Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز بهداشت استان زنجان گفت: آمار مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در استان زنجان در سال جاری هفت نفر گزارش شده است. ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۶ استانها زنجان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، محمدرضا صائینی عصر امروز در جلسه قرارگاه پدافند غیر عامل زیستی استان اظهار داشت: از مجموع مسمومیت ناشی از مصرف  قارچ‌های سمی دو نفر از اهالی روستای دهشیر سفلی، یک نفر از کوی فرهنگ زنجان، یک نفر از محله اسلام آباد زنجان و یک نفر از روستای ملالر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به آمار مسمومیت‌ها افزود: نکات مهمی را باید قبل از مصرف قارچ توجه شود این است که از روی ظاهر، بو یا مزه قارچ‌ها نمی‌توان به قابل مصرف بودن آن‌ها پی برد و باید توجه داشت که فقط از طریق بررسی‌های آزمایشگاهی می‌توان سمی یا غیرسمی بودن قارچ‌ها را تشخیص داد.

قارچ‌های فرصت‌طلب سمی ‌در کمین مردم‌‌ نشسته‌اند + تصاویر‌قارچ‌های سمی چه نشانه‌هایی دارد؟خطر دوباره قتل‌های سریالی با قارچ

رئیس مرکز بهداشت استان زنجان با اشاره به اینکه پختن قارچ(آب پز) کردن سم موجود در قارچ را ازبین نمی‌برد، افزود: محل رویش قارچ‌ها نیز نمی‌توانند دلیلی برای تشخیص سمی یا غیر سمی بودن آنها باشند.

وی اعلام کرد: وضعیت مسمومیت با قارچ‌های سمی در سال 97 نشان می‌دهد که کرمانشاه با تعداد مراجعین بیمارستانی 336 نفر و بستری 34 نفر و فوت 7 نفر بیشترین مسمومیت را داشته است.

صائینی به وضعیت مسمومیت با قارچ سمی در استان اشاره کرد و گفت: در سال 97 تعداد کل مسمومیت‌های گزارش شده در زنجان 5 نفر در شهرستان ماهنشان،  23نفر در خدابنده و یک نفر در ابهر گزارش شده است.

وی به اهم اقدامات انجام گرفته برای کنترل و پیشگیری از مسمومیت‌های قارچی اشاره کرد و گفت: طرح موضوع در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان و شهرستانهای تابعه و مطرح کردن آن توسط ائمه محترم جمعه در 4 هفته متوالی در نمازهای جمعه سراسر استان و قرائت اطلاعیه بهداشتی از جمله موارد پیشگیری و کنترل مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ سمی بوده است.

رئیس مرکز بهداشت استان زنجان از مسمومیت با قارچ‌های سمی در تمامی مناطق کشور به جز مناطق خشک و داغ ایران خبر داد و گفت: پس از باران‌های فصول بهار و پاییز این قارچ‌ها می‌رویند و بلع آن می‌تواند مسمومیت‌های کشنده را منجر شود.

وی تصریح کرد: عوارض ناشی از مسمومیت‌های قارچی منجر به نارسایی شدید کبد و اختلالات انعقادی خونریزی می‌شود.

صائینی اعلام کرد : اقدامات پزشکی پیش بیمارستانی در بلع قارچ شامل تخلیه فوری معده با القای استفراغ و انتقال فوری به مراکز درمانی است.

وی با اشاره به فواید مصرف قارچ‌ها در تغذیه افزود: قارچ‌ها به دلیل پایین بودن اسیدهای چرب اشباع و کلسترول، از جهت کاهش دریافت کالری مورد توجه هستند.

رئیس مرکز بهداشت استان زنجان ادامه داد: قارچ ها اغلب به دلیل داشتن پروتئین بالا و چربی کم به عنوان گوشت بدون چربی مطرح و برای بیماران دارای  چربی خون مفیدند.

وی خاطرنشان کرد: قارچ‌ها به دلیل داشتن پروتئین بالا و فاقد نشاسته بودن برای بیماران دیابتی مفیدند که به علت نسبت بالاپتاسیم به سدیم به همراه چربی کم و غنی از اسیدلینولئیک برای بیماران دچار چاقی، فشار خون و قلبی مفید هستند.

انتهای پیام/ش

R41375/P/S6,59/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۷۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف بیش از ۳ تن مرغ غیر قابل مصرف از چرخه مصرف انسانی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند گفت: با دقت و هوشیاری مسئول بهداشتی یکی از کشتارگاه‌های طیور شهرستان بیرجند سه هزار و ۲۰۰ کیلوگرم مرغ کشتار شده به علت سپتی سمی حاد (یک نوع عفونت خون جدی) ضبط و قبل از ورود به چرخه مصرف انسانی خارج و به واحد تبدیل ضایعات کشتارگاه منتقل شد.

حمزه ئی با تشکر از احساس مسئولیت و وظیفه شناسی مسئول بهداشتی کشتارگاه از همکاری و همراهی مدیریت و عوامل کشتارگاه طیور نیز قدردانی کرد.

حمزه ئی گفت: همشهریان می‌توانند هر گونه گزارش تخلف از طریق سامانه تلفنی ۰۵۶ - ۳۲۲۱۴۳۶۱ در میان بگذارند تا در اسرع وقت توسط کارشناسان مربوطه پیگیری شود.

دیگر خبرها

  • مسمومیت اعضای یک خانواده با قارچ در روستای کوهمره سرخی
  • سیب زمینی جوانه زده قابل مصرف است؟
  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • افزایش ‌مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در لرستان طی هفته گذشته
  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • چگونه آب لیموی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
  • اقدامات شهرهای موفق برای تحقق مفهوم زباله‌صفر
  • حذف بیش از ۳ تن مرغ غیر قابل مصرف از چرخه مصرف انسانی