Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@04:32:43 GMT

پروانه‌ها به مشهد بازگشتند؛ نه مهاجر هستند و نه آفت

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۶۰۴۲۶

پروانه‌ها به مشهد بازگشتند؛ نه مهاجر هستند و نه آفت

این روزها در سطح شهر مشهد شاهد حضور و پرواز پررنگ پروانه‌ها بر بالای سر عابران پیاده و خودروها هستیم. ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۵ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، این روزها در سطح شهر مشهد که تردد داشته باشید شاهد پدیده‌ای بسیار زیبا و در نوع خود دیدنی هستید که طراوت خاصی نیز به هوای بهاری مشهد مقدس داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرواز شاپرک‌ها در سطح شهر و بر بالای سر عابران پیاده و اتومبیل‌ها پدیده‌ای است که ممکن است لحظاتی عابران را به خود مشغول نگه داشته و آنها را میخکوب کرده تا این پدیده زیبا را مشاهده کنند. اما به راستی علت این پدیده چیست و چرا در سال‌های قبل با این شدت شاهد حضور پروانه‌ها در سطح شهر مشهد نبودیم؟

ایمان محمدی آبیز کارشناس مسئول اداره نظارت بر امور حیات ­وحش محیط زیست خراسان رضوی در این زمینه با اشاره به اینکه افزایش پروانه‌ها یک امر کاملا طبیعی است اظهار می‌کند: از ابتدای سال شاهد بارش‌های فراوان بودیم که همین امر منجر به حضور بیشتر حشرات در طبیعت شده و هرگونه حشره‌ای به خاطر تغییر وضعیت آب و هوایی، جمعیتش تغییر می‌کند و افزایش بارندگی‌­ها و افزایش گیاهانی که مناسب تخم­گذاری این حشره است، جمعیتش افزایش پیدا کرده است.

دلیل بازگشت پروانه ها به پایتختتالاب‌های خراسان رضوی سالانه قلمرو بیش از 15 هزار پرنده مهاجر استدستگیری عامل فروش پرنده وحشی در فضای مجازی مشهد

وی ادامه می‌دهد: حضور حشرات نشان می‌دهد که یک نوع رفتار طبیعی منجر به پایداری طبیعت می‌شوند. هر چه تعداد گیاهان در طبیعت بیشتر شود، نیاز آنها به گرده‌افشانی نیز بیشتر می‌­شود؛ به همین دلیل نه تنها پروانه‌­ها بلکه حشرات دیگر نیز در طبیعت بیشتر دیده می‌­شوند.

محمدی آبیز عنوان می‌کند: حضور حشرات در طبیعت لازم است و هیچ خطری برای گیاهان ندارد. حشراتی همچون پروانه‌ها همیشه در خدمت گیاهان بودند، چرا که یکی از عوامل گرده‌افشانی، تولید بذر گیاهی و ذخیره بانک بذری طبیعت هستند. البته لازم به ذکر است نباید با شب پره‌ها اشتباه گرفته شوند چون شب پره­‌ها می‌توانند منجر به از بین رفتن گیاهان شوند؛ چرا که این حشرات به شکل آفت هستند. وجود پروانه می‌تواند در چرخه هرم غذایی نیز تاثیرگذار باشد، زمانی که حشرات بیشتر شوند غذا برای بسیاری از گونه‌ها نیز فراهم می‌شود.

وی می‌گوید: عمر این پروانه‌ها حداکثر دو ماه است و عموماً پروانه‌ها عمر کوتاهی دارند. این پروانه‌ها امسال تخم­گذاری می‌کنند و اگر سال بعد آب و هوا و بارندگی‌ها مشابه امسال بود و عرصه‌­های طبیعی مملو از گیاهان مختلف شد ما دوباره شاهد این پروانه‌ها خواهیم بود اما اگر بارندگی کم باشد و گیاهان به اندازه امسال در عرصه­‌های طبیعی نباشند، این پروانه‌ها به دلیل نبود غذا چنین ظهوری نخواهند داشت. البته لازم به توضیح است چرای بی­‌رویه گیاهان خوش خوراک که محل تخم­گذاری پروانه‌­ها است توسط دام از دلایل کاهش جمعیت پروانه‌­هاست.

محمدی آبیز افزود: جای نگرانی برای مردم،کشاورزی و محیط زیست نیست و مطمئنا مردم با رعایت فرهنگ زیست محیطی هم در عرصه­‌های طبیعی و هم در زندگی شهری از زیبایی افزایش حضور پروانه‌­ها لذت کافی را خواهند برد.

انتهای پیام/ح

R41347/P/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۰۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات سمپاشی ١٠ هزار دریچه فاضلاب در نــیــشــابــور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر دفتر بهره برداری و توسعه  فاضلاب شرکت آب و فاضلاب شهرستان نیشابور گفت: وجود حشرات و جانوران موذی در شبکه فاضلاب از معضلات زندگی شهری است و این شرکت برای جلوگیری از تکثیر حشرات، دریچه‌ ها و منهول‌ های فاضلاب را سم‌ پاشی می‌ کند.

 

ابوالفضل رستمی افزود: شرکت آب و فاضلاب شهرستان نیشابور هرسال در ۲ مرحله نسبت به سمپاشی خطوط اصلی، فرعی و شبکه جمع آوری فاضلاب شهر اقدام می‌ کند، مرحله اول از نیمه فروردین ماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه به طول می انجامد و نوبت دوم نیز از خرداد ماه تا پایان تیر ماه ادامه دارد.

 

وی اظهار داشت: در شهر نیشابور در حدود ١٠ هزار منهول فاضلاب و حدود ۴۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب وجود دارد که هر ساله در راستای حفظ سلامت و بهداشت شهری در دو نوبت شستشو و در دو نوبت متوالی نیز سمپاشی می شود.

 

منهول (به انگلیسی Manhole به معنی: آدم رو) یک نوع از اتصالات است که برای متصل کردن چند شبکه و خط راه رو به هم مورد استفاده قرار می‌ گیرد. مثلاً در سیستم فاضلاب برای آنکه چندین خط لوله فاضلاب را به یکدیگر متصل کنند و به یک مسیر هدایت نمایند از منهول استفاده می‌ شود.

دیگر خبرها

  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود
  • ۱۰ حقیقت حیرت‌انگیز درباره عنکبوت‌ها که باید بدانید
  • آغاز عملیات سمپاشی ١٠ هزار دریچه فاضلاب در نــیــشــابــور
  • روستایی در مریوان که میزبان لک لک های مهاجر است + فیلم و تصاویر
  • نسخه‌نویسی مرد مهاجر افغان با مهر پزشک زن | تیراندازی و زخمی شدن یک نفر دکتر قلابی را رسوا کرد
  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
  • فیلم استقبال از تیم ملی فوتسال افغانستان در فرودگاه مشهد
  • ۳ فضانورد چینی به زمین بازگشتند
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!