Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رییس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران گفت: با وجود اینکه گورستان‌های ابن بابویه و امامزاده عبدالله، هر دو ثبت تاریخی هستند، اما دستگاه‌های مربوطه تلاشی برای ساماندهی آن نمی‌کنند.

حسن خلیل آبادی، رییس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، اظهار داشت: گورستان‌های ابن بابویه و امازده عبدالله که در شهرستان ری واقع شده اند، هر دو از آثار تاریخی کشور هستند و به عنوان مراکز تاریخی و گردشگری پتانسیل جذب گردشگر را دارا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: متاسفانه به رغم پیگیری‌های فراوانی که داشتیم هنوز آرامستان‌های ابن بابویه و امامزاده عبدالله (ع) ساماندهی نشده و به نوعی این آرامستان‌ها رها شده اند. این در حالی است که مقبره شخصیت‌های برجسته و فاخری در این مجموعه‌ها وجود دارد، اما خوب نگهداری نمی‌شوند.

خلیل آبادی با بیان اینکه ابن بابویه و امامزاده عبدالله در اختیار سازمان میراث فرهنگی و اوقاف قرار دارند، افزود: ما در شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری بار‌ها در خصوص رسیدگی به این آرامستان‌ها تذکر داده ایم، اما دستگاه‌های مربوطه توجهی به ساماندهی و مرمت آن نمی‌کنند.

رییس کمیته میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: به رغم آنکه این مقابر دارای ظرفیت‌های گردشگری است و حتی علاقه‌مندان فراوانی دارد، اما تبلیغات مناسبی هم در راین راستا صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که در حوزه گردشگری رشته گور گردی به وجود آمده و طرفداران زیادی دارد و این امر نشان می‌دهد باید در حفظ این آرامستان‌ها بیش از پیش تلاش کنیم. با این وجود همچنان شاهد هستیم حرائم این آرامستان‌ها مورد تجاوز قرار می‌گیرد، مقابر تاریخی از بین می‌روند و حتی برخی مقابر در حال تخریب هستند.

خلیل آبادی همچنین در خصوص آخرین وضعیت چشمه علی شهر ری گفت: آب به چشمه علی بازگشته است، ولی هنوز به اندازه‌ای که قبل از حفاری‌های مترو وجود داشت، نرسیده است.

وی گفت: امیدواریم با گذر دستگاه‌های تی بی ام حفاری مترو از محدوده چشمه علی و پایان حفاری، آب راهه‌های این چشمه هر چه زودتر بازسازی شوند تا شاهد بازگشت حیات به این چشمه تاریخی شهر ری باشیم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ابن بابویه امامزاده عبدالله شهرری شورای شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۰۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است

ایسنا/بوشهر رئیس شورای شهر بوشهر بافت تاریخی بوشهر را یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری کشور دانست و گفت: این گنجینه تاریخی دارای ساختمان‌های منحصر به فردی است که می‌تواند باعث رونق گردشگری ایران شود.

وحیدنیک روش روز پنج شنبه ۶ اردیبهشت در هفتمین اجلاس مجمع روسای کمیسیون های شهرسازی ومعماری کشور در بوشهر افزود: بافت تاریخی بوشهر دارای ۳۸ هکتار مساحت است و در آن بیش از ۹۰ اثر تاریخی به ثبت ملی رسیده است.

وی از استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر خبر داد و بیان کرد:  بیش از ۹۵ درصد از زیرساخت‌های عمرانی در بافت تاریخی بوشهر تکمیل شده  و در سال جاری طرح‌های کف‌سازی بافت تاریخی بوشهر به اتمام می‌رسد.

رئیس شورای شهر بوشهر به توسعه شبکه فاضلاب در همه نقاط شهر بوشهراشاره کرد و گفت: شبکه‌گذاری فاضلاب محلات جنوبی بوشهر آغاز شده و امیدواریم اعتبارات آن زودتر تأمین شود.

نیک روش به محدودیت‌های ایجاد شده برای ساکنان در حریم نیروگاه اتمی پرداخت و گفت: این نیروگاه باعث افتخار است اما برای مردمی که در حریم آن است مشکلاتی را به وجود آورده است و در حوزه شهرسازی مشکلات عمده در این مناطق وجود دارد.

وی یکی از مشکلات شهر بوشهر را نبود خروجی دوم عنوان و تأکید کرد: بوشهر شبه جزیره‌ای است و در عرصه پدافند غیرعامل آن دچار مشکل است، باید برای خروجی دوم آن طراحی و برنامه‌ریزی و اجرایی شود.

شهردار بوشهر نیز بازآفرینی شهری را  یکی از رویکردها و راه‌یافته در موضوع شهری دانست و با بیان اینکه دنیا در ادامه تفکرات نوسازی به آن رسیده است، گفت: تمام تلاش بازآفرینی و خلق فضاها و مکان‌های شهری برای این است که مردم زندگی استاندارد و با کیفیت داشته باشند.

حسین حیدری افزود: اگر با منطق بازآفرینی به این فضاها نگاه شود می‌توان به رفع کمبود مسکن و ایجاد فرصت‌هایی برای زندگی از طریق بازگرداندن مکان زیست و زندگی در زیستگاه‌های شهر کمک شود.

وی با بیان اینکه بازآفرینی شهری بدون مشارکت مردم به نتیجه مورد نظر منجر نمی‌رسد، اظهار کرد: مردم بهره‌بردار نهایی و اصلی هستند و بازآفرینی با سه رکن سازمان‌ها، سمن‌ها و جامعه محلی و بخش خصوصی قابل اجراست.

شهردار بوشهر، مهمترین مشکل در فرآیند بازآفرینی شهری را عدم هماهنگی و نگاه شهری سازمان‌ها به عنوان ذی‌مدخل در کشور دانست و اضافه کرد: وقتی سازمان‌ها هماهنگ عمل نمی‌کنند و منافع سازمانی خود را بسیار مد نظر قرار می‌دهند، همین امر باعث می‌شود که پروژه‌ها زمان بر و هزینه بر باشد.

حیدری با بیان اینکه این ناهماهنگی به اعتماد مردم آسیب می‌زند و آنها را نگران می‌کند، خاطرنشان کرد: این مهم باعث عدم همراهی و مشارکت مردم و در نتیجه به پاشنه آشیل طرح‌های بازآفرینی شهری تبدیل و سبب آسیب به جلب مشارکت مردم می‌شود.

وی با بیان اینکه در شهر بوشهر بافت‌های فرسوده حدود ۳۰۰ هکتار است، گفت: مساحت بافت تاریخی بوشهر تقریباً ۳۸ هکتار است و باید با نگاه بازآفرینی به این مجموعه‌ها نگاه کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • مناطق گردشگری شهر بهبهان + فیلم
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • سقوط مرگبار ون در محور صیدون به امامزاده عبدالله
  • جذب ۵۰۰ هزار گردشگر به چشمه مرغاب
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است