Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@04:00:11 GMT

بعیدی‌نژاد: ترامپ از پیامدهای درگیری نظامی آگاه است

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۴۴۲۲

بعیدی‌نژاد: ترامپ از پیامدهای درگیری نظامی آگاه است

ساعت24 - «حمید بعیدی‌نژاد» سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن در مصاحبه‌ای که بخش اول آن شب گذشته و مشروح آن امروز (چهارشنبه) پخش شد، تأکید کرد که ایران به دنبال درگیری نظامی و تنش در منطقه نیست، اما برای دفاع از خود کاملا آماده است.

وی در این مصاحبه با شبکه «اسکای نیوز»، در پاسخ به سؤالی درباره تحرکات نظامی اخیر آمریکا در منطقه، گفت: «فکر می‌کنم بخشی از این مربوط به تحرکات نمایشی دولت ایالات متحده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارزیابی ما این است که آن‌ها، دستکم رئیس‌جمهور [دونالد] ترامپ خواهان درگیری نظامی با ایران نیست، چراکه او می‌داند که این کار چه هزینه‌ای برای ایالات متحده و منطقه به بار می‌آورد.»

بعیدی‌نژاد افزود: «و هرچند که ما هرگونه تشدید تنش نظامی در منطقه را رد می‌کنیم، اما به شما اطمینان می‌دهم که حکومت ایران و نیروهای نظامی ایران برای هر رخدادی در منطقه کاملا آماده هستند. بنابراین آن‌ها نباید تلاش کنند عزم ایران برای مقابله با تنش در منطقه را بیازمایند.»

سفیر ایران در لندن در پاسخ به این سؤال که آیا واشنگتن برای درگیری نظامی با ایران آماده می‌شود، گفت: «همانطور که گفتم این می‌تواند بخشی از تحرکات نمایشی باشد، اما در عین حال ما هم برای هر رخدادی آماده هستیم. و... به شما می‌گویم که مردم ایران هم از حکومت ایران برای آمادگی جهت هر سناریویی حمایت می‌کنند.»

در ادامه مجری، به وقوع انفجار در بندر «فجیره» امارات و آسیب به چند نفت‌کش اشاره کرد و گفت آیا ایران ارتباطی با این حادثه داشته یا نه. بعیدی‌نژاد گفت: «متأسفانه این اولین بار نیست که موارد مختلفی در منطقه به ایران نسبت داده شود، یا آنطور می‌گویند به نایبان ایران. ما همواره چنین گمانه‌هایی را رد کرده‌ایم و ایران اولین کشوری است که خواهان حفظ صلح و ثبات در آن منطقه است. ما کاملا از حساسیت شرایط مطلع هستیم و درباره اقداماتی که دیروز انجام شد بسیار نگران و مشکوک هستیم.»

وی با بیان اینکه این حادثه مشکوک است، ابراز امیدواری کرد که هیأت حقیقت‌یاب بین‌المللی بتواند ماهیت واقعی این حادثه را روشن کند. او درباره اینکه آیا نهایتا ایران به دست داشتن در این حادثه متهم می‌شود، گفت: «ایران همواره به صورت غیرمنصفانه به عنوان عامل چیزهای بسیاری در منطقه متهم شده است. ما کشوری هستیم که برای حفظ صلح و ثبات در منطقه هزینه زیادی پرداخت کرده‌ایم.»

روز دوشنبه امارات عربی متحده اعلام کرد که چند نفت‌کش در بندر فجیره هدف «اقدام خرابکارانه» قرار گرفته‌اند. ابوظبی اعلام کرده در حال تحقیق درباره این حادثه است، اما همزمان رسانه‌های غربی با استناد به اظهارات مقام‌های ناشناس آمریکایی در حال اتهام‌زنی به ایران در ارتباط با این حادثه هستند.

در بخش دیگری از مصاحبه، مجری از بعیدی‌نژاد سؤال کرد که آیا این تصور آمریکا که با فشار اقتصادی می‌توان نظام ایران را کنار زده یا وادار به تسلیم کرد، درست است یا نه. سفیر ایران در لندن، گفت: «نه تمام ایالات متحده، اما در دستکم بخشی از حکومت ایالات متحده این ساده‌انگاری و توهم وجود دارد که می‌توانند با فشار آوردن به ایران و حکومت ایران برای تغییر نظام تلاش کنند. اما ملت ایران در حال حاضر کاملا یکپارچه است، حتی برخی از عناصر و برخی از احزابی که درباره رویکردی که حکومت در پیش گرفته بود مقداری بدبین بودند، اکنون کاملا از حکومت دفاع می‌کنند و عنوان می‌کنند که ایران باید در برابر ایالات متحده مقاومت کند، چراکه ایران به تعهدات خود کاملا پایبند بوده و اکنون زمان آن است که طرف‌های دیگر هم رفتار مسئولانه‌ای در منطقه داشته باشند و طرف‌های اصلی برجام هم تعهدات خود را انجام دهند.»

روز گذشته قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد یک ایرانی به جرم همکاری با سرویس‌های اطلاعاتی انگلیس به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شده است. مجری اسکای‌نیوز به نقل از وزیر خارجه آمریکا محکومیت این فرد و همچنین دوتابعیتی دیگری به نام «نازنین زاغری» را «دیپلماسی گروگان» توصیف کرد. بعیدی‌نژاد در پاسخ گفت: «هر روز هزاران ایرانی دوتابعیتی، از جمله ایرانی-انگلیسی‌ها، به ایران سفر می‌کنند و ما هرگز سیاست ارعاب دوتابعیتی‌ها را در دستور کار نداشته‌ایم، چراکه آن‌ها هم ایرانی‌های بسیار محترمی هستند... اما نباید سوء تفاهم شود، اگر برخی از این دوتابعیتی‌ها اقدامات غیرقانونی انجام دهند، باید انتظار مجازات قانونی را هم داشته باشند. بنابراین این رخدادی است که ما داریم دنبال می‌کنیم تا اطلاعات بیشتری از تهران دریافت کنیم، اما همانطور که گفتم نباید تصور شود که ما سیاستی برای تحت فشار قرار دادن دوتابعیتی‌ها داریم. ایران قطعا در شرایط بسیار حساسی است و اگر برخی از دوتابعیتی‌ها یا ایرانی‌ها بخواهند با قانون مخالفت کنند و با سرویس‌های اطلاعاتی و مخفی ارتباطی داشته باشند و علیه کشور خود اقدام کنند، باید انتظار برخورد قانونی را هم داشته باشند.»

در پایان این مصاحبه، از بعیدی‌نژاد درباره روابط ایران و غرب پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران سؤال شد. سفیر ایران در لندن با اشاره به اینکه پس از برجام انتظار می‌رفت روابط تجاری دو طرف افزایش یابد و قراردادهایی بزرگی هم امضا شد، گفت با این حال با خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، شرکت‌های انگلیسی برای خروج از بازار ایران تحت فشار شدید قرار گرفته و مجبور به قطع رابطه با ایران شدند. او تأکید کرد که ایران انتظار دارد انگلیس، فرانسه و آلمان به عنوان طرف‌های اروپایی برجام، شرایط را برای همکاری عادی شرکت‌های اروپایی با ایران فراهم کنند.

بعیدی نژاد همچنین در بخش اول این مصاحبه با بیان اینکه ایران در ازای پایبندی به تعهداتش ذیل برجام عوایدی به دست نیاورده گفت: «آنها (اروپایی‌ها) باید تکاپوی بیشتری نشان دهند و برخی مخاطرات را بپذیرند، چون انجام این کارها ساده نیست.»

او اضافه کرد: «آنها باید برخی مخاطرات را بپذیرند تا بتوانند توافق هسته‌ای را نجات دهند، وگرنه [توافق] نمی‌تواند طبق روال فعلی ادامه پیدا کند.»

بعیدی‌نژاد که یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران بوده در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد  تهران به دنبال «گام‌های ملموس» از سوی اروپا است، نه وعده و وعید.

او گفت: «ما به دنبال گام‌های بسیار ملموس هستیم... چون وعده‌ و وعیدهایی داده شده، اما مسئله اکنون اجرای واقعی توافق است.»

او درباره اقدام هفته گذشته شورای عالی امنیت ملی ایران در کاهش برخی تعهدات برجامی هم اظهارنظر کرد.

بعیدی‌نژاد در این خصوص گفت: «فکر کردیم وقت آن است که تصمیمی بگیریم، نه برای اینکه توافق هسته‌ای را تضعیف کنیم بلکه برای اینکه پیام مهمی به جامعه بین‌المللی بدهیم که برجام با تهدید جدی مواجه شده است.»

شورای عالی امنیت ملی ایران روز چهارشنبه (۱۸ اردیبهشت‌ماه) در بیانیه‌ای اعلام کرد قصد دارد «در راستای صیانت از امنیت و منافع ملی مردم ایران، و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام» برخی اقدامات خود ذیل برجام را متوقف کند. 

جمهوری اسلامی در این بیانیه که در اولین سالگرد خروج آمریکا از توافق هسته‌ای صادر شده به کشورهای باقی‌مانده در برجام ۶۰ روز فرصت داده برای اجرای تعهدات خود به ویژه در حوزه‌های بانکی و نفتی اقدام کنند. 

این بیانیه همچنین هشدار می‌دهد در صورتی که کشورهای گروه ۱+۴ در ضرب‌الاجل یاد شده به تعهداتشان عمل نکنند، ایران به صورت مرحله به مرحله تعهدات دیگری را متوقف خواهد کرد.

بعیدی‌نژاد در مصاحبه با اسکای‌نیوز گفت: «اینکه طرف‌های مقابل بپندارند ایران باید صبور باشد تا اوضاع رو به راه شود دیگر اعتبار ندارد و ما از این مرحله عبور کرده‌ایم.»

او اضافه کرد: «در ایران بسیاری از نهادها و سیاستمداران معتقدند که ما دیر واکنش نشان داده‌ایم.»

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۴۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردسازی خیالی

یکی از موضوعات‌ مهمی که روند به بن‌بست رسیدن راهبردی رژیم اشغالگر صهیونیستی را تقویت کرد، انجام عملیات وعده صادق ازسوی جمهوری اسلامی ایران بود.بن بست صهیونیست‌ها آنچنان برایشان سخت آمده است که اقدام به دستاوردسازی‌های خیالی برای خود کرده اند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، سیدرضا صدرالحسینی در یادداشتی نوشت:‌ یکی از موضوعات‌ مهمی که روند به بن‌بست رسیدن راهبردی رژیم اشغالگر صهیونیستی را تقویت کرد، انجام عملیات وعده صادق ازسوی جمهوری اسلامی ایران بود.بن بست صهیونیست‌ها آنچنان برایشان سخت آمده است که اقدام به دستاوردسازی‌های خیالی برای خود کرده اند. واقعیت اما این است که  ایران با نشان دادن توان بالای نظامی خود بسیاری ازمعادلات نظامی وامنیتی را درمنطقه برهم زد وهمین مسأله باعث آشفتگی مقامات رژیم اشغالگر صهیونیستی درعرصه تصمیم‌گیری نیز شده است.

عملیات وعده صادق، توانمندی بازدارندگی ایران در حوزه موشکی و پدافندی در مقابل شیطان منطقه ای، خبیث‌ترین رژیم منطقه که مورد حمایت آمریکا و برخی از کشور‌های اروپایی عضو ناتو هستند را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. اینکه جمهوری اسلامی ایران پس از دفاع مقدس و تشکیل نیرو‌های مسلح بومی و استفاده از فناوری‌های صنعت دفاعی در داخل کشور که بخش عمده آن را مدیون دانشمندان جوان فارغ التحصیل از دانشگاه‌های بومی است به بازدارندگی دست یافته و در سال‌های گذشته از این بازدارندگی بهره‌های قابل توجهی در راستای تامین منافع ملی خود برده است.

انجام این عملیات شکوهمند، رژیم صهیونیستی را به نقطه‌ای رساند که اضمحلال نظامی و امنیتی این رژیم نزد بسیاری از طرفداران و حامیان غربی‌‌اش از‌جمله کشور‌های اروپایی و آمریکا افزایش داد و در حال حاضر در مورد توان رزمی و نظامی این رژیم، ‌تردیدهای زیادی وجود دارد و کسانی که تحولات منطقه را دنبال می‌کنند به مقامات اسرائیلی هشدار‌های لازم را داده‌اند.در48ساعت گذشته شاهد بمباران چندباره منطقه از سوی رژیم صهیونیستی بودیم. کاملا مشخص است که این رژیم برای جبران خسارات حیثیتی خود بعد از عملیات وعده صادق، دست به چنین اقداماتی می‌زند.رژیم اشغالگر‌ در پی آن است تا تبعات و آثار منفی این عملیات را خنثی و این‌گونه القا کند که امکان انجام تحرکات نظامی در منطقه رفح مانند ماه‌های گذشته برای او فراهم است اما باید این نکته را در نظر داشته باشیم که حمله به رفح هیچ‌گاه از دستور کار رژیم صهیونیستی حذف نشده و فقط به‌دلیل وحشت از اتفاقات بعد از آن و پیامد‌های پس از عملیات وعده صادق، یورش نظامی به این منطقه به تأخیر افتاده است. 

این نکته حائز اهمیت است که نزدیک به دو ماه گذشته که عملیات‌های نظامی رژیم صهیونیستی کاهش یافته و از شدت جنایات و نسل‌کشی این رژیم در سرزمین‌های اشغالی به ظاهر کاسته شده، آمادگی‌نیرو‌های محور مقاومت در منطقه نیز چند برابر شده است. در واقع در مقابل عملیات احتمالی رژیم صهیونیستی، نیرو‌های محور مقاومت در منطقه کاملا این آمادگی را دارند تا ضربات شدیدتر‌ و جبران‌ناپذیری را به پیکره نظامی رژیم اشغالگر‌ وارد کنند. به عبارت دیگر نیرو‌های مقاومت آمادگی کامل برای وارد کردن ضربات بسیار شدید به نیرو‌های زمینی رژیم صهیونیستی در منطقه رفح را دارند و نسبت به این موضوع از انگیزه‌های کافی در حوزه روحی و روانی برخوردارند و همچنین به لحاظ نظامی هم توان خود را بالا برده‌اند. 

منبع: جام‌جم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمله به رفح به یک درگیری سیاسی داخلی برای اسرائیل تبدیل شده است
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • روسیه: ۲۹۹ پهپاد اوکراینی منهدم شد
  • آیا مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟
  • هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه
  • دستاوردسازی خیالی
  • قمار جنگ اسرائیل و ایران
  • صدور مجوز حفر ۱۳۰ حلقه چاه برای تامین آب شرب خراسان رضوی
  • ۲۰۰ روز پس از طوفان‌الاقصی/ درگیری‌های شدید در شمال غزه و حملات توپخانه‌ای به جنوب و مرکز