Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از یکساله شدن خروج آمریکا از برجام و وعده‌های بدون پشتوانه اروپا مبنی بر وادار کردن ایران به اجرای یک طرفه تعهدات خود، سرانجام تهران به همه بدعهدی‌های طرف مقابل واکنش نشان داد.

 سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در این باره اعلام کرد که صبر و تحمل کشورمان در خصوص تبعات ناشی از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) نامحدود نیست، وی همچنین تاکید کرد که برجام ماهیت امنیتی دارد و اروپا هم باید هزینه‌های حفظ آن را بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عراقچی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «ما به اندازه کافی فرصت  برای جبران تبعات خروج آمریکا از برجام ارائه کرده‌ایم و اکنون دیگر زمان عمل فرا رسیده است. ما از مواضع سیاسی اتحادیه اروپا استقبال می‌کنیم، اما حمایت صرفا سیاسی هیچ کمکی به ادامه برجام نمی‌کند. برجام یک توافق اقتصادی نیست و ماهیت امنیتی دارد و اگر برای اروپا اهمیت دارد باید هزینه‌های حفظ آن را هم بدهند.»

علاوه براین تبیین تاثیرگذاری غیرقابل انکار و منحصر بفرد تهران در تامین امنیت کشور‌های اروپایی را هم نمی توان نادیده گرفت. اگرچه آمریکا و اروپا پیش و پس از مذاکرات هسته‌ای و توافق برجام همواره از به اصطلاح تهدید هسته‌ای بودن ایران برای صلح و امنیت جهانی سخن گفته اند، اما خود به خوبی آگاهند که بیان این گزاره با توجه به اثبات ماهیت صلح آمیز فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی، بیانی گزافه و مبتنی بر رویکرد‌های سیاسی است.

جمهوری اسلامی ایران در طول سال‌های گذشته بر اساس سیاست‌های اصولی خود با تحمل هزینه‌های سنگین مالی و انسانی و بدون هیچگونه مطالبه‌ای، سدی دربرابر اثرگذاری عوامل ذکر شده بر امنیت اروپا بوده است.

رییس جمهور کشورمان چندی پیش به صراحت اعلام کرد که «به علت مشکلات مالی ناشی از تحریم‌های غیر قانونی آمریکا امکان تداوم این روند برای ایران وجود ندارد. اروپا اگر با فشار بر واشنگتن برای بازگرداندن ایالات متحده به ریل تعهداتش در برجام قدمی برای اصلاح روند موجود برندارد، بزودی باید با بحران‌های امنیتی پیش بینی نشده و بسیار شکننده روبرو شود.» پیش از این نیز فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برجام را برای حفظ امنیت منطقه ضروری اعلام کرد.

مسئول سیاست خارجی و اتحادیه اروپا گفت: «برای اتحادیه اروپا آن چه که در توافق هسته ای اهمیت دارد، برخلاف گفته ها، منافع اقتصادی نیست، بلکه مهم‌ترین اولویت اروپا برای حفظ برجام تامین امنیت در منطقه خاورمیانه و به تبع آن در اروپا است. امنیت اروپا با شکستن برجام به خطر می افتد و اروپا حاضر نیست چنین خطری را بپذیرد، به همین دلیل تمام تلاشش را خواهد کرد تا توافق هسته ای پابرجا بماند.»

همچنین فدریکا موگرینی در پاسخ به پرسش خبرنگار یورونیوز درباره واکنش متفاوت کشورهای اروپایی به برجام گفت: «به هر ترتیب اتحادیه اروپا به نگرانی‌های آمریکا هم توجه کرده است. اما توافق هسته‌ای جدای از این نگرانی‌ها است. ما پیش تر ایران را به دلیل پیشرفت برنامه موشکی و مداخله در امور کشورهای همسایه مورد تحریم قرار داده ایم و به این ترتیب نمی توان گفت که نگرانی‌های آمریکا را در نظر نمی گیریم».

مثلثی که امنیت اروپا را به تاراج می‌برد

نقش محوری ایران در مقابله با تروریسم را می توان در اسکان و مدیریت نزدیک به ۵ میلیون مهاجر و همچنین جلوگیری از قاچاق مواد مخدر به اروپا به خوبی مشاهده کرد. به عبارت کامل‌تر تروریسم، موادمخدر و مهاجرین مثلثی از تهدیدهای واقعی، عاجل و بسیار مهمی است که تاکنون برخی از کشور‌های منطقه با بهره گیری از آنها امتیازهای خوبی  را  از  اروپایی‌ها طلب کرده اند.

ایران در صف نخست مبارزه با مواد مخدر

امروز یکی از منابع اصلی مالی تروریست‌ها در منطقه خاورمیانه قاچاق مواد مخدر است. در این راستا جمهوری اسلامی ایران به عنوان خط مقدم مبارزه با قاچاق مواد مخدر در جهان بیش از سه هزار و ۸۰۰ شهید و چندین هزار زخمی در این راه تقدیم کرده است. اما کشورهای اروپایی که از فداکاری‌های چند دهه گذشته نیروهای امنیتی ایران در جلوگیری از انتقال مواد مخدر از طریق ایران به آن کشورها بیشترین سود را برده‌اند، از ارائه حداقل کمک‌ها و در اختیار گذاشتن تکنولوژی‌های لازم به ایران برای مقابله با این جنایتکاران دریغ می‌ورزند.

ایران یکی از بزرگترین گذرگاه های موادمخدر در جهان است و در خط مقدم مبارزه با تجارت جهانی مواد مخدر قرار داد. تهران بر اساس عضویت در پیمان‌های بین المللی، هزینه زیاد جانی و مالی برای مبارزه با مواد مخدر می‌دهد، اما دولت‌های اروپایی عضو این پیمان‌ها به بهانه تحریم ها از عمل به تعهداتشان سر باز می زنند.

سر مالکوم ریفکیند که پیشتر نیز در زمان نخست وزیری جان میجر، وزیر دفاع و وزیر خارجه بود، پس از بازگشت از ایران، نقش تهران در مبارزه با مواد مخدر را ستایش و از دولت انگلیس انتقاد کرد که چرا به تعهدات خود عمل نمی کند. از جمله تعهدات انگلیس این بود که عینک‌های دید در شب در اختیار ایران قرار بدهد. سر مالکوم ریفکیند در آن سخنرانی گفت که ایران هر ساله میزان زیادی تلفات جانی و خسارت مالی برای مبارزه با ترانزیت مواد مخدر به خود تحمیل می‌کند و کافی است دست از این مبارزه بکشد، تا ببینید بهای مواد مخدر در خیابان‌های لندن تا کجا نزول خواهد کرد!

بیم اروپا از سونامی مهاجرت و تولد تروریست در قاره سبز

در سال های گذشته جنگ و منازعات داخلی به ویژگی غالب ژئوپولتیک کشورهای منطقه و غرب آسیا تبدیل شده است که نظم حاکم بر آن مبتنی بر آنارشی است که به طور ذاتی رقابت ها و خصومت ها را در منطقه بازتولید می کند. تحت چنین شرایطی شهروندان مناطق مذکور برای حفظ جان و امنیت خود خود گزینه ای جز مهاجرت به امکان امن پیشرو نداشتند، بنابراین شاهد موج گسترده ای از مهاجرت بوده ایم که گاهی از ان تحت عنوان سونامی مهاجرت یاد می شود که از زمان جنگ جهانی دوم بی سابقه بوده است. در همین خصوص، قرابت ژئوپولتیکی و شرایط مطلوب زندگی در اروپا، این منطقه را به مقصد اصلی مهاجران تبدیل کرد.

بررسی روند تحولات حاکی از آن است که ورود گسترده و بی قاعده مهاجران به اروپا موجب شده تا شاخص امنیتی این منطقه به ویژه در ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با تهدید جدی مواجه شود و مساله مهاجرت به موضوعی امنیتی در سطح اروپا تبدیل گردد. به عبارتی مهاجران مذکور به دلیل کثرت و پیشینه فرهنگی، هویتی و ایدئولوژیکی متفاوت، بنیان های ارزشی، فرهنگی و سیاسی کشورهای آزاد غربی و لیبرال را با چالش مهمی روبرو ساختند. مساله مهاجران زمانی از حساسیت بیشتری برخوردار شد که بسیاری از حملات تروریستی در کشورهای اروپایی توسط تروریست های وارد شده به اروپا از سوی مهاجران متاثر از بنیادگرایی رادیکال انجام گرفت.

در این میان مساله مهاجران نه تنها امنیت کشورهای اروپایی را به طور منفک و جداگانه تهدید کرده، بلکه امنیت منطقه اروپا را نیر به عنوان یک اتحادیه و کلیت دستخوش معضل کرده است. به عبارتی دیگر، مساله مهاجران و به دنبال آن ظهور دیدگاه های غیر همسو، منفعت محور و ملی گرایانه کشورهای اروپایی در مقابل این پدیده، سیاست اروپای واحد و روند تقویت همگرایی و اشتراک منافع را با مشکل و محدودیت مواجه ساخته است. در این خصوص خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هشداری جدی برای بروکسل محسوب می شود.

در حال حاضر اروپا تهدیدات چند لایه ای را از سوی مهاجرین تجربه می کند، تهدیداتی که از یک سو به طور مستقیم امنیت و هنجارهای کشورهای اروپایی را هدف قرار داده اند و از سوی دیگر با تحریک نیروهای خاموش نظیر راست گرایان افراطی و ناسیونالیست‌ها کلیت اتحادیه اروپا را در معرض خطر قرار داده اند. آنچه که مسلم است کشورهای اروپایی تاکنون موفق به اتخاذ یک رهیافت مشترک جهت برون رفت از معضل مهاجران نشده‌اند. برآیند این عدم هماهنگی و همکاری ادامه روند مهاجرت و آسیب پذیری کشورهای این اتحادیه در قبال تهدیدات نا متقارن مهاجران است.

ناگفته پیداست ایران به عنوان یک کشور مستقل، سیاست‌هایش را تعیین و اعمال می کند و تاکنون هم در تمام تلاش های دیپلماتیک و افزایش توانمندی های نظامی خود در مسیر توسعه صلح، ثبات و ایجاد امنیت در منطقه گام برداشته است، قدرت و نفوذ تهران موجبات افزایش امنیت، ثبات و صلح در منطقه را فراهم می‌آورد و در خدمت ایجاد ثبات و صلح منطقه و جهان است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ایران آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۶۹۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است

سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است