Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@22:27:55 GMT

زیرساخت، خود فرش قرمز است

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۰۷۲۵

زیرساخت، خود فرش قرمز است

روزنامه آوای خراسان جنوبی در سرمقاله روز چهارشنبه 25 اردیبهشت این روزنامه به قلم امین جم با عنوان «زیرساخت، خود فرش قرمز است!» به تحلیل این حوزه در استان پرداخت.

استان خراسان جنوبی ظرفیت های بالقوه خوبی دارد که نیازمند توجه خاص است. توجهاتی که نه بودجه از پس تامین نیاز آن بر می آید و نه عقب ماندگی های تاریخی مان مسیری برای رشد آن باز می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود تلاش های بسیار مسئولان در این سال های استان شدن، نتوانسته ایم آن طور که باید از پس تامین زیرساخت ها در حوزه های گوناگون برآییم. هنوز با اینکه یکی از اولین فرودگاه های کشور را داشته ایم آن طور که باید و شاید توسعه ای را شاهد نبوده ایم. یا مثلا در نگاه کلی به حوزه حمل و نقل هم، در حد یک استان هیچ تلاش ویژه ای ندیده ایم!
نیازهای حداقلی به خاطر برخی بی مهری ها نادیده گرفته شده است و شاید تا سال های دیگر هم قرار نیست از مرکز، نیم نگاهی هرچند کوچک به سمت دیار مظلوم خراسان جنوبی برسد. در این میان راهکار کارشناسان، استفاده از ظرفیت های سرمایه گذاران است. ظرفیت هایی که البته به آسانی نصیب استان نمی شود اما می توان با برخی تسهیلات و بسترسازی ها، جلب توجهات ویژه ای داشت. مطمئنا تعامل با سرمایه گذاران و استفاده از ظرفیت و توانمندی آنان در راستای تبلور استعدادهای استان، بسیار آسان تر و سهل الوصول تر از نگاه به دستان مسئولان کشوری است. با بررسی اوضاع کلی کشور نیز می توان به وضوح مشاهده کرد توقع اینکه آبی برای استان گرم شود، دور از منطق است!
آنچه مشخص است استفاده از ظرفیت مسئولان کشوری برای حفظ و تثبیت جایگاه استان مطلوب است اما برای ارتقای این جایگاه فقط می توان روی سرمایه گذاران حساب کرد. با اینهمه و تاکیدات بسیاری که مسئولان و دلسوزان استان در این مورد دارند، اما مشوق ها یا تسهیلاتی که کشش ایجاد کند را نداریم. زیاد پیش آمده است که در همین روزنامه آوا، مطالبی با عنوان «#فرش_قرمز پهن شده است» یا تسهیلات ویژه و... از قول مسئولان گفته و چاپ شده است اما در واقعیت فرش قرمز در استان هیچ محلی از اعراب ندارد! خصوصا اینکه در طی این چند سال برخی مسئولان با برخوردهای نادرست، ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی استان را نیز نادیده گرفته و حتی سنگ هایی در راه توسعه آن انداختند که به تازگی برخی از آنها تسهیل شده است.
در چنین شرایطی و با چنین پیشینه ای، معاون تازه منصوب شده استاندار سخن از تلاش برای پهن کردن فرش قرمز برای سرمایه گذاران به میان آورده است. نکته جالب توجه مطالب معاون استاندار، توجه به اهمیت ایجاد زیرساخت هاست که به خودی خود می تواند فرش قرمز مورد نظر باشد و جلب توجه کند نه تشریفات و وعده های توخالی و دروغین، نگاهی که بسیار قابل تامل است و به نوعی دیدی تازه در مسئله جذب سرمایه گذار محسوب می شود. تاکنون نگاه ها به این صورت بوده است که باید سرمایه گذار را با روش هایی جذب کنیم.
اما مشکل از جایی شروع می شد که سرمایه گذار به خاطر نبود زیرساخت ها، فرار را بر قرار ترجیح می داد! زیرساخت هم مسئله ای است که تا نباشد، نمی شود فقط روی تسهیلات حساب باز کرد. مانند اینکه یک خودرو در اختیار سرمایه گذار بگذاریم اما مسیری برای تردد این خودرو نباشد! توسعه زیرساخت ها علاوه بر جذب سرمایه گذاران خارج از استان و حتی کشور، باعث تسهیل وضعیت و کار سرمایه گذاران فعال در استان نیز می شود. موردی که بر نگه داشت سرمایه گذاران در استان نیز تاثیر بسزایی دارد.
3028

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد زيرساخت جذب سرمايه گذار خراسان جنوبي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۰۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل رحیم یوسفی با اشاره به صدور ۱۰۷ فقره مجوز بهره‌برداری برای تولیدات گلخانه‌ای در استان اردبیل گفت: هم اینک یک هزار و ۷۰۴ هکتار زمین در هفت شهرک فعال استان آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران این بخش است.
وی توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و کشت در محیط بسته را از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل عنوان کرد و افزود: در این راستا، سال گذشته بیش از ۱۰۰ هکتار به مجموع گلخانه‌های فعال استان اضافه شد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، تولید سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوجه فرنگی، سه هزار و ۲۰۰ تن قارچ خوراکی، ۵.۴ میلیون شاخه گل و گیاهان زینتی، ۲۶۰ تن توت فرنگی و ۲۵ هزار تن انواع سبزی و صیفی را از جمله تولیدات مهم گلخانه‌ای استان اردبیل اعلام کرد.
وی با اشاره به صادرات بخش زیادی از این محصولات به مقصد بازارهای خارجی اضافه کرد: سال گذشته در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران کشاورزی بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران این بخش تسهیلات بانکی مورد نیاز پرداخت شد.
یوسفی همچنین گفت: حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سرمایه‌گذاران در شهرک‌های گلخانه‌ای ادامه دارد به طوری که زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق، گاز، تلفن و خدمات دیگر از جمله راه دسترسی در این شهرک‌ها تامین شده و سرمایه‌گذاران پس از اجرای سازه، می توانند از تسهیلات بانکی نیز بهره‌مند شوند.
وی با بیان این که استان اردبیل استعداد بالایی در ایجاد واحدهای گلخانه‌ای و تولیدات باغی دارد، تصریح کرد: شهرک گلخانه‌ای مغان با وسعت ۱۶۰۰ هکتار ظرفیت بزرگ تولید محصولات گلخانه‌ای محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان و کشور محسوب می‌شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: ۱۷۵ هکتار از این شهرک به زیر کشت و تولید محصولات رفته و هم‌اکنون بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار بوده و در حال استحصال ارقامی مانند فلفل دلمه‌ای، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، گل رز، گلهای زینتی و حتی موز هستند.
وی اظهار کرد: عملیات ایجاد مجتمع گلخانه‌ای در ۴۰۰ هکتار از این شهرک نیز هم اینک با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا در حال تکمیل است که امسال با مرحله تولید محصول می رسد.
یوسفی اضافه کرد: با پایان و اتمام این واحدهای در دست احداث، ظرفیت اشتغال در شهرک گلخانه‌ای مغان از ۱۷۰۰ نفر کنونی به ۲ برابر افزایش خواهد یافت.






دیگر خبرها

  • فراهم شدن شرایط جدید برای فروش برج‌های دو قلو شهرکرد
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • تشکیل کارگروه رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری ساوجبلاغ
  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند
  • فرش قرمز خراسان شمالی برای سرمایه گذاری
  • رایزنی با سرمایه‌گذاران برای فعالیت در لرستان
  • توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است