Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنجان – ایرنا – مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مرغداری های صنعتی این استان مشاهده نشده و هیچ نگرانی در این درباره وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، محمدباقرحاج کاظمی روز سه شنبه در جلسه قرارگاه پدافند غیرعامل زیستی افزود: با توجه به شیوع وسیع سویه جدید این بیماری در سال های گذشته در بیشتر استان ها و قرار گرفتن زنجان در مسیر کوچ پرندگان مهاجر و ورود و خروج طیور بومی و صنعتی، احتمال بروز آنفلوآنزای فوق حاد و در نتیجه خطر تهدید بهداشت عمومی و صنعت پرورش طیور وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه این بیماری مشترک بین انسان و طیور است، اظهار داشت: برای پیشگیری از این بیماری مراقبت فعال و غیرفعال و سرمی در واحدهای صنعتی و بومی برای تشخیص سریع موارد بیماری در سال گذشته 22 میلیون و 266 هزار قطعه جوجه ریزی انواع طیور در استان تحت عملیات بررسی و مراقبت قرار گرفت.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: یکهزار و 190 مورد نمونه برداری و 2 هزار و 910 آزمایش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: آموزش مرغداران در مراکز صنعتی و سنتی، نظارت بر ضدعفوفی بهینه مزارع صنعتی و کشتارگاه های طیور، ممیزی بهداشتی همه مزارع مرغ مادر و تخمگذار و بولت و مراکز پرورش بوقلمون انجام شد.
حاج کاظمی به بیماری های بروسلوز(تب برفکی)، هاری، شاربن(سیاه زخم)، تب خوبریزی دهنده کریمه کنگو اشاره کرد و ادامه داد: این بیماری ها مشترک بین انسان و دام است که بیماری بروسلوز به نام بیماری هزارچهره و شغلی شناخته می شود چون که علائم متعدد دارد و دامپزشکان، دامداران و کسانی که با دام ها در ارتباط هستند در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی به آن مبتلا می شوند.
وی یادآورشد: این بیماری خسارت های اقتصادی برای دامداران از جمله سقط جنین، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی را به دنبال دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: بیماری بروسلوز در منطقه شمالغرب کشور از جمله زنجان شیوع بیشتری در بین دام و انسان (تب مالت) دارد.
حاج کاظمی افزود: سال گذشته 265 هزار و 179 راس دام سبک و سنگین علیه این بیماری واکسینه شده است.
وی، هاری را یکی دیگر از بیماری های مشترک دانست و گفت: سال گذشته هفت هزار و 864 راس دام علیه این بیماری واکسینه شد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: طی پنج سال اخیر کانون دامی بیماری شاربن (سیاه زخم) در استان شناسایی و گزارش نشده است.
حاج کاظمی خاطرنشان کرد: واکسیناسیون فراگیر در مناطق هدف، مراقبت های فعال و غیرفعال و آموزش و ترویج نیز درباره این بیماری انجام شده است.
وی تاکید کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیز مشترک است و برای پیشگیری از شیوع آن اعمال مقررات بهداشتی قرنطینه ای قبل از حمل و با صدور دام زنده از مبداء و مقصد، ساماندهی کشتارگاه های دام، نظارت بهداشتی بر استحصال، حمل و عرضه گوشت و آلایش دامی و الزام کشتارگاه به نگهداری لاشه های کشتاری در اتاق سرد به مدت 24 ساعت، انجام شده است.

** هفت زنجانی بر اثر مصرف قارچ سمی مسموم شده اند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت استان زنجان گفت: از ابتدای امسال تاکنون هفت نفر در استان به دلیل مصرف قارچ های سمی دچار مسمومیت شده اند که سال گذشته این تعداد 66 نفر بود.
محمدرضا صائینی اظهارداشت: برای پیشگیری و کنترل مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی در استان زنجان، تیم های عملیاتی برای بررسی و مراقبت موارد احتمالی مسمومیت و بررسی میدانی برای شناسایی و مراقبت سایر افراد مصرف کننده این قارچ، تشدید بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، جلوگیری از عرضه قارچ های خود رو در معابر عمومی و فروشی توسط دستفروشان با همکاری شهرداری انجام شده است.
وی تاکید کرد: از روی ظاهر، بو و یا مزه قارچ ها نمی توان به قابل مصرف بودن آنها پی برد و این مهم فقط از طریق بررسی های آزمایشگاهی قابل تشخیص است.
به گزارش ایرنا، جلسه قرارگاه پدافند غیرعامل زیستی بعد از هفت سال تعطیلی مجدد برای نخستین بار در سالجاری تشکیل شد.
9505/6085

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد دامپزشكي پدافند غيرعامل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۱۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود

ایسنا/آذربایجان غربی رئیس اداره تالابهای محیط زیست آذربایجان‌غربی با بیان اینکه تالاب درگه سنگی نقده از اواخر تیرماه بهترین مکان برای استراحت و تغذیه فلامینگوها است، ادامه داد: این تالاب طی سال گذشته پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود.

لیدا شجاعی فر، ۶ اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از تالاب درگه سنگی شهرستان نقده در جمع خبرنگاران افزود: این تالاب از نظر وسعت بزرگترین تالاب شهرستان است که تالابهای سولدوز، آق قلعه(شورگل حسنلو)، یادگارلو و طالقان... به ترتیب در رتبه های بعدی تالابهای شهرستان نقده از نظر وسعت قرار دارند. 

وی با بیان اینکه تالاب درگه سنگی بیشترین حجم آب را در بین تالابهای فصلی این شهرستان دارد، گفت: آبگیری تالاب بین المللی درگه سنگی با بیش از 600 هکتار که در ۲۵ کیلومتری شهرستان نقده واقع شده از اواخر آذر ماه سال گذشته آغاز شده و بیش از ۸ میلیون مترمکعب آب داخل تالاب رها شده است.

شجاعی فر با بیان اینکه منبع تغذیه این تالاب رودخانه گدار است، افزود: طی سالهای گذشته این تالاب در طول فصل تابستان خشک می‌شد اما امسال پیش بینی می‌شود با این حجم آبگیری انجام شده، خشک نشود. 

وی اظهار کرد: این تالاب بدلیل داشتن منبع غذایی عالی زیستگاه مهمی برای زمستان گذرانی، زادآوری و استراحت پرندگان است.

شجاعی فر خاطر نشان کرد: چنگر، مرغابی ها،اردک سرسفید،میش مرغ و فلامینگوها از پرندگان شاخص این تالاب هستند؛ همچنین در طول فصول بهار و پاییز پذیرای پرندگان مهاجر بسیاری است. 

رئیس اداره تالابهای محیط زیست استان گفت: پوشش گیاهی عمده این تالاب شامل بیشه زار، انبوه گز، نی و جگن و گیاهان مرتعی است همچنین پوشش گیاهی بخش قابل توجه بخش جنوبی تالاب، تنوع و کثرت فیتوپلانکتون‌ها و گونه‌های جانوری بی مهرگان در آب این تالاب نظیر انواع بنتوزها و زنو پلانکتون‌ها، زیستگاه بسیار مناسبی را برای پرندگان آبزی و کنار آبزی به وجود آورده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود
  • سال گذشته تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود
  • تلاش دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۳۰ درصد آبگیری شد
  • آبگیری ۳۰ درصد از تالاب کجی نمکزار نهبندان
  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • واکسیناسیون بیش از ۲۴۷ هزار رأس دام در زنجان