Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، هر سال در ایام ماه مبارک رمضان، گروهی از دانشجویان و اعضای تشکل‌های دانشجویی با مقام معظم رهبری دیدار می‌کنند و نفراتی به نمایندگی از جریان دانشجویی نیز به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود درباره مسائل مختلف روز جهان، کشور و جامعه دانشگاهی در حضور ایشان می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز) قصد دارد در سلسله گزارش‌هایی به بازخوانی بیانات مقام معظم رهبری در دیدارهای سال‌های گذشته حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با دانشجویان در ماه مبارک رمضان بپردازد.

در قسمت اول از این گزارش‌ها، نکات کلیدی و مهم بیانات رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان در رمضان سال 86 بیان شده است. در این گزارش به محوریابی بیانات ایشان در دیدار ماه رمضان سال 87 می پردازیم.

ظهور نسل جدید انقلاب

با گذشت سال‌ها از عمر انقلاب، شاهد ظهور نسل‌های جدیدی در کشور هستیم. نسل اول انقلاب، جوانانی بودند که در پیروزی انقلاب نقش داشتند اما این سوال پیش می‌آید که مأموریت نسل‌های جدید انقلاب چیست؟ الزاماتش چگونه است؟ رهبری، هدایت و خط‌دهی این نسل بر عهده کیست و بر چه مبانی و اصولی قرار دارد؟

مقام معظم رهبری پیرامون این موضوع می فرمایند: انقلاب برای ایجاد یک دولت به جای دولت که به وجود نیامد، برای ایجاد یک نظام، یک مجموعه‌ ملی و انسانی بر اساس یک تفکر به وجود آمد. آن تفکر، تفکر اسلام است.

جریان دانشجویی با رعایت اصول و مبانی اسلام باید به سطحی از تفکر و اندیشه‌ورزی برسد که بتواند با مساله‌شناسی و تلاش به حل مشکلات و مسائل کشور کمک کند.

ابهام در آینده جنبش دانشجویی

آسیب‌هایی که طی سال‌های اخیر به جنبش دانشجویی وارد بوده، وجود نوعی سردرگمی، بی‌تفاوتی و نبود دغدغه نسبت به مسائل محیط پیرامون و جامعه است. برخی با مبنا قرار دادن این مسائل، معتقد هستند جنبش دانشجویی دچار ضعف و قوت‌هایی است.

از سوی دیگر جنبش دانشجویی باید وظایف و مخاطبان مشخص داشته باشد، یکی از وظایف مهمی که مقام معظم رهبری در این دیدار بر آن تأکید داشتند، درک، فهم و تفکر نسبت به مسائل در راستای به کارگیری برای پیشرفت و پیشبرد اهداف و آرمان های انقلاب است.

رهبر انقلاب در این خصوص بیان کردند: دانشجویانی که برای خودشان رسالتی قائلند که شما اسمش را می‌گذارید جنبش دانشجوئی؛ یعنی دانشجوی متحرک، دانشجوی فعال؛ دانشجوئی که از نیروی فکر و توان جسمی و روحی خودش می‌خواهد برای پیشرفت استفاده کند؛ آیا فقط این‌ها مخاطبند؟ بلاشک نه. سنگین‌ترین مسئولیت بر عهده‌ مسئولان و انواع نخبگان جامعه است؛ نخبگان علمی و نخبگان فکری و نخبگان سیاسی، لیکن جریان دانشجوئى فعال هم مسئولیت سنگینی دارد. یکی از مسئولیت‌های جریان دانشجوئی، تلاش برای فهمیدن است؛ یعنی تفکر.

پس تشکل‌های دانشجویی برای اجرایی کردن این نکته رهبری باید به تشکیل اتاق فکر و جلسات هم‌اندیشی با حضور فعالان خوش‌فکر دانشجویی در حوزه مسائل مختلف بیندیشند. درنهایت نتایج این بارش فکری دانشجویی در خدمت گسترش فکر و پراکندن افکار درست و صحیح در زمینه‌های مسائل علم و فناوری و پیشرفت علم اسلامی است.

اعتراض و مطالبه‌گری از وظایف دانشجویی

مطالبه‌گری، اعتراض و به چالش کشیدن مسئولان و کارگزاران نظام موضوعاتی است که از تشکل‌های دانشجویی انتظار می‌رود به درستی انجام دهند.

البته فعالان دانشجویی در این مطالبه‌گری باید نکاتی نظیر داشتن اطلاعات و مطالعه کافی در خصوص موضوع، موضع‌گیری مناسب و درست، اتهام‌زنی به افراد و ... دقت داشته باشند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در این خصوص می‌فرمایند: اصل اینکه دانشجو حرفش را روشن و صریح و آشکار بزند و دچار سیاسی‌کاری نشود، چیز مطلوبی است. بدترین اشکال و اشکال وارد بر محیط دانشجویی این است که دانشجو دچار محافظه‌کاری شود و حرفش را با ملاحظه‌ موقع و مصلحت خیالی بیان کند؛ نه، دانشجو باید حرفش را صریح بزند. البته در کنار این صراحت در بیان، صداقت در نیت هم باید وجود داشته باشد و در کنار او، سرعت در پذیرش خطا؛ اگر ثابت شد که خطاست.

همچنین ایشان ادامه دادند: یکی از این اعتراض‌ها، اعتراض به صدا و سیما بود و اینکه بعضی می‌گویند اگر چنانچه صدا و سیما را نقد کنیم، بر خلاف رهبری مطلبی گفته‌ایم؛ چرا؟ چون رهبری رئیس صدا و سیما را معین می‌کند! اگر واقعاً ملاک این باشد، که آدم باید به هیچ‌کس اعتراض نکند؛ چون رئیس قوه‌ قضائیه را هم رهبری انتخاب می‌کند، رئیس جمهور هم بعد از انتخابات، تنفیذ رهبری دارد؛ می‌گوید نصب کردم.

عدالت و پیشرفت مکمل یکدیگر

شعار پیشرفت و عدالت یک پنجره جدید به روی نظام باز کرد، دانشجویان به صورت عملیاتی و جهادی به تولید علم و تمدن‌سازی برای برقراری عدالت پرداختند. دانشجویان باید بتوانند خود را به سلاح علم مجهز کنند. علم پیش درآمد پیشرفت کشور در حوزه‌های مختلف است.

رهبر انقلاب در خصوص شعار پیشرفت و عدالت، می‌فرمایند: ما گفتیم که در این دهه، آنچه به عنوان یک هدف و شعار باید مورد توجه قرار بگیرد، «پیشرفت و عدالت» است. این را شعار قرار بدهیم: پیشرفت و عدالت. پیشرفت را عرض کردم؛ مقصود، پیشرفت همه‌جانبه است؛ یعنی پیشرفت مادی و پیشرفت معنوی. پیشرفت مادی را هم نفی نمیکنیم. یعنی مطلقاً مسئله‌ی معیشت مردم، مسئله‌ی اشتغال مردم، مسئله‌ی پیشرفتهای علمی و فناوری را مطلقاً دست کم نمیگیریم.

انتهای پیام/

300 / 320 دیدار رمضانه رهبری با دانشجویان دهه عدالت و پیشرفت ابهام در آینده جنبش دانشجویی اعتراض و مطالبه گری وظایف دانشجویی نخبگان علمی آرمان های انقلاب

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دهه عدالت و پیشرفت نخبگان علمی آرمان های انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۳۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لشگرکشی گارد مسلح به دانشگاه ها؛ اعتراض‌ دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه به خشونت کشید | ببینید

دریافت 7 MB دریافت 7 MB

به گزارش همشهری آنلاین، اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا در حمایت از مردم غزه و توقف جنگ اسرائیل به دانشگاه‌های هاروارد، تگزاس، براون و کالیفرنیای جنوبی رسیده و دانشگاه‌های تگزاس و کالیفرنیا صحنه درگیری پلیس با دانشجویان شده است.

دانشجویان در دانشگاه‌های دیگر آمریکا روز چهارشنبه در اعتراض ها به حمله اسرائیل به نوار غزه تحصن خود را آغاز کردند. دانشجویان دانشگاه براون در رود آیلند و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) به سایر دانشگاه‌ها از جمله کلمبیا پیوستند تا خواستار آتش‌بس در غزه شوند.

در دانشگاه تگزاس در آستین، ده ها پلیس محلی و نیروهای ایالتی برای جلوگیری از راهپیمایی دانشجویان در محوطه دانشگاه به صف شدند و در نهایت با معترضان درگیر شدند و چندین نفر را بازداشت کردند. هنوز آمار رسمی از میزان بازداشت ها منتشر نشده است.

دانشگاه هاروارد در ماساچوست نیز دسترسی به حیاط این دانشگاه را محدود کرد و برپایی چادر را نیازمند مجوز کرد اما معترضان روز چهارشنبه ۱۴ چادر برپا کردند.

حامیان همبستگی با غزه در براون از دانشگاه خواسته اند که ارتباط خود را با همه شرکت‌هایی که نسل‌کشی در غزه و اشغال گسترده‌تر اسرائیل در سرزمین فلسطین را ممکن می‌سازد و از آن سود می‌برد، قطع کند.

به گزارش رسانه‌ها، حدود ۱۰۰ دانشجوی طرفدار فلسطین در دانشگاه تگزاس در دالاس در امتداد راهروی که به دفتر رئیس مدرسه منتهی می شود، تحصن کرده اند.

دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا در ایالت نیویورک نیز با نیروهای پلیس درگیر شدند. در پی بروز درگیری، مدیریت دانشگاه کلمبیا درهای ورودی را بسته و دانشگاه را تعطیل اعلام کرد.

فرماندار پنسیلوانیا به شبکه سی ان ان آمریکا گفت: آنچه در برخی از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه کلمبیا می‌بینیم، وضعیتی است که کاملاً خارج از کنترل است.

وی در عین حال مدعی شد: دانشجویان حق دارند طبق سیاست دانشگاه و قوانین شهر و ایالت به صورت مسالمت آمیز اعتراض کنند.

انتظار می‌رود مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، روز چهارشنبه برای دیدار با دانشجویان یهودی و محکوم کردن اعتراضات، از کلمبیا بازدید کند.

جانسون در حساب کاربری خود در ایکس نوشت: «آنچه ما در دانشگاه‌های سراسر کشور می‌بینیم منزجرکننده و غیرقابل قبول است. من معتقدم که همه رهبران در آمریکا باید این خشونت را محکوم کند. این چیزی نیست که ما در آمریکا از آن حمایت می‌کنیم. مسئولان دانشگاه باید اوضاع را تحت کنترل داشته باشند.»

اعتراض های دانشجویی در آمریکا در حمایت از مردم غزه اعتراض های دانشجویی در آمریکا در حمایت از مردم غزه اعتراض های دانشجویی در آمریکا در حمایت از مردم غزه اعتراض های دانشجویی در آمریکا در حمایت از مردم غزه کد خبر 847142 منبع: ایرنا برچسب‌ها دانشگاه - دانشجو خبر ویژه اسرائیل ایالات متحده آمریکا فلسطین

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین از آمریکا به فرانسه رسید
  • اعتراضات دانشجویی به جنگ علیه غزه از آمریکا به اروپا کشیده شد
  • لشگرکشی گارد مسلح به دانشگاه ها؛ اعتراض‌ دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه به خشونت کشید | ببینید
  • گسترش اعتراض‌های دانشجویی در آمریکا در حمایت از غزه؛ درگیری پلیس با دانشجویان
  • جنبش دانشجویی ۷ اکتبر
  • رئیسی: امروز همگان حقوق فلسطینیان را مطالبه می‌کنند
  • فیلم| سرکوب جنبش دانشجویی ضد صهیونیستی در آمریکا
  • گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا (فیلم)
  • وزیر علوم: تشکل‌ها باید برای محیط دانشگاه برنامه داشته باشند / انتظارات رهبری از تشکل‌های دانشجویی چیست؟ +فیلم
  • بیماری فردگرایی و افول جنبش دانشجویی