Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@18:42:21 GMT

تاجیکستان به پاکستان برق ارزان می دهد

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۶۰۰۹۵

تاجیکستان به پاکستان برق ارزان می دهد

تهران - ایرنا - سفیر جدید تاجیکستان در اسلام آباد گفت، دوشنبه قرار است برای تامین بخشی از کمبود انرژی پاکستان، برق ارزان در اختیار این کشور قرار دهد.

روزنامه تریبیون پاکستان، 'ایسماتولو نصرالدین' امروز(دوشنبه) در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی و صنعت راولپندی گفت، تاجیکستان آماده کمک به پاکستان است و از توسعه مناسبات دوجانبه اقتصادی و تجاری بین دو کشور در بخش های مختلف، از جمله برق آبی، معدن، دارو، گردشگری، صنایع سبک، کشاورزی و سازه، حمایت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نصرالدین با اشاره به پیشینه روابط تاریخی، فرهنگی و مذهبی پاکستان و تاجیکستان، از صاحبان حرف و تجار پاکستانی خواست دست به کار شوند و از فرصت ها استفاده کنند.
به گفته او، برق پاکستان در چارچوب پروژه انرژی آسیای مرکزی و جنوب آسیا که تا 2020 عملیاتی خواهد شد، عرضه می شود.
رئیس اتاق بازرگانی و صنعت راولپندی نیز به نوبه خود گفت، این پروژه انرژی به تامین نیازهای پاکستان کم خواهد کرد.
وی خواستار برقراری پرواز مستقیم بین دوشنبه و اسلام آباد شد و گفت، علاوه بر مبادلات فراهنگی، تجاری و اطلاعاتی و ... رونق گردشگری بین دو کشور می تواند نقشی مهم ایفا کند.
براساس این گزارش، عمران خان، رئیس جمهوری پاکستان در ماه ژوئن (خرداد 1398) اولین سفر خود را به این کشور آسیای مرکزی انجام خواهد داد که یکی از دستاوردهای آن برقراری پرواز مستقیم میان دوشنبه و اسلام اباد خواهد بود.
به گزارش ایرنا، پاکستان سال‌ها است که با کمبود انرژی برق روبه‌رو هست و تامین امنیت انرژی برای اقتصاد پاکستان که با رشدی چشمگیر به جلو می‌رود، از اهمیتی ویژه برخوردار و در فصل تابستان نمود بیشتری می‌یابد.
پروژه کاسا 1000 (که برق تاجیکستان را از طریق افغانستان به پاکستان انتقال می‌دهد) به نوعی می‌تواند به تامین رشد اقتصادی و صلح و ثبات کامل در کشور کمک کند‌.
پاکستان تلاش می‌کند روابط خود را با کشورهای آسیای مرکزی به‌ویژه تاجیکستان گسترش دهد و سهم خود را در توازن قدرت کشورهای آسیای مرکزی بین قدرت‌های مهم منطقه‌ای و بین‌المللی حفظ کند.
موفقیت پروژه‌های اقتصادی مشترک پاکستان با چین به روابط خوب این کشور با کشورهای آسیای مرکزی نیز بستگی دارد و پاکستان تلاش می‌کند تا با توجه به واقعیت‌هایی چون تلاش هند در یافتن جای پایی برای خود در حوزه‌های گوناگون سیاسی و اقتصادی منطقه‌ای در برابر دشمن دیرین و رقیب دیرپای خود جایگاهی درخور در تاجیکستان فراهم آورد و مانع از افزایش روابط نظامی ‌و امنیتی هند و بالا بردن زمینه‌های حضور نظامی‌ و امنیتی در تاجیکستان (که نزدیک مرزهای پاکستان است) گردد و با در نظر گرفتن دغدغه‌های امنیتی تاجیک‌ها در زمینه مبارزه با تروریسم، مسایل امنیتی، جلوگیری از قاچاق مواد مخدر به گسترش نفوذ خود در منطقه نیز کمک کند.
در مقابل، دوشنبه نیز اسلام آباد را دارای منابع عظیم انسانی، دسترسی به آب‌های آزاد و بندر گوادر می بیند و ومعتقد است پاکستان می‌تواند یک شریک مهم برای اقتصاد تاجیکستان و ورود به بازار منطقه باشد‌.
به علاوه گسترش مسیرهای هوایی و زمینی با تاجیکستان موجب افزایش حجم تجارت بین کشورهای منطقه و پاکستان خواهد شد.
چنانچه در دیدارهای اخیر رهبران پاکستان و تاجیکستان اجرای پروژه ساخت، شرکت در کریدور اقتصادی چین و تکمیل پروژه برق کاسا 1000 ، اتصال 3 جاده مهم چترال، خنجرآب و مرغاب برای اتصال شاهراهی به دوشنبه، گسترش مسیرهای ارتباطی و روابط تجاری با تاجیکستان مد نظر بود وبه توافقاتی نیز رسیدند.

آساق**1088**1663**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد تاجيكستان پاكستان برق ارزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۰۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و تاجیکستان باید از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای بهره برند

به گزارش خبرگزاری مهر، دومین دور رایزنی‌های سیاسی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان به ریاست مشترک علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان و فرخ شریف زاده معاون وزیر امورخارجه تاجیکستان امروز چهارشنبه در تهران برگزار شد.

در جریان این گفتگوها طرفین در خصوص طیفی از موضوعات دوجانبه از جمله تقویت روابط اقتصادی، ارتقای روابط فرهنگی و علمی، تقویت همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی و نیز افزایش تعاملات پارلمانی تبادل نظر کردند.

باقری در این ملاقات با اشاره به تفاهمات خوب صورت گرفته در دور اول رایزنی‌های سیاسی در تاجیکستان، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات با جمهوری تاجیکستان تاکید کرد.

معاون وزیر خارجه کشورمان، با اشاره به اهمیت و اولویت سیاست همسایگی در روابط خارجی ایران، تقویت همکاری با کشور هم‌کیش هم‌زبان، تاجیکستان را از مصادیق مهم اجرای سیاست همسایگی دانست.

وی با اشاره به تهدیدات امنیتی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، خاطرنشان کرد ایجاد ناامنی و حمایت از جریان‌های افراطی و تروریستی در منطقه یک واقعیت است که با حمایت‌های آمریکا، رژیم صهیونسیتی و برخی کشورهای اروپایی شکل گرفته است.

باقری تصریح کرد: امروزه همگرایی تمامی کشورهای منطقه برای مقابله همه‌جانبه و فراگیر با پدیده شوم تروریسم، امری لازم است که همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان برای تحقق آن ضروری است.

بر همین اساس دو کشور می‌بایست بیش از پیش از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای نظیر شانگهای، سازمان همکاری اسلامی، اکو و عدم تعهد بهره برند.

باقری همچنین با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و ضمن محکومیت ارتکاب نسل کشی از سوی این رژیم، کلید برقراری صلح و ثبات منطقه را مقابله با اشغالگری و تجاوزات رژیم اشغالگر دانست.

معاون وزیر خارجه تاجیکستان نیز با اشاره به همکاری‌های رو به توسعه دو کشور آمادگی کشورش برای توسعه مناسبات و تقویت همکاری‌ها میان دو کشور را اعلام نمود.

وی تا با اشاره به وجود نزدیک به ۲۰۰ سند همکاری میان دو کشور، اجرای کامل و موثر این تفاهمات را زمینه مناسبی جهت تقویت همکاری‌ها دانست و خواستار افزایش حجم مبادلات اقتصادی میان دو کشور شد.

وی همچنین با اشاره به سابقه همکاری‌های خوب دو کشور در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای، بر تداوم و تقویت مناسبات میان دو کشور همزبان با پیشینه تاریخی مشترک تاکید کرد.

در پایان این نشست طرفین، بر برگزاری منظم رایزنی‌های سیاسی با هدف تسریع همکاری‌ها در حوزه‌های گوناگون تأکید کردند.

کد خبر 6100853 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • باقری:همکاری تهران و دوشنبه برای مقابله با تروریسم ضروری است
  • ایران و تاجیکستان باید از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای بهره برند
  • طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد
  • «نه» پاکستان به امرو نهی آمریکا درباره ایران
  • سخت شدن کار مهاجران تاجیک در قزاقستان
  • پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره ایران دست رد زد
  • سفیر ایران در دوشنبه: امنیت در آسیای مرکزی حائز اهمیت است
  • همکاری‌های کشاورزی ایران و تاجیکستان گسترش می‌یابد
  • درگیری مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم