Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@20:32:14 GMT

کنکور؛ زنجیرهٔ معیوب و مشروعیت‌ برباد رفته

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۹۹۶۱۰

کنکور؛ زنجیرهٔ معیوب و مشروعیت‌ برباد رفته

هر کدام از ما نه یک بار و دو بار، که بارها و بارها داغ شدن موضوع حذف کنکور از نظام آموزشی و بعد ابتر و بی‌نتیجه ماندن تمام بحث‌های کارشناسی و کمیسیون‌های تخصصی را به خاطر می‌آوریم. اما آیا حمله به آخرین حلقۀ یک زنجیره بیمار و معیوب و حذف رادیکال آن، ممکن و اساسا عقلانی است؟

روشن است که کنکور یک بلای آسمانی نازل شده بر سیستم آموزشی کشور نیست، بلکه زاییدۀ ۱۲ سال تکیه و تأکید بر محفوظات، کم‌توجهی به پرورش قدرت تحلیل و حل‌ِ مسئله، رها کردن ظرفیت هوش‌های چندگانه و پرستش بی‌چون و چرای هوش ریاضی، ناچیز انگاشتن تفکر واگرا و خلاقانه، ستایش نمرهٔ ۲۰ و ۱۹ و توقع خروجی‌های شبیه به هم و از دم پزشک و مهندس و وکیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاتمۀ این سیستم معیوب و پایاترین روش برای ارزش‌یابی و ورود به مرحلۀ بعد چه می‌تواند باشد؟ بله، درود بر کنکور و سوال‌های چندگزینه‌ای! در چنین شرایطی آزمون‌های چندگزینه‌ای از آن‌جا که می‌توانند در مدت زمان کم، هدف‌های متعدد آموزشی را اندازه‌گیری کنند و از آن‌جا که کنکور قصد ارزش‌یابی ۱۲ سال تحصیلی را دارد، حلقۀ نهایی این سیستم بیمار و غربالی برای انتخاب ورودی دانشگاه‌ها می‌شود. سوال‌هایی که از حیث ماهیت غالباً متمرکز بر «دانش»اند و اصولا سطوح بالاتر شناختی را مورد سنجش قرار نمی‌دهند. با این توصیف، چه‌گونه حذف کنکور را منجی نظام آموزشی می‌دانیم و به جای به چالش کشیدن سیستمی که چنین ابزار سنجشی را به ارمغان آورده است، مدام و پی‌درپی برای حذفِ «معلول»، کارگروه و ضرب‌الاجل تعیین می‌کنیم؟

اگر می‌خواهیم کنکور، آن غولِ عذاب‌آورِ ترسناک نباشد، راه‌حل را باید در اصلاح اصولی و تدریجی نظام آموزشی جست‌وجو کنیم. روزی که خلاقیت تنها یک واژه در لغت‌نامه نبوده و آثار آن در برنامۀ درسی و محیط آموزشی قابل مشاهده و ملموس باشد، قدرت تحلیل و حل مسئله از اهداف غایی آموزشی تلقی شود، آموزش‌های فنی و حرفه‌ایِ اثربخش و کارآمد به عنوان مدخلی برای ورود به بازارکار و کاهش متقاضیان ورود به دانشگاه در نظر گرفته شود، می‌توان به پایان سلطۀ کنکور بر نظام آموزشی کشور امیدوار شد.

دانستن این نکته نیز ضروری است که کنکور با ویژگی‌های فعلی، فقط یک نقطۀ پایان برای تحصیل در مدرسه و آزمونی برای ورود به دانشگاه نیست. بلکه میان ویژگی‌های سوالات کنکور (سوالات چندگزینه‌ای)، نتایج آزمون و انتخاب قبول‌شدگان در دانشگاه، با تولید علم و پویایی علمی، رابطه وجود دارد و متداول شدن استفاده از سوالات چندگزینه‌ای می‌تواند مضراتی حتی برای انتخاب افراد برای کارکنان و پست‌های سازمانی داشته باشد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کنکور سیستم آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۹۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۵۷۰۰ داوطلب زنجانی در مرحله اول کنکور سراسری آغاز شد

عباس رسولی  گفت: ۹ هزار و ۵۵۲ نفر از مجموع شرکت کنندگان در این مرحله از آزمون سراسری در استان زنجان را خانم ها و ۶ هزار و ۱۴۵ نفر را آقایان تشکیل می دهند.

وی یادآور شد: با برنامه ریزی های انجام شده کنکور سراسری نوبت اول امسال استان زنجان در ۶ حوزه شامل شهرستان‌های زنجان، ابهر، خدابنده، خرمدره، طارم و ماهنشان برگزار می شود.

رسولی با بیان اینکه صبح امروز پنجشنبه گروه‌های آموزشی ریاضی فیزیک و علوم انسانی در نوبت صبح و گروه های آموزشی زبان و هنر در نوبت بعدازظهر آزمون خواهند داد، اظهار داشت: گروه آموزشی علوم تجربی نیز با بیشترین شرکت کننده صبح جمعه در این آزمون شرکت خواهند کرد.

وی با اشاره به نسبت شرکت کنندگان خانم و آقا در این آزمون، گفت: در مجموع ۶۰ درصد شرکت کنندگان در این آزمون ها خانم ها و ۴۰ درصد آقایان هستند.

رسولی افزود:‌ در گروه های آموزشی ریاضی فیزیک، علوم انسانی، هنر و زبان نسبت شرکت کنندگان ۵۰ درصد به ۵۰ درصد است و در گروه علوم تجربی نیز تعداد شرکت کنندگان خانم بیشتر از آقایان است.

وی با بیان اینکه دانشگاه زنجان و دانشگاه پیام نور ۲ حوزه آزمون سراسری در شهر زنجان است، خاطرنشان کرد: هم اکنون سه هزار و ۱۲۲ داوطلب در دانشگاه زنجان در گروه آموزشی ریاضی فیزیک و علوم انسانی مشغول به آزمون هستند و بعدازظهر نیز یک هزار و ۸۲ نفر در این دانشگاه در گروه هنر و زبان آزمون خواهند داد.

رسولی شمار داوطلبان شرکت کننده در نوبت اول آزمون سراسری امسال در گروه علوم تجربی در دانشگاه زنجان را سه هزار و ۲۴۲ نفر ذکر کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • (تصاویر) بازرسی بدنی شرکت کنندگان در کنکور، قبل از ورود به جلسه آزمون
  • رقابت ۱۵ هزار و ۷۰۰داوطلب زنجانی در مرحله اول کنکور سراسری
  • رقابت ۱۵۷۰۰ داوطلب زنجانی در مرحله اول کنکور سراسری آغاز شد
  • رقابت ۵۲ هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان غربی
  • نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد
  • سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت
  • رقابت ۱۷ هزار دانش آموز قمی برای ورود به دانشگاه
  • آخرین مهلت دریافت کارت ورود به جلسۀ کنکور