Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@19:54:58 GMT

تعداد اعضای شورایاری ها تهران از هفت به 9 نفر افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۶۵۲۰۹

تعداد اعضای شورایاری ها تهران از هفت به 9 نفر افزایش یافت

تهران - ایرنا - با رای اعضای شورای اسلامی شهر تهران تعداد اعضای شورایاری ها تهران از هفت به 9 نفر افزایش یافت.

به گزارش ایرنا اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز سه شنبه در یکصد و چهل و یکمین جلسه خود و در ادامه بررسی و اصلاح اساسنامه شورایاری های شهر تهران با 12 رای به پیشنهاد افزایش اعضای شورایاری ها از هفت به 9 نفر موافقت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سید حسن رسولی عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص این پیشنهاد اظهار داشت: اعضای انجمن شورایاری‌ها برخاسته از پایگاه‌های اجتماعی خاصی هستند و با افزایش تعداد اعضا امکان حضور ترکیب متنوعی از اقشار در شورایاری ها فراهم می شود.
همچنین به پیشنهاد سید آرش میلانی عضو ستاد شورایاری های شهر تهران تبصره 2 ماده 5 اساسنامه شورایاری ها مبنی بر اینکه کاندیداهای باید برای حضور در شورایاری‌ها یک سال در محله خود حضور داشته باشند ولی در دوره قبل استثنایی برای آن مطرح شد که افرادی که دارای سابقه 5 ساله در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و مذهبی دارند می‌توانند در انتخابات مناطقی که در آن سکونت ندارند شرکت کنند، حذف شد.

*کارکنان شهرداری می توانند در انتخابات شورایاری شرکت کنند
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی اصلاحیه اساسنامه شورایاری های شهر تهران در خصوص حضور و یا عدم حضور کارکنان شهرداری تهران در شوریاری ها به بیان نظرات موافق و مخالف خود پرداختند.
سیدآرش میلانی در این خصوص با بیان اینکه تا پیش از این کلیه کارکنان شهرداری صرفا در منطقه خودشان نمی‌توانستند در انتخابات شورایاری‌ها شرکت کنند، پیشنهاد کرد که کارکنان شهرداری امکان شرکت در انتخابات شورایاری‌ها را نداشته باشند.
به گفته میلانی حضور کارکنان شهرداری در شورایاری ها رانت و اعمال نفوذها منجر می شود.
علی اعطا سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران نیز درباره عدم حضور کارکنان شهرداری در انتخابات شورایاری ها، گفت: شورایاری ها یاران شورا در محلات هستند و اینکه شخصی در شورایاری به کمک اعضای شورای شهر بیاید و در شهرداری که نظارت آن با شورا است، شاغل باشد، نوعی تعارض منافع است.
وی گفت: نباید اجازه دهیم هیچ یک از کارمندان شهرداری به عضویت در شورایاری‌ها درآیند.
سید محمود میرلوحی عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: اصلاحات در اساسنامه شورایاری ها سلیقه ای نیست و برگرفته از یک آسیب‌ شناسی 20 ماهه از تخلفات گذشته است.
وی با بیان اینکه کارکنان شهرداری برای عضویت در شورایاری باید استعفا دهند، گفت: از آنجا که نیروهای شهرداری کارمندان تمام وقت محسوب می‌شوند، امکان حضور در جلسات برای آنها فراهم نمی شود.
مجید فراهانی عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران در موافقت با حضور کارکنان شهرداری تهران در انتخابات شورایاری ها گفت: اینکه فردی که در سازمان شهرداری کار می‌کند نتواند در منطقه محل سکونت خود کاندید شورایاری شود با حقوق شهروندی در تناقض است.
وی گفت: شورای شهر با این تصمیم حدود 130 هزار نفر را از حقوق شهروندی شان محروم می‌ کند.
در نهایت اعضای شورای شهر ، پیشنهاد ستاد شورایاری ها، مبنی بر اینکه کارکنان شهرداری که در هر منطقه شاغل هستند نمی‌توانند در انتخابات شورایاری شرکت کنند را رد کردند.

*شورایاران نمی توانند قرارداد معاملاتی با شهرداری داشته باشند
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی طرح دوفوریتی اصلاحیه اساسنامه شورایاری های شهر تهران، با اصلاح ماده 5 این اساسنامه، با 14 رای تصویب کردند که شورایاران نمی توانند با شهرداری تهران و مؤسسات وابسته به آن قرار داد پیمانکاری و معاملاتی داشته باشند.
بر اساس این گزارش؛ ادامه بررسی طرح دوفوریتی اصلاحیه اساسنامه شورایاری های شهر تهران به جلسه آتی شورای شهر موکول شد.
تهرام/7244//1348

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي اساسنامه شوراياري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۵۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان

نمایندگان مجلس با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان مخالفت کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (یکشنبه، 9 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان با 94 رأی موافق، 120 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 234 نفر از نمایندگان حاضر در صحن مخالفت کردند.

بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در مجلس دو شیفته شد

در این نشست، ولی الله بیاتی سخنگوی امور داخلی کشور و شوراها در تشریح طرح کمیسیون شوراها برای افزایش نمایندگان، اظهار داشت: گزارش کمیسیون امور داخلی در خصوص طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها و طرح اصلاح قانون تعیین محدوده حوزه انتخاباتی مجلس و اصلاحات و الحاقات بعدی آن و همچنین طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان و نیز طرح اصلاح محدوده حوزه انتخاباتی مجلس شورای اسلامی همگی مصوب سال 1396 و اصلاحات بعدی آن ها و همچنین طرح اصلاح حوزه‌های انتخابیه دارای 5 شهرستان به کمیسیون امور داخلی کشور ارجاع و بر اساس ماده 143 آئین نامه داخلی به دلیل اشتراکات موضوع با یکدیگر ادغام شد و با حضور کارشناسان مرکز پژوهش ها مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: این مصوبه در جلسه یکم خرداد 1402 با اصلاحاتی به تصویب رسید و از آن جایی که پیش نیاز برگزاری انتخابات تقسیم سرزمین به حوزه‌های انتخاباتی است و از آن جایی که این تقسیمات برای نمایندگان و شهروندان پیامدهای مهمی دارد لازم است مورد توجه قرار گیرد و رایج‌ترین معیار برای اصلاح حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان برابری نسبی جمعیت است و طبق اصل 64 قانون اساسی تعداد نمایندگان مجلس 270 نفر است و پس از همه پرسی سال 68 و پس از هر 10 سال با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و موضوعات مرتبط با آن حداکثر 20 نماینده می تواند اضافه شود اما از زمان تصویب قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1358 تنها یک بازنگری و افزایش تعداد نماینده در سال 78 صورت گرفت.

نماینده مردم تفرش و آشتیان در مجلس خاطرنشان کرد: تعداد نمایندگان در محدوده حوزه‌های انتخابیه سالها است ثابت مانده و به نابرابری منجر شده و لزوم اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه ضروری است و در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی 5 طرح ذیل یک طرح با عنوان اصلاح جدول حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آن ها با هدف اصلاح جدول حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان اعلام وصول شد و به استناد آئین نامه داخلی ادغام شد و با همکاری کارشناسان مختلف، دستگاه های اجرایی و نظارتی از اردیبهشت 1400 بر اساس معیارهای جمعیتی، پراکندگی جغرافیایی، محدودیت و توسعه یافتگی و مسائل امنیتی و سیاسی مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت که در مجموع با این طرح 40 نماینده به 23 استان کشور اختصاص یافت و 20 نماینده متعلق به حوزه های جدید است و 20 حوزه انتخابیه فعلی نیز با افزایش نمایندگان مواجه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • منع قانونی برای ادامه حضور شهردار قم وجود ندارد
  • برگزاری نشست مشورتی دوره‌های مختلف شهرداری بندرعباس
  • خروج علیه شهردار تهران
  • در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شیراز چه گذشت؟
  • ادعا درباره اشکال در مفاد قرارداد‌ حمل‌و‌نقلی چین مردود است
  • بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال گذشته
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان
  • مخالفت مجلس با افزایش تعداد نمایندگان