Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@20:37:23 GMT

آیا جویدن آدامس شما را لاغر می‌کند؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۰۰۲۴

آیا جویدن آدامس شما را لاغر می‌کند؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تاکنون تحقیقات متفاوتی درباره تاثیر مصرف آدامس بر کاهش وزن، سلامت دهان و دندان و... شده، اما هنوز هیچ کدام نتوانسته است پاسخ دقیقی بدهد که آیا واقعا جویدن آدامس شما را لاغر می‌کند؟ سازوکار عمل آن چگونه است؟

آیا شما هم قصد دارید برای کاهش وزن آدامس بجوید یا اگر عادت به جویدن آدامس نکرده اید، نیازی هم به شروع آن ندارید؟ آیا جویدن ماده چسبناک یا به عبارتی تکه‌ای آدامس برای کاهش وزن معجزه می‌کند؟ به طور قطع جویدن باعث کالری سوزی نمی‌شود، کالری‌هایی که شما با زیاده خوری و درمناسبت‌های مختلف انباشته اید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال گفته می‌شود برای بعضی افراد، جویدن یک قطعه صمغ می‌تواند به کاهش وزن کمی کمک کند به خصوص اگر جویدن آدامس باعث شود از هله هوله روزانه ریزه خواری‌های شبانه و استفاده بی رویه از دسر‌ها دست بردارید.

«کری جون»، متخصص تغذیه ورژیم درمانی دراین باره معتقد است که آدامس جویدن برای بعضی می‌تواند مفید باشد. هرکسی روش‌هایی دارد که می‌تواند به کاهش وزن خود کمک کندو عادت‌هایی مانند آدامس جویدن، می‌تواند برای بعضی تغییرات زیادی را رقم بزند.

جویدن آدامس برای چه کسانی مفید است؟

به گفته وی آدامس جویدن در دوحالت می‌تواند مفید باشد؛ برای بعضی که بعد از خوردن غذا تمایل به مصرف دسرشیرین دارند تا احساس شادابی بیشتری کنند جویدن قطعه‌ای آدامس شیرین می‌تواند به معنای پیام ختم غذا خوردن باشد در حالی که خوردن یک تکه کیک یا بستنی، کالری اضافه در بدن شما ذخیره می‌کند. بعضی دیگر هم که عادت به مصرف میان وعده دارند، جویدن آدامس می‌تواند آن‌ها را مشغول کند تا کالری اضافه دریافت نکنند.

آدامس و کاهش مصرف هله هوله‌ها

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد مصرف آدامس به طور خاص در بعضی افراد میل به خوردن شیرینی و هله هوله را کاهش می‌دهد؛ به طوری که در وعده بعدی غذایی با مصرف غذای کمتر، ۴۰ درصد کالری کمتری دریافت می‌کنند. متخصص تغذیه در این تحقیق می‌گوید شرکت کنندگان با مصرف آدامس رضایت بیشتری برای اجتناب از این خوراکی‌ها داشتند.

اما درمطالعه دیگری مشخص شده است مصرف آدامس برمیزان اشتها یا میزان دریافت غذا تاثیری ندارد. با این حال ممکن است جویدن آدامس بر کاهش تعداد وعده‌های غذایی تاثیر داشته باشد. مشخص شده است افراد میزان بیشتری غذا مصرف و کالری بیشتری از غذا‌هایی با ارزش غذایی کمتر دریافت می‌کنند.

درمطالعه دیگری، بزرگ سالان چاق هشت هفته آدامس جویدند درحالی که هیچ کمکی به کاهش وزن آن‌ها نشد.

نتایج متفاوت مصرف آدامس

براساس نتایج یافته‌ها آثار جویدن آدامس از فردی به فرد دیگرمتفاوت و به ویژگی و خصوصیات وی مربوط است. اگر شما بیشتر در خانه هستید و دایم به آشپزخانه سرمی زنید یا درآشپزخانه شرکت و محل کارتان تنقلات زیادی وجود دارد و شما را وسوسه می‌کند، ممکن است جویدن آدامس در این زمینه به شما کمک کند. چیزی که شما را مشغول نگه می‌دارد، عطرو طعم آدامس است تا کمتر به شکلات روی میزهمکارتان توجه کنید.

اما لزوما یک تکه آدامس نمی‌تواند جایگزین یک میان وعده شود به ویژه اگرمدت زیادی ازصرف ناهار شما گذشته باشد. درحالی که یک میان وعده در زمان افت انرژی می‌تواند به شما کمک کند، آدامس نمی‌تواند انرژی یک تکه پنیر یا میوه و کمی ماست را برای شما تامین کند.

چند پیشنهاد
استفاده از آدامس بدون شکر

آدامس بدون شکر معمولادر هر قطعه کمتراز ۵ کالری انرژی دارد در حالی که در آدامس‌های معمولی این میزان به ۱۰ تا ۲۵ کالری می‌رسد. مصرف آدامس‌های بدون شکر برای دندان‌ها نیزبهتر است؛ جریان بزاق را افزایش و اسید‌های تولید شده توسط پلاک‌های دندانی را شست و شو می‌دهد.

محدود کردن مصرف

در طول روز بیشتر از ۵ قطعه آدامس مصرف نکنید. اگر چه بیشتر مردم می‌توانند کربنات موجود در آدامس را تحمل کنند، اما مصرف زیاد آن باعث التهاب و اسهال می‌شود. قند‌های آدامس شامل سوربیتول، مانیتول، زایلیتول است که به خوبی جذب نمی‌شود و کالری کمتری نسبت به شکرمعمولی دارد، اما جذب ضعیف، مصرف زیاد آن را توجیه نمی‌کند؛ بنابراین مصرف مدام آدامس توصیه نمی‌شود بلکه می‌توانید آن را بعد از صبحانه، ناهار یا شام بجوید.

همراه داشتن یک بسته آدامس

در کیف و جیب خود یک بسته آدامس داشته باشید تا بتوانید در مواقع نیاز استفاده کنید.
اگر آدامس دوست ندارید ...
شما می‌توانید از چای، قهوه با کمی شکر یا یک قطعه شکلات استفاده کنید و احساس رضایت داشته باشید.

تمیز نگاه داشتن دهانتان باعث خواهد شد تا کمتر هوس غذا کنید. اگر فضای دهانتان تمیز و تازه و نعناعی باشد، تمایل کمتری به خوردن غذا‌های بدبو خواهید داشت.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

جویدن آدامس برای چه کسانی مفید است؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۰۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟

 پیک برق یا پیک مصرف برق، عباراتی هستند که این روز‌ها زیاد می‌شنویم. برای درک کامل این مفهوم باید بدانیم که شبکه برق چگونه کار می‌کند و چرا مصرف برق به اوج می‌رسد.

شبکه برق دو ویژگی منحصر به فرد دارد:

۱-برق قابلیت ذخیره ندارد.

۲-ظرفیت تولید همزمان برق محدود است

در نتیجه اگر کل نیروگاه‌های برق کشور با حداکثر ظرفیت تولید خود در یک لحظه مشغول به کار باشند، باز هم ظرفیت تولید همزمان برق در کشور محدود به مجموع ظرفیت تولید همزمان این نیروگاه‌هاست. باهمین توضیحات در برخی از روز‌های سال به خصوص در فصل گرم سال که بار سرمایش خانه‌ها و ادارات و مغازه‌ها به بار شبکه برق اضافه می‌شود.

میزان مصرف برق مشترکان از میزان برق تولیدی بیشتر می‌شود که به این زمان اوج مصرف یا پیک برق می‌گویند. در نتیجه اگر میزان مصرف آنی از میزان تولید آنی بیشتر باشد، به ناچار به بخشی از مصرف‌کنندگان برق نخواهد رسید و شرکت‌های برق از مردم می‌خواهند که مصرف برق خود را مدیریت کنند و کاهش دهند تا دچار خاموشی نشوند.

 مثالی ساده برای درک بهتر موضوع پیک شبکه برق 

یک بانک با ۴ باجه پاسخگو به مشتریان را در نظر بگیرید. این بانک معمولا در ساعات اولیه صبح بسیار خلوت است و معمولا بسیاری از باجه‌ها خالی می‌مانند. هر چه به ساعات ظهر نزدیک می‌شویم، بانک شلوغ‌تر می‌شود و تمامی‌باجه‌ها به مشتریان خدمات می‌دهند. در صورتی که در یک لحظه تعداد مشتریان بانک از تعداد باجه‌ها بیشتر شود، صف ایجاد می‌شود یعنی حداکثر ظرفیت خدمت‌رسانی همزمان بانک، کمتر از تعداد مشتریان متقاضی خدمات بانکی است در این حالت بانک عملا قادر به ارائه خدمات به آنها نخواهد بود و افرادی که در نوبت نشسته‌اند، از دریافت خدمات بانکی در آن لحظه محروم می‌مانند.

