Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، رضا مغزیان از مداحان پیشکسوت اصفهانی است که از ۹ سالگی برای اهل بیت مداحی می‌کرده است و به توصیه مادرش پس از یک تجربه مداحی که پولی دریافت کرده بود دیگر حاضر نشد برای مداحی حق‌الزحمه‌ای دریافت کند.

این پیشگامان مداحی اصیل ایرانی در حاشیه مراسمی که از سوی مرکز هنرهای آئینی سنتی اصفهان (موزه گرمابه رهنان) وابسته به سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری برای بزرگداشت وی برگزار شده بود، در گفت و گو با خبرنگار مهر، به بیان خاطراتی از ۷۶ سال مداحی خود پرداخت و اظهار داشت: من از ۹ سالگی مداح شدم، زمان پهلوی بود و مداحان اصفهان به سرپرستی مرحوم صغیر فعالیت می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ایشان برای من نیز پیغام داده بود که شب جمعه می‌خواهم تو را به روضه ببرم، آن شب من به روضه مذکور رفتم که بسیاری از افراد پیشکسوت عرصه مداحی هم حضور داشتند و برای مداحی خود مورد تشویق بسیار قرار گرفتم.

مغزیان بیان داشت: ما هر روز دنبال مجلسی می‌گشتیم که بتوانیم آنجا مداحی کنیم، من ۱۰ یا ۱۱ سالم بود و چند روضه را هم حفظ کرده بودم که شبی به مجلس روضه‌خوانی منزل سیدی معمم پشت بازارچه امامزاده اسماعیل رفتم.

وی ادامه داد: در این مجلس فردی برای مداحی حضور نداشت بنابراین از صاحب مجلس برای خواندن روضه اجازه گرفتم و وی پس از اطمینان از وارد بودن من به مداحی اجازه داد و در پایان شب چون از کار من خوشش آمده بود برای فردای آن شب نیز من را دعوت کرد.

مداح پیشکسوت اصفهانی تصریح کرد: شب سوم آن سید سه تومان به من دستمزد داد، من نیز دوان دوان پیش مادرم رفتم و گفتم مادر جایی می‌خواندم و امشب صاحب مجلس سه تومان به من پول داده است که مادرم با حالت خشم گفت «رضا اگر جای دیگر خواندی و پول گرفتی نفرینت می‌کنم، وقتی برای امام حسین می‌خوانی پول نگیر».

وی اضافه کرد: تاکنون که ۷۶ سال از آن زمان می‌گذرد برای مداحی از کسی پول نگرفته‌ام و تا به حال آلوده جیره دنیا نشده‌ام و هر چه هم خواستم خود امام حسین (ع) مرحمت کرده است.

مغزیان با بیان چند توصیه به مداحان گفت: مداح باید بداند شعرش را باید روی چه دستگاه و آهنگی بخواند، البته من دستگاه‌شناس نیستم ولی شعری که می‌خواهم حفظ کنم را خودم تحلیل می‌کنم تا آن را در وزنی درست بخوانم.

کد خبر 4617222

منبع: مهر

کلیدواژه: مداحی شهرداری اصفهان مراسم تجلیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۶۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر

به دنبال بارش شدید باران و وقوع سیلاب در شهر یزد، بخشی از زیرگذر میدان امام حسین(ع) به عنوان میدان اصلی شهر یزد با فرونشست همراه و تردد در این مسیر محدود شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، بارش‌های سیل‌آسای باران در نقاط مختلف استان یزد سبب روان شدن سیلاب و رواناب‌ها در بخش‌های مختلف استان شد.

علاوه بر روان‌ شدن سیلاب‌ در بخش‌های مختلف برخی شهرها، سیل خسارت‌هایی هم به دنبال داشت که از فرونشست تا ورود آب به منازل مردم در برخی از نقاط استان را شامل می‌شود.

از جمله خسارت‌های سیل در شهر یزد، فرونشست بخشی از مسیر زیرگذر میدان امام حسین(ع) بود که سبب شد بخشی از این زیرگذر قابل استفاده نباشد.

شهر یزد در سال 1401 هم شاهد دو سیل بسیار شدید بود که خسارت‌های زیادی به همراه داشت؛ از جمله خسارت‌های این دو سیل ویرانگر، فرونشست‌هایی بود که با عمق بالا در نقاط مختلف شهر به وقوع پیوست.

در سیل مرداد 1401 طبق گزارش‌های اعلام شده بالغ بر 500 فرونشست در بخش‌های مختلف ایجاد شده بود که بخش قابل توجهی از آن به دلیل عدم بازسازی و غیرفعال شدن قنات‌ها بود و میل‌های این قنات‌ها سبب فرونشست زمین شده بودند.

نکته بسیار مهم و قابل توجه در ارتباط با این سیلاب‌ها و روان‌آب‌ها در نقاط مختلف شهر یزد، وضعیت بافت تاریخی است که با وجود آسیب‌هایی که در این بخش وجود داشته اما نسبت به بخش‌های دیگر به ویژه بافت فرسوده خسارت بسیار جزئی‌تر داشته است.

نوع معماری بافت تاریخی شهر یزد، حفر چاه‌های جذبی از سوی شهرداری و همچنین ورود آب به قنات‌های فعال از جمله دلایلی است که بافت تاریخی شهر یزد را از تخریب سیلاب در امان نگه داشته است.

به گفته کارشناسان قنات و سازه‌های آبی سنتی، در صورتی که تمام قنات‌های شهر یزد که نزدیک به یک هزار کیلومتر در زیر شهر هستند، فعال بودند، سیل امکان خسارت وارد کردن به هیچ بخشی از شهر یزد را نداشت، اما متاسفانه در طول دهه‌های گذشته لایروبی، حفاظت و بازسازی از قنات‌ها به صورت کامل کنار گذاشته شده است.

در حال حاضر و در سیلاب اخیر نیز به دلیل ورود آب به برخی از ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها امکان وقوع خسارت‌هایی وجود دارد، اما بررسی این خسارت‌ها به روزهای آینده موکول شده است. 

انتهای پیام/781

دیگر خبرها

  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)
  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین (ع) یزد + ویدئو
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر
  • مرمت فرونشست زمین زیرگذر میدان امام حسین(ع)
  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • مرمت فرونشست زمین زیرگذر میدان امام حسین (ع)
  • مرمت فرونشست زمین زیرگذر امام حسین (ع)