Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@13:29:24 GMT

تدوین سیاست‌های حمایت از نخبگان در وزارت بهداشت

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۹۴۴۴۱

تدوین سیاست‌های حمایت از نخبگان در وزارت بهداشت

خبرگزاری میزان- وزیر بهداشت گفت: اولین انتظار از نظام، شناسایی نخبگان است، اما شناسایی تنها در دانشگاه، دبیرستان و مدرسه نیست و باید بتوانیم نخبگان را از خانواده‌ها شناسایی کنیم.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، سعید نمکی در جمع نخبگان علوم پزشکی با بیان اینکه فقر و محرومیت دو واژه جدا از هم هستند، عنوان کرد: همیشه فقر عامل عدم رشد نیست گاهی محرومیت نیز باعث عدم رشد می‌شود؛ بنابراین اولین وظیفه حکومت‌ها این است تا الماس را از خرمهره و بوریاباف را از حریرباف شناسایی کنند و به جای نخبه کشی، نخبه شناسی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: حکومت‌ها پس از این که نخبه‌ها را شناسایی کردند باید مسیر رشد را برای آن‌ها باز کنند البته این سوال مطرح است که چگونه می‌شود یک استعداد درخشان شناسایی شده را در مسیر رشد قرار داد و راه را برای تعالی یک نخبه هموار کرد؟ این نیز از وظایف حکومت‌ها است. اگر ما مسیر را برای رشد نخبگان فراهم نکنیم، قطعا آن‌ها در میانه راه، از مسیر خارج خواهند شد.

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم نخبه نوازی، گفت: نمی‌شود با نخبگان یک کشور مانند آدم‌های معمولی رفتار کرد؛ به قول سعدی "بوریاباف اگرچه بافنده است نبرندش به کارگاه حریر" بنابراین عدالت در یک کشور این نیست که همه را به یک چشم ببینیم و نباید با شعار ضعیف نوازی حقوق دانشمند را با کارگر یکی ببینیم، بنابراین باید قبل از هر چیز نخبه نوازی در دستور کار حکومت‌ها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه کوچ نخبگان، فقط به دلیل عدم زیرساخت‌های مناسب کشورشان نیست، بلکه آن‌ها نامهربانی‌هایی می‌بینند، گفت: باید بین نخبه و غیر نخبه و پرداخت حقوق آن‌ها تفاوت قائل شد و برای ماندگاری نخبگان باید زیرساخت‌های لازم را ایجاد و شرایط بروز و ظهور نخبه را در جامعه فراهم کرد، نباید راه‌ها را به گونه‌ای ببندیم که پرواز اندیشه نخبگان کشور را در افق سطح کوتاه بسته و پر و بال آن‌ها بشکند.

نمکی خاطرنشان کرد: اگر در کشوری، نخبگان قدر و منزلتی نداشته باشند، نخبه‌ای در آن کشور باقی نخواهد ماند. خوشبختانه در وزارت بهداشت مجموعه‌ای در حال ایجاد و سیاست‌های حمایت از نخبگان در حال تدوین است و پس از جمع بندی در وزارتخانه‌های علوم و بهداشت، به بنیاد نخبگان تحویل خواهد شد و به تصویب می‌رسد که چگونه می‌توان نخبگان را شناسایی و زیرساخت‌های مناسب برای رشد آن‌ها را ایجاد و از این ظرفیت نفیس در کشور استفاده کرد.

وی افزود: نباید به دلیل موارد مخرب، استعداد‌ها را تخریب کرد و باید از این استعداد به عنوان امانت الهی به شکل پاکیزه بهره برداری کنند، چون مردم این کشور چشم به نخبگان دارند.

وزیر بهداشت خطاب به نخبگان علوم پزشکی گفت: همه می‌دانند که تحرک، رشد و پویایی وابسته به اندیشه‌های نخبه است. انتظار داریم که نخبگان با کوچکترین ناملایمتی، قهر نکنند، چون هر کجا هم که بروید، دلتان برای این آب و خاک تنگ خواهد شد.

نمکی خاطرنشان کرد: نمی‌شود دنیا را با کج سلیقگی اداره کرد، دنیا را فقط با اندیشه نخبگان می‌توان اداره کرد پس بدانید ما، قدرشناس شما نخبگان هستیم.

وزیر بهداشت در پاسخ به در خواست‌های دانشجویان در مورد شماره نظام پزشکی، گفت: با صمیمیتی که بین وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی وجود دارد این موضوع را دنبال خواهیم کرد که امیدواریم حل شود.

وی در مورد مسائل مطرح شده در مورد هزینه پایان نامه دانشجویان نیز گفت: هم درمورد نوع پایان نامه و هم مبلغ آن بازنگری خواهد شد، اما باید توجه کنیم که باید خروجی داشته باشد، در دنیا وقتی از منابع ملی کار تحقیقاتی می‌کنند، قطعاً حاصل آن یک محصول خواهد بود که قابلیت استفاده دارد.