این حالت مشابه وضعیتی در شبکه برق است که مصرف همزمان مصرف‌کنندگان از تولید همزمان شبکه بیشتر می‌شود و تعدادی از مصرف کنندگان بی‌برق می‌شوند (یا دچار خاموشی می‌شوند) یک راهکار برای مدیریت مساله شلوغی بانک در ساعات ظهر، افزایش تعداد باجه‌هاست. البته این راهکار پرهزینه‌ترین راهکار برای حل این مساله به حساب می‌آید.

چرا؟ 

برای اضافه کردن یک باجه، بانک باید زمین بزرگتری در اختیار داشته باشد. یعنی هر قدر تعداد این باجه‌ها افزایش یابد، زیربنای مورد نیاز برای بانک‌ها باید افزایش یابد که هزینه بالایی دارد. هر باجه نیاز به تجیزات کامپیوتری و اداری هم دارد که باید تجهیز شود. برای هر باجه هم باید یک نیروی جدید استخدام شود که باید هزینه‌های آن را هم به هزینه‌های این راهکار اضافه کنیم. بخشی از هزینه‌ها هم ناشی از هزینه‌های بالاسری ناشی از اضافه‌شدن یک باجه و کارمند به مجموعه است.

ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟

شاید همه این هزینه‌ها قابل توجیه باشد ولی با اضافه شدن یک باجه دیگر، تعداد باجه‌های بیکار در ساعت خلوت صبح نیز افزایش می‌یابد که بازده سرمایه گذاری انجام شده را کم می‌کند.

راهکار دیگری حل این مشکل از طریق مشتریان بانک است؛ گفتیم بسیاری از باجه‌ها در ساعات اولیه صبح خالی هستند. اگر تعدادی از مشتریان به جای ساعات شلوغ بانک (ساعات پیک)، در این ساعات به بانک مراجعه می‌کردند، هم نیازی به نشستن در صف نداشتند و هم از تعداد مشتریان در ساعات پیک کمتر می‌شد.

در صنعت برق، مشابه همین وضعیت برقرار است

شرکت برق می‌تواند راهکار پرهزینه را انتخاب کند: نیروگاه‌های بیشتری ایجاد کند تا قادر به برآمدن از تقاضای برق در زمان‌های پیک باشد. ولی سرمایه احداث یک نیروگاه برق بسیار بالاست. هزینه‌ای که برای تامین آن مجبور به کاهش بودجه بخش‌های دیگری مثل آموزش، سلامت، عمران و …. است.

راهکار دیگر این مساله مثل بانک، در دست مصرف‌کنندگان است. مصرف‌کنندگان در صورتی که بخشی از مصارف غیرضرور خود را به ساعاتی غیر از ساعات پیک منتقل کنند، هم مجبور به تحمل خاموشی‌های اجباری در شبکه برق نخواهند شد و هم با کاهش پیک مصرف در ساعات اوج مصرف، نیاز به ایجاد نیروگاه‌های جدید کاهش می‌یابد. 

برنامه پاسخگویی بار چیست؟

برنامه‌های پاسخگویی بار در برگیرنده روش‌هایی از مدیریت سمت مصرف است که به تغیر میزان مصرف مشترکین و افزایش مصرف بیش از تولید اعمال می‌شود. در این برنامه‌ها یا از طریق ارتباط با مشترکین با مصارف عمده یا برق مصرفی برای ساعاتی کاهش می‌یابد و یا اینکه از طریق به کارگیری مولد‌های خودتأمین، برق مورد نیاز شبکه فراهم می‌گردد.

پس احتمالا پاسخ این سوال مهم را می‌توانیم حدس بزنیم؛ چرا توانیر و شرکت‌های برق در برخی روز‌ها از ما می‌خواهند با آنها برای کاهش مصرف برق همراهی کنیم. در واقع اصلی‌ترین ارمغان مشارکت در این طرح‌ها استمرار و پایداری برق در اختیار ما و کاهش آسیب به تجهیزات برقی است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • سم‌زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار!
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • قبض‌ برق میلیونی در انتظار کولر گازی
  • قبض‌های نجومی برق در تابستان
  • ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • دستور کاهش مصرف آب در ادارات دولتی
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • پاسخ محسن چاوشی به انتقادات از جهان لاغر