Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@13:38:21 GMT

نشست پژوهشی «بحران دنیای معاصر» برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۶۱۳۳۵

نشست پژوهشی «بحران دنیای معاصر» برگزار شد

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام شجاع علی میرزا، ضمن تشریح اهمیت توجه به بحران دنیای معاصر، خاطرنشان کرد: دنیای معاصر با اضمحلال و انحطاط تمدن، غیبت معنویت، غلبه مادیت و دیدگاه ماتریالیستی در آن غلبه یافته است.
وی با اشاره به این که برای شناخت دنیای معاصر باید جنبه‌های مختلف دوره‌های گوناگون تاریخی را مورد توجه قرار دهیم، خاطرنشان کرد: بازشناسی دوره‌های مختلف، نیازمند مطالعات تاریخی، معنوی و عقلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علی میرزا تاریخچه‌ای از دوره‌های تاریخی ارائه کرد و یادآور شد: بازشناسی دوره رنسانس، در شناخت علل و عوامل و چرایی تشکیل بحران‌های دوره معاصر نقش بسزایی دارد.
وی با اشاره به این که فرهنگ رنسانس عقل‌گرایی ظاهری بدون ارتباط با عقل بالاتر را از فرهنگ یونانی گرفت و با تمرکز بر آن، در مرحله شکاکیت گرفتار شد، خاطرنشان کرد: اندیشه اومانیسم و تقلیل ارتباطات و تعاملات دنیای در نسبت‌های دنیایی، تفکرات سکولاریستی را برای فرهنگ غربی به ارمغان آورد.
سخنران این نشست به شکاف‌های تردیدناپذیر تمدن‌ غرب و شرق اشاره نمود و ابراز داشت: تا زمانی که تمدن‌های دینی در شرق و غرب پایدار بودند، عرصه تقابل این تمدن‌ها عمق چندانی نداشت و تقابل‌ها فقط در حوزه اندیشه خلاصه می‌شد تا این که با انحراف تمدن‌های دینی، غرب به سمت و سوی تقابل‌های سیاسی و فیزیکی روی آورد.
وی عرصه تمرکز بر علم و عمل را از بزنگاه‌های تقابلی تمدن‌های دینی و غیردینی دانست و یادآور شد: در تمدن‌هایی که ماهیت دینی دارند، شهود عقلی و معرفت در کنار علم بنیاد، همه چیز را تشکیل می‌دهد، در حالی که تمدن‌های غیرالهی، قائل به برتری عمل بر علم است.
دانش‌آموخته جامعةالمصطفی با بیان این که در تمدن غربی، اصالت بر علم و معرف استوار نبوده، عمل محوریت یافته است، ابراز داشت: در تمدن جدید غربی، که داعیه علم‌محوری دارد، علم را بدون توجه به منشأ علم، که همان ذات اقدس الهی است، مورد توجه قرار می‌دهد.
وی با تأکید بر این که در علم حقیقی، عقل قدسی حاضر است، خاطرنشان کرد: در علم دنیوی، تجربی و عقل ابزاری، متدهای حصولی و غیر متعالی را مهم شمرده، تنها سطح زیرین علم هستی را مورد توجه قرار می‌دهد.
سخنران این نشست ضمن تشریح ویژگی‌های علم تجربی یادآور شد: علم تجربی نشان‌دهنده حقیقتی دوبعدی است که در عرصه شناخت‌های والا ورودی ندارد.
علی میرزا فردگرایی را از دیگر ویژگی‌های دنیای معاصر دانست و ابراز داشت: در این نگرش، تمدن با همه شاخه‌های آن، به عناصر منحصر انسانی تقلیل یافته، به مشکلات زیادی دامن زده، به انکار و نفی شهود عقلانی منجر می‌شود و عقل جزئی ابزاری را بر عقل حقیقی سیطره می‌دهد.
وی با بیان این که علم حقیقی از شهود عقلانی و سنت معرفتی نشئت می‌گیرد، یادآور شد: تمرکز بیش از حد بر عقل ابزاری و سیطره آن بر عقل حقیقی، ریشه‌های شناخت علم را انکار نموده، به آشفتگی اجتماعی منجر می‌شود.
دانش‌آموخته جامعةالمصطفی انکار معنا و معنویت را از مشکلات مبنایی تمدن غربی عنوان کرد و ابراز داشت: تمدن غربی به عنوان تمدنی مادی، بر پایه ستیز و طرد معنویت بنا شده و حرکت علمی و صنعتی را با این محوریت آغاز نموده است؛ این تمدن هر چه پیشرفت نماید، زاویه انحراف آن بیشتر شده، با سرایت به دیگر عرصه‌ها، ملت‌های دیگر را با خود به انحراف خواهد کشاند.
علی میرزا به الزامات مقابله با انحرافات تمدن غربی اشاره نمود و یادآور شد: به جای استفاده از الفاظ متعارف احساسی، با استفاده از معلومات و ظرفیت‌های دینی می‌توان مستقیم‌ترین پاسخ را برای مسائل امروزی ارائه نمود و به نیازهای معرفتی جوامع امروزی پاسخ گفت.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن جامعه المصطفی العالمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۱۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت با حضور معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مدیران عامل و مدیریت‌های امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شانا، نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت با حضور مهدی علی‌مددی، معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مدیران عامل شرکت‌های نفت و گاز پارس، ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، ملی حفاری ایران، نفت و گاز اروندان، مدیریت‌های امور حقوقی و منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت تشکیل شد.

در این نشست مشکلات ناشی از اعمال سقف خالص حقوق، عدم معافیت فوق‌العاده‌های مربوط به مشاغل و مزایای رفاهی از شمول مالیات و اعمال سقف پاداش سنوات خدمت کارکنان صنعت نفت مطرح شد.

در این باره ضمن بررسی احکام تکلیفی در قوانین بودجه سالانه کشور درباره اعمال محدودیت‌های مورد اشاره در صنعت نفت، مقرر شد با توجه به وجود ظرفیت قانونی افزایش سقف حقوق کارمندان صنعت نفت طبق بند «پ» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در شورای حقوق و دستمزد کشور و هیئت وزیران، پیشنهادهای شرکت‌های اصلی اخذ، جمع‌بندی و به شورای حقوق و دستمزد ارائه شود، همچنین به‌منظور ارائه دستاوردهای حوزه صنعت نفت در سال‌های اخیر و اهداف و برنامه‌های مصوب‌شده برای افزایش تولید و نقش سرمایه انسانی در پیشبرد اهداف یادشده از حضور مدیران عامل شرکت‌ها نیز در نشست‌های تصمیم‌گیری شورای حقوق و دستمزد کشور استفاده تا به تصمیم مطلوب‌تر منجر شود.

دیگر خبرها

  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • اولین جلسه هیئت مدیره استقلال با هلدینگ خلیج فارس
  • نشست فعالان فرهنگی در صداوسیمای استان آذربایجان غربی
  • نشست هم اندیشی تشکل‌های کارگری استان
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی