Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@11:12:34 GMT

محل نگهداري 26هزار راس ميامي سمپاشي شد

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۸۸۱۴۸

محل نگهداري 26هزار راس ميامي سمپاشي شد

خبرگزاري آريا - شاهرود - ايرنا - امسال محل نگهداري 26 هزار راس دام سبک وسنگين دامداران اين شهرستان بطور رايگان سمپاشي شد.

غلامرضا همتيان پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : در اين مدت واکسيناسيون دام هاي سبک وسنگين عليه هشت نوع بيماري خطرناک به تعداد 184هزارو340 دوز انجام شد.
وي افزود: پارسال هم محل نگهداري 180هزارراس دام سبک وسنگين شهرستان سمپاشي شده و حمام کنه براي آن ها فراهم گرديد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همتيان اضافه کرد: با تلاش و پيگيري اداره دامپزشکي شهرستان ميامي ميزان سهميه سم رايگان دريافتي شهرستان در سال 98 نسبت به سال گذشته 300درصد رشد داشت و به همين خاطر تمامي دامداران از خدمات سمپاشي رايگان دولتي بهره مند خواهند شد.
رئيس اداره دامپزشکي ميامي بااشاره به اينکه 270هزارمترمربع دامداري هاي شهرستان سال گذشته سم پاشي شد، افزود: واکسيناسيون دام سبک و سنگين عليه هشت نوع بيماري خطرناک به تعداد يک ميليون و135هزارو982دوز انجام شد.
همتيان بااشاره به تست سل و بروسلوزدرسال97تصريح کرد: از 2هزارراس گاو و گوساله نمونه آزمايش گرفته شد که پاسخ نمونه 34 راس دام مثبت تشخيص داده شد که با همکاري دامداران تلف گرديدند.
وي مهمترين راهکارهاي جلوگيري از سرايت بيماري هاي مشترک به انسان را رعايت مسائل بهداشتي در خصوص مصرف محصولات خام دامي دانست وگفت:جوشاندن شير خام به ميزان 10 دقيقه قبل از مصرف جهت جلوگيري از بيماري تب مالت ، و سرد کردن گوشت تازه در يخچال به مدت 24 ساعت قبل از فريز کردن آن براي جلوگيري از بسياري از بيماري هاي مشترک مانند تب خونريزي دهنده کريمه کنگو ضروري است.
رئيس اداره دامپزشکي ميامي تصريح کرد:رعايت برنامه زمانبندي واکسيناسيون دولتي و همکاري با گروه هاي واکسيناسيون اداره دامپزشکي ، سمپاشي منظم دامداري و دامها 2بار ابتداي پاييزو بهار هرسال براي جلوگيري از شيوع بيماري هاي قابل انتقال بايد انجام شود.
همتيان ادامه داد : گزارش بيماري هاي مشاهده شده توسط دامداران به اداره دامپزشکي شهرستان براي جلوگيري از شيوع بيماري نيز بسيار ضروري است.
رئيس اداره دامپزشکي شهرستان ميامي از مردم خواست ، در صورت مشاهده تخلفات بهداشتي مراتب را به اداره دامپزشکي شهرستان و يا سامانه اطلاع رساني 1512 اداره کل دامپزشکي استان سمنان گزارش کنند.
در شهرستان ميامي واقع در شرق استان سمنان بيش از چهار هزار راس دام سنگين و 200هزار راس دام سبک وجود دارد.
7357/6167
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۸۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ هزار و ۸۰۰ مجوز دامداری و پرورش طیور رد شد

اصلاح فواصل بهداشتی کسب وکار‌های کشاورزی امروز موضوع مورد بحث برنامه بالاتر بود که در این برنامه سعید کرمی نماینده سازمان دامپزشکی ومحبوبه محمد زمانی مدیر صدور مجوز‌های سازمان نظام مهندسی کشاورزی  حضور پیدا کردند.

در این برنامه سعید کرمی نماینده سازمان دامپزشکی گفت: در بحث کنترل بیماری‌های دامی و انسانی سه راهکار از جمله پیشگیری، کنترل و رفع بیماری وجود دارد.

کرمی بیان کرد: در بحث بهداشت مجموعه و مرزعه قرنطینه، ورود و خروج  لوازم و واکسیناسیون بسیار مهم است یکی از مهم‌ترین عوامل و راهکار‌ها کاهش تراکم است و به گونه‌ای این اقدام سیاست مبارزه زنی به شمار می‌رود چراکه از عامل و انتشار و تکثیر ویروس جلوگیری می‌کنیم.

نماینده سازمان دامپزشکی اظهار کرد: در تمامی دنیا در مبحث پیشگیری از محدوده کاهش تراکم استفاده کرده اند و الزام فاصله بین واحد‌های پرورش دام به عنوان رکن اساسی در این بخش به شمار می‌رود.

کرمی تاکید کرد: تجارب گذشته و اتفاق‌های هم که در سال‌های گذشته رخ داده و تجربه بشری هم در حوزه الزامات بین المللی هم حاکی از آن است که در بحث تولید و صادرات چه در حوزه طیور وچه در سایر بخش‌ها تابع شرایط و ضوابط بین امللی بوده است و برای تمامی کشور‌های صادر کننده دام وطیور بحث رعایت فاصله حداقلی الزامی بوده است.

وی بیان کرد:  آیین نامه مربوط به اصلاح  فواصل بهداشتی و تجدید نظر در آن توسط دامپزشکی انجامش ده و به هئیت دولت رفته است و ما به عنوان دستگاه فنی مربوطه آن را اجرا کرده ایم، اما هنوز این اصلاح آیین نامه توسط هیئت دولت تصویب و به اجرا نرسیده است.

در ادامه این برنامه محبوبه محمد زمانی مدیر صدور مجوز‌های سازمان نظام مهندسی کشاورزی گفت:  صدور مجوز یکی از بخش‌های مهم در حوزه جهادکشاورزی به شمار می‌رود چراکه ممکن است بسیاری از دامپزشکی‌ها و بخش‌های پرورش دام و طیور به دلیل آنکه نتوانسته است مجوز دریافت کنند فعالیت خود را شروع نکرده و حتی تعدادی از آنها هم تعطیل شده است.

او بیان کرد: در ۵ سال گذشته ۴ هزار و ۸۰۰ درخواست مجوز شروع فعالیت دامداری و پرورش طیور داشته ایم که به دلیل نداشتن جرائم تایید نشده و امکان شروع برای فعالیت این بخش‌ها فراهم نشده است.  

وی افزود: این ۴ هزار و ۸۰۰ درخواست معادل ۳۰ درصد از درخواست‌های ارائه شده در حوزه جهاد کشاورزی بوده که به سازمان نظام مهندسی کشاورزی ارسال شده است.

محمد زمانی بیان کرد: رعایت فاصله همواره به عنوان دم دست‌ترین و آسان‌ترین راهکار برای جلوگیری و یا پیشگیری از بروز بیماری به شمار می‌رود در صورتی که هم اکنون با شروع تکنولوژی و علم و بهداشت و همچنین تزریق واکسن‌های مختلف می‌توان از بروز بیماری در این بخش جلوگیری کرد.

او بیان کرد: اکثر درخواست‌های مثل دام سبک و سنگین و بسیاری از درخواست‌ها نیاز به سخت گیری‌های آیین نامه فواصل بهداشتی ندارد.

او گفت: نباید بین واحد گلخانه با دامپروی وجود داشته باشد در حالی که امروز بین 150 متر است که نباید این فواصل بهداشتی و سختگیری در این بخش وجود داشته باشد.

در ادامه این برنامه افشین صدر دادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: طی سال‌های اخیر ظرفیت‌های زیادی از دام سبک را از دست داده ایم و در حال حاضر نیاز داریم این ظرفیت‌ها را بازگردانیم و با توجه به آنکه  مسئله حساسیت گوشت قرمز وجود دارد و ما در این بخش نیاز به یک جهش داریم بنابراین باید در حوزه دام آن بخش‌های که حساسیت زا نیست و امکان آن وجود دارد که فواصل را کم کنیم  و ظرفیت‌ها افزایش یابد.

وی بیان کرد:  مجتمع‌های زیاد پروار بندی داریم که  فاصله آنها تن‌ها یک تیغه است و در مجتمع‌های دام شیری  از جمله مجتمع فشا فویه است و الحمدلله سازمان دامپزشکی و اشراف خوبی در مسئله بیماری‌ها اعمال کرده است بنابراین می‌تواند  با توجه به مدیریت خوب و افزایش فراغ بال و کاهش حساسیت‌ها در برخی از مراکز زمینه را برای ظرفیت‌ها را فراهم کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ترفندی برای جلوگیری از جوانه زدن سیر و پیاز
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • ۴ هزار و ۸۰۰ مجوز دامداری و پرورش طیور رد شد
  • آغاز ایمن سازی رایگان دام‌های هویزه برعلیه بیماری‌های طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سمپاشی شد
  • اجرای رزمایش واکسیناسیون دام در طرح شهید زاهدی در کازرون
  • رزمایش واکسیناسیون ۲۵۰ هزار راس دام در استان فارس برگزار شد
  • افزایش موارد حیوان‌ گزیدگی در تربت حیدریه
  • واکسیناسیون دام‌های هویزه علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله
  • قریب به ۸تن فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف در شهرستان زاهدان معدوم شد