Web Analytics Made Easy - Statcounter

انفجار‌ها در بندر «فجیره» که سرمایه‌های کلانی را به عنوان یکی از مسیر‌های جایگزین تنگه هرمز به خود جلب کرده بود، پرده از برخی واقعیات ناگفته برداشت. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، انفجار نفتکش‌ها در امارت «فجیره» به عنوان یکی از مهم‌ترین بنادر نفتی دنیا، بیش و پیش از هر چیز بر شکنندگی و آسیب‌پذیر بودن مسیر‌های انتقال انرژی صحه گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد دنیا همچنان به نفتکش‌ها به عنوان اصلی‌ترین ابزار انتقال انرژی و عبور آن‌ها از مسیر‌های «سنتی»، «پُرتنش»، «ناایمن» و «بی‌بدیل» متکی است. در این میان موقعیت ژئوپولتیک و منحصر بفرد «تنگه هرمز» تلاش‌های پرهزینه و بی وقفه به منظور کاهش اثرگذاری آن در امنیت انتقال انرژی را ناکام گذاشته است. انفجار‌ها در بندر «فجیره» که سرمایه‌های کلانی را به عنوان یکی از مسیر‌های جایگزین تنگه هرمز به خود جلب کرده بود، پرده از برخی واقعیات ناگفته برداشت.   امارات متحده عربی بدون برخورداری از مؤلفه‌های لازم برای بازیگری در نقش یک قدرت منطقه‌ای، گام‌هایی بلندپروازانه از «خلیج فارس» تا «دریای سرخ» و از «غرب آسیا» تا «شمال آفریقا» برداشته است که این انفجار‌ها می‌تواند پیامد طبیعی رویکرد منطقه‌ای و سیاست خارجی امارات تعبیر شود.   هرچند وقوع این‌گونه اتفاقات معمولا با «مظلوم نمایی» و «بزرگ‌نمایی رسانه‌ای» از سوی کشور محل حادثه همراه است، اما امارات متحده عربی به دلایلی همچون شکنندگی اقتصاد بارانداز و غیر تولیدی، تأثیر امنیت میدانی و روانی بر منابع عمده درآمدی آن همچون بورس، گردشگری و سرمایه‌گذاری خارجی در بخش املاک، تمایل چندانی به رسانه‌ای کردن این اتفاق ندارد.   آمریکا با لغو معافیت‌های فروش نفت ایران، عربستان و امارات را به عنوان دو بازوی مطمئن و با توان بالا در پاسخگویی به نیاز بازار نفت معرفی کرد، اما وقوع انفجار در یکی از مهم‌ترین بنادر نفتی دنیا، تضمین ناپذیری «ثبات» در بازار نفت، تعهد ناپذیری «امنیت انتقال انرژی» و در یک کلام شکست زودهنگام آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن در مدیریت طرح تحریم نفتی ایران را اثبات کرد.   کاهش ضریب امنیت سرمایه گذاری در امارات به دنبالِ تحریم قطر، هزینه ۱۶ میلیارد دلاری سالانه‌ی ابوظبی در جنگ یمن، مداخله و همراهی پرهزینه با عربستان در تحولات لیبی، سودان، تونس و مصر، افزایش عوارض و مالیات دریافتی از شهروندان به دلیل کمبود بودجه، مهم‌ترین منبع درآمدی امارات را به صادرات نفت تقلیل و تغییر داده است.   پیروی امارات از عربستان و آمریکا در افزایش سطح تنش با ایران، بی‌توجهی به هشدار‌ها و سوء استفاده از صبر استراتژیک ایران، در کنار آسیب‌ها و مخاطرات ناشی از ضعف داخلی و سوء رفتار منطقه‌ای می‌تواند بمثابه سیاه‌چاله‌ای بزرگ به قبرستان آمال و دستاورد‌های این امیر نشین کوچک بدل شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انفجار در فجیره بزرگنمایی رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۹۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضع پدافند غیرعامل تأسیسات ذخیره‌سازی گاز سراجه بررسی شد

وضع پدافند غیرعامل مرکز ذخیره‌سازی گاز سراجه با حضور معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور، مدیر منطقه ۳ عملیات انتقال گاز و تیمی متشکل از مدیران و مسئولان اچ‌اس‌ئی و اجرایی وزارت نفت، شرکت ملی گاز، انتقال گاز و مهندسی و توسعه گاز و گروه نفت مرکزی بررسی شد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت انتقال گاز ایران، مهدی زارع، مدیر منطقه ۳ عملیات انتقال گاز، در ‏این بازدید با ارائه گزارشی از اقدام‌های انجام‌شده در حوزه پدافند غیرعامل و ایمنی در تأسیسات ذخیره‌سازی گاز سراجه، با توجه به موقعیت حساس و راهبردی آن گفت: این تأسیسات در فصل‌های سرد سال بخشی از گاز مصرفی استان تهران و شهرهای شمال و شمال شرقی کشور را تأمین می‌کند و در پایداری شبکه انتقال گاز نقشی بسزا دارد.

وی بیان کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی ‏برای کارکنان، نصب سیستم کولینگ و فومینگ روی مخازن ذخیره‌سازی، روزآمدکردن سیستم‌های اطفا و اعلان حریق و تجهیز دو دستگاه ‏ماشین اطفای حریق، نصب دوربین مداربسته، ارزیابی ریسک امنیتی SVE، مطالعات HAZOP و برگزاری نشست با ‏سازمان‌های متولی استان در این زمینه، ازجمله این ‏اقدام‌هاست.‏

عبدالرحمن کشوری، معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور، با ارزیابی و بررسی این اقدام‌ها به‌لحاظ رعایت الزام‌های پدافند غیرعامل در مخازن و تأسیسات ذخیره‌سازی و محیط‌های پیرامونی، از زحمات کارکنان منطقه ۳ عملیات انتقال گاز در ایجاد زیرساخت‌های حوزه ایمنی و پدافند ‏غیرعامل قدردانی کرد.

دیگر خبرها

  • ◄ وزیر راه و شهرسازی عازم ابوظبی شد
  • تکمیل طرح‌های آبی مشگین‌شهر نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است
  • وضع پدافند غیرعامل تأسیسات ذخیره‌سازی گاز سراجه بررسی شد
  • بازار رانندگان فرمول یک در آستانه انفجار است!
  • قیمت درهم امارات امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دیویدسون: بازار رانندگان فرمول یک در آستانه انفجار است!
  • نبرد دیپلماتیک میان سودان و امارات
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند
  • اولین پمپ بنزین رباتیک در امارات افتتاح شد