Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@22:42:17 GMT

موزه ها راویان میراث فرهنگی هستند

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۹۹۷۶۴

موزه ها راویان میراث فرهنگی هستند

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در پیامی فرارسیدن روز موزه و هفته میراث‌فرهنگی را تبریک گفت.

به‌گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی متن پیام علی اصغر مونسان به این مناسبت به شرح زیر است:

«۴۲ سال پیش در چنین ایامی کمیته بین‌المللی موزه‌ها ایکوم ICOM ۱۸ماه مه مصادف با ۲۸ اردیبهشت را در تقویم جهانی به‌عنوان روز جهانی موزه اعلام کرد تا در همه کشورهای عضو، مراسم و آیین‌هایی در بزرگداشت این کانون‌های تاریخ و فرهنگ ملل برگزار و اهمیت موزه‌ها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ملزومات توسعه پایدار برای همگان تبیین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روز بزرگ در کشور ما که یکی از قله‌های میراث و تمدن جهانی است، در عین حال آغازگر هفته میراث‌فرهنگی و انگیزه‌ای برای گرامیداشت گنجینه‌های فرهنگی و تاریخی بی‌بدیل ماست. بر این سیاق "موزه" و "میراث‌فرهنگی" پیوندی ناگسستنی دارند و هر یک بدون دیگری ناقص است، چراکه موزه‌ها زبان گویا و رسا و راویان میراث‌فرهنگی هستند، و تمام جوامع با اعتقاد به این حقیقت، بیش از پیش به توسعه و گسترش موزه ها و به ویژه موزه های تخصصی اهمیت می‌دهند، و فراتر از کارکردهای فرهنگی آن، بهره برداری شایسته ای نیز برای اهداف گردشگری از موزه ها می‌کنند.

امروزه موزه‌ها در کنار کارکردهای متنوع فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، به‌مثابه رسانه‌ای پویا، داشته‌ها و دستاوردهای دیروز ملت‌ها را به امروز و فردا پیوند می‌زنند و به عنوان زبان ارتباطی فراملی، موجب ایجاد و تقویت تفاهم میان ملل و اقوام می شوند. با چنین ویژگی هایی، جایگاه موزه ها در جوامع، هرآینه اهمیتی روزافزون می یابد، تا جایی که یکی از مهم ترین شاخص های توسعه هرکشور محسوب می شود. جای بسی خوشبختی است که تعامل سازنده و آموزنده مردم آگاه و فرهنگ دوست ایران اسلامی با موزه ها، سایت های تاریخی و جلوه های میراث فرهنگی کشورمان روز بروز بیشتر و عمیق تر می شود و مسئولان و دولت مردان نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز توجه و عنایت ویژه به این عرصه را در دستور کار خود قرار داده اند. در سایه این وفاق طی سال‌های اخیر شاهد افزایش چشم گیر موزه ها با مشارکت عمومی و رشد تمام شاخص‌های کمی و کیفی میراث فرهنگی در بخش های مختلف بوده ایم. اما این پایان راه پرمسئولیت ما در قبال موزه‌ها و میراث تاریخی و فرهنگی‌مان نیست و تعهد ما به حفظ دستاوردهای پیشینیان و انتقال آن به آیندگان ضرورتی همیشگی است. شعار جهانی امسال ایکوم «موزه‌ها در جایگاه کانون‌های فرهنگی، آینده سنت» نیز تاکید دوباره‌ای بر وظیفه و رسالت یکایک ما در این زمینه است؛ شعاری راهبردی که با نگاه به موزه‌ها در جایگاه کانون‌های فرهنگی بر این پدیده به‌عنوان موسساتی در تعامل با سایر نهادها و  هسته‌ هایی در جهت تقویت جوامع محلی تصریح می کند و در عین حال با تلاش برای پیوند موزه‌ ها با آینده، به سنت‌های گذشته نیز احترام می‌گذارد.

به امید تبیین شایسته این پیام فرهنگی، فرا رسیدن روزجهانی موزه و هفته میراث فرهنگی را به مردم فرهیخته کشورمان به ویژه به فعالان عرصه موزه‌داری و میراث فرهنگی صمیمانه تبریک و تهنیت می گویم و عزت و عظمت، شکوه و سربلندی روزافزون ایران اسلامی را آرزومندم.»

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روز ملی موزه علی اصغر مونسان موزه ميراث فرهنگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۹۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از فلزیاب جرم است؟

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی در مورد اینکه آیا خرید و استفاده از "فلزیاب" عملی مجرمانه و غیرقانونی است، توضیحاتی را بیان کرد.

تبلیغات فروش "فلزیاب" یا "طلایاب" در فضای مجازی افراد بسیاری را با وسوسه پیداکردن گنج و طلا به‌سمت خود می‌کشد.
به گزارش تسنیم، برخی از این فروشندگان مدعی می‌شوند که توانسته‌اند دستگاه‌هایی وارد کنند که این دستگاه‌ها بر اساس دما و فرکانس می‌توانند مکان گنج یا طلا را دقیق نشان دهند و داشتن این دستگاه‌ها نیازی به مجوز ندارد!

سردار حسن مهری، فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور درهمین‌باره در گفتگو با خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که آیا داشتن "فلزیاب" مجاز است یا خیر اظهار کرد: در اختیار داشتن انواع دستگاه‌های فلزیاب با هر عنوانی اعم از حفره‌یاب، معدن‌یاب و... طبق قانون اخذ مجوز ساخت، خرید، فروش و نگهداری تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب مصوب ۱۵ اسفند ماه ۱۳۷۹ مجلس شورای اسلامی و آیین‌نامه اجرایی این قانون مصوب ۱۳۸۲ تنها با اخذ مجوز از وزارت میراث فرهنگی مجاز و در غیر این صورت ممنوع است.

وی افزود: چنانچه فردی بدون داشتن مجوز از این دستگاه استفاده کند، دستگاه توقیف و ضبط خواهد شد؛ همچنین در صورت خارجی بودن دستگاه مشمول قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و تا سه برابر ارزش دستگاه جریمه نقدی نیز خواهد داشت.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور بیان کرد: تبلیغاتی که در فضای مجازی برای این دستگاه‌ها وجود دارد و فروشندگان مدعی می‌شوند که این فلزیاب‌ها می‌توانند "طلا" را پیدا کنند کاملاً اشتباه و همگی فریب تبلیغاتی است.

سردار مهری تصریح کرد: یگان حفاظت میراث فرهنگی تمامی تبلیغاتی را که در فضای مجازی و حقیقی برای خرید و فروش این دستگاه‌ها می‌شود، تحت‌نظر دارد و با افرادی که به‌صورت غیرقانونی اقدام به خرید و فروش کنند، برخورد می‌کند.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا واردات دستگاه‌های فلزیاب باید در قالب اخذ مجوز باشد یا خیر، گفت: از آنجا که فلزیاب در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز جزو اقلام کالای مجاز مشروط، دسته‌بندی شده است، برای داشتن و واردات آن نیز باید مجوز تهیه شود.

فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور گفت: البته ما در ایران شرکت‌هایی داریم که این دستگاه‌های فلزیاب را برای کاربرد‌های صنعتی و تأسیساتی تولید می‌کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: رشد ۱۰۰ درصدی کشف اشیاء عتیقه تقلبی در کشور کشف فلزیاب از متخلفان در شهرستان فارس

دیگر خبرها

  • استفاده از فلزیاب جرم است؟
  • اطلس فرهنگی تهران تهیه می شود
  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • درخشش آثار هنرمند خراسانی در نمایشگاه جهانی هنر امارات
  • دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه