Web Analytics Made Easy - Statcounter

خسرو حیدری گفت: فعالیت‌های فرهنگی- هنری علاوه بر تلطیف و شادابی فضای جامعه، ظهور و بروز تفکر مفید و سالم را نیز در پی دارد.به گزارش بلاغ، نخستین نمایشگاه گروهی طراحی آرم تصویری و نوشتاری، در نگارخانه نقش خیال حوزه هنری استان اردبیل گشایش یافت.

در این نمایشگاه که به مناسبت ماه مبارک رمضان برپا شده، 78 لوگوتایپ یا آرم مذهبی از نوید اچگان، رضا پنجعلی، رضا جعفری، محسن دانشور، پوریا طاهر نسب و عبدالخالق هاشم‌زاده -از هنرمندان رشته گرافیک- در معرض دید عموم علاقه‌مندان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویداد فرصتی شد برای حضور در میان هنرمندان و در این بین با خسرو حیدری مدرس گرافیک، نقاشی و طراحی آموزشگاه‌ها و دانشکده‌های اردبیل هم‌کلام شدیم.

وی آرم یا نشانه را چکیده فعالیت یک مؤسسه و نشانی از محل خواند که در خلاصه‌ترین حالت و به یادماندنی‌ترین وجه ممکن اتفاق می‌افتد.

حیدری افزود: آرمِ نوشتاری تجربه بالایی نیاز دارد و طراح  باید حداقل‌هایی مثل شناخت خطوط سنتی و آشنایی بصری به وجود آوردن خطوط مناسب را در یک طرح نوشتاری داشته باشد.

 

اثر هنری با توجه بیشتر به کمال می‌رسد

از وی در خصوص کم و کیف نمایشگاه پرسیدیم که پاسخ داد: جوانانی دست به چنین کاری زده‌اند که پس از کسب دانش لازم در زمینه شاخه‌های تخصصی رشته گرافیک به تجربه روی آورده‌اند؛ در بین آثار برخی خوب اجرا شده اما بعضی از آنها نیاز به جای کار بیشتری دارد چرا که با سر مویی توجه بیشتر، کار می‌تواند به کمال برسد لذا اگر حوصله به خرج ندهند، کار کیفیت مطلوب را نخواهد داشت و نتیجه ناقص خواهد بود.

این متخصص رشته گرافیک تأثیر برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی را بسیار زیاد و  مهم دانست و اضافه کرد: جسارتی که این جوانان به خرج داده‌اند فضا را برای هنرمندان آتی آماده می‌کند لذا این حرکت را مثبت می‌دانم.

 

فعالیت‌های فرهنگی- هنری فضای جامعه را تلطیف می‌کند

از حیدری پرسیدیم برای پیشرفت این قشر، حمایت‌های دولتی را تا چه حد مؤثر می‌داند؛ وی تصریح کرد: حمایت‌ها ضعیف است؛ در حالی‌که فعالیت‌های فرهنگی- هنری علاوه بر اینکه فضای جامعه را تلطیف می‌کند و سبب شادابی آن می‌شود، ظهور و بروز تفکر مفید و سالم را نیز در پی دارد.

وی که در کنار لیسانس گرافیک دانشگاه هنر تهران، کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی را نیز دارد، بخشی از کمبود توجه یا نبود حمایت‌ها را متوجه آشنا نبودن مسئولان با این نوع فعالیت‌ها و بخش دیگر را کمبود یا نبود بودجه لازم دانست.

حیدری بیان کرد: امروز در کنار دیگر اقلام، هزینه‌های هنری هم افزایش یافته، لذا جوانی که هنوز وارد بازار کار نشده حتی برای تمرین‌های خود نیازمند حمایت است و از آنجایی که اردبیل در برخی رشته‌های هنری قطب کشوری محسوب می‌شود، لازم است مسئولان برای این تعداد فارغ‌التحصیل در فضای محدود -که سفارش و کار ندارند- کار جدی بکنند و حداقل با به وجود آوردن مَقَرّی برای معرفی آنان و هنرشان پشت‌گرمی بدهند.

 

کاهش سقف خدمات به کیفیت هنری آثار ضربه می‌زند

وی در خصوص معضلات و دشواری‌های این حوزه گفت: بازار کار در رشته‌های مختلف از هم متفاوت است به خصوص در استان ما که در قیاس با دیگر استانها حتی یک‌صدم مقدار خدمات مورد نیاز مردم انجام نمی‌شود و از سویی چون محدودیت فضایی داریم، سفارش پایین است.

حیدری ادامه داد: در رشته‌های ما استاندارد خاصی وجود ندارد که با توجه به آن بتوان شناخت و سطح نیاز مردم را سنجید و کارهایی با سطح کیفی بالا تولید کرد؛ در این بین، کم نیستند افرادی که با یک لپ تاپ در یک مغازه نشسته، سقف خدمات را پایین می‌آورند و به این ترتیب علاوه بر بازار کار، کیفیت هنری و تخصصی کار را نیز زیر سؤال برده‌اند.

وی که داور و مجری چندین دوره جشنواره هنرهای تجسمی بوده است از جوانانی که در این عرصه فعالیت دارند خواست تا در نمایشگاه‌ها حضور یابند، یاد بگیرند، ایده بدهند، بحث کنند و به بحث بکشانند تا رقابت افزایش یابد زیرا هرچه رقابت در کار بیشتر باشد، آثار تولیدی پخته‌تر خواهند شد.

 

نمایشگاه فرصتی برای معرفی هنرمندان به جامعه هدف است

با نوید اچگان -یکی از 6 برگزارکننده نمایشگاه گروهی طراحی آرم تصویری و نوشتاری- نیز هم‌صحبت شدیم. وی در بیان دشواری‌های کار خود اظهار کرد: برخی دفاتر فنی با نرخ بسیار پایین‌تر از قیمت واقعی، کار طراحی آرم را انجام می‌دهند در حالی که تحصیلات آکادمیک، تخصص یا حتی مطالعه‌ای در این حوزه ندارند و با بهره‌گیری از فضای کاری که با سرمایه خود به وجود آورده، استفاده غیر علمی و غیر هنری می‌کنند؛ مانند چاپخانه‌داری که چیزی از هنر چاپ نمی‌داند.

 اچگان در خصوص هدف برگزاری نمایشگاه تصریح کرد: آرم، نهادمحور است؛ نهادی سفارش می‌دهد و طراح باید با توجه به موضوع و با بهره‌گیری از ترکیب‌بندی درست و رنگ مناسب به مفهوم اصلی برسد؛ از این رو، چنین نمایشگاه‌هایی علاوه بر معرفی این رشته به مخاطبان، سبب آشنایی نهادها با هنرمندان این عرصه می‌شود.

وی نیز دیگر دشواری‌ این راه را ضعف حمایت‌ها عنوان کرد و گفت: حمایت مادی یا تبلیغ برای ورود به بازار کار یا حتی ایجاد فضایی برای معرفی و حضور، هنرمندان را به سمت کارهای بهتر و کیفی‌تر سوق می‌دهد‌ که البته حوزه هنری حمایت‌های لازم را در برپایی این نمایشگاه از ما داشت.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، نخستین نمایشگاه گروهی طراحی آرم تصویری و نوشتاری به همت حوزه هنری استان اردبیل و مؤسسه مه نو تا 31 اردیبهشت، از ساعت 9 تا 14 در نگارخانه نقش خیال حوزه هنری استان اردبیل واقع در میدان علی آباد، روبه‌روی نیروگاه برق برپا خواهد بود.

 

گزارش از: مریم رضائی

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۲۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد

سیدمجید پوراحمدی در جریان بازدید از نمایشگاه هنر جهانی دبی از حضور پررنگ و تاثیرگذار هنرمندان کشورمان در این نمایشگاه خبر داد و اظهار داشت: هنرمندانی از ۶۰ کشور دنیا با بیش از ۱۰ هزار اثر هنری در قالب ۴۰۰ غرفه در این نمایشگاه شرکت کردند و آثار متنوع و مقرون‌به‌صرفه‌ای را به نمایش گذاشتند.

وی تاکید کرد: یکی از اهداف صندوق اعتباری هنر در دولت مردمی، معرفی آثار هنرمندان ایرانی و حمایت از حضور آنها در رویداد‌های بین‌المللی است.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر تصریح کرد: اغلب شرکت‌کنندگان این رویداد هنری از هنرمندان نوظهور و میان رده هستند و آثار نیز با سطوح قیمتی متنوع ارائه می‌شود.

پوراحمدی گفت: نمایشگاه هنر دبی یک رویداد هنری بین‌المللی در منطقه است و اغلب هنرمندان ایرانی شرکت‌کننده در این نمایشگاه از اعضای صندوق هنر نیز هستند.

وی افزود: تلاش داریم با بررسی چالش‌ها و راهکار‌های ارتقای حضور هنرمندان در این رویداد، چگونگی معرفی هرچه بهتر آثار هنرمندان ایرانی در خارج از مرز‌های کشور و بررسی راهکار‌های ارتباط موثر هنرمندان و گالری‌های ایرانی با بازار جهانی اقتصاد را مورد ارزیابی قرار دهیم.

پوراحمدی بسترسازی برای شکوفایی استعداد‌های هنرمندان جوان و تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر را یکی از اهداف مهم صندوق اعتباری هنر عنوان کرد و افزود: هنر ایران قدمت چندهزار ساله دارد و با توجه به ظرفیت بی نظیر این حوزه، طی دو سال گذشته اقدامات جدی در بسترسازی میان مدت و بلند مدت برای توسعه و رفع موانع اقتصاد هنر به عمل آوردیم.

وی ادامه داد: در این زمینه تلاش می‌کنیم با حمایت از حضور هنرمندان ایرانی در رویداد‌های بین‌المللی، شناساندن آثار ارزشمند هنری ایرانی در عرصه‌های بین‌المللی و جذب مشتریان نقش تسهیل‌گر را داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • افتتاح نمایشگاه عکس وعده صادق در کوهدشت
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • دومین نمایشگاه انفرادی «نگاهی به خراسان شمالی» برگزار می‌شود
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • جشن امضای «احتضار» برگزار می‌شود
  • مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد تمدید شد
  • تمدید مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است
  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم