Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@15:34:54 GMT

امروز 10موزه تهران رایگان است

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۱۹۵۳

روز بیشت و هشتم اردیبهشت در تقویم جهانی به نام روزه جهانی موزه نامگذاری شده و یکی از اعضای شورای شهر تهران پیشنهاد کرده است تا شهروندان تهرانی امروز به ده موزه رایگان سری بزنند. ناطقان: حجت نظری عضو شورای سالامی شهر تهران در خصوص روز جهانی موزه‌ها گفت: هجدهم ماه می، برابر با بیست و هشتم اردیبهشت ماه به نام روزجهانی موزه نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزی که چند سالی است در کشور ما نیز اهمیتی ویژه یافته و با اقدام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بازدید از موزه‌های این سازمان در این روز رایگان است.

سال گذشته در تذکری در صحن شورای شهر از اینکه تمامی موزه‌ها در این روز رایگان نبود انتقاد کردم و از دستگاه‌های مختلفی که متولی موزه‌ها و فضاهای تاریخی در کشور هستند خواستم تا همراه با سازمان میراث، بازدید از موزه‌های وابسته به خود را رایگان کنند.

از سازمان میراث نیز خواستم تا به عنوان نهادی بالادستی و ناظر بر تمام موزه‌ها و آثار تاریخی، بر این مساله نظارت کند و امیدوارم تعداد موزه‌ها و نیز سایر اماکن گردشگری که امکان بازدید رایگان از آنها فراهم است، بیشتر از سال قبل شده باشد.

امیدوارم روز جهانی موزه‌ها سبب توجه بیشتر همه ما اعم از شهروندان و مسئولان به میراث تاریخی و معنوی کشورمان شود. میراثی که به عقیده من تنها پیشینه تاریخی کشور ما نیست بلکه سرمایه‌ای عظیم برای آیندگان و هویت کشور ماست. چراکه توجه به آن سبب افزایش غرورملی و تعلق خاطر به محله، شهر و کشورمان خواهد شد.

در همین راستا نیز ده موزه وابسته به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تهران را که بازدید از آنها در روزجهانی موزه‌ها رایگان است، برای بازدید به شما عزیزان پیشنهاد می‌کنم. خودم نیز فردا از تعدادی از موزه‌ها و فضاهای تاریخی تهران که کمتر مورد توجه است بازدید خواهم کرد تا بتوانم بدون واسطه از مشکلات پیش روی موزه‌ها و موزه‌داران باخبر شوم.

ده موزه پیشنهادی در تهران که بازدید از آنها در روز جهانی موزه‌ها رایگان است:

کاخ سعدآباد: میدان تجریش، میدان دربند
کاخ گلستان: خیابان ۱۵خرداد، میدان ۱۵خرداد
کاخ نیاوران: میدان شهید باهنر
موزه ملی ایران : میدان امام خمینی، خیابان امام خمینی، خیابان ۳۰ تیر
موزه آبگینه و سفالینه: خیابان امام خمینی، خیابان ۳۰تیر
موزه نقاشی پشت شیشه: خیابان سعدی شمالی، خیابان سهید قائدی، بعد از خیابان نورمحمدی
موزه هنرهای ملی: میدان بهارستان، خیابان ابن سینا، خیابان کمال الملک، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
موزه رضا عباسی: خیابان شریعتی، نرسیده به پل سید خندان
موزه فرش ایران: ضلع جنوب شرقی تقاطع خیابان کارگر شمالی و دکتر فاطمی
کتابخانه و موزه ملی ملک: خیابان امام خمینی، محوطه میدان مشق(سردر باغ ملی) منبع: فارس برچسب ها: موزه ، تهران ، رایگان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: موزه تهران رایگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۱۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی

در تفاهم‌نامه‌ای بین مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور و سازمان میراث فرهنگی تلنگانه قرار شده است آثار موزه باستان‌شناسی حیدرآباد احیا خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با امضای تفاهمنامه‌ای بین سازمان میراث فرهنگی تلنگانه و مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی، جانی دوباره خواهد گرفت. این تفاهمنامه در حضور خانم شایلاجا رامایر قائم‌ مقام وزیر جوانان و گردشگری ایالت تلنگانه، خانم باهارتی هولیکاری، مدیر سازمان میراث فرهنگی و دکتر مهدی خواجه پیری، رئیس مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، به امضا رسید.

موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با بیش از 30 هزار اثر نفیس، از جمله نسخه‌های خطی بی‌نظیر، نقشه‌های کهن، کتیبه‌ها، سکه‌ها، مینیاتورها و اسناد، گنجینه‌ای بی‌مانند از تاریخ و فرهنگ را در خود جای داده است. این موزه تحت برنامه‌ای جامع، توسط مرکز بین المللی میکروفیلم نور و کارشناسانی از ایران مرمت، فهرست‌نویسی و دیجیتال‌سازی خواهد شد.

مجموعه کم‌نظیر آثار موزه حیدرآباد، که شامل بزرگترین مجموعه سکه‌های جهان و همچنین مومیایی 2500 ساله شاهزاده نایشو از مصر می‌شود، حکایت‌گر دوره‌ های مختلف تاریخی از جمله مغول، بهمنی و تغلق است. این گنجینه گرانبها، یادگار آخرین نظام حیدرآباد، میر عثمان علی‌خان بود و برای حفظ و نگهداری به سازمان میراث فرهنگی تلنگانه سپرده شده است.

مرکز میکروفیلم نور پیش از این با 51 کتابخانه در هند همکاری داشته و پروژه‌های مرمت، بازسازی، دیجیتال‌سازی و فهرست‌نویسی را با موفقیت به انجام رسانده است.

بزرگترین شاعر شیعی کشمیر

خواجه‌پیری، رئیس مرکز میکروفیلم نور، در این مراسم گفت: امضای این تفاهمنامه، نویدبخش همکاری‌های ارزشمند بین ایران و هند در زمینه حفظ و احیای میراث فرهنگی مشترک دو کشور است. بدون شک، تبادل دانش و تخصص در این زمینه، به حفظ گنجینه‌های زبان فارسی برای نسل‌های آینده کمک خواهد کرد.

مرکز میکروفیلم نور، در راستای حفظ و نگهداری اسناد تاریخی ارزشمند، دو پروژه بزرگ دیجیتال‌سازی را در حال حاضر در دست دارد. این پروژه‌ها شامل 33 میلیون‌ سند فارسی از موسسه تحقیقاتی آرشیو تلنگانه و مجموعه دو هزار نسخ خطی فارسی و عربی انجمن ترقی اردو می‌شود. تاکنون، سه میلیون و 600 هزار سند از آرشیو تلنگانه دیجیتال‌سازی شده و 412 هزار سند نیز مرمت و 26 جلد فهرست از آن به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • این افراد می‌‎توانند رایگان از اماکن تاریخی کرمانشاه بازدید کنند
  • بازدید رایگان معلمان و استادان دانشگاه از موزه هنر‌های معاصر تهران در روز معلم
  • توقف عملیات عمرانی احداث شهرک جدید در حاشیه شهر تاریخی جیرفت
  • خرید بلیت موزه‌های مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران اینترنتی شد
  • بازدید رایگان از موزه هنرهای معاصر در روز معلم
  • بازدید رایگان از موزه‌های سیستان و بلوچستان ویژه معلمان و اساتید
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد