Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@19:03:48 GMT

کاهش سهم زنان در مشاغل و پست‌های مدیریتی

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۶۰۹۴۹

کاهش سهم زنان در مشاغل و پست‌های مدیریتی

با وجود آن که در سالهای اخیر افزایش مشارکت اقتصادی زنان همواره مورد توجه بوده اما متاسفانه آمارهای موجود حاکی از آن است که علیرغم افزایش چشمگیر تعداد زنان توانمند و کارآفرین در کشور، میزان مشارکت اقتصادی زنان به ویژه در مشاغل مدیریتی و در تصدی پستهای مدیریتی بسیار ناچیز و اندک است.

به گزارش ایسنا، بر اساس آمارهای ثبت شده در سامانه جامع آمارهای ثبتی تعاون از میزان مشارکت زنان در مدیریت تعاونی‌ها و سهم مدیران عامل زن در اداره تعاونی‌ها از بین ۳۸۲۳ مدیری که جنسیت آنها به عنوان مدیرعامل تعاونی‌های ثبت و تشکیل شده در سال ۱۳۹۷ اظهار و ثبت شده، ۳۲۳۶ نفر را مردان (۸۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ درصد) و ۵۸۷ نفر را (۱۵.۴ درصد) زنان تشکیل می‌دهند.

مقایسه استانی سهم مدیران زن نشان می‌دهد، سهم مدیران زن در تعاونی‌های ثبت شده در استان‌های سیستان و بلوچستان، ایلام و لرستان به ترتیب با ۲۸ درصد، ۲۳.۵ درصد و ۲۳.۲ درصد بیشترین میزان را نسبت به سایر استان‌ها دارد.

دلیل بالا بودن این نسبت در این استان‌ها نیاز به بررسی بیشتر از ابعاد مختلف اقتصادی دارد؛ مثلاً در استان سیستان و بلوچستان تعاونی‌هایی که به تولید صنایع دستی همچون سوزن دوزی می‌پردازند بیشتر از سایر استان‌ها است؛ همچنین بالا بودن سهم مدیران زن تعاونی در استان‌های محروم نشان می‌دهد در این استان‌ها زنان در جهت بهبود معیشت و اقتصاد خانواده مشارکت بیشتری در تشکیل و مدیریت تعاونی‌ها دارند. از طرفی انتظار می‌رود سهم مدیران زن در تعاونی‌هایی که نسبت بالایی از اعضا را زنان تشکیل می‌دهند و به عبارتی حداقل ۷۰ درصد اعضای آنها زن هستند، بیشتر باشد.

از بین ۶۳۳ تعاونی فعالی که در سال ۱۳۹۷ تحت عنوان تعاونی بانوان ثبت و تشکیل شده و جنسیت مدیر تعاونی اظهار و ثبت شده است ۲۶۹ مورد (۴۳.۵ درصد) توسط زنان مدیریت می‌شود هرچند که مدیریت زنان تنها به تعاونی‌های بانوان و یا تعاونی‌های با فعالیت صنایع دستی همچون سوزن دوزی، خیاطی و قالیبافی منحصر نبوده و در دیگر تعاونی‌ها نیز از جمله تعاونی‌های دانش بنیان مدیران زن وجود دارد.

از میان ۲۸ تعاونی دانش بنیان، تشکیل و ثبت شده در سال ۱۳۹۷ مدیریت چهار تعاونی (۱۴.۳ درصد) به زنان اختصاص دارد. علاوه بر این در برخی از تعاونی‌ها با وجود بیشتر بودن اعضای مرد نسبت به اعضای زن، مدیریت تعاونی بر عهده زنان است که این موضوع نشان می‌دهد ظرفیت مدیریتی بالای زنان است و سیاستگذاری‌های باید به شکلی باشد که فرصت‌های بیشتری در اختیار زنان قرار گیرد و از توانمندی‌های آنان حداکثر استفاده شود.

بر اساس آمارها، ۱۰ هزار تعاونی زنان در کل کشور فعالیت دارند و بیش از یک میلیون نفر در عضویت آنها قرار دارند.

مشاور امور بانوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگو با ایسنا، می‌گوید: زنان ۲۵ درصد اعضای تعاونی‌های فعال را تشکیل می‌دهند و دستیابی به توسعه همه‌جانبه و پایدار بدون مشارکت همه‌جانبه زنان در عرصه اقتصاد و اجتماع ممکن نیست.

وحیده نگین با اشاره به فعالیت تعاونی‌های زنان در گرایش‌های مختلفی همچون چرم و پوشاک، فرش دستباف، صنایع دستی، کشاورزی و دامداری، نقش بنگاه‌های تعاونی را در کاهش فقر، تأمین معیشت و بالا بردن انگیزه و اشتیاق زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار در مشارکت اجتماعی و اقتصادی مؤثر می‌داند.

او از تعاونی‌ها به عنوان یکی از ابزارهای افزایش مشارکت اقتصادی زنان در کشورهای توسعه یافته نام برده و می‌گوید: گسترش نگاه جنسیتی و فرهنگ مردسالارانه مانع ورود زنان به عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی می‌شود در حالی که اشتغال زنان به تعادل میان کار و زندگی منجر می‌شود و در سایه مشارکت همه جانبه زنان، توسعه‌ای پایدار و همه جانبه به دست می‌آید.

در حال حاضر ۱۰ هزار تعاونی زنان در کل کشور فعالیت دارند و ۲۵ درصد اعضای تعاونی‌های فعال را زنان تشکیل می‌دهند.

بر اساس آمارها بیش از ۱۱ درصد تعاونی‌های کشور را تعاونی‌های زنان تشکیل می‌دهند که در قالب توسعه تعاونی‌های خانگی، شبکه‌سازی و ظرفیت سازی در بخش تعاون و مشاغل خانگی می‌توان از ظرفیت زنان استفاده کرد.

فراهم کردن امکان مشارکت آحاد مختلف جامعه به ویژه زنان به عنوان نیمی از جمعیت فعال کشور در تمام فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی یکی از اهداف و کارکردهای اساسی تعاونی‌ها برای دستیابی به توسعه پایدار است. در طول یک دهه گذشته، تعاونی‌های بسیاری تحت عنوان تعاونی زنان در کشور تأسیس و با اقبال خوبی همراه شدند. این تعاونی‌ها در گرایش‌های مختلفی اعم از تولیدی، توزیعی و خدماتی فعالیت کرده و عمده تولیدات خود را در حوزه‌های خدمات، صنایع غذایی، صنایع دستی، گلیم و فرش دستباف و کشاورزی ارائه کرده‌اند.

بی‌تردید زنان در توسعه اقتصاد و صادرات کشور نقش بسزایی دارند و باید از ظرفیت‌های بالقوه آن‌ها به نحو شایسته استفاده کرد. امروز سازمان‌های بین‌المللی، تشکیل تعاونی‌های زنان را به‌عنوان یکی از راهبردهای اساسی کاهش نابرابری‌های جنسی و افزایش مشارکت در کلیه امور اقتصادی و اجتماعی به دولت‌ها توصیه می‌کنند؛ از آن گذشته ارتقای منزلت زنان در جوامع و تعاونی‌ها، همواره برای نهضت تعاون از اهمیت بسزایی برخوردار بوده، به‌نحوی که اتحادیه بین‌المللی تعاون (ICA) در سال ۱۹۹۵ قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که در آن اعضای اتحادیه بر لزوم برابری جنسیتی زن و مرد به عنوان اولویتی جهانی تاکید کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اشتغال زنان تعاون دانش بنیان زنان صادرات مدیریت مشاغل خانگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۰۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید اجازه داد مشاغل کاذب جای مشاغل اصیل را بگیرد

ایسنا/مازندران فرمانده سپاه نوشهربا بیان اینکه نباید اجازه دهیم که مشاغل کاذب جای مشاغل اصیل و با ارزش را بگیرد،گفت: یکی از جاهایی که دشمن به شدت مورد حجمه قرار داده فرهنگ کارو کارگری است و ما باید فرهنگ کار و تلاش را نهادینه کنیم و موردی که ما در حال حاضر در آن ضعف داریم این است که در برخی جاها که نیاز به کارگر است با کمبود مواجه هستیم.

سرهنگ مهرداد ابراهیم پور در آیین تجلیل از کارگران و کارفرمایان نمونه شهرستان نوشهر که در فرمانداری برگزار شد، با بیان اینکه این مراسم به پاس قدردانی از زحمات قشر زحمتکش کارگر است،اظهار کرد: نقش کارگران در پیدایش انقلاب اسلامی و پیروزی آن بی بدیل است و انقلاب ما تنها انقلابی بود که همه اقشار از جمله کارگران در آن نقش آفرینی کردند.

وی با اشاره به حضور غیرتمندانه کارگران بعد از پیروزی انقلاب و بخصوص در هشت سال دفاع مقدس ،افزود: کارگران هم در دفاع مقدس شرکت کردند و هم به عنوان پشتیبان جبهه حق علیه باطل کارهای بزرگی انجام دادند که برگ زرینی در دفتر پرافتخار انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به آغاز تحریم ها از همان روز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: در همان دورانی که حتی به ما سیم خاردار نمی‌دادند فرصت‌هایی از دل تهدیدها به وجود آمد که نشانه خلاقیت جامعه کارگری در دوران هشت سال دفاع مقدس تحت شدیدترین تحریم ها بود.