وزیر بهداشت با طرح این پرسش که چند پایان نامه به تولید دارو یا محصول منجر می‌شود و به بهبود و اصلاح روش‌های ارائه خدمت در نظام سلامت کمک می‌کند؟ تصریح کرد: پایان نامه و کار تحقیقاتی نباید فقط ارزبری بدون کارایی داشته باشد. در دانشگاه‌های علوم پزشکی نباید پایان نامه‌ها پس از تزریق منابع در قفسه‌های کتابخانه ها، گرد و خاک بخورد بلکه حتما این پایان نامه‌ها باید به شکل گیری شرکت‌های دانش بنیان یا یک محصول و ایده جدید برای اصلاح نظام ارائه خدمت منتهی شود که در این صورت می‌تواند اشتغال آفرین باشد.

دکتر نمکی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت و دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی باید با یک کار بین بخشی و سنجیده، اولویت‌های پژوهشی را استخراج و از ظرفیت دانشجویان به عنوان ابزار کارا در رسیدن به دستاورد بزرگ علمی در کشور، استفاده کنند.

وی با اشاره به لزوم به کارگیری نخبگان در دستگاه‌های اجرایی کشور گفت: در وزارت بهداشت، اولویت استخدام با نخبگان است، اما متاسفانه مغز مدیریت کشور، کوچک و بدنه‌ای حجیم با بوروکراسی عریض و طویل دارد. اگر تحول در نظام اجرایی و اداری اجرا نشود به بن بست می‌رسیم بنابراین باید اولویت را به استخدام نخبگان بدهیم تا مغز را بزرگ و تنه را کوچک کنیم.

وزیر بهداشت در مورد ورود مستقیم دانشجویان به رزیدنتی گفت: دستورالعمل قبلی در این خصوص را لغو کردیم چرا که در هیچ کجای دنیا راه را برای دانشجویان نخبه نمی‌بندند؟ باید تفاوتی بین دانشجویان باشد، اما متاسفانه تفسیر غلطی از قول بنده شد.

دکتر نمکی با اشاره به پیگیری وزارت بهداشت برای لغو قطبی اداره شدن آموزش و امتحانات، گفت: این مشکل با امضای تفاهم نامه‌ای حل و لغو خواهد شد، چون هزینه بالا و خاصیت کمی دارد.

وی در مورد دانشجویان دندانپزشکی نیز گفت: در حوزه دندانپزشکی گرفتاری‌های بیشتری نسبت به پزشکی داریم، چون آموزش دندانپزشکی، جامعه محور نیست و بیشتر کلینیک و یونیت محور است و تا زمانی که دندانپزشک از یونیت جدا نشده و به جامعه و بین مردم نرود، آموزش‌های ما خاصیت و فایده و ارزش بالایی ندارد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در زمینه شاخص‌های بهداشت دهان برخلاف شاخص‌های دیگر بهداشتی، عقب هستیم، اظهار کرد: در طرح مدارس بدون پوسیدگی، یک میلیون و دویست هزار دانش آموز کلاس ششم را اگر دریابیم و پوسیدگی دندان‌های ان‌ها را رفع کنیم و این برنامه را ادامه دهیم، موفق خواهیم بود البته در حوزه دانشگاه‌های دندانپزشکی نیازمند تحول بنیادین در آموزش و نگرش هیات علمی هستیم.

دکتر نمکی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: امسال به دلیل فشار‌های ناشی از تحریم‌های ظالمانه آمریکا، در سخت‌ترین شرایط اقتصادی قرار داریم؛ آمریکایی‌ها می‌خواهند با فشار مضاعف ما را به زانو درآورند و ما تابع منطق و استدلال هستیم و تابع ذلت نیستم، چون هیچ پدیده‌ای از حقارت ذلت پذیری بدتر نیست.

وی گفت: ایران به دنبال جنگ و منازعه نیست و دکتر روحانی تابع برجام و گفتمان با دنیا بوده و هست، اما در مقابل ما، کشوری قرار دارد که منطق مذاکره ندارد و می‌خواهد با اعمال فشار، ما را به ذلت و حقارت وادار کند و امتیاز بگیرد، باید این دوره را به عنوان صبر استراتژیک طی کنیم و هیچ راهی به جز این نداریم.

وزیر بهداشت یادآور شد: تردید نکنید که با تدبیر و کیاست و بدون رفتن به سمت بی منطقی جنگ افروزانه، کار را ادامه می‌دهیم و حتما این دوران را پشت سر خواهیم گذاشت، اما علیرغم این فشارها، برای بهبود معیشت دانشجویان، رزیدنت‌ها و اینترن‌ها تلاش خواهیم کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نخبگان وزارت بهداشت نمکی وزیر بهداشت دانشجویان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۴۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: مهم‌ترین استاندارد برای اعلام میزان اختلالات روان در جامعه، پیمایش ملی سلامت روان است.

مهر در خبری نوشت: حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آنکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899387

دیگر خبرها

  • مازندران؛ مهد علم و دانش و نیروی انسانی کارآمد
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد
  • تدوین شناسنامه برای باغ‌های شهر قم
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • شناسنامه باغ‌های شهر قم تدوین می‌شود
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • فراخوان جدید جذب سه هزار نفر در ۳۳ دستگاه‌