Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل راهبردی منطقه عملیات آزادسازی ادلب در مرحله خاص تحولات منطقه‌ای و پیام‌ها و سیگنال‌های این اقدام محور مقاومت را بررسی کرد. ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۵ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، امین محمد حطیط تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه در مقاله‌ای در روزنامه البناء لبنان با اشاره به پیام‌ها و سیگنال‌های مربوط به آغاز عملیات آزادسازی ادلب نوشت که گروه‌های مسلح و کشورهایی که تصمیم‌گیری و حمایت مالی از این گروه‌ها را برعهده دارند، تلاش دارند فعالیت‌های خود را در اطراف ارتش سوریه گسترش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها امیدوار بودند که بتوانند ارتش را به سمت جنگ فرسایشی خسته ‌کننده بکشانند و آن را در ابعاد میدانی و سیاسی از عرصه خارج کنند تا ارتش نتواند فعالیت میدانی قابل توجهی برای مقابله با گروه‌های تروریستی انجام دهد.

در سایه این تحولات بود که اقدامات تنش‌آفرین گروه‌های تروریستی ضد ارتش و غیرنظامیان سوریه در حومه شمالی حماه و حومه جنوب غربی حلب آغاز شد و در نتیجه این عملیات خسارت‌های قابل توجهی به ارتش و غیر نظامیان وارد شد و روند طبیعی زندگی مردم در این مناطق مختل گشت.

نخست‌وزیر سوریه: نبرد آزادسازی ادلب آغاز شده است

به همین علت بود که در نشست اخیر آستانه، ترکیه در شرایطی قرار گرفت که نمی‌توانست در برابر آن سکوت کند. این کشور یا باید به تعهدات خود در سوچی و آستانه به صورت جدی و سریع عمل می‌کرد یا اینکه در برابر عملیات ارتش عربی سوریه برای ترسیم نقشه جدید در تحولات میدانی سکوت می‌کرد. این در حالی بود که آنکارا از حدود 4 ماه پیش در برابر اقدامات تنش‌آفرین و نظامی عناصر مسلح در مناطق تحت آتش‌بس سکوت کرده بود.

روسیه و ایران برای نشان دادن جدیت خود در حمایت از مواضع سوریه و تاکید بر این نکته که صبر دمشق در قبال تجاوزهای گروه‌های مسلح به پایان رسیده، حملات هوایی طولانی مدتی را ضد بیش از 45 پایگاه نظامی عناصر مسلح انجام دادند. توپخانه‌های سوریه نیز در این حملات موشکی مشارکت کردند. آنها همچنین یکی از مناطق نظامی ترکیه در اطراف ادلب را هدف قرار دادند که باعث بروز تلفات انسانی در این پایگاه شد.

این عملیاتِ کامل در ابعاد سیاسی و نظامی و میدانی به ترکیه فهماند که تصمیم برای توقف جنگ فرسایشی گرفته شده و مرحله عملیات نظامی سوریه با وجود هر مانع احتمالی آغاز شده است و این تصمیم بازگشتی ندارد. به همین علت بود که آنکارا در قبال این اقدام سکوت در پیش گرفت و بیشتر تلاش کرد تحرکات ارتش عربی سوریه در آغاز اجرای مرحله اول آزادسازی ادلب را زیر نظر داشته باشد.

ناگفته نماند که این عملیات بر اساس طرحی مرکب از سه عنصر است که شامل شرایط پیچیده موجود در منطقه و تحولات داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی نیز می‌شود.

به این ترتیب می‌توان گفت که تصمیم ترکیه در نتیجه عزم و اراده جدی سوریه و حمایت مواضع ایران و محور مقاومت و روسیه اتخاذ شد. این همبستگی به ترکیه نشان داد که دوره خرید زمان و پیشبرد جنگ فرسایشی به پایان رسیده است و مرحله جدیدی در موازنه‌های میدانی و سیاسی آغاز شده که ترکیه باید تسلیم آن شود و آن را بپذیرد.

امین حطیط در ادامه به تشریح سه عنصر ذکر شده در مورد این عملیات پرداخته و می‌نویسد که تمام این عناصر در خدمت به هدف اساسی و بزرگ عملیات مبنی بر آزاد سازی ادلب و بازگرداندن آن به آغوش وطن و تمامیت ارضی سوریه با کمترین هزینه ممکن است.

وی اولین رکن عملیات مذکور را افزایش فشار چند وجهی با هدف خارج شدن تعداد بیشتری از شهروندان از میدان درگیری برای دور کردن آنها از مصیبت‌های جنگ دانست. مرحله دوم شامل احتمال ایجاد توافق آشتی با گروه‌های مسلح از طریق تشویق و ارعاب آنها دانست و تاکید کرد که در شرایطی که شروط سازش در این منطقه شدیدتر و پیچیده‌تر از قبل شده است، البته آینده نیروهای مسلح در داخل سوریه تضمین می‌شود. پیچیدگی مرحله کنونی از این جهت است که دیگر هیچ منطقه‌ای برای ارسال عناصری که توافق آشتی را رد می‌کنند، وجود ندارد. مرحله پایانی از این عملیات را می‌توان عملیات نظامی دانست که می‌تواند منجر به آزادسازی مناطق مهمی در منطقه بشود و بخش‌هایی از آن هم اکنون آغاز شده و نیروهای ارتش به مرزهای اداری شهر ادلب رسیده‌اند.

عملیات آزادسازی ادلب بنا به دلایل انسانی و عملیاتی روش مرحله‌ای را در پیش گرفته است که اهداف نرم و قابل تغییری را دنبال می‌کند. این موضوع را در جریان عملیات‌های آزادسازی گذشته نیز شاهد بودیم.

مرحله اول این عملیات برای تحقق چهار هدف اصلی زیر انجام می‌شود:

از بین بردن طرح و برنامه‌های عناصر تروریستی و حامیان آنها برای مدیریت جنگ فرسایشی ضد ارتش سوریه.از بین بردن مانورهای ترکیه برای به تاخیر انداختن این جنگ در جلوگیری از آزادسازی ادلب و کسب زمان برای اجرای پروژه این کشور در منطقه و جدا کردن بخشی از خاک سوریه.از بین بردن روحیه عناصر مسلح در مورد باقی ماندن طولانی مدت آنها در منطقه بر اساس وعده‌های حامیان این گروه‌ها.آماده سازی منطقه عملیات و ترسیم خطوط تماس جهت مقدمه‌چینی برای آغاز مرحله دوم که مبتنی بر آزادسازی بخش‌هایی بزرگتر از منطقه و نجات شهروندان بیشتر این مناطق است.

البته برخی شاخص‌های داخلی و منطقه‌ای فضا را برای آغاز عملیات ادلب مهیا کرده است. از جمله این اتفاقات می‌توان به تحولات میدانی نظامی و اطلاعات سرویس‌های امنیتی در مورد نفوذ در میان عناصر مسلح و تردید غرب، آمریکا، کشورهای اروپایی و منطقه در مبارزه با ایران همگی زمینه‌ساز آغاز این عملیات شده‌اند که مرحله اول آن با موفقیت قابل توجه و سرعت بالا به پیروزی خود دست پیدا کرد.

بر اساس این گزارش اجرای مرحله اول عملیات آزادسازی ادلب نتایجی را به دنبال داشت که فراتر از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در این زمینه بود و پیامدهای عملیاتی و استراتژیک قابل‌ توجهی در روند کلی درگیری‌ها در سوریه بین اردوگاه متجاوزان تروریست و ارتش مدافع از سوریه ایجاد کرد. این تاثیرات در درجه اول متوجه روند کلی درگیری‌های موجود بین محور مقاومت و نیروهای متجاوز برای آمریکا در منطقه بود. آمریکا در سایه این تحولات متوجه شده است که کوبیدن بر طبل جنگ ضد ایران و حزب‌الله لبنان فایده‌ای ندارد و هدف اساسی از این اقدامات بزرگنمایی و ارعاب و پیشبرد جنگ روانی برای تسلیم کردن طرف مقابل است.

آنها می‌دانند که این جنگ برای آمریکا و متحدانش تفریح نخواهد بود و محور مقاومت برنامه‌های دقیق و واقع گرایانه ای را دنبال می‌کند و از نتایج عملیات خود در راستای خدمت به ملت های منطقه و سازندگی در منطقه برای ساکنان آن مطمئن است.

به طور خلاصه اجرای عملیات ادلب بر اساس طرح پیش بینی شده و شرایط موجود مجموعه‌ای از پیام‌ها را به دنبال دارد که به طور خلاصه می‌توان آنها را در موارد زیر برشمرد:

- سوریه و محور مقاومت تحت هیچ شرایط و با هر هزینه‌ای از تصمیم‌های استراتژیک خود عقب‌نشینی نمی‌کنند.

- بزرگنمایی های جنگ و مانورهای صورت گرفته در راستای جنگ روانی نمی تواند سوریه و محور مقاومت را از انجام ماموریت‌های دفاعی خود منصرف کند.

- کسانی که در مراحل جنگ دفاعی از سوریه و محور مقاومت پیروز بودند، پیروزی خود را تحت هیچ شرایطی از دست نخواهند داد.

-اگر شرایط منطقه ای ایجاب کند، اجرای این طرح با نرمش و تغییر جزئی اهداف امکان پذیر خواهد بود، البته به شرطی که به صلابت و مبانی پذیرفته شده در محور مقاومت آسیبی وارد نشود.

انتهای پیام

R36346/P/S8,90/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اِدلب

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۷۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه
  • عملیات موفق ارتش سوریه علیه تروریست‌ها+فیلم
  • ۵۷ مورد دیوارکشی و قطعه‌بندی در البرز قلع و قمع شد
  • اعلام زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان «آزمون‌ آموزگاری»/ مراحل گزینش و مدارک امتیازآور