فرمانده سپاه ناحیه بسیج نوشهر به ادامه نقش آفرینی جامعه کارگری در حال حاضر اشاره کرد و یادآور شد: الان در جنگ اقتصادی هستیم و این جنگ به یک جنگ ترکیبی تبدیل شده است و دشمنان سر مسائل اقتصادی با ما سرجنگ دارند.

سرهنگ ابراهیم‌پور خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری بیش از ۱۰ سال است که موضوعات اقتصادی را شعار سال انتخاب می نمایند که بخشی مهمی از آن تولید و مشارکت است که رکن اصلی آن کارگران هستند.

وی با تاکید براینکه کارگران ما باید فکر راهبردی و خلاقانه داشته باشند که بسیار مهم است،متذکر شد:این فضا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بوجود آمد و کسانی را داشتیم که در حوزه دفاع مقدس در ساخت تجهیزات و موتورهای جت به ما کمک کردند.

فرمانده سپاه ناحیه بسیج نوشهر ادامه داد: مهم نیست که ما در چه جایگاهی کار می کنیم  مهم این است که در آن جایگاهی که کار انجام می‌دهید آنجا را مرکز عالَم بدانید.

سرهنگ ابراهیم‌پوربا اشاره به حضور خلاقانه کارگران در عرصه های مختلف،تاکید کرد:در این جنگ اقتصادی نقش تک تک کارگران به عنوان افسران و فرماندهان جهاد اقتصادی نقش مهمی است.

فرمانده سپاه نوشهر با تاکید براینکه نباید اجازه دهیم که مشاغل کاذب جای مشاغل اصیل و باارزش را بگیرد،گفت:تا می توانیم باید این فرهنگ را در بین نسلهای جدید نهادینه کنیم.

سرهنگ ابراهیم‌پور تصریح کرد: استقلال اقتصادی از جمله دستاوردهای مهم جامعه کارگری است که کارگران رکن مهم رشد اقتصادی هستند و بنابراین نیاز است خود را به علوم روز دنیا مجهز کنند.

در ادامه آدینه حسین عمویی رئیس اداره کار،تعاون و رفاه اجتماعی نوشهربا اشاره به فرمایشات امام راحل مبنی بر اهمیت کارو کارگر،گفت: به فرموده امام راحل«حیات کشور مدیون کار و کارگر است» و مقام معظم رهبری نیز در آخرین دیدار با کارگران کشور درپنجم اردیبهشت سال جاری به مسئولان تاکید نمودند «حال کارگرخوب باشد،حال کشورخوب می شود» و این امر خود موید اهمیت بالای این قشر عظیم است.

وی افزود:شهرستان نوشهر با داشتن واحدهای تولیدی، صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی، تشکل‌های کارگری و کارفرمایی و اتحادیه‌ها یکی از شهرستان‌های مهم در حوزه تعاون، کارو رفاه اجتماعی استان مازندران است.

رئیس اداره کار،تعاون و رفاه اجتماعی تصریح کرد:طی سال گذشته با برگزاری مستمر کارگروه اشتغال و با همکاری دستگاه‌های اجرایی شهرستان ۲ هزار و ۶۱۱ نفر اشتغال در سامانه رصد با درصد تحقق ۱۳۹ درصد ثبت شد.

عمویی از پرداخت تسهیلات اشتغالزایی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان خبر داد و گفت: در بخش مقرری بگیران نگاه ما بازگشت به کار است که با اشتغال مجدد ۷۹ نفر و ۴۷ نفر آموزش در مراکز فنی و حرفه‌ای، در حال حاضر ۳۱۴ نفر مقرری بگیر بیمه بیکاری این شهرستان هستند.

وی خاطر نشان کرد: از آنجایی که یکی از وظایف مهم این اداره ارتقا آموزش و ایمنی است با ایجاد کارگروه ایمنی شهرستان، در حال حاضر این شهرستان پایلوت این طرح در استان مازندران است.

عمویی تاکید کرد:در راستای تحقق شعار امسال در جهت جهش تولید با مشارکت کارگران پرتلاش شهرستان گام‌های موثری برخواهیم داشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعاونی‌های صید و صیادی در سیستان و بلوچستان احیا می‌شوند
  • کشور نیازمند آرایش مدیریتی متناسب با شرایط اقتصادی است
  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • سازمان مردم نهاد در حوزه HSE تشکیل شود/ تصمیم‌گیری‌های ما مسئولیتی بین‌نسلی است
  • نقش سامانه مودیان در شناسایی خودکار معاملات مشکوک و کاهش فرار مالیاتی مشاغل خاص
  • نباید اجازه داد مشاغل کاذب جای مشاغل اصیل را بگیرد
  • رویکرد مجموعه مدیریتی قم حمایت تولیدکنندگان و تسهیل سرمایه گذاری
  • سال گذشته شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری در کرمانشاه بودیم
  • تشکیل تعاونی تامین مسکن برای کارگران گلستانی
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی