Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@02:18:31 GMT

وابستگی ما به نفت خلاصی ندارد!

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۰۸۵۲

وابستگی ما به نفت خلاصی ندارد!

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران معتقد است کاهش وابستگی به نفت زمانی اتفاق می‌افتد که منابع و تسهیلات بانکی به سمت بخش‌های تولیدی برود و مردم رغبت کنند کالای با کیفیت ایرانی را بخرند.

ابوالفضل فتح الهی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از چند سال گذشته بحث کاهش وابستگی به نفت مطرح شده و حتی دورنمای آن در چشم انداز ۱۴۰۴ هم پیش‌بینی شده است ولی سرمایه‌گذاری‌های درست و منطقی در حوزه‌های تولید، صنعت و کشاورزی از طریق بخش داخلی و خارجی اتفاق نیفتاده است، لذا ایده‌آل است که انتظار داشته باشیم امروز از وابستگی به نفت خلاص شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اعتقاد وی، وابستگی ما به درآمدهای نفتی کم نمی‌شود مگر آنکه سرمایه‌گذاری مناسب و اصولی در بخشهای تولیدی کشور صورت گیرد و به موازات رونق تولید، صادرات کشور هم رشد قابل توجهی داشته باشد.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با بیان اینکه تولید و صادرات وابسته به یکدیگرند، گفت: اگر تولید در داخل رونق بگیرد به توسعه صادرات کشور کمک می‌کند. ما با تولید محصولات کیفی در بازارهای جهانی رقابت‌پذیر می‌شویم و توسعه صادرات غیرنفتی گام مؤثری در کاهش وابستگی به نفت خواهد بود.

فتح الهی تصریح کرد: علیرغم ظرفیت‌های بالایی که در حوزه صادرات داریم اما به دلیل عدم برنامه‌ریزی و اهمیت و توجه لازم به این بخش از اقتصادی، نتوانستیم در این بخش هم قوی ظاهر شویم درحالی که بسیاری از کشورها صادرات محورند و اقتصاد خود را بر پایه صادرات کالا و حتی صدور خدمات فنی و مهندسی قرار داده‌اند.

به گفته این مقام ارشد کارگری، تسهیلات بانک‌ها به جای آنکه وارد مستغلات و بازارهای واسطه‌گری و دلالی شود باید در بخش‌های تولیدی هزینه شود و منابع بانکی با سهولت بیشتری در اختیار بخش‌های صنعت و کشاورزی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در اقتصاد تک محصولی رشد و توسعه هرگز اتفاق نمی‌افتد، افزود: وقتی توانستیم ذهنیتی را که نسبت به خرید کالای ایرانی در ذهن مردم نقش بسته تغییر دهیم و مردم را به خرید و مصرف کالای داخلی با کیفیت ترغیب کنیم اقتصاد ما به جای درآمدهای نفتی متکی به تولید داخل خواهد بود و به رشد اقتصادی دست خواهیم یافت.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران عوامل مختلفی را زمینه‌ساز رکود کارخانه‌ها دانست و رقابت‌پذیر نبودن تولید، نبود نقدینگی، عدم تأمین مواد اولیه و واردات بی رویه را از جمله این عوامل برشمرد.

به گزارش ایسنا، در سالهای اخیر بسیاری از کارشناسان و فعالان اقتصادی، نسبت به رشد منفی اقتصاد ناشی از وابستگی به صادرات نفتی هشدار داده‌اند. در چشم انداز ۱۴۰۴ و بخش‌های مختلف اقتصاد مقاومتی بارها بر لزوم توجه جدی بر صادرات غیرنفتی تاکید شده و راه خروج از اقتصاد تک محصولی، اتکا به تولید داخل و صادرات غیرنفتی عنوان شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: توليد داخلي خدمات فنی و مهندسی صادرات نفت قاچاق منابع بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۰۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از اشتغالزایی تا صادرات در روستای چهلخانه

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛  فرماندار شهرستان فریدن گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۱۵ میلیارد تومان مجموع اعتبار جذب شده در زمینه اشتغالزایی شهرستان فریدن بوده که زمینه اشتغال هزار و ۷۱۶ نفر فراهم شده است. در سال ۱۴۰۲ نیز هزار و ۲۰۰ نفر با اعتبار جذب شده و پرداخت تسهیلات ۱۶۲ میلیاردتومانی مشغول کار و فعالیت شدند.


عباس نصیری بخشدار بخش زنده رود فریدن نیز گفت: تلاش شده است با پرداخت تسهیلات کم بهره در سطح روستا‌های بخش زنده رود این شهرستان و ایجاد کارگاه‌های اشتغالزایی، زمینه کار و فعالیت را برای کارآفرینان، مردم روستا و جوانان فراهم سازیم که این امر در سال جاری با توجه به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم با جدیت بیشتری در جهت پویایی اقتصاد روستا‌ها پیگیری می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


اصغر احمدی تولید کننده و کارافرین روستای چهلخانه فریدن گفت: ۵ کارگاه خیاطی در سطح روستا‌های شهرستان فریدن و شهرستان‌های های همجوار با محوریت کارگاه روستای چهلخانه مشغول فعالیت هستند که در همین راستا برای ۱۵۰ نفر از مردم روستا بویژه بانوان اشتغالزایی صورت گرفته است.

این تولید کننده پوشاک افزود: از صفر تا صد فرایند تولید پوشاک شامل بُرش، خیاطی، سنگ‌شور و بسته بندی در روستا صورت می‌پذیرد و در نهایت پوشاک تولیدشده به سراسر شهر‌های کشور ارسال و همچنین به کشور‌های همسایه صادر می‌شود.

دیگر خبرها

  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • از وابستگی مطلق دفاعی به توان دفاعی و بازدارندگی رسیدیم
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • از اشتغالزایی تا صادرات در روستای چهلخانه
  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه