Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@04:08:35 GMT

همراهی 1400 دانشگاهی با تدبر در قرآن استاد قرائتی

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۳۰۶۰

همراهی 1400 دانشگاهی با تدبر در قرآن استاد قرائتی

به گزارش ایکنا؛ معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و اداره‌کل فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه و سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور سه جلسه برنامه «تدبر در قرآن» را با حضور حجت‌الاسلام قرائتی در مسجد دانشگاه امیرکبیر برگزارکرد.

طی این سه جلسه حدود هزار و 400 نفر از دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مسجد این دانشگاه پای درس حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی نشستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد قرائتی در جلسه اول پیرامون ضرورت وجود امام عصر(عج) سخن گفت و ضمن اشاره به آیه 101 سوره مبارکه آل‌عمران، بیان کرد: شرط گرایش مردم به ایمان، همواره وجود کتاب خدا و پیامبر(ص) در بین آنهاست. به همین دلیل هم در زمان عدم وجود پیامبر(ص) در هر عصری، حتما باید امامی معصوم(ع) در بین مردم وجود داشته باشد تا دو عنصر ضروری برای هدایت مردم به سوی ایمان شکل گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به داستانی از حضرت عُزیر(ع)، بیان کرد: همان طور که غذا و نوشیدنی حضرت عُزیر(ع) 100 سال به اذن خداوند، بدون تغییر و دست نخورده باقی می‌ماند، قطعا طولانی شدن عمر امام عصر(عج) نیز امری میسر خواهد بود.

وی در ادامه به بیان انواع رابطه مردم با امام زمان (عج) پرداخت و گفت: راه ارتباط با امام زمان(عج) در زمان غیبت ایشان، طبق فرموده خودشان مراجعه به فقیه است و همچنین نوع ارتباط اقتصادی با امام زمان(عج) از طریق پرداخت خمس است.

در جلسه دوم تلاوت و تدبر، حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی پیرامون آیاتی از قرآن که در مورد صنعت و کار صنعتی بود صحبت کردند.

وی با اشاره به داستان حضرت نوح(ع) در قرآن گفت: خداوند به نوح فرمود که تو کشتی بساز؛ ما در این مسیر تو را در نظر داریم و با وحی از تو حمایت می‌کنیم. لذا کار صنعتی و تولیدی در قرآن مورد توجه قرار گرفته و امری پسندیده است.

وی در ادامه گفت: از دیگر آیات قرآن کریم در باب فعالیت‌های صنعتی، داستان حضرت داوود(ع) است که خداوند ایشان را به زره‌بافی توصیه کرد و گفت که آن را فراخ بساز و اندازه‌گیری‌ها را دقیق انجام بده که همگی به حکمت‌های لازم در یک کار صنعتی اشاره دارد.

حجت‌الاسلام قرائتی با اشاره به سابقه پول در قرآن، به داستان اصحاب کهف اشاره کرد و گفت: وقتی که اصحاب کهف از خواب طولانی برمی‌خیزند، با پولهایشان برای تهیه غذا می‌روند، این امر نشان می‌دهد که در آن زمان پول وجود داشته و با آن خرید و فروش می‌شده است.

انبیا در پیشبرد صنعت نقش کلیدی داشتند

حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به اینکه شایسته است دانشجویان در کنار مطالعات درسی، حرفه‌ای را نیز بیاموزند، به جمع‌بندی بحث خود در این بخش پرداخت و گفت: انبیا در پیشبرد صنعت نقش کلیدی داشتند؛ از آیات قرآن کریم در این زمینه معلوم می‌شود که پیامبران اهل کار بودند. حضرت نوح(ع) نجار بود، حضرت داوود(ع) آهنگر بود، حضرت ادریس(ع) خیاط بود و حضرت ذوالقرنین سدی از ترکیبات آهن و مس با ارتفاعی بسیار بلند و نفوذناپذیر ساخت که بسیار قابل توجه بود.

کار صنعتی تا جایی که امکان دارد باید چندمنظوره و جامع باشد

 وی با اشاره به اینکه کار صنعتی تا جایی که امکان دارد باید چندمنظوره و جامع باشد، گفت: همان‌طور که مهندسی خداوند در خلقت مخلوقات به گونه‌ای است که بیشترین بهره‌وری را دارد از جمله لب و دهان انسان، که سیستمی دارد که کارهای مختلف از جمله خوردن، آشامیدن، دم، بازدم و... را همزمان انجام می‌دهد، ساخت و ساز و کار تولیدی ما نیز نباید یکبار مصرف و تک منظوره باشد و بلکه در شرایط مختلف باید کارایی داشته و به صرفه باشد.

 استاد قرائتی در ادامه افزود: خروجی کار صنعتی باید عمل صالح باشد و حاصل دانشگاه‌های ما نیز باید قدم برداشتن در مسیر صحیح باشد، همان طور که در قرآن نیز به همین معنا اشاره شده است.

وی با اشاره به اینکه در دنیای امروز پیشرفت صنعت وجود دارد ولی استفاده از آن در مسیر غیرصحیح است، پیرامون صنعتگر در قرآن گفت: صنعتگر نیز خود را باید زیرنظر خداوند بداند، همانطور که خداوند می‌فرماید، من به آنچه انجام می‌دهید آگاه هستم.

در جلسه سوم  تدبر در قرآن که در مسجد دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، استاد قرائتی با اشاره به تکرار کلمه «کانوا» در کنار افعال مضارعی همچون «یتقون» و «یفعلون» در قرآن که دلالت بر استمرار برای به ثمر نشستن یک فعل دارد، گفت: انس با قرآن و تدبر در آن نیز باید یک فعالیت مستمر باشد و به جلسات هفتگی ختم نشود. هرشخصی باید در طول روز زمانی را برای خواندن و تدبر در قرآن اختصاص دهد.

وی به معنای تدبر در قرآن اشاره کرد و گفت: تدبر از «دبر» به معنای پشت گرفته شده است یعنی به معنای نهان شده در پشت ظاهر قرآن نیز توجه شود.

واژه جمال 1 بار در قرآن و برای چهارپایان حین رفتن به چرا و بازگشت بکار گرفته شده 

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی به آیه ششم سوره نحل و نحوه تدبر در آن اشاره کرد و گفت: در آیه «و لکم فیها جمال حین تریحون و حین تسرحون» به زیبایی گله چهارپایان حین رفتن به چرا و بازگشت از آن  اشاره شده است و کلمه «جمال» تنها در این آیه، در قرآن آمده است که می‌تواند تاحدی سوال برانگیز باشد؛ ولی با تدبر در خلقت و ویژگی‌های چهارپایان و نحوه زندگی آنها، معانی متعددی از آن برداشت می‌شود و می‌توان به زیبایی‌های آن پی برد.

وی در تشریح معنای «جمال» در این آیه گفت: ابتدا اینکه جمال روی پای خود ایستادن، حرکت داشتن و دوری از رکود است. جمال در حرکت دسته‌جمعی و دوری از تک‌روی است، جمال در حرکت هدفمند، ارزشمند و منتهی به نتیجه است، جمال در این است که منافع زودبازده و دیربازده حاصل شود، جمال در این است که حرکت با طبیعت همراه باشد، جمال در حرکت با امنیت است و همچنین جمال در حرکت تحت لوای یک رهبر است و ... .

استاد قرائتی در ادامه با وام گرفتن از معانی جمال در این آیه به معنای جمال در جمهوری اسلامی ایران پس از 40 سال اشاره کرد و گفت: اگر حرکت در این انقلاب نیز دسته جمعی، هدفمند، همراه با طبیعت و تحت مدیریتی یکپارچه باشد، این حرکت جمهموری اسلامی ایران نیز زیبا خواهد بود.

یاداوری می‌شود؛ سلسله جلسات تدبر در قرآن با حضور پرشور اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه امیرکبیر همراه بود و بازخوردهای قابل توجهی را از میان مخاطبین و نهادهای فرهنگی دانشگاه به دنبال داشت.

انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اجتماعی حجت الاسلام قرائتی صنعت در قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۳۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیب احتمالی بایرن: آماده انتقام در جهنم مونیخ

به گزارش "ورزش سه"، بایرن مونیخ سه‌شنبه شب در دیدار رفت از مرحله نیمه نهایی رقابت‌های لیگ قهرمانان اروپا در ورزشگاه آلیانز آرنا میزبان رئال مادرید خواهد بود و امیدوار است که بتواند با حمایت هوادارانش یک پیروزی شیرین را برابر این حریف قدرتمند به دست آورد.

بازیکنان بایرن در این فصل فرصت قهرمانی در رقابت‌های بوندسلیگا و جام حذفی آلمان را از دست دادند و کسب جام لیگ قهرمانان اروپا تنها فرصت آنها برای به دست آوردن یک عنوان قهرمانی در این فصل پرفراز و نشیب به حساب می‌آید.

توخل که پس از کسب نتایج نه چندان خوب قرار است در پایان فصل از هدایت کنار برود در چند هفته اخیر با معضل جدی مصدومیت بازیکنانش روبرو بوده اما امشب با تمام توان قدم به بازی برابر رئال مادرید خواهد گذاشت تا نشان دهد که شایستگی نشستن روی نیمکت بایرن را داشته است.

روزنامه بیلد ترکیب احتمالی بایرن برای تقابل با رئال مادرید را منتشر کرده که جالب‌ترین نکته آن حضور جمال موسیالا و لروی سانه که در چند روز اخیر به دلیل مصدومیت در تمرینات غایب بودند است. به نظر می‌رسد که این دو ستاره آماده هستند تا تیم‌شان را در این دیدار حساس همراهی کنند.

ترکیب احتمالی بایرن: مانوئل نویر، اریک دایر، کیم مین جائه، یوشوا کیمیش، نصیر مزراوی، کنراد لایمر، لئون گورتسکا، لروی سانه، جمال موسیالا، رافائل گوئررو، هری کین

دیگر خبرها

  • مطهری؛ مدافع کیان سیاسی قرآن کریم
  • کرگر: بازی جمال موسیالا را بیشتر از جود بلینگام دوست دارم
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • جهاد دانشگاهی در کنار معلمان برای تربیت نسل‌های متخصص
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد یک رسانه
  • ۵ اصفهانی در بین پراستنادترین استادان دانشگاه آزاد اسلامی
  • برگزاری روزهای تدبر قرآنی در ملایر
  • رسول جعفریان: مبدع اصطلاح کذایی خلیج عربی جمال عبدالناصر نبود/ نوشته‌ی داخل عبای بحرینی برملا می‌کند
  • ترکیب احتمالی بایرن: آماده انتقام در جهنم مونیخ
  • معلمان و اساتید، سفیران روشنی‌بخشِ هدایت و پیام‌آوران آگاهی هستند