Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@14:49:37 GMT

فشار خون عامل خاموشی در تهدید سلامت جامعه است

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۹۳۳۴۴

فشار خون عامل خاموشی در تهدید سلامت جامعه است

اراک - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: پرفشاری خون عاملی جدی اما خاموش در سنین میانسالی به بالا است که سلامت طیف بزرگی از جامعه را تهدید می کند.

دکتر «جواد نظری» روز جمعه همزمان با روز 27 اردیبهشت (روز جهانی کنترل فشار خون) در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس آمار موجود 22 و 4 صدم درصد زنان و 21 درصد مردان کشور از پرفشاری خون رنج می برند که الگوی بیماردهی در این خصوص برای استان مرکزی نیز در حد کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: با وجود بالا بودن عارضه فشارخون شمار اندکی از طیف های مردمی از بیماری خود باخبر هستند و یا به موقع مراحل درمانی را آغاز کرده و شرایط بیماری را تحت کنترل در می آورند.
رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی توضیح داد: فراوانی ابتلا به پرفشاری خون با افزایش سن بالا می رود به طوری که در افراد 50 سال به بالا درصد ابتلا 60 تا 70 درصد است.
دکتر نظری ادامه داد: آمارها بیانگر آن است که 15 میلیون ایرانی به عارضه پرفشاری خون مبتلا هستند که 30 درصد جامعه ایرانی را شامل می شود و ابتلا به این بیماری در زنان بیش از مردان دیده شده است.
وی عنوان کرد: مهمترین دلیل ابتلا به پرفشاری خون در سنین میانسالی استفاده از رژیم غذایی نامناسب و مصرف بالای نمک عنوان شده و استفاده پایین حبوبات، غلات، میوه و سبزی ها در سبد غذایی روزانه در کنار کم تحرکی و سبک زندگی پراسترس می تواند به بیماری های غیرواگیر از جمله فشار خون دامن زند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بسیج ملی کنترل فشار خون با برنامه های متنوع اطلاع رسانی و آگاهی بخشی تا 15 خرداد ماه جاری اجرا می شود که هدف از آن توانمندسازی مردم در خود مراقبتی علیه بیماری های غیرواگیر و آگاهی بخشی در حوزه کشف و کنترل این عارضه است.
دکتر نظری عنوان کرد: شناسایی و مداخل بهنگام در عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه به طور مستقیم نقش آفرینی دارد و در مهار هزینه های سربار درمانی و پربار شدن فرهنگ پیشگیری اثر جدی دارد.
وی گفت: بنا به آمار منتشره توسط بهداشت جهانی سالانه بیش از 218 میلیون سال ناتوانی و مرگ زودرس (Daly) ناشی از پرفشاری خون در جهان به جا می ماند که می توان با خودمراقبتی هدفمند در کشور و استان و شناسایی بهنگام این بیماری آن را تحت کنترل درآورد.
فشار خون بالا منشا بسیاری از بیماری های مزمن غیرواگیر نظیر قلبی و عروقی، کلیوی و چشم است و حساس سازی اقشار مختلف برای پیشگیری و درمان آن ضروری است.
6013/3075

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ارتباطات بهداشت و درمان فشارخون استان مركزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۳۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی، در روز جهانی مبارزه با مالاریا (۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت)، از مالاریا به عنوان بیماری انگلی شایع در جهان نام برد و گفت: حذف و ریشه کنی مالاریا یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران، گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت، اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفت.
به گفته طبرسی، روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به علت همسایگی با کشور‌های مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.
این متخصص بیماری‌های عفونی گفت:در یک سال گذشته در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل و ریشه کن کند.
انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.
مناطق آندمیک مالاریا در ایران، محدود به استان‌های جنوب شرقی هم مرز با افغانستان و پاکستان است و شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشور‌ها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.
افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند و با هماهنگی مراکز بهداشتی، داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

دیگر خبرها

  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم
  • آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن