Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه ترکیه به رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعضای این اتحادیه و وزرای خارجه اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل نامه‌ای درباره‌ فعالیت‌های حفاری ترکیه در شرق مدیترانه ارسال کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، در پی افزایش تنش‌ها میان آنکارا و قبرس یونانی نشین درباره عملیات حفاری در مدیترانه، مولود چاووش‌اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در این نامه با تاکید بر موضع حقوقی و سیاسی ترکیه گفت: مناطق حفاری توسط ترکیه به طور کامل بر اساس اعلام سازمان ملل تحت قلمروی این کشور قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: عملیات حفاری کشتی فاتح با پرچم ترکیه در ۷۵ کیلومتری ساحل غربی جزیره قبرس قرار دارد و ناحیه‌ حفاری شده هیچ گونه ارتباطی با مناطق تحت قلمروی قبرس یونانی نشین و یا ترک نشین ندارد.

چاووش‌اوغلو اضافه کرد: بیانیه مطبوعاتی اتحادیه اروپا در حمایت از قبرس یونانی نشین مغایر با قوانین بین‌المللی است.

وی افزود: ترکیه منطقه‌ اقتصادی یا غیرقانونی و یکجانبه قبرس یونانی نشین را به رسمیت نمی‌شناسد و طرف‌های سوم باید از هرگونه جانبداری درباره‌ ادعاهای دریانوردی خودداری کنند.

چاووش‌اوغلو تاکید کرد: ترکیه رویکرد خود را درباره‌ حفاری از سال ۲۰۰۴ به طور رسمی اعلام کرده و این اقدام در سازمان ملل ثبت شده است. آخرین مرزبندی دریانوردی در دریای مدیترانه، تنها از طریق توافقنامه‌ها بوده و نه بر اساس نقض حقوق طرف‌های سوم. بر همین اساس دولت‌های ساحلی باید بر اساس قوانین بین‌المللی رفتار کنند.

چاووش‌اوغلو در این نامه تاکید کرد: تأیید ادعاهای دریانوردی توسط اعضای اتحادیه اروپا به معنای نقض حقوق قانونی و مشروع کشورهای سوم بوده و چنین رویکردی از سوی اتحادیه اروپا یک نقض بزرگ قوانین بین‌الملل است.

وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد: هرگونه تعریف دریانوردی در ساحل غربی تنها بعد از راه حل سیاسی در جزیره قبرس به دست می‌آید.

چاووش‌اوغلو در ادامه اظهاراتش از اتحادیه اروپا خواست که نقش سازنده داشته باشد و جانبداری نکند.

وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد: ترکیه بیشترین ساحل را در دریای مدیترانه داشته و از حقوق مشروع و منافع حیاتی در شرق مدیترانه برخوردار است. ترکیه به طور کامل حقوق حاکمیتی خود را بر اساس قواینن بین‌الملل اجرا می‌کند.

او همچنین اعلام کرد که ترکیه همانند گذشته آماده حمایت کامل از یک راه حل صلح آمیز و برابر درباره‌ مسائل مورد اختلاف است.

وزیر خارجه ترکیه در ادامه با اشاره به فعالیت‌ها و عملیات اکتشاف هیدروکربن توسط قبرس یونانی نشین اعلام کرد: این جزیره به دو منطقه قبرس یونانی نشین و ترک نشین تعلق دارد و چنین اقداماتی از سوی قبرس یونانی نشین، اقدامات یک‌جانبه بر منابع طبیعی بوده و این جزیره امنیت و ثبات را در منطقه به خطر می‌اندازد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مولود چاووش اوغلو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۱۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سانا، «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر امور خارجه بحرین امروز یکشنبه در سفری بی‌سابقه از آغاز جنگ سوریه پس از ۱۳ سال به دمشق رفت و با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه دیدار کرد.

بنا بر گزارش سانا در این دیدار روابط دو کشور، راه‌های توسعه این روابط در تمامی زمینه‌ها در راستای منافع سوریه و بحرین و تلاش‌های بحرین برای موفقیت برگزاری نشست سران اتحادیه عرب در منامه طی ماه آینده میلادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین اسد و الزیانی مهم‌ترین موضوعاتی را که در فهرست برنامه‌های نشست آتی سران اتحادیه عرب در راستای منافع مشترک کشورهای عربی و یکپارچه‌سازی تلاش‌ها برای رویارویی با چالش‌های مشترک کنونی وجود دارد، مورد رایزنی قرار دادند.

در این دیدار بشار اسد بر تقویت هم‌بستگی کشورهای عربی و اقدام مشترک برای تحقق ثبات در منطقه در سایه رخ‌دادها و تحولات جهانی تاکید کرد.

علاوه بر این «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر امور خارجه بحرین با «فیصل المقداد» همتای سوری خود نیز در محل ساختمان وزارت امور خارجه سوریه دیدار و رایزنی کرد.

گفتنی است «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه اواخر ماه مارس گذشته به صورت رسمی از سوی «حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین برای حضور در نشست آتی سران اتحادیه عرب در منامه پایتخت این کشور دعوت شد. قرار است این نشست در تاریخ ۱۶ مه در منامه پایتخت بحرین برگزار شود.

اسد سال گذشته پس از ۱۱ سال تعلیق کرسی سوریه در اتحادیه عرب، برای نخستین بار در نشست سران این اتحادیه در جده پایتخت عربستان سعودی شرکت کرد.

کد خبر 6091370

دیگر خبرها

  • ماجرای استفاده اسرائیل از سلاح گرمافشاری
  • انجام عملیات حفاری تحت نظارت آب منطقه‌ای/استخراج از معدن با بیل مکانیکی انجام می‌شود
  • دور جدید رایزنی‌های دوجانبه روسیه و ترکیه درباره مسائل سازمان ملل
  • رئیس حزب آینده ترکیه با هنیه دیدار و درباره جنگ غزه گفت وگو کرد
  • احمد داود اوغلو با هنیه دیدار کرد
  • مذاکرات نظامی مغرب و ناتو
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • 7 دلیل که باید به قبرس شمالی سفر کنید
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال