Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرزندان در خانواده تحت مراقبت پدر و مادر هستند و با ورود به اجتماع و جمع دوستان با آن ها مانوس می شوند بنابراین باید والدین به گونه ای مطابق با واقعیت ها رفتار کنند تا در مقابل حوادث آینده واکسینه شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ خداوند در برابر اعطای فرزند به والدین، مسئولیت های ویژه بر دوش آن ها نهاده است و در سوره های متعددی از قرآن کریم به بیان سرگذشت انبیاء و فرزندان آنان و مسائل تربیت فرزند آگاهی داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اوج آموزه‌های قرآن در این زمینه در سوره مبارکه «لقمان» می باشد که خداوند به‌ صورت مستقیم مسائل اعتقادی، اخلاقی و عملی تربیت فرزندان را بیان می‌کند و در حقیقت اظهارعلاقه به فرزند است که چگونه باید نسبت به تربیت فرزند اهتمام داشت .

امام علی (ع) نیز در حکمت399 نهج البلاغه در رابطه با تربیت فرزندان فرموده اند : "حق فرزند بر پدر این است که نام نیکو برای او بگذارد، خوب تربیتش کند و به او قرآن بیاموزد".

ایشان همچنین به عنوان یک پدر تجربیات خود را به فرزندش امام حسن(ع) منتقل می کند و می فرماید:" قلب کودک نورس مانند زمین خالی و آماده کشت است و هر تخمی که در آن کاشته شود، قبول کرده و پرورش می‌دهد، فرزند عزیزم! من از دوران کودکی تو استفاده کردم و قبل از آن‌که دل تربیت‌پذیر تو، سخت شود و عقلت را مسائل دیگری به خود مشغول نماید به تربیت و تعلیم تو اقدام نمودم".

خانواده، محوراصلی تربیت فرزندان

حجت الاسلام والمسلمین احمد شیخ بهایی کارشناس مسائل دینی در گفتگو با خبرنگار ما در رابطه با وظیفه والدین در تربیت دینی فرزندان اظهار داشت : پدر و مادر نمی توانند نسبت به تربیت فرزند خود بی تفاوت باشند و او را واگذار به محیط بیرون و مدرسه کنند بلکه در قبال تربیت فرزند خود مسئولند.

وی با اشاره به این که محور اصلی تربیت فرزندان خانواده است؛ گفت : فرزندان با بالا رفتن سنشان دچار یکسری مشکلات می شوند زیرا با محیط های دیگری غیر از محیط خانواده آشنا می شوند.

نقش خانواده در واکسینه کردن فرزندان نسبت به حوادث آینده

کارشناس مسائل دینی خاطر نشان کرد : فرزندان در خانواده تحت مراقبت پدر و مادر هستند و با ورود به اجتماع و جمع دوستان با آن ها مانوس می شوند بنابراین باید والدین به گونه ای مطابق با واقعیت ها رفتار کنند تا در مقابل حوادث آینده واکسینه شوند.

شیخ بهایی ادامه داد : اکنون نیز فضای مجازی محیط های متنوع و با جذابیتی را برای فرزندان و جذب آن ها فراهم کرده است لذا فرزندان باید به گونه ای با معارف دینی انس بگیرند که وقتی وارد اجتماع می شوند این مانوس شدن باقی بماند.

وی در رابطه با نقش دوستی والدین برای فرزندان عنوان داشت : پدر و مادر باید نقش دوست را برای فرزندان خود ایفا کنند زیرا فرزندان تا سنی تحت فرمان و امر و نهی خانواده هستند و بعد از آن باید آن ها را مشاور امین خود دانست و با آن ها مشورت نمود و با احترام محبت آن ها را جلب و در قالب یک دوست دلسوز مطالب خود را به آن ها منتقل کرد.

کارشناس مسائل دینی افزود : هم اکنون که در ماه رمضان قرار داریم والدین می توانند در انجام تکالیف دینی فرزندان خود را کمک کنند تا در طول روز فعالیت های سنگین نداشته باشند تا در سنی که فرزند تمایل به گرفتن روزه دارد به وظایف خود عمل کند .

شیخ بهایی توضیح داد : فرزندان باید از لحاظ محتوایی تغذیه و با انواع کتاب ها، گروه های مناسب، مساجد، کانون های فرهنگی، هیئت مذهبی و گروه های جهادی آشنا کرد .

وی ابراز داشت : در کنار این نکات باید فرزندان آزادی عمل داشته باشند و والدین نیز به طور نامحسوس آن ها را کنترل کنند تا جلوی بسیاری از اتفاقات گرفته شود .

این کارشناس دینی با اشاره به وجود آسیب های اجتماعی در جامعه گفت : گاهی اوقات حوادث و اتفاقات از دست پدر و مادر خارج است و کنترل و دلسوزی آن ها می تواند جلوی بسیاری از خرابی ها را بگیرد .

بنابراین اگر والدین می‌خواهند فرزندانی معتقد و دیندار تربیت کنند باید خود الگویی شایسته برای آن‌ها باشند و اول خود به دستورات و تعالیم دینی عمل نمایند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۱۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین زمین ۲۰۰ مشمول جوانی جمعیت در نجف آباد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان نجف‌آباد گفت: تا کنون زمین به بیش از ۲۰۰ خانوار مشمول طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و ۴ فرزند زیر ۲۰ سال به شکل سه دانگ به نام مادر و سه دانگ به نام پدر در شهرستان نجف‌آباد اختصاص یافته است.
مرتضی فولادی با اشاره به اینکه بیشترین ثبت نامی‌های بخش مسکن قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت این حوزه از شهر‌های نجف آباد، جوزدان، دهق، علویجه، کهریز سنگ و گلدشت بوده اند افزود: در شهر‌های دهق و علویجه تأمین زمین شده و در شهر گلدشت، حدود ۲۳ هکتار از اراضی دولتی به محدوده شهر الحاق شده و طرح تفکیکی آن در دست تهیه است.
وی گفت: خانوار‌هایی که مشمول قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هستند می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir در قسمت جوانی جمعیت ثبت نام کنند.
مرتضی فولادی افزود: براساس ماده ۳ و ۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، خانواده‌هایی که فرزند سوم و بیشتر آنها از ۲۴ مهر سال ۱۴۰۰ به بعد متولد شده باشند همچنین به خانواده‌های دارای چهار فرزند کمتر از ۲۰ سال، زمین حداکثر ۲۰۰ متر مربعی اختصاص می‌یابد.
وی گفت: اگر قیمت زمین از یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان بیشتر باشد دولت می‌تواند زمین را به طور مشاعی به دو یا چند نفر واگذار کند و یا حتی مابقی را به قیمت کارشناسی روز از متقاضی دریافت کند.
رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان نجف آباد ادامه داد: بیش از هزار و ۴۰۰ خانواده دارای فرزند سوم و بیشتر مشمول قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و بیش از ۵۰۰ خانواده دارای چهار فرزند کمتر از ۲۰ سال در این شهرستان ثبت نام کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره استعدادیابی «ستاره‌های شهر» در قم
  • دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • تامین زمین ۲۰۰ مشمول جوانی جمعیت در نجف آباد
  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین
  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!