریختگی که بر اثر تحریم ایران توسط آمریکا به وجود آمده راضی نیست و این در شرایطی است که واشینگتن به همراه‌سازی دهلی در مذاکرات افغانستان نیاز دارد.

فشار به ترکیه نیز که نوبر است. کاهش ارزش لیر ترکیه اگر چه تا حدودی ناشی از تنهاشدن اردوغان حتی در حزب عدالت و توسعه است، اما کاهش تعامل اروپا و آمریکا با آنکارا نیز به تشدید آن کمک کرده است.

ترکیه از سال ۱۹۵۲ یکی از اعضای ناتو است اما تصمیم اشتباه غرب در سکوت نسبت به کودتای ۲۰۱۶ میلادی علیه اردوغان موجب شد آب‌شان از آن زمان دیگر در یک جوی نرود و حالا کار به جایی رسیده که این عضو ناتو سامانه دفاعی خود را از روسیه می‌خرد. همین سه روز پیش بود که پمپئو آنکارا را تهدید کرد اگر اس -۴۰۰ بخرد، اگر پشت گوشش را دید سامانه آمریکایی پاتریوت را نیز در ترکیه خواهد دید. اما آنکارا بلافاصله هشدار داد تنها راه حل این موضوع، گفتگو است و تهدیدها تصمیمش را عوض نخواهد کرد.

ترامپ نتوانست در برابر فشارها برای تداوم تحریم روسیه مقاومت کند اما ظاهراً حساسیت جدی ندارد اگر سایر تصمیماتش به صورت غیرمستقیم از بار تحریم‌های مسکو بکاهد.

جمع‌بندی

ظاهراً ایالات متحده نمی‌تواند همزمان در چند جبهه شرقی بجنگد: تحریم ایران، فشار به روسیه، کاهش تعامل با ترکیه، افزایش تعرفه بر کالاهای چینی و زورآزمایی با کره شمالی بر سر یک توافق هسته‌ای. تحریم ایران، فشار بر روسیه را می‌کاهد و کاهش تعامل با ترکیه، تعامل آن کشور با ایران و روسیه را در پی داشته است. زورآزمایی با کره شمالی، کیم جونگ اون را به سفرهای مکرر به پکن و اخیراً مسکو واداشته و افزایش تعرفه بر کالاهای چینی، پکن را به افزایش مناسبات با اروپا تشویق کرده است.

تداوم این وضعیت نه تنها ایالات متحده را در دستیابی به اهدافش موفق نخواهد کرد، بلکه نفوذ قدرت‌های شرقی را در آسیا افزایش داده و مناسبات آنها را با یکدیگر تقویت خواهد کرد. اتفاقاتی مانند حذف دلار از همکاری‌های تجاری میان رقبای شرقی آمریکا و نزدیک‌شدن چین به رتبه اول تولید ناخالص داخلی در حالی که اروپاییان نیز از فشارهای سلطه‌آمیز واشینگتن بر خود ناراضی هستند، می‌تواند معادلات اقتصادی و سیاسی را در جهان به نقطه عطف تغییر، نزدیک‌تر کند.

منابع

https://nationalinterest.org/feature/russias-grand-plan-gain-power-shadow-us-sanctions-56427

https://www.bbc.com/news/world-asia-47972954

https://www.cnbc.com/2019/04/26/trump-says-he-called-opec-and-told-cartel-to-bring-oil-prices-down.html

https://www.aljazeera.com/news/2019/05/turkey-bow-sanctions-400-vice-president-190505092728497.html

منبع: مشرق

کلیدواژه: رونق تولید وعده های روحانی بازار سکه و ارز بندر فجیره 12 پیش شرط پمپئو تحریم ایران تحویل اس 400 به ترکیه رجب طیب اردوغان سامانه آمریکایی پاتریوت نشنال اینترست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۸۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید

آفتاب‌‌نیوز :

افزایش فشارخون تهدیدکننده سلامت کودکان٬ نوجوانان و بالغین است. به علت افزایش شیوع چاقی در کودکان٬ کم تحرکی و تمایل زیاد آن‌ها به غذا‌های آماده که حاوی مقادیر زیاد نمک است، فشارخون در جمعیت اطفال رو به رشد است. فشارخون بالا در ۳۰ درصد افراد چاق مشاهده می‌شود. همچنین فشارخون در دوران کودکی خطر بیماری‌های قلبی-عروقی، مرض قند، افزایش چربی خون و فشارخون در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.

فشارخون بالا در کودکان اغلب در معاینات متداول در مدرسه یا مراجعه به پزشک به علت دیگری تشخیص داده می‌شود. اغلب کودکان بدون علامت هستند و ممکن است علایم غیر اختصاصی مثل سردرد٬ ضعف٬ سرگیجه٬ خستگی٬ اختلال رشد یا اختلالات خواب داشته باشند. باید توجه کرد که فشار خون بالا را قاتل ساکت می‌نامند؛ زیرا اغلب بدون علامت است. البته فشار خون بالا در بچه‌ها بیشتر ثانویه به علت بیماری‌های کلیوی به خصوص عفونت ادراری است.

