Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد پنج‌شنبه (به وقت تهران) در اقدامی که در راستای تلاش برای محدود کردن رد پای چین در عرصه بازار فناوری آمریکا تفسیر شده، در زمینه فناوری وضعیت اضطراری ملی اعلام کرد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، بر اساس این فرمان اجرایی حضور شرکت‌های خارجی در شبکه‌ها و زیرساخت‌های ارتباطی و فناوری ایالات متحده محدود می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فرمان اجرایی که با استناد به قانون اختیارات اقتصادی اضطراری رئیس‌جمهور صادر شده، شرکت‌های آمریکایی را از به کارگیری تجهیزات و قطعات ارتباطی ساخت شرکت‌هایی که از دید واشنگتن یک «تهدید امنیتی» محسوب می‌شوند، منع می‌کند.

اجرایی شدن این فرمان عملا راه را برای محدود شدن حضور شرکت «هواوی»، غول فناوری چین، در بازار مخابرات و ارتباطات آمریکا هموار می‌کند.

«ویلبر راس» وزیر تجارت آمریکا پس از صدور این فرمان، در بیانیه‌ای گفت هدف از این اقدام حفاظت از زنجیره تأمین اطلاعات آمریکا در برابر «رقبای خارجی» است. وی افزود: «تحت رهبری رئیس‌جمهور ترامپ، آمریکایی‌ها می‌توانند مطمئن باشند که داده‌ها و زیرساخت‌های ما امن هستند.»

در ماه‌های گذشته کارشناسان نزدیک به دولت ترامپ بارها از پیشرفت‌های چین در زمینه اینترنت نسل پنجم (5G) ابراز نگرانی کرده و حضور فزاینده شرکت‌های چینی در توسعه زیرساخت‌های مخابراتی آمریکا و اروپا را برای ایالات متحده یک «تهدید برای امنیت ملی» توصیف کرده‌اند.

چین هم اکنون بیشترین کاربران که از طریق تلفن همراه به اینترنت وصل می‌شوند، را در اختیار دارد. غول‌های فناوری اطلاعات چینی همچون «اکستنت» و «علی بابا» در حال فتح بازارهای جدید در آمریکا و آسیا هستند.

در کنار فعالیت‌های گسترده شرکت‌های فناوری، دولت چین نیز با حمایت شرکت‌های شبه دولتی در حال پیش بردن برنامه خود در سطح جهانی است. مهم‌ترین برنامه چین در این حوزه نیز برنامه «کمربند و جاده» است.

در حالی که شرکت‌هایی همچون گوگل تلاش می‌کنند تا انحصار خطوط فیبر نوری در دنیا را به دست بیاورند، چین نیز تلاش می‌کند در قالب برنامه جهانی خود شاهراه‌های جدیدی برای انتقال اطلاعات از طریق خطوط فیبر نوری برپا کند، که این امر امکان کنترل اینترنت را برای آمریکایی‌ها سخت خواهد کرد.

شرکت‌هایی همانند هووای و ZTE در حال طراحی تجیهزات جدید شبکه برای شبکه‌های 5G هستند. این مسئله‌ای است که به هیچ عنوان برای آمریکایی‌ها خوش آیند نخواهد بود. طبق اسناد «ادوارد اسنودن» تجهیزات شبکه‌های آمریکایی همچون «سیسکو» یکی از مهم‌ترین راهکاری آژانس امنیت ملی آمریکا برای جاسوسی از شبکه‌های مجازی است.

به همین دلیل نیز برخی از کشورهای دنیا همچون برزیل درصدد برآمدند تا از تجهیزات داخلی در شبکه‌ها و زیر‌ساخت‌های حساس خود استفاده کنند. (جزئیات بیشتر)

آمریکایی‌ها تلاش کرده‌اند تا با اتهامات گوناکون شرکت‌های چینی فعال در این حوزه را زمین‌گیر کنند. از جمله این اقدامات متهم کردن مقامات شرکت‌های چینی به بهانه دور زدن تحریم‌ها است. چندی پیش مدیر مالی هواوی که دختر بنیانگذار این شرکت نیز هست به درخواست آمریکا در کانادا بازداشت شد و همچنان هم در بازداشت خانگی به سر می‌برد. چین به شدت به این اقدام اعتراض کرده و هشدار داده است که عدم آزادی این مقام بلندپایه شرکت هواوی می‌تواند تبعات سنگینی برای آمریکا داشته باشد.

فرمان اجرایی تازه ترامپ که عملا شرکت‌های چینی را هدف قرار داده، در حالی صادر شده که واشنگتن و پکن در مذاکرات تجاری نیز به بن‌بست خورده‌اند و آمریکا تعرفه‌های سنگینی را علیه واردات از چین وضع کرده است. انتظار می‌رود تصمیم تازه ترامپ بیش از پیش بر میزان تنش میان دو کشور بیافزاید.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۴۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه آبیاری نخلستان‌های آبپخش تا برداشت محصول

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای بوشهر گفت: این شبکه آبیاری یکی از مهم‌ترین مناطق تولید کننده خرما در استان بوشهر است و تامین به موقع و با حجم مناسب آب، موجب افزایش کمی و کیفی این محصول خواهد شد.

عبدالطیف عباسی نژاد افزود: روش‌های سنتی آبیاری شامل غرقابی موجب بهره وری پایین آب در دسترس کشاورزان می‌شود و با توجه به کاهش ۵۴ درصدی بارندگی در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته، باید این روش‌ها اصلاح شود.

وی گفت: فرآیند آبیاری بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار اصله نخل پس از اتمام گرده افشانی آغاز و تا پیش از فصل برداشت محصولات ادامه خواهد داشت.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای بوشهر عنوان کرد: از کشاورزان می‌خواهیم با توجه به کاهش ۶۶ درصدی آبگیری سد رییسعلی دلواری در مقایسه با سال گذشته، ضمن رعایت الگوی مصرف و افزایش بهره وری آب در دسترس، نهایت همکاری در فرآیند آبیاری را داشته باشند تا آب با حجم و زمان بندی برنامه ریزی شده در اختیار بهره برداران قرار گیرد.

عباسی نژاد با اشاره به رو به پایان بودن آبیاری دیگر شبکه‌های پایاب سد رییسعلی دلواری گفت: به صورت همزمان با آبیاری در شبکه آبپخش، روند توزیع آب در شبکه‌های آبیاری شبانکاره، کلل و حاشیه رودخانه حله نیز طبق تقویم آبیاری ادامه دارد.

وی اظهار داشت: تعهدات تامین نیاز‌های زیست محیطی رودخانه شاپور، رودخانه حله و تالاب حله از محل رهاسازی سد رییسعلی دلواری و تنظیم در بند بصری نیز به عنوان یکی از اولویت‌های این شرکت در حال انجام است.

دیگر خبرها

  • شبکه تلویزیونی آمریکایی درباره چین به بلینکن خط داد!
  • شناسایی و مستندسازی ۲۰ نیاز فناورانه واحدهای صنعتی در خوزستان
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • سه پهپاد «ام‌کیو ۹ ریپر» آمریکا از ماه نوامبر در یمن ساقط شده‌اند
  • ادامه تحصن در ۴۰ دانشگاه آمریکا و کانادا برای حمایت از غزه
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه استعفا داد
  • ادامه تحصن‌ در ۴۰دانشگاه‌ آمریکا و کانادا برای حمایت از غزه
  • ادامه آبیاری نخلستان‌های آبپخش تا برداشت محصول
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد