Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@06:33:36 GMT

کیهان: دولت در دام وقت‌کشی اروپا نیفتد

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۶۰۶۵۳

مقامات ارشد دولت اذعان دارند که اروپا با آمریکا همصداست. اروپایی‌ها نیز خود گستاخانه اعلام کرده‌اند که به هیچ عنوان تعهدات برجامی خود را اجرا نخواهند کرد. بنابراین هیچ دلیلی مبنی بر معطل ماندن تا 2 ماه آینده وجود ندارد. آفتاب‌‌نیوز : روزنامه کیهان در گزارش خبری تحلیلی امروز خود با عنوان "ابراز نگرانی اروپا از پایان امتیازدهی یک‌طرفه ایران" پس از درج اظهارات برخی از مقامات اروپایی و در تحلیل آن نوشت:
*فاز جدید وقت‌کشی
مقامات اروپایی فاز جدید وقت‌کشی را کلید زده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرغم اینکه اکنون بیش از یک‌سال از خروج آمریکا سپری شده است، مقامات اروپایی مدعی هستند که برای اجرای تعهدات برجامی باید 120 روز فرصت داده شود.
این در حالی است که پیش از این شورای عالی امنیت ملی- 18 اردیبهشت- اولتیماتومی 60 روزه به اعضای باقیمانده در برجام داد. اتحادیه اروپا در ابتدا در بیانیه‌ای گستاخانه اعلام کرد که اولتیماتوم ایران را به رسمیت نمی‌شناسد و حالا با کلیدزدن فاز جدید وقت‌کشی، مدعی شده است که اولتیماتوم 60 روزه باید به 120 روز افزایش پیدا کند.
در اردیبهشت 97 و پس از خروج آمریکا از برجام، قرار بود طرف اروپایی ظرف چند هفته درباره تعهدات برجامی خود تضمین بدهد. اروپا با وقت‌کشی نهایتا در اواسط تیرماه یک بسته پیشنهادی ارائه داد. روحانی در واکنش، بسته مذکور را مایوس‌کننده و غیرقابل قبول خواند. اروپا سپس با خرید زمان برای آمریکا، از یکسو مدعی بود که باید برجام موشکی و منطقه‌ای نیز کلید بخورد و از سوی دیگر وعده کانال مالی را هر چند وقت یک‌بار مطرح می‌کرد.
در نهایت تعهدات برجامی اروپا به کانال مالی SPV و سپس به کانال مالی تحقیرآمیز اینستکس تقلیل یافت. این در حالی است که اینستکس حتی یک دهم تعهدات برجامی اروپا را نیز پوشش نمی‌داد. نکته قابل تأمل اینجاست که اروپا حتی همین کانال را نیز اجرایی نکرد و اینستکس تنها در حد یک رونمایی سمبلیک پیش رفت.
حالا و علی‌رغم سپری شدن بیس از یک‌سال از خروج آمریکا از برجام، طرف اروپایی مدعی است که اولتیماتوم 60 روزه باید به 120 روز افزایش یابد.
اروپا همچنان اقدامات ضدایرانی آمریکا را بزک کرده و با لحنی گستاخانه و توهین‌آمیز ایران را به اجرای یکطرفه تعهدات برجامی توصیه می‌کند.
*نگرانی از پایان امتیازدهی
تقلای مقامات آمریکایی برای مذاکره با ایران در کنار نگرانی مقامات اروپایی از پایان یافتن امتیازدهی یکطرفه ایران نتایج خروج دولت از موضع انفعال و ورود به موضع اقتدار است.
هر چند که اقدام اخیر دولت، دیرهنگام و حداقلی بود ولی با این حال دولت باید از هم‌اکنون با پرهیز از وقت‌کشی، در راستای کاهش تعهدات، گام‌های بعدی را قاطعانه و سریع اجرا کند.
آقای روحانی-18 اردیبهشت 98- گفته بود:«مشکل اروپا این است که آمریکا را کدخدا می‌داند. در مقام عمل متاسفانه ناتوان بودند. سال ۸۳ وقتی مذاکره می‌کردیم، مشکلی بود و آن اینکه اروپایی‌ها آمریکا را کدخدای خود می‌دانستند؛ الان اوضاع کمی بهتر شده ولی همچنان این تفکر وجود دارد». روحانی در سال 92 نیز اروپایی‌ها را در مقابل آمریکا «آقااجازه» نامیده بود.
مقامات ارشد دولت اذعان دارند که اروپا با آمریکا همصداست. اروپایی‌ها نیز خود گستاخانه اعلام کرده‌اند که به هیچ عنوان تعهدات برجامی خود را اجرا نخواهند کرد. بنابراین هیچ دلیلی مبنی بر معطل ماندن تا 2 ماه آینده وجود ندارد.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اروپا کیهان برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۰۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری کیهان درباره مخالفت با لایحه عفاف و حجاب

به گزارش تابناک، روزنامه کیهان به نقل از علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت نوشت: اخیراً مکاتبه‌ای از سوی مجلس شورای اسلامی مجدداً در خصوص ماده‌ای صورت گرفته بود که در آن ماده قید شده هزینه‌های حمایت از فرهنگ عفاف و تقویت بنیان خانواده، به‌عنوان هزینه قابل‌قبول مالیاتی تلقی شود و این نوعی مشوق سرمایه‌گذاری و هزینه‌کرد در این زمینه است.

شاید ضرورتی به تصویب قانون نداشته باشیم و هیچ الزامی نبود که این مسئله معطل مانده باشد تا یک قانون تصویب شود که اقدامی در این‌زمینه انجام بگیرد. قبلاً رفت‌وبرگشت‌هایی در این زمینه انجام شده بود و مذاکراتی در جلسات نهادهای مختلف صورت گرفته بود و لایحه‌ای از سوی مرجع قضائی تقدیم دولت شد.

 
به‌نظر می‌رسد الان و یا هر مقطع دیگری هیچ مرجعِ اجتماعی، فرهنگی، انتظامی، قضائی و اجرائی معطل تصویب قانونی در این زمینه نیست و قوانین موجود تکالیف همین مراجع را در این موضوع‌های فرهنگی و اجتماعی مشخص کرده است.

دیگر خبرها

  • رده‌بندی جدید لیگ‌های اروپایی؛ سری آ پس از 17 سال در بین دو لیگ برتر اروپا!
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • افشاگری کیهان درباره مخالفت دولت با لایحه عفاف و حجاب
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • افشاگری کیهان درباره مخالفت با لایحه عفاف و حجاب
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • گلایه امری از لیگ برتر: جلوی رویای تیم‌ها را می‌گیرند!
  • امری: سطح بالای لیگ برتر مانع موفقیت تیم‌های انگلیسی در اروپا است
  • دریسن: امیدواریم توماس توخل بایرن مونیخ را با جام اروپایی ترک کند