Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@09:32:59 GMT

ساماندهی وضعیت مدیریت پسماند؛اولویت سازمان محیط زیست

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۱۹۱۷

ساماندهی وضعیت مدیریت پسماند؛اولویت سازمان محیط زیست

معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست یکی از اولویت‌های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه آموزش همگانی در سال جاری را ساماندهی وضعیت مدیریت پسماند ذکر کرد.

به گزارش ایسنا اسکندر امیدی‌نیا در چهارمین جلسه ستاد هماهنگی آموزش مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست که با حضور نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری منطقه ۲ تهران با موضوع بررسی راهکارهای کاهش زباله و مخاطرات آن در معاونت آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: امروزه در اکثر شهرهای بزرگ دنیا برای مدیریت پسماندهای شهری از زباله‌سوزها استفاده می‌کنند و رویکرد سازمان حفاظت محیط زیست نیز برای کلانشهر تهران و بخصوص شهرهای شمالی کشور استفاده از زباله‌سوزها به جای سیستم دفن زباله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از اولویت‌های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه آموزش همگانی در سال جاری را ساماندهی وضعیت مدیریت پسماند دانست و اظهارکرد: دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک مأمور تهیه مباحث و دیدگاه‌های تخصصی مدیریت پسماند و ارایه گزارش آن به عیسی کلانتری - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست - است و معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی در کنار بخش‌های تخصصی ذیربط می‌کوشد تا آموزش های عمومی را در زمینه پسماند به عموم مردم ارایه دهد. 

سید ابوالقاسم موسوی - مشاور معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست - در ادامه جلسه با تأکید بر طرح‌های آموزشی سازمان برای کاهش و مدیریت زباله گفت: از اسفند ماه سال گذشته برنامه #دوباره_بی_زباله در استان‌های کشور به اجرا درآمده و مقرر شده است تا اداره کل حفاظت محیط زیست شهر تهران، منطقه ۲ شهرداری تهران را به عنوان پایگاه برگزاری این برنامه قرار دهد. 

در ادامه این نشست آرش یوسفی - رئیس مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان - ضمن استقبال از پیشنهادهای شهرداری منطقه ۲ اظهارکرد: در نظر داریم منطقه ۲ تهران را به پایگاه شیوه‌های مدیریت صحیح پسماند شهری معرفی کنیم و آمادگی هرگونه همکاری در این زمینه را داریم.

وی با اشاره به طرح‌های سازمان حفاظت محیط زیست با عناوین #بی_زباله و #نه_به_پلاستیک گفت: پارک طبیعت پردیسان نیز به سبب شرایط مطلوب، پتانسیل‌های خوبی برای آموزش مدیریت صحیح پسماند دارا است و برنامه‌هایی برای آموزش شهروندان در این پارک در نظر گرفته‌ایم.

ژیلا مهدی آقایی - مدیر کل دفتر مشارکت‌های مردمی و مسئولیت اجتماعی - نیز ضمن پیشنهاد تبدیل شدن منطقه ۲ تهران به منطقه بی‌زباله از مشارکت و حضور فعالانه سمن‌ها و علاقه‌مندان محیط زیستی برای مدیریت پسماند خبر داد.

سید امیر ناصر هراتی - معاون خدمات شهری منطقه ۲ تهران - نیز در این نشست با اشاره به اقدامات شهرداری درخصوص جمع‌آوری و دفع پسماند گفت: اقدامات موثری در شهرداری منطقه ۲ تهران برای مدیریت پسماندها صورت پذیرفته که فراگیر کردن استفاده از نرم افزار زیست اپ، هوشمند سازی پسماند (سیستم RFID) همچنین استفاده از دستگاه‌های «آر وی ام» از مهمترین اقدامات است.

وی تصریح کرد: طبق تحقیقات به عمل آمده در شهرهای شمالی کشور بحران زباله در حال بلعیدن شهرها است و روش‌های دفن زباله در آن شهرها جوابگو نیست و باید از زباله‌سوزها استفاده کرد.

هراتی با اعلام آمادگی شهرداری منطقه ۲ تهران برای همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شهرداری منطقه ۲ تهران می‌تواند با تشکیل باشگاه مشتریان زیست‌محیطی برای آموزش شهروندان در میدان تره بار صادقیه با محوریت «نه به پلاستیک» و «از خودمان شروع کنیم» اقدامات عملی را به انجام برساند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، وی در پایان اظهارکرد: ظرفیت سرای محله‌ها، بوستان نهج البلاغه و آمفی تئاتر مجاور مرکز تفکیک زباله برای آموزش شهروندان نیز در اختیار آموزش شهروندان برای توسعه فرهنگ مدیریت پسماندهای شهری خواهد بود. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پسماند سازمان حفاظت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۱۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضل مدیریت پسماند چهارمحال و بختیاری بدون راهکار مانده است

رئیس شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: در مدیریت پسماند و زباله در استان دچار سردرگمی هستیم و هیچ راهکار مشخصی مطرح نشده و روز به روز این معضل در استان در حال گسترش است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، بهمن میری در حاشیه نشست بررسی مسائل محیطی زیستی مناطق پنج‌گانه کشور اظهار داشت: در خصوص تفاهم‌نامه‌ای که مهرماه سال 1402 بین شورای اسلامی استان و اداره کل محیط زیست استان جلسه‌ای با حضور اعضای شورای استان و رؤسای شورای شهرستان‌ها با مدیرکل و معاونین و کارشناسان برگزار شد.

وی ادامه داد: مطالبات و درخواست‌های افراد  در جلسه در حوزه استانی و شهرستانی مطرح شد و مصوب شد که مسائل پیگیری شود و همکاری مناسب‌تری را در سطح استان، شوراهای اسلامی و سازمان محیط زیست داشته باشیم.

 رئیس شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری در خصوص مهمترین مشکلات استان در زمینه محیط زیست تصریح کرد: ما باید بپذیریم که در استان در مورد مدیریت پسماند دچار چالش هستیم و در حوزه پسماند و زباله‌ها دچار نوعی بی‌تکلیفی و عدم مشخص بودن متولی مدیریت پسماند و زباله در سطح استان نیز هستیم.

 وی اضافه کرد: دهیاری‌ها منابع بسیار محدودی برای مدیریت دارند و نمی‌توانند طبق اصولی که در قانون مطرح شده است مدیریت کنند، شهرداری‌ها نیز به همین شکل دچار مسئله هستند و ما اساسی‌ترین مسئله‌ای که در شهرها و روستاها داریم موضوع پسماند و مدیریت آن است که مشکلات بسیار زیادی را برای شوراهای شهرها و روستاها و به ویژه شخصیت حقیقی برخی مسئولان ایجاد کرده است.

میری خاطرنشان کرد: در مدیریت پسماند و زباله در استان دچار سردرگمی هستیم و هیچ راهکار مشخصی مطرح نشده و روز به روز این معضل در استان در حال گسترش است.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند
  • آموزش تفکیک پسماند به بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموز پیش‌دبستانی در اصفهان
  • معضل مدیریت پسماند چهارمحال و بختیاری بدون راهکار مانده است
  • ساماندهی محل دفن پسماند گتوند در کوتاه مدت
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • ۸۰۰ روستای کردستان دارای جایگاه دفن پسماند مجوزدار است
  • پسماند و زباله معضل اصلی شهرها و روستاهای چهارمحال و بختیاری
  • پسماند معضل استان‌های زاگرس نشین
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری