Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:47:27 GMT

اردیبهشت متفاوت با هزاران پروانه رنگی در بجنورد

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۸۳۸۲۱

اردیبهشت متفاوت با هزاران پروانه رنگی در بجنورد

بجنورد- ایرنا- پروانه ها بال گشوده اند، کوچه و خیابان و بخصوص بوستان های شهر بجنورد مملو از پروانه های رنگارنگ شده است این میهمانان زیبا و دوست داشتنی هم اکنون در سراسر شهر به این سو و آن سو پرسه می زنند.

شهروندان بجنوردی و بخصوص کودکان از تماشای این همه پروانه زیبا و رنگارنگ در سطح شهر جا خورده اند بویژه این پروانه ها در خانه هایی که باغچه درخت و گل وجود دارد بیشتر به چشم می خورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به طوری که مردمان این دیار در چند سال این همه زیبایی و رنگ را در خود ندیده بودند امروز با دیدن این چشم اندازهای زیبا خیره شده است و سئوال دارند که علت افزایش این همه پروانه چیست؟
در این روزها موج پروانه ها تمامی خیابان های این شهر را گرفته است به طوری که شهروندان به بهانه دیدن پروانه صبح را به پیاده روی می پردازند تا در کنار این حشرات زیبا و دوست داشتنی ورزش کنند و مادران نیز از خوشحالی این همه زیبایی کودکان خود را به بوستان ها می برند تا از دیدن این نعمت زیبا بهره مند شوند.
هم اکنون بوستان ها، بولوار ها، میادین و حیاط خانه ها میزبان این پروانه های رنگارنگ هستند.
دشت ها، کوه ها و اراضی کشاورزی خراسان شمالی نیز مملو از حشرات مختلف و به خصوص پروانه ها شده است که در این سال های اخیر به علت خشکسالی و کمبود بارش باران کمتر به چشم می خورده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: زمستان پارسال پرباران و بسیار مناسب بود و در بهار نیز بارش های خوبی بارید که این امر طبیعت را بارور کرد.
سیداصغر مطهری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: افزایش باران رشد گیاهان را دوچندان کرد به همین نسبت زاد و ولد حیات وحش زیاد شده، تخم ریزی حشرات امسال افزایش یافته است.
وی افزود: سال های پرباران آلاینده ها نیز کاهش می یابند که این امر نیز موجب زیاد شدن حشرات خواهد شد چرا که لاروها به تکامل می رسند و پروانه خواهند شد.
وی با بیان اینکه در طبیعت هیچ موجودی مضر نیست اظهار داشت: افزایش پروانه ها برای طبیت هیچ زیانی ندارد بلکه بسیار مفید و سودمند است، انواع حشرات در باروری گیاهان مفید هستند.
علیرضا نادری کارشناس حشرات و پروانه‌شناس در معاونت محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در گفت و گو با ایرنا گفته است: در روزهای اخیر شاهد موج حرکت پروانه‌های بی‌شماری هستیم که در مناطق مختلف کشور دیده می‌شوند و برای بسیاری این سوال پیش آمده که این پروانه‌ها از چه گونه‌ای هستند و چرا جمعیت آنها این‌قدر افزایش یافته است.
وی افزوده است: لارو این پروانه قادر به تغذیه از طیف وسیعی از گیاهان است و همین موضوع به آن توانایی انتشار وسیع‌تری را داده است.
وی در پاسخ به این پرسش که «چرا امسال جمعیت این گونه پروانه‌ تا به این اندازه افزایش یافته است» گفته است: هر چند سال که دوره‌های بارشی در کشور تغییر می‌کند و شاهد افزایش بارندگی می‌شویم و از طرفی زمستان‌ها معتدل‌ترو اقلیم بیشتر مدیترانه‌ای می‌شود، این گونه از حشرات به سرعت تخم‌گذاری می کنند.
این پروانه‌شناس درباره علت جابه‌جایی‌های طولانی این گونه در مناطق مختلف گفت: بسیاری از این پروانه‌های تازه بالغ با پرواز قوی، خود را به نقاط دورتر می‌رسانند و حتی تا ارتفاعات چهار هزار متری نیز پیش می‌روند.
کارشناس حشرات سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: این پروانه‌ها در استان های با آب و هوای گرم با جمعیت بالا گزارش شدند و با گرم‌تر شدن فصل و رفتن به سمت بهار به زودی با بهاری شدن مناطق شمالی کشور، در تمام این مناطق به وفور یافت خواهد شد.
این پروانه‌شناس تصریح کرد: این گونه همیشه در هزاران سال در منطقه ما حضور داشته و همیشه جمعیت آن در نوسان بوده است.
حشرات از جمله پروانه و سنجاقک سنسورهای طبیعت و نشانه سلامت زیستی هر منطقه هستند.
در خراسان شمالی 56 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در کشور زیست دارد و 150 گونه پرنده از 532 گونه موجود در کشور، 68 خزنده از 228 گونه موجود کشور ، چهار گونه دوزیست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع 160 گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، پلنگ، بالابان و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
3007/ 6042

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي محيط زيست پروانه خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۳۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت شگفت انگیز و هنر عکاس در ثبت تصاویر از یک سرخرطومی

عصر ایران - در این تصاویر، پرتره‌ای از یک سوسک سرخرطومی را مشاهده می‌کنید. می‌توان به وضوح جزئیات ظریف آناتومی این حشره، از جمله منقار بلند و باریک، شاخک‌های ظریف، و چشم‌های مرکب آن را مشاهده کرد. رنگ‌های گرم و دلنشین این سوسک، در کنار فرم خاص بدن آن، حسی از طراوت و سرزندگی را به بیننده القا می‌کند.

عکاسی ماکرو از حشرات، فرصتی بی‌نظیر برای کشف دنیای شگفت‌انگیز این موجودات ظریف و شکننده فراهم می‌کند. با ثبت لحظات ناب و گذرا در دنیای حشرات، می‌توانیم درک عمیق‌تری از این موجودات شگفت‌انگیز و نقش آنها در اکوسیستم پیدا کنیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مهمترین اخبار ۱۹ اردیبهشت/احتمال عرضه داروی ایرانی SMA
  • کارفرمایان استخدام کننده افغانستانی‌ها بخوانند/ جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟
  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • درخواست مجوز برای این صنف بیشترین تقاضا را دارد | ۲۵ اردیبهشت ؛ پایان مجوزهای کاغذی
  • جریمه میلیونی برای اشتغال اتباع خارجی غیرمجاز
  • فیلم| تظاهرات هزاران نفری در حمایت از غزه در هلند
  • وقتی هوش طبیعی حشرات به کمک ربات‌ها می‌آید
  • کیفیت شگفت انگیز و هنر عکاس در ثبت تصاویر از یک سرخرطومی
  • پیش‌بینی وضع آب و هوای استان‌های کشور در ۲۴ ساعت آینده؛ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست