Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر برجسته مسائل منطقه ای و سردبیر روزنامه رای الیوم روز چهارشنبه نوشت: آمریکا با حمله به ایران؛ چه به صورت محدود وچه گسترده، درهای جهنم را به روی خود و متحدان عربش در منطقه خواهد گشود.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایرنا، عطوان سرمقاله این روزنامه را به شرح زیر آغاز کرد: هفت پهپاد یمنی، آسمان عربستان را شکافتند و دو ایستگاه پمپاژ نفت در استان های «الدوادمی» و «عفیفه» در غرب این کشور را هدف قرار دادند، به آتش کشیدند و موجب شدند، منطقه خلیج (فارس) یک موج جدید از افزایش تنش ها را تجربه کند، اقدامی که شاید آغاز یک جنگ بزرگتر است که زبانه های آن هر روز بیشتر و بیشتر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن که چهار سال از بمباران و محاصره همه جانبه ائتلاف عربی به رهبری عربستان علیه انصارالله گذشت، اینک این گروه می تواند زمام امور را در دست گیرد و به خلق اقدامات غافلگیرکننده دست بزند.

نخستین اقدام شگفت انگیزی که انصارالله دست به آن زد شلیک 120 موشک بالستیک بود که روانه پایتخت عربستان؛ ریاض و شهرهای مهم این کشور شامل «جده»، «طائف»، «جیزان»، «خمیس مشیط (مرکز استان عسیر) کرد، اما چون این موشک ها، فاقد هرگونه کلاهک انفجاری بودند، تنها از بعد روحی برای این گروه اهمیت داشت.

دومین اقدام شگفت انگیز حوثی ها که نشان از یک پیشرفت فزاینده و حساس تری دارد، همین حمله پهپادی روز گذشته به تاسیسات نفتی عربستان است.

این مساله از آن جهت اهمیت دارد که این اهداف توسط پهپادها با دقت بالایی هدف قرار گرفته، همچنین مراکز اقتصادی استراتژیک مورد حمله واقع شد، افزون بر آن که این امر نگرانی بخش نفت در داخل و خارج عربستان را در پی داشت.

این حمله سر و صدای زیادی را در بازارهای جهانی نفت بوجود آورد و حتی موجب شد که یک درصد به قیمت طلای سیاه افزوده شود.

علاوه بر این خط لوله نفت عربستان معروف به «پترولاین» را به تعطیلی کشاند، همان خطوط نفتی که روزانه حدود یک میلیون و 600 هزار بشکه را از بندر ینبع در سواحل خلیج (فارس) به غرب این کشور انتقال می دهد.

حساسیت حمله اخیر انصارالله به تاسیسات نفتی عربستان

نخست: این حمله دو روز پس از آن صورت گرفت که چهار نفتکش بزرگ در نزدیکی بندر الفجیره امارات در خلیج عمان دچار آتش سوزی شد که شامل دو نفتکش عربستانی، یک نفتکش نروژی و دیگری اماراتی بود که در این میان نفت کش های سعودی بیشترین خسارت را متحمل شدند.

دوم: پهپادهای انصارالله نشان داد که دارای قدرت تخریبی بسیار دقیقی هستند و می توانند مواضعی را در فاصله یکهزار کیلومتری یمن هدف قرار دهند و بدون آن که در طول مسیر ، رصد، شناسایی و سرنگون شوند، مسیر (ماموریت) را طی کنند.

سوم: قیمت هر یک از این پهپادهایی که تاسیسات عربستان با آن هدف قرار گرفت، به 300 دلار نمی رسد، درحالی که ارزش هر فروند موشک « پاتریوت » به عنوان ابزاری برای سرنگونی پهپاد، 4 میلیون دلار یا حتی بیشتر است.

افزون بر این، براساس نظر کارشناسان نظامی، سرنگونی یک پهپاد نیازمند شلیک چندین فروند موشک پاتریوت است و یک فروند برای سرنگونی کافی نخواهد بود.

چهارم: عربستان صدها میلیارد دلار را خرج خرید سلاح های مدرن کرد، اما حمله اخیر نشان داد که رقیب آنها (انصارالله) با کمترین امکانات توانست با توسعه سلاح های جایگزین و بسیار ارزان قیمت، موجب شود که رادارهای پیشرفته و مدرن سعودی ها در شناسایی و سرنگونی پهپادهایش ناتوان بمانند.

پنجم: یک منبع نظامی حوثی به ما گفته است که جنبش انصارالله این توانایی را دارد که ده ها پهپاد را همزمان به پرواز درآورد، اقدامی که سخت بتوان آن را شناسایی و پهپادها را سرنگون کرد.

وی بدون اشاره دقیق به اقدام غافلگیرکننده آینده انصارالله گفته است که از این پهپادها می توان برای حمله به اهداف دیگری در داخل و خارج عربستان استفاده کرد.

این امر نشان داد که ما در ابتدای فصل جدیدی از جنگ نفتی قرار داریم و این مساله را باید مورد توجه قرار داد که اکنون تمرکز این حملات با حملات سهمگین به ابعاد اقتصادی متمرکز است و در صورتی که جنگ وسیع تر شود و شدت آن افزایش یابد، احتمالا در حملات آینده دیگر مراکز حیاتی غیر نفتی مانند فرودگاه، بنادر و کارخانه های سعودی نیز در تیررس حملات پهپادی انصارالله قرار بگیرند.

نمی توان در بحبوحه افزایش تنش ها میان ایران و آمریکا، حملات پهپادی به تاسیسات عربستان و حمله به نفتکش ها در بندر الفجیره را از هم جدا دانست، و شاید بتوان حمله هواپیماهای بدون سرنشین را تنها پشت صحنه سلاح ها و ابزارهای جنگی دیگری دانست که در صورت بروز جنگی بزرگ ظاهر می شوند.

ایران بازوان قدرتمندی دارد که از تنگه هرمز گرفته تا نواحی جنوبی لبنان و نیروهای الحشد الشعبی عراق و گروه های مقاومت در نوار غزه را شامل می شود.

35 سال پیش و در جریان درگیری نفت کش ها که در سال 1984 و در جریان جنگ ایران و عراق، رخ داد و بیش از 500 نفتکش و کشتی منهدم شد و از کار افتاد، ایران کشور قوی تر در آن زمان نبود، اما اینک با توجه به دارا بودن قدرت موشکی پیشرفته در تمامی زمینه ها، (باید دید) در صورتی که جنگ جدید نفتی رخ دهد، شرایط چگونه خواهد بود؟

پیام پهپادهای انصارالله به آمریکا و متحدان آن این است که ایران شاید نیازی به بستن تنگه هرمز یا حتی استفاده از موشک برای حمله به نفتکش های کشورهای دیگر نداشته باشد، بلکه می تواند دریانوردی بین المللی را با پهپادهایی ارزان قیمت متوقف کند که هریک 300 دلار بیشتر هزینه ندارد، گذشته از این خدا می داند که نیروهای یمنی چه اقدامات غافلگیرانه ای را تدارک دیده اند.

این حمله انصارالله به تأسیسات نفتی عربستان، احتمالا موجب تشدید بمباران هوایی ائتلاف عربی به رهبری عربستان و کشته شدن غیرنظامیان بیشتری خواهد شد (درحالی که حمله پهپادهای یمنی، حتی جان یک غیرنظامی را نگرفت، اما سوالی که مطرح می شود، این است که دیگر نقطه ای در یمن وجود ندارد که ائتلاف آن را بمباران نکرده باشد و بمباران مناطق تازه یمن از سوی عربستان کجا خواهد بود؟

«جان ابی زید» ژنرال و فرمانده پیشین ارتش آمریکا و سفیر کنونی ایالات متحده در ریاض در واقع نقشه نظامی آمریکا را ترسیم کرد، زمانی که گفت: ما نیازمند یک تحقیقات کافی هستیم تا بدانیم چه اتفاقی برای نفتکش ها در بندر الفجیره افتاده و چرا این اتفاق روی داده است و سپس واکنش منطق در حدی کمتر از جنگ انجام دهیم.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ایران جنگ خلیج فارس عربستان نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۳۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی

به گزارش خبرگزاری مهر به‌نقل از شرکت ملی نفت ایران، برزو قنبری عدیوی با اشاره به حضور در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت تهران اعلام کرد: مدیران و کارشناسان مدیریت پشتیبانی ساخت و تأمین کالای نفت با هدف معرفی اقلام فناورانه راهبردی و گلوگاهی مورد نیاز شرکت ملی نفت ایران و برگزاری نشست‌های کارشناسی با سازندگان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه حضور دارند.

به‌گفته وی، از ۳۰۷ کالای راهبردی شناسایی‌شده در شرکت ملی نفت ایران، ۲۵ قرارداد با استفاده از مصوبه تولید بار اول به مبلغ ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال و حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار یورو امضا شده است. همچنین هفت پروژه به ارزش ۲ هزار میلیارد ریال و ۳۵ میلیون یورو در مرحله نهایی‌سازی تشریفات امضای قرارداد است که به‌زودی به سرانجام می‌رسد.

مدیر پشتیبانی، ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: بیش از ۲۴۰ قلم کالا و تجهیزات در شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران در مرحله شناسایی سازندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان است که به‌طور قطع حضور در نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی این کار را تسهیل می‌کند.

قنبری تأکید کرد: در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز پالایش و پتروشیمی، چند تفاهم‌نامه و قرارداد تولید بار اول و نیز سازوکارهای افزایش استفاده از ظرفیت شرکت‌های داخلی در فرایند بومی‌سازی و ساخت بار اول محصولات راهبردی و تقویت زنجیره تأمین در پروژه‌های صنعت نفت کشور ارائه می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت رویکرد «تولید بار اول» محصولات در صنعت نفت ایران گفت: در این رویکرد، اقلام و تجهیزات راهبردی صنعت نفت شناسایی، ظرفیت سازندگان داخلی بررسی، و امکان‌سنجیِ ساخت داخلیِ تجهیز مدنظر انجام می‌شود، سپس مجوزهای لازم اخذ و برای بومی‌سازی تجهیزات اقدام خواهد شد تا وابستگی صنایع نفت و گاز به خارج از کشور قطع شود.

نمایشگاه امسال با شعار «صنعت نفت، جهش تولید، بهینه سازی فناورانه» روزهای ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران با حضور بیش از ۱۷۵۰ شرکت ایرانی و خارجی در بخش‌های مختلف ازجمله شرکت‌های بالادست نفت، گاز و پالایش و پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های فناوری، دانشگاه‌ها، استارتاپ‌ها و دیگر شرکت‌های مرتبط با صنعت نفت برگزار می‌شود.

کد خبر 6099694 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • اتمام حجت هسته‌ای ایران با اسرائیل و آمریکا | موجودیت ایران تهدید شود، دکترین هسته‌ای خود را تغییر می‌دهیم | اگر اسرائیل به حمله ایران پاسخ می داد...
  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • ادعای مضحک وزیر دفاع آمریکا درباره ایران
  • انصارالله یمن، رژیم صهیونیستی را تهدید کرد
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • ۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفح
  • جزئیات دو شبیه سازی آمریکا برای حمله به ایران