بنابر اعلام انجمن نفرولوژی کودکان ایران، باید توجه کرد که بعضی دارو‌ها باعث افزایش فشارخون می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود بدون تجویز پزشک و خودسرانه دارو مصرف نشود. با توجه به اهمیت بیماری فشار خون توصیه می‌شود فشارخون در تمام بچه‌های بالای ۳ سال اندازه‌گیری شود.

نحوه کنترل فشار خون بالا

- داشتن برنامه غذایی سالم شامل استفاده از میوه و سبزیجات٬ فراورده‌های لبنی و شیر کم چرب٬ کم کردن مصرف شیرینی و نوشابه‌های حاوی شکر٬ استفاده از گوشت سفید مثل ماهی و مرغ٬ حبوبات٬ غلات سبوس دار، پسته و بادام و استفاده کمتر از گوشت قرمز و غذا‌های چرب می‌شود.

این برنامه غذائی از افزایش چربی خون جلوگیری می‌کند و مواد غذایی موثر در کاهش فشارخون مانند پتاسیم٬ کلسیم و منیزیوم را فراهم می‌کند. این رژیم غذایی ممکن است به طور موقت باعث نفخ شکم و اسهال شود. برای پیشگیری از آن توصیه می‌شود، به تدریج مقدار میوه و سبزیجات و غلات افزایش یابد.

- کاهش مصرف نمک: بعضی مردم مثل افراد مسن٬ چاق٬ بیمارانی که مرض قند یا بیماری کلیوی دارند، به نمک حساس هستند و دفع نمک توسط کلیه‌ها در این افراد مختل است؛ بنابراین توصیه می‌شود که مصرف روزانه نمک بیشتر از شش گرم (معادل یک قاشق چایخوری) نباشد. غذا‌های ﺁماده، نان و غذای رستوران‌ها حاوی مقادیر زیادی نمک هستند؛ بنابراین بهتر است از این غذا‌ها استفاده نشود.

- حفظ وزن مناسب و کاهش وزن در صورت چاق بودن: وزن بالا می‌تواند باعث افزایش فشارخون شود. در واقع افزایش فشارخون شما می‌تواند به علت افزایش وزن باشد. باید توجه کرد که کم کردن وزن باعث کم شدن فشار خون می‌شود. از طرفی وزن بالا خطر بیماری‌های قلبی٬ افزایش چربی خون و مرض قند را افزایش می‌دهد. برای کاهش وزن افراد چاق٬ توصیه می‌شود از غذا‌های کم کالری و کم کربوهیدرات استفاده شود وهمچنین ورزش و افزایش فعالیت فیزیکی جزو برنامه روزانه فرد باشد.

باید توجه کرد که ورزش و افزایش فعالیت فیزیکی یکی از مهمترین عوامل پیشگیری و کنترل فشارخون بالا است. ورزش خطر بیماری‌های قلبی را هم کاهش می‌دهد. ۳۰ دقیقه ورزش یا فعالیت فیزیکی متوسط شامل پیاده‌روی تند، دوچرخه سواری٬ شنا و ... بیشتر روز‌های هفته لازم است. می‌توان ۳۰ دقیقه را به دوره‌های کوتاه‌تر ۱۰ دقیقه‌ای تقسیم کرد. استفاده از پله بجای آسانسور٬ عدم استفاده از وسیله نقلیه شخصی برای محل کار برای جلوگیری از افزایش وزن و ثابت نگه داشتن وزن مفید است. درافراد چاق توصیه می‌شود روزانه ۶۰ دقیقه فعالیت فیزیکی داشته باشند.

فعالیت فیزیکی منظم و کاهش کم تحرکی اثرات خوبی روی وزن و جلوگیری از افزایش فشار خون دارد.

در عین حال اگر تغییر در شیوه زندگی باعث پایین ﺁوردن فشار خون نشد، مصرف دارو لازم است. البته حتی با مصرف دارو تغییر در شیوه زندگی نیز نیاز است. در صورت مصرف داروی فشارخون لازم است که مرتبا توسط پزشک معالج خود در مورد مصرف درست و مقدار مناسب دارو ویزیت شوید. در صورت بروز عوارض ناخواسته دارو با پزشک خود تماس بگیرید. دارو را همانطور که تجویز شده است استفاده کنید و برای اینکه خوردن دارو را فراموش نکنید، آن را در مکانی که در معرض دید است، قرار دهید.

به یاد داشته باشید برای اینکه زندگی سالم داشته باشید باید:

- وزن مناسب خود را حفظ کنید.

- فعالیت فیزیکی منظم داشته باشید.

- برنامه غذایی سالم داشته باشید.

- نمک رژیم غذایی خود را کاهش دهید.

- در صورت تجویز دارو ﺁن را به طور صحیح استفاده کنید.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • ادعای ناظران درباره اصابت موشک ساخت کره‌شمالی به خارکیف اوکراین
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت