Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@21:48:24 GMT

متهم آتش‌سوزی نفتکش‌های امارات کیست

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۵۹۲۵۱

متهم آتش‌سوزی نفتکش‌های امارات کیست

تهران- ایرنا- حادثه بندر الفجیره امارات باید درسی برای همه طرف‌های ماجرا خصوصا برای کاخ سفید باشد که با آتش بازی نکنند و از هر روش ممکن برای فرو کاستن از التهاب‌های کنونی استفاده کنند.

جعفر گلابی روزنامه نگار در یادداشتی در روزنامه آرمان، نوشته است: چه کسی یا کسانی کشتی‌های نفتکش در بندر الفجیره امارات را به آتش کشیده‌اند؟ چه‌کسی از این حادثه یا حوادث مشابه سود می‌برد؟ چرا آتش‌سوزی که هیچ تلفات انسانی نداشته است تا این اندازه مهم شده حتی در قیمت نفت هم تاثیر گذاشته است؟ پس از تایید حادثه مذکور در بندر الفجیره امارات به نگرانی‌ها پیرامون احتمال درگیری نظامی در خلیج فارس دامن زده شد و بیش از گذشته خطری که در کمین همه کشورهای منطقه و جهان است احساس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعیت آن است که خطر مذکور جدی است کما اینکه بسیاری از جنگ‌ها با جرقه کوچکی آغاز شده‌اند و تلفات عظیم و غیرقابل تصور ایجاد کرده‌اند.

پس از خروج آمریکا از برجام همه دانستند که رئیس‌جمهور ایالات متحده نه تنها خاورمیانه که جهان را در موقعیت جدیدی قرار داده است و این اقدام در کنار دیگر تحرکات خارج از عرفش قطعا به صلح و امنیت جهان خدشه جدی وارد کرده و می‌کند. متاسفانه کاخ سفید از برنامه‌ای خروج کرد که می‌توانست نقطه عطفی در روابط‌ بین‌الملل باشد و به پایه‌های صلحی آسیب زد که می‌توانست دوره طولانی از ثبات وتعادل را در منطقه بسیار حساس خاورمیانه ایجاد کند. وی نه تنها از برجام خارج شد که با اقدامات بعدی خود مرتبا بر درجه التهابات منطقه‌ای و جهانی افزود. اغراق نیست که این کشور را مسئول همه حوادث منفی برای صلح جهانی بدانیم که از یک سال پیش تا کنون اتفاق افتاده است و ممکن است اتفاق بیفتد.

حادثه در همه نقاط جهان همیشه ممکن است اتفاق بیفتد، حوادثی که به سرعت می‌شود آنها را ازنظر فیزیکی و تبعات روانیش مهار و خسارت‌هایش را جبران کرد ولی وقتی رئیس دولت یک کشور قدرتمند نسبت به امنیت جهانی تا این اندازه بی‌ملاحظه و تابع منافع شخصی و کوتاه‌مدت باشد باید از سرنوشت و آینده بشریت ترسید. آمریکا پس از خروج از برجام و وضع تحریم‌های گسترده علیه یک ملت مرتبا سطح تنش با ایران را بالا می‌برد تا با سرعت به اهداف مورد نظر خود برسد. در فضای ملتهبی که کاخ سفید ایجاد کرده، امکان بروز هرگونه حادثه و هرگونه سوءاستفاده وجود دارد. رژیم صهیونیستی از درگیر کردن آمریکا با ایران سود می‌برد وسردمداران این رژیم واقعا ازهیچ کوششی برای افزایش تنش میان این دو کشور فروگذار نکرده و نمی‌کنند و از افشای تمایلشان هم کراهتی نشان نداده‌اند. آیا برای این رژیم سخت است که در خلیج فارس حادثه‌ای به‌وجود آورد و اهداف خطرناک خود را تعقیب کند؟

داعش انگیزه فراوانی برای ماجراجویی دارد، گروه تروریست رجوی برای ایجاد یک درگیری برای ایران لحظه‌شماری می‌کند و اگر انواع خطرات شناخته شده و ناشناخته را بر لیست احتمالات و خطرات موجود در منطقه اضافه کنیم خواهیم دید که آمریکا تا چه حد نامسئولانه عمل کرده و می‌کند و اگر دنیا را صاحب صاحبنظری بود باید آقای ترامپ به‌عنوان متهم درجه اول در خطر قرار دادن صلح جهانی محاکمه می‌شد. اکنون با اقدامات یک‌جانبه آمریکا همه در انتظار حادثه‌اند، گاهی ممکن است مدیریت رویداد‌ها از دست دولت‌ها خارج شود وهمه خواسته و ناخواسته درگیر مسائلی شوند که حداقل در ابتدا تمایلی به آن نداشته‌اند. بازی شطرنجی که فراهم شده، فوق‌العاده حساس و حیثیتی شده است و چون بازیگران دست به‌سوی مهره‌ای می‌برند تا حرکتی انجام دهند نفس‌ها در سینه‌ها حبس می‌شود ونبض‌ها به تپش واداشته می‌شود. چنین حالتی حتی اگر در نهایت به اتفاق بدی منجر نشود هرگز خوب نیست. عقلا هیچ‌گاه با دنیا و سرنوشتش چنین جسورانه و بی‌باک عمل نمی‌کنند.

حادثه بندر الفجیره امارات باید درسی برای همه طرف‌های ماجرا خصوصا برای کاخ سفید باشد که با آتش بازی نکنند و از هر روش ممکن برای فرو کاستن از التهاب‌های کنونی استفاده کنند. در این میان ایران می‌تواند مدعی باشد که بیش از دیگران صبر کرده و دندان روی جگر گذاشته است. ایران یک سال تمام در برابر خصومت آمریکا صبر کرد و هنگامی هم که دستی به تقابل برد طبق مفاد برجام عمل کرد و هیچ منصفی هم در جهان نمی‌تواند کوچکترین سرزنشی نسبت به اقدام تهران داشته باشد. با این همه هنوز هم انتظار است که در برابر زنگی مستی که تیغ در کف مبارز می‌طلبد خویشتندار بود و کوچک‌ترین بهانه‌ای به او نداد.

*منبع: روزنامه آرمان،1398،2،24
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آرمان رژيم صهيونيستي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۹۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟

به گزارش خبرآنلاین، پایگاه خبری "وستیکاوکازا" روسیه در تحلیلی نوشت: در حالی که جو بایدن به چگونگی کاهش تنش ها در نوار غزه فکر می کرد و ایران در حال بررسی راه هایی برای پاسخ به تلافی جویانه اسرائیل بود، رئیس جمهور ترکیه درگیر سیاست خارجی سازنده تری بود. او در این حین به عراق سفر کرد و با نخست وزیر این کشور یعنی محمد شیاع السودانی دیدار و گفتگو کرد.

سفر رجب طیب اردوغان به بغداد، یک سفر تاریخی بود. رهبر ترکیه برای اولین بار در ۱۳ سال گذشته پا به خاک عراق گذاشت. گفتگوها با السودانی، نخست‌وزیر و عبداللطیف رشید، رئیس جمهور عراق، با هدف تقویت همکاری بین عراق و ترکیه در مسائل سیاسی، اقتصاد و امنیت انجام شد.

اردوغان با رفتن به عراق قصد داشت دو مشکل خاص را حل کند. اولین مورد مبارزه با حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) بود. رئیس جمهور ترکیه در بغداد تصریح کرد که کشورش حضور کانون تروریسم در مرزهای خود را، چه در سوریه و چه در عراق، تحمل نخواهد کرد. وی با ابراز امیدواری از مشارکت بغداد در مبارزه با (پ.ک.ک) گفت: عراق باید از همه اشکال تروریسم پاک شود.

اردوغان برای نشان دادن عزم خود دستور بمباران گسترده مواضع (پ.ک.ک) در شمال عراق را صادر کرد. روزنامه حریت نوشت که به زودی نیروهای مسلح ترکیه عملیات زمینی جامع علیه شبه نظامیان را انجام خواهند داد. همچنین، ترکیه و عراق قصد دارند یک مرکز عملیاتی برای مبارزه با شبه نظامیان در عمق ۳۰ تا ۴۰ کیلومتری مرز ترکیه و عراق ایجاد کنند. تمایل دولت عراق برای همکاری با ترکیه با توجه به اینکه بغداد در گذشته اغلب آنکارا را به نقض تمامیت ارضی عراق متهم کرده است، گامی بزرگ در این مسیر است.

هر دو کشور باید مشکل (پ.ک.ک) را حل کنند تا کار دوم و مهم‌تر ضورت پذیرد. در واقع، پیگیری پروژه «راه توسعه»، کریدور حمل و نقلی که استان‌های شرقی ترکیه را از طریق خاک عراق به خلیج فارس متصل می‌کند که همین مساله، دلیل اصلی سفر اردوغان به بغداد شد.

اردوغان و السودانی تفاهم‌نامه همکاری میان عراق، ترکی ، قطر و امارات را امضا کردند. این پروژه شامل ۱۲۰۰ کیلومتر راه آهن و بزرگراه است. هزینه آن ۱۷ میلیارد دلار تخمین زده شده است. پس از اجرای این کریدور، سالانه تا ۴ میلیارد دلار سود به دست می‌آید و بیش از ۱۰۰ هزار شغل را فراهم می‌کند. مشارکت امارات و قطر بسیار مهم است زیرا عراق و ترکیه نیاز به جذب سرمایه گذاری خارجی دارند. این امکان وجود دارد که سرمایه گذاران چینی در مرحله اجرا به این پروژه بپیوندند. قطر در حال حاضر متحد ترکیه است و دخالت امارات به لطف عادی سازی روابط با ترکیه در سفرهای متقابل رهبران دو کشور به آنکارا و ابوظبی امکان پذیر شده است.

جالب اینجاست که تا همین اواخر یک پروژه بزرگ دیگر به نام IMEC (کریدور اقتصادی هند-خاورمیانه-اروپا ) وجود داشت. این پروژه قرار بود هند را از طریق خاک کشورهای عربی خلیج فارس و اردن به اسرائیل متصل کند. آمریکا نیز حمایت خود را از این طرح اعلام کرد. با این حال، به دلیل آغاز جنگ در غزه، روابط اسرائیل ـ آمریکا با کشورهای عربی به شدت تضعیف شده است. چشم انداز به رسمیت شناختن اسرائیل توسط عربستان سعودی مبهم است و اردن و امارات تماس‌های خود با تل آویو را معلق کرده‌اند. علاوه بر این، به دلیل حملات انصارااله یمن، ایمنی ناوبری در اقیانوس هند مختل شده است. به نوعی می‌توان گفت که جاده ابریشم ترکیه در حال تبدیل شدن به یک جایگزین برای پروژه آمریکایی ـ هندی است.

اجرای راه توسعه نه تنها به سرمایه گذاری‌های چند میلیارد دلاری بلکه به ثبات در عراق نیز نیاز خواهد داشت. دولت بغداد می‌داند که مقابله با تهدید (پ.ک.ک) به تنهایی غیرممکن است اما در عین حال عملیات ارتش ترکیه در عراق با محکومیت بغداد و دیگر کشورهای عربی مواجه بود. در پیش بینی سود اقتصادی بزرگ مورد نیاز ترکیه و عراق که هنوز از مداخله آمریکا و تسلط سازمان‌های تروریستی در امان نیست، دو کشور در نهایت تلاش‌های خود را برای از بین بردن ساختارهای تجزیه‌طلبانه که توسط (پ.ک.ک) نمایندگی می‌شود، هماهنگ خواهند کرد.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901539

دیگر خبرها

  • آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز مهار شد
  • مهار آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • آتش سوزی کامیون حامل بیسکویت در محور فهرج ـ زاهدان
  • آتش‌سوزی یک باب مغازه در تالش
  • پشت‌پرده سرکوب اعتراضات دانشجویی در آمریکا کیست؟ + تصاویر | شای داویدای کیست؟
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار
  • آتش‌سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار/ یک نفر فوت کرد
  • آتش‌ سوزی ۲ فروند لنج در چابهار؛ یک نفر فوت کرد