Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی حاجی تقی، مدیر مسئول انتشارات ارمغان طوبی در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه توزیع کتاب یکی از بزرگترین مشکلات نشر کشور است گفت: وضعیت توزیع کتاب در کشور اصلا خوب نیست.این سیستم اصلا کارآمدی مناسب ندارد.الان ناشران ما، با وجود گرانی و کمبود کاغذ و سایر اقلام مورد نیاز، به کار خود ادامه می دهد اما چرا این صنعت این همه با مشکلات اقتصادی و مشکلاتی از قبیل چاپ غیر قانونی و بدون اجازه کتاب روبروست؟ بخش عمده ای از آن به سیستم توزیع کتاب برمی گردد که بسیار ناکارآمد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تعداد پخش کنندگان بزرگ و معتبر کتاب در کشور به اندازه انگشتان یک دست نیست که این ها هم به روش نیمه سنتی کارمی کنند و نمی توانند کتاب های همه ناشران را توزیع کنند.در حال حاضر مراکز پخش به طور مطلوب به رسمیت شناخته نمی شوند. از معافیت های مالیاتی و بیمه ای و همچنین عوارض شهری برخوردار نیستد در نتیجه تاسیس یک پخش بزرگ و مطلوب به صرفه نیست و پخشی های کوچک و زیرزمینی شکل می گیرد .در این شرایط هزینه مالی و زمانی توزیع کتاب بالا می رود و در نتیجه قیمت پشت جلد کتاب افزایش می یابد.

مدیر مسئول انتشارات ارمغان طوبی  با اشراه به ارتباط میان پخش های زیرزمینی و انتشارغیرقانونی کتاب اظهار داشت: ایجاد پخش های زیر زمینی می تواند به پدیده چاپ غیر قانونی و بدون اجازه کتاب هم دامن بزند .سیستم توزیع کتاب سه مرحله دارد تولید کننده، توزیع کننده و کتابفروشی.در شهرستان های کوچک علاوه بر مشکل پخش،مشکل کمبود کتابفروش و ویترین عرضه کتاب هم داریم . پخش های بزگ و معتبر در تهران متمرکز هستند و نمی توانند همه ناشران را پوشش دهند و ازطرفی کتابفروش هم به دلیل محدودیت نمی تواند همه کتابها را عرضه کند. اما شاید بتوان با اصلاح سیستم پخش همین محدود کتابفروشی را کمک کرد تا کتاب مورد نیاز مخاطبین را تهیه کنند.

حاجی تقی در مورد نحوه تعامل مراکز پخش با ناشران بیان کرد: الان تاریخ تسویه حساب پخشی ها ی کتاب با ناشران به 8 ماه هم می رسد. اما چاره ای نیست ،چون کتابفروش هم با همین زمان با پخش تسویه حساب می کند . با اینکه عمده فعالیت بنده نشر و کتابفروشی است و باید مشکلات این گروه را بیشتر ببینم اما  تمام این سه راس مثلث را یکی می بینم و درست نیست که مشکلات توزیع را به گردن مراکز پخش بیندازیم . شنیدم که جایی می گفتند،اکثر سود کتاب نصیب پخش می شود چون کتاب را با تخفیف چهل درصد و دادن چک های هشت ماهه به ناشران می خرند، گفتم خوب از آن طرف کتاب را  با تخفیف بیست و پنج درصد و گرفتن چک های  هشت ماهه می فروشند و فقط پانزده درصد سود می برند ،آن هم با این همه هزینه که هیچ معافیتی برایشان در نظر گرفته نشده است . معتقدم تا وقتی سیستم پخش و قوانین حمایتی آن اصلاح نشود صنعت نشر به جایی نخواهد رسید.

وی اصلاح مشکلات موجود را در چند راه  حل دانست و تصریح کرد: همانگونه که کتابفروش در طول سال کتاب های ناشر را می فروشد، هر گونه یارانه و سوبسید کتاب هم باید از طریق کتابفروش به مصرف کننده برسد،موازی کاری ها و دخالت های دولت باید حذف شود،معافیت های مالیاتی و بیمه ای و عوارض شهری برای کتابفروشان و موزعین ایجاد شود و به توسعه کتابفروشی ها و ویترین های عرضه کتاب در شهرستان ها توجه کنند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۲۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرعت پیشرفت صنعت با حوزه سرمایه‌گذاری متناسب نیست

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی طاهری ظهر چهارشنبه در آئین آغاز به کار بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع نیروی برق که در دانشگاه زنجان برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های امروز کشور، ناترازی در حوزه انرژی است، افزود: برای برون‌رفت از این موضوع باید سرعت سرمایه‌گذاری‌ها را با سرعت پیشرفت صنعت منطبق کنیم.

وی با بیان اینکه امروز نیاز مبرم به مدیریت انرژی داریم که اجرای قانون مانع‌زدایی از صنعت برق می‌تواند مسیر رسیدن به این مهم را هموارتر کند، اظهار کرد: معتقدیم با توجه به وجود منابع ارزشمند در حوزه بهینه‌سازی، مسؤولان و متولیان امر باید از این منابع به خوبی استفاده کنند.

رئیس انجمن مهندسان برق و الکترونیک کشور نیز در ادامه این کنفرانس با بیان اینکه برگزاری چنین کنفرانس‌هایی باعث شده است تا خروجی این رویداد علمی را در صنعت نیز شاهد باشیم، عنوان کرد: این کنفرانس تا به امروز به همت دانشگاهیان و فعالان حوزه صنعت برگزار شده و نتایج ارزشمندی را به دنبال داشته است.

حسین عسکریان ابیانه با اشاره به اینکه انجمن مهندسان برق و الکترونیک کشور با ۳۱۰۰ عضو در اواسط دهه هفتاد تشکیل شد، خاطرنشان کرد: با توجه به نتایج ارزشمندی که برگزاری این کنفرانس بین‌المللی داشته است، امیدواریم روند برگزاری آن به همت بدنه دانشگاهی و حوزه صنعت تداوم داشته باشد.

زنجان قطب برق و الکترونیک کشور است

پیام جوادی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان نیز از زنجان به عنوان قطب برق و الکترونیک کشور یاد کرد و گفت: در این کنفرانس مقاله به صورت حضوری طی ۱۵ نشست ارائه و چهار میزگرد تخصصی نیز به صورت پرسش و پاسخ با حضور مسئولان نشست‌ها با موضوعات انرژی‌های تجدید پذیر، اثر خودروهای الکتریکی در شبکه‌های توزیع، مدیریت ریسک سیستم‌های شبکه‌های توزیع و مدیریت مصرف هوشمند برگزار می‌شود.

گفتنی است، بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع برق به میزبانی شرکت توزیع برق زنجان در دانشگاه زنجان در حال برگزاری است و بیش از ۱۰۰۰ نفر از سراسر کشور از بخش دولتی صنعت برق، بخش خصوصی و دانشگاهی طی سه روز برگزاری این کنفرانس حضور خواهند داشت.

کد خبر 6094185

دیگر خبرها

  • سرعت پیشرفت صنعت با حوزه سرمایه‌گذاری متناسب نیست
  • بررسی کمبود شیرخشک در داروخانه ها
  • افتتاح کنفرانس بین‌المللی توزیع نیروی برق در زنجان
  • کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم
  • وضعیت نامناسب آسفالت آزادراه قم – کاشان
  • بازدید معاونت بهره‌برداری و توسعه فاضلاب از تاسیسات فاضلاب شهرستان سلماس
  • پخش و توزیع ۱۱۰ تن آسفالت درمنطقه۲ اراک
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • توزیع ۴۰۰۰ جلد کتاب برای پویش «قهرمان شهید شهر من» در استان تهران