Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، دکتر سید محمد اسماعیل جلالی دانشیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه یکی از مشکلات ذاتی معادن روباز، افزایش عمق معدن با زیاد شدن عمر آن‌ها است. این امر باعث طولانی‌تر شدن مسیر‌های باربری و افزایش زمان حمل بار شده و به افزایش تعداد کامیون‌ها (سیستم‌های حمل) منجر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط با توجه به هزینه‌های سرمایه‌گذاری و عملیاتی قابل توجه تامین کامیون‌ها، ممکن است این سیستم حمل و نقل صرفه اقتصادی خود را از دست دهد.
دکتر جلالی با اشاره به این که مجموعه معدنی گل‌گهر، یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های معدنی سنگ‌آهن کشور متشکل از ۶ معدن مختلف است افزود: معدن شماره یک گل‌گهر سیرجان، با ذخیره ۲۰۰ میلیون تن سنگ‌آهن و به عنوان یکی از بزرگترین معادن روباز کشور، در حال حاضر با مشکل افزایش فواصل حمل و کاهش صرفه اقتصادی سیستم حمل کامیونی مواجه شده است.
وی یکی از راهکار‌های مقابله با این مشکل را استفاده از سیستم‌های حمل پیوسته از جمله استفاده از سیستم حمل با نوار نقاله عنوان نمود و گفت: امروزه در معدنکاری سطحی بزرگ مقیاس، سیستم‌های سنگ‌شکنی داخل پیت و حمل با نوار نقاله (IPCC) یکی از پر کاربردترین سیستم‌های باربری پیوسته به شمار می‌آیند. از سوی دیگر موضوع استخراج پیوسته مواد با بهره‌گیری از ماشین‌های معدنکاری سطحی (Surface Miners) در کنار سیستم‌های حمل پیوسته می‌تواند در افزایش تولید و راندمان عملیات تأثیر به‌سزایی داشته باشد. بر همین اساس قرارداد پژوهشی «استفاده از نوار نقاله و ماشین‌های استخراج سطحی در معدن شماره یک شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر» از طرف شرکت آرمان گهر سیرجان در دانشگاه صنعتی شاهرود منعقد و به انجام رسید.
دکتر جلالی به عنوان مجری طرح مذکور به بیان روند اجرای این پروژه پرداخت و افزود: به منظور اجرای این پروژه در ابتدا با طراحی، جانمایی و سپس امکان‌سنجی سناریو‌های مختلف حمل مواد توسط نوار نقاله، بهترین سناریو حمل پیوسته مواد توسط نوار نقاله در این معدن انتخاب و الزامات فنی و ساختاری آن طراحی شد. در مرحله بعد، ارزیابی‌های فنی نشان دادند که با ایجاد یک سری اصلاحات در طرح و برنامه‌ریزی تولید در معدن، امکان استخراج مواد دوباره این معدن توسط ماشین‌های استخراج سطحی وجود دارد.
وی همچنین اضافه نمود: ارزیابی‌های اقتصادی نشان دادند که استفاده از سیستم حمل پیوسته با نوار نقاله به همراه استخراج مواد توسط ماشین‌های استخراج سطحی می‌تواند هزینه‌های استخراج و حمل مواد معدنی در معدن شماره یک گل‌گهر را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

منبع: بسیج نیوز

کلیدواژه: شاهرود دانشگاه صنعتی شاهرود قرارداد معدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۲۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زخم معدن کاری بر پیکر شاهوار

دریافت 41 MB

به گزارش خبرنگار مهر، تخریب‌های وسیع در شاهوار، تأمین کننده آب و زیستگاه وحوش تاکنون مسئولان کشوری فراوانی را به شهرستان شاهرود کشانده است امروز شاهوار میزبان معاون سازمان حفاظت از محیط زیست بود.

گله‌های کل و بز در این فیلم به خوبی دیده می‌شود. انفجارهای معدنی سبب شده بود تا مدت‌ها این کل و بزها از منطقه فراری باشند حالا بعد از تعطیلی موقت معدن آرامش به منطقه تاحدودی بازگشته است اما دغدغه و نگرانی بزرگ مردم این است که این معدن هرگز به صورت کامل بسته نشده است مطالبه مردم تعطیلی کامل معدن مخرب شاهوار است زیرا این منطقه مهمترین تأمین کننده آب و حیات در شهرستان شاهرود است.

کد خبر 6094977

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با گروه صنعتی زرنام
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با یک گروه صنعتی
  • زخم معدن کاری بر پیکر شاهوار
  • واکنش رئیس دانشگاه تهران به انحرافات پژوهشی در حوزه زنان در دنیا
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی