Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@09:56:27 GMT

در مسیر سیل

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۶۰۷۵

در مسیر سیل

در نخستین روز‌های سال نو شاهد وقوع سیلاب عظیم در لرستان بودیم سازمان هواشناسی کشور بر اساس مدل‌ها از پنجم تا یازدهم فروردین، بارش‌ها را با تمرکز روی حاشیه زاگرس مرکزی ۸۰ میلی‌متر اعلام کرد و بر همین اساس و به‌دلیل بارش‌های اخیر و کاهش شرایط نفوذپذیری زمین، امکان جاری شدن سیلاب در استان بسیار بالا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای همین در همان ابتدا استاندار لرستان با تشکیل جلسه ستاد بحران قبل‌از وقوع سیل تمهیدات لازم را در نظر گرفت و در خصوص جاری شدن سیل جدید هشدار‌های لازم را داد.

جهت جلوگیری از خسارات احتمالی، تأکید وی بر تسهیل بستر رودخانه، مشخص کردن نقاط حادثه‌خیز، تخلیه منازل مسکونی حاشیه رودخانه و مسدود کردن تردد جاده‌ای کنار کشکان و ایجاد اسکان موقت در برخی از مناطق بود؛ برای همین نمایندگان ویژه‌ای جهت بهتر انجام شدن این اقدامات در نقاط در معرض تهدید مشخص کرد.
خوشبختانه با پیگیری‌هایی که شد و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این حادثه؛ خسارت جانی در پی نداشت اما آسیب‌های زیادی به اموال مردم و زیرساخت‌های استان وارد آمد.
مدیریت بحران کار آسانی نیست. عدم هماهنگی سازمانی و سیستمی، فشار رسانه‌ها، استرس یا فشار عصبی و اطلاعات نادرست، تنها بخشی از عواملی هستند که گرفتن تصمیمات خوب را برای مدیریت یک بحران بسیار دشوار می‌سازند.
از طرفی در برخورد با بحران هماهنگی‌ دستگاه‌ها و گروه‌های درگیر و اجرای تصمیمات درست عامل محوری و اساسی برای مدیریت آن است.
در همین راستا به‌منظور بهبود تصمیم‌گیری در این شرایط استاندار با تشکیل مجدد جلسه ستاد بحران اقداماتی ازجمله مشارکت تمام اعضا و تقسیم‌کار بین دستگاه‌ها و مدیران را مطرح و اجرایی کرد تا بتوانند تصمیمات مناسبی را گرفته و به بهترین شکل آن‌ها را پیاده‌سازی کنند.
ابراز نگرانی استاندار از اهمیت موضوع و گزارش وضعیت سیل کاملاً مشهود بود که جبران خسارات ناشی از این حادثه از عهده لرستان به‌تنهایی ساخته نیست بدین رو با پیگیری و تلاش استاندار لرستان، رئیس جمهور، وزیران، ارتش، سپاه، سازمان‌ها و دیگر نهادها و مسئولین ملی به‌ویژه هلال‌احمر و اورژانس کشور به‌منظور کمک وامدادرسانی به لرستان آمدند چراکه راه‌های ارتباطی جاده‌ای و مخابراتی، آب، برق و گاز پلدختر، معمولان و روستاهای این مناطق تخریب و کاملاً قطع‌شده بود.
با هماهنگی‌های مدیریت ارشد استان سریعاً بالگردهای امداد و نجات هلال‌احمر، ارتش و سپاه پاسداران وارد لرستان شدند و عملیات کمک و امدادرسانی از همان دقایق نخست پس‌از سیل آغاز شد. در اولین پرواز امدادی استاندار لرستان، وزیر راه و شهرسازی، دبیر کل جمعیت هلال‌احمر و همچنین نیروهای امدادرسان حضور داشتند.
استاندار لرستان به‌دلیل قطع ارتباط زمینی و تخریب جاده‌های منتهی به پلدختر و معمولان و روستاها خدمات‌رسانی هوایی و ارسال پکیج‌های تعریف‌شده که شامل مواد غذایی دارویی چادر و ... می‌شد را در اولویت قرار داد و به‌صورت روزانه جلسات ستاد بحران برگزار می‌شد تا روند انجام کارها مورد بررسی قرار گیرد و چنان‌چه نیاز به همکاری بیشتری باشد پیگیری شود.
اسکان موقت و ایجاد کمپ در حاشیه مناطق سیل‌زده در دستور کار قرار گرفت و البته آن‌چه در این حادثه قابل‌توجه است توانایی استاندار در برقراری ارتباط و پاسخگویی به مردم بود. حضور چهره به چهره خادمی و معاونین وی در میان مردم سیل‌زده باعث دلگرمی هرچه بیشتر آنان شد و این اطمینان را به آنان داد که تنها نیستند.
متأسفانه در این حادثه خسارت مالی زیادی به استان وارد شد به‌گونه‌ای که در بخش زیرساخت‌ها بالغ‌بر ۸ هزار میلیارد تومان و کشاورزی یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آسیب‌دیده است. برای جبران صدمات سیلاب، قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده اقدام هوشمندانه دولت تدبیر و امید بود که در ادامه استاندار لرستان با تشکیل آن هم‌افزایی و تجمیع نیروها را در راستای خدمتی مؤثرتر و مطلوب‌تر پیگیری کرد.
در ابتدای هر اقدامی کمیته‌های بازسازی و نوسازی و جانشین استاندار در قرارگاه برآورد، تخصیص و تعیین خسارات «تبلیغات، اطلاع‌رسانی و فرهنگی»، «پیگیری مصوبات»، «امور اجتماعی، بهداشتی و مشارکت‌های مردمی»، «نظارت و بازرسی»، «فن‌آوری اطلاعات» و «دبیرخانه قرارگاه» تشکیل و وظایف تمامی آن‌ها مشخص شد.
پایان هر بحرانی، بازسازی و نوسازی نواحی و مناطق آسیب‌دیده است که باید وضعیت آن‌ها را به جریان عادی و معمول زندگی، کار و فعالیت مانند شرایط قبل از بحران یا نزدیک به آن برگرداند، به‌عبارتی انتقال به عقب از یک وضعیت اضطراری به روال عادی است برای همین مسئولان، مردم و تمامی نهادها و ارگان‌ها، همه پا به پای هم با عزمی جهادی و روحیه انقلابی در تلاش‌اند تا لرستان دوباره آبادانی خود را بیابد و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نیستند.
تجربه بحران گنجینه‌ای از درس‌های بالقوه جهت برنامه‌ریزی اقتضایی و آموزش برای بحران‌های آینده است. به نظر می‌رسد که یک بحران زمان خوبی برای تصفیه و پاک‌سازی و آغاز دوباره است، امیدواریم این سیل نیز شروعی هر چه‌بهتر برای لرستان رقم بزند.

یادداشت: محمدرضا گودرزی

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا لرستان اجتماعی سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۶۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت بارش‌ها و سیلاب‌ها در اصفهان

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تشریح آخرین وضعیت آبگرفتگی در خیابان‌ها و محور‌های گفت: آماده‌باش نیرو‌های مدیریت بحران ادامه دارد و این جبهه بارشی  در شهر‌های مبارکه، شهرضا، نایین، ورزنه، کوهپایه، نطنز، بادرود، اصفهان، فلاورجان، ورزنه، هرند، میمه و زرین شهر  فعال بود.

منصور شیشه‌فروش افزود: میزان بارش‌هادر اصفهان ۲۰ میلی‌متر گزارش شد که بارش باران و رگبار تگرگ در شهر اصفهان با جاری شدن روان آب همراه بود.

او گفت: در برخی از مناطق شهری از جمله مناطق ۵، ۱۳، ۶ و ۱۰ شاهد گرفتگی معابر در خیابان‌های حجتیه، سپهسالار، آپادانا، آبشار، مشتاق و نیز آب‌گرفتگی در اتوبان‌های شهید همت، خروجی شهید لاوی، شهید دستجردی، خلیج فارس و در زیر گذر‌ها و معابر بودیم.

شیشه فروش افزود: بر همین اساس ۴۵ گروه خدمات شهری و آتش‌نشانی در محل حضور پیدا کردند و امدادرسانی و تخلیه آب صورت گرفت.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان کرد: در بزرگراه خلیج فارس به سمت بهارستان به دلیل آبگرفتگی معابر یک لاین فعال و لاین دیگر دچار آبگرفتگی است، همچنین از سمت میدان تره بار، قلعه شور محور ابریشم محدودیت تردد اعمال شده و نیز در محور ابریشم به سمت اتوبان شهید دستجردی آبگرفتگی موجب شده که عوامل تیم مدیریت بحران به محل اعزام و آب‌های سطحی را تخلیه کنند.


او  اضافه کرد:  همچنین به دلیل آبگرفتگی در معدن باما در  فلاورجان و کلیشاد سه نفر محبوس شدند که نجات یافتند.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان یادآور شد: در فلاورجان، قهدریجان، زرین شهر، فولادشهر، کوهپایه، نایین، انارک، چوپانان و شاهین شهر آبگرفتگی معابر گزارش شد.


طبق پیش بینی هواشناسی استان اصفهان، تداوم فعالیت سامانه بارشی تا  (جمعه) در سطح استان ادامه دارد و آسمان بیشتر مناطق استان به صورت ابری و مه‌آلود، گاهی همراه با رگبار و رعدوبرق پیش بینی می‌شود و احتمال بارش تگرگ و وزش باد به نسبت شدید تا شدید وجود دارد.

امروز بارش‌های رگباری در مناطق غرب، شمال با شدت کمتر و در سایر مناطق به صورت رگبار‌های پراکنده ادامه خواهد داشت ضمن اینکه وزش باد شدید و تندباد لحظه‌ای طی روز جمعه و به‌ویژه شنبه در سطح استان پیش‌بینی می‌شود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • هشدار مهم مدیریت بحران استانداری
  • آخرین وضعیت بارش‌ها و سیلاب‌ها در اصفهان
  • دیدار استاندار لرستان با کارگران معدن
  • استاندار لرستان روز کارگر به دیدار کارگران معدن رفت + فیلم
  • ارتش در حوادث و بحران‌ها میدان‌دار است
  • ارتش در حوادث و بحران‌ها میدان دار است
  • تصاویری از مسیر ریلی راه آهن لرستان+فیلم
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • تقدیر استاندار لرستان از کارگران یک معدن
  • ساختمان اورژانس، پد آشیانه بالگرد و سوله بحران ساخته می‌شود