Web Analytics Made Easy - Statcounter

نورمحمد تربتی‌نژاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی ایلنا در توضیح آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده استان گلستان از جمله شهر آق‌قلا گفت: اولین مرحله سیل در شهرستان آق‌قلا در بیست‌ونهم اسفندماه سال قبل و اول فروردین‌ماه امسال شروع شد که در اثر این سیل در شهر آق‌قلا بیش از بیست روز آب‌گرفتگی به وجود آمد و در اثر آن محصولات دامی و کشاورزی و کارخانجات و شهرک‌های صنعتی و عموم مردم درگیر سیل شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خوشبختانه به همت کمک‌های خودجوش مردمی و تلاش‌های دولت و ستاد مدیریت بحران استان و دستور مقام معظم رهبری مبنی بر کمک ارتش و سپاه مشکلات بعد از نزدیک به یک ماه آب گرفتگی در مرحله اول حل شد.

وی ادامه داد: متاسفانه بعد از چند روز پس از آن در اثر بارش‌ باران و پاره شدن یکی دیگر از سیل‌بندها در شهرستان آق‌قلا مجددا آب‌گرفتگی به وجود آمد. مردم شهرستان آق‌قلا در این مدت سختی‌های زیادی را تحمل کردند اما در اثر کمک‌های همه‌جانبه مردم از جای‌جای ایران و ارگان‌های اجرایی الان مسائل مربوط به آب‌گرفتگی حل شده اما اکنون بیشتر مشکل ما بازسازی مناطق سیل‌زده است که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برآورد خسارات مناطق مسکونی را شروع کرده است.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی عنوان کرد: در حوزه خسارات وارده به مدارس تخریبی و نیمه تخریبی هم وزارت آموزش و پرورش برآوردی انجام داده است. در بخش کشاورزی هم شاخص‌های معین برای برآورد خسارات و کمک به خسارت دیدگان درنظر گرفته شده و در حال انجام است.

تربتی‌نژاد با بیان اینکه برآورد مجموع خسارات سیل در گلستان ۵ هزار میلیارد تومان است، اظهار داشت: الان بعد از رفع آب گرفتگی مردم به دنبال حل مشکلات بعد از سیل ازجمله بازسازی و نوسازی منازل خود هستند. ما باید از دولت بخواهیم که در اسرع وقت آن امکانات مالی را که باتوجه به میزان خسارات برآورد شده تخصیص دهد تا کشاورزان و دامپروران و سایر مردم بتوانند امکانات از دست داده خود را دوباره احیا کنند.

این عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه ۳۰۰‌هزار هکتار از اراضی زراعی استان گلستان در سیل اخیر زیر آب رفته‌اند، عنوان کرد: ۱۰۰هزار هکتار از این از زمین‌ها خسارت صددرصدی دیده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که تلفات ناشی از سیل در شهرستان آق‌قلا چه‌قدر بوده است؟، عنوان کرد: در آق‌قلا تلفاتی ناشی از سیل نداشتیم ولی در گمیشان که یکی دیگر از شهرهای استان گلستان است شش نفر از امدادرسانان از نیروهای مردمی اهل تسنن که ترکمن نشین هستند و همچنین یک‌نفر از برادران شیعه که در قایق در حال امدادرسانی بودند به شهادت رسیدند و با دستور مقام معظم رهبری هم به عنوان شهید خدمت شناخته شدند.

نماینده اصلا‌ح‌طلب مردم گرگان افزود: سیل در استان گلستان از شرقی‌ترین مناطق استان شروع شده بود و در آن مناطق هم نه به دلیل بروز سیل بلکه به دلیل ریزش خانه‌ها در اثر آب‌گرفتگی جان‌ باختند که این‌ هم ناشی از سیل در همان لحظه نبوده است.

تربتی‌نژاد در پاسخ به این سوال که وضعیت بهداشت مناطق سیل‌زده این استان چگونه است و آیا تا به حال شیوع بیماری خاصی در این مناطق گزارش شده است؟، گفت: خوشبختانه تا آنجا که بنده خبر دارم تاکنون مراکز بهداشت و درمان استان گلستان و دانشگاه علوم پزشکی و دستگاه‌های خدماتی استان که در صحنه بوده‌اند بیماری‌ یا مسائل بهداشتی که ناشی از سیل باشد را گزارش نداده‌اند.

این عضو فراکسیون امید مجلس گفت: این نوع عوارض معمولا بعد از سیل رخ می‌دهد که مسئولان مربوطه باید در صحنه باشند تا اگر مواردی از بعضی بیماری‌های ناشی از سیل وجود داشته باشد را بتوانند جلوگیری کنند.

این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یادآور شد: رودخانه‌هایی که در استان گلستان قبلا خشک بودند هنوز آب دارند. سه رودخانه عمده در استان گلستان وجود دارد که گرگان‌رود هم از وسط آق‌قلا می‌گذرد و به دریا ختم می‌شود، این سه رودخانه بزرگی بودند که در دو مرحله طغیان کرده بودند.

تربتی‌نژاد گفت: الان با توجه به اینکه در آینده نزدیک بارش‌هایی پیش‌بینی نمی‌شود و فقط آب ناشی از ذوب شدن برف‌ها وجود دارد و این‌ هم به این دلیل که درجه حرارت به صورت ناگهانی اضافه نشده و تدریجی است اگر بارندگی دیگری ایجاد نشود ما انشاالله خطری نخواهیم داشت.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان گلستان سیل کشاورزی خسارت سیل آق قلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۳۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدالت آموزشی در مناطق شهری و روستایی گلستان مستقر شده است

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، «سید رضا نظری» در نشست خبری که به مناسبت هفته گرامیداشت مقام معلم برگزار شد، اظهار کرد: با اجرای این طرح و شناسایی مناطق کم برخوردار استان، عدالت آموزشی به دل مناطق روستایی و مناطق محروم شهری رفته است.
 
به گفته وی؛ قبلا اکثر کلاس های کنکور فقط در 2 شهر گرگان و گنبد کاووس دایر بودند؛ ولی با اجرای این طرح در مناطق بیشتری کلاس های کنکور برپا شده و باعث شد دانش آموزان مناطق روستایی در سال گذشته در آزمون کنکور سراسری بدرخشند.
 
مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان از اجرای 190 برنامه شاخص در هفته معلم امسال خبر داد و گفت: شعار امسال هفته معلم (12 لغایت 18 اردیبهشت ماه) «همه مدیون تو هستیم» نامگذاری شده است.
 
وی افزود: به صدا درآمدن به صورت نمادین زنگ سپاس معلم در مدرسه هاجر گرگان، غبارروبی گلزار شهدا، اعزام 50 نفر از معلمان استان به دیدار رهبر معظم انقلاب، تکریم و تجلیل از بازنشستگان منتخب، جشن ازدواج زوج های فرهنگی (استان مبدع این طرح در کشور بود)، برگزاری مسابقات ورزشی، پیاده روی خانوادگی، برگزاری یادواره شهدای معلم و دانش آموزی و تجلیل از مؤلفان و نویسندگان فرهنگی از مهمترین برنامه های این هفته است.
 
به گفته وی؛ سال گذشته معلم نمونه کشوری از استان انتخاب نشده بود؛ ولی امسال 2 نفر از معلمان استان از شهرهای مراوه تپه و آزادشهر که نشان از همت، تدین، انقلابی و توانمندی آنها داشت انتخاب شده و طی مراسمی تجلیل می شوند.
 
نظری با اعلام اینکه وجود 24 هزار معلم در استان نقش بسزایی در نظام تعلیم و تربیت ایفا می کنند، گفت: 420 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف در 2 هزار و 600 مدرسه استان در حال تحصیل هستند.
 
وی ادامه داد: 53 هزار دانش آموز در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند که کمک شایانی به آموزش و پرورش می کنند.
 
به گفته وی؛ 19 هزار دانش آموز در مناطق عشایری استان به صورت شبانه روزی تحصیل می کنند.
 
این مقام مسئول گلستانی با اذعان بر 2 برابر شدن فضای آموزشی استان نسبت به دولت قبلی، تصریح کرد: روزانه 822 میلیون تومان برای مدرسه سازی در استان هزینه می شود.
 
وی افزود: در سال گذشته هر 2 روز بیش از یک کلاس درس در سطح استان افتتاح و به بهره برداری رسیده است.
 
به گفته وی؛ در سفر نخست ریاست جمهوری به استان حدود 200 میلیارد تومان مصوبه برای آموزش و پرورش بود؛ ولی در سفر دوم این مقدار رشدی 5 برابر داشته است.
 
نظری از احیاء اردوگاه دانش آموزی در جزیره «آشوراده» بندرترکمن که سال ها رها شده بود خبر داد و گفت: رئیس جمهور در سفر دوم خود به استان طی بازدیدی که از این جزیره داشتند با اختصاص 30 میلیارد تومان دستور احیاء این اردوگاه را دادند.
 
وی ادامه داد: این اردوگاه پتانسیل تبدیل شدن به اردوگاه دانش آموزی به صورت کشوری را دارد و این امر نیازمند آوردن اتوبوس دریایی ویژه دانش آموزان است.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • گفتگوی رهبران قطر و مصر پیرامون شرایط غزه
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • عدالت آموزشی در مناطق شهری و روستایی گلستان مستقر شده است