Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایكنا از فارس، حیدر اسکندرپور،‌ شهردار شیراز، امروز، 28 اردیبهشت‌ماه در آیین تکریم و معارفه شهردار منطقه ۸(منطقه تاریخی ـ فرهنگی) با تأكید بر اینكه بافت تاریخی شیراز باید به کانون اقدامات و برگزاری رویدادهای فرهنگی، اجتماعی و مذهبی این کلان‌شهر تبدیل شود، گفت: توجه به مسائل فرهنگی، اجتماعی و مذهبی از جمله اولویت‌های این منطقه باید باشد تا بتوانیم با استفاده از نظر متخصصان، کارشناسان و برگزاری برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی بافت تاریخی را اعتلا ببخشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: مأموریت‌های اصلی شهردار این منطقه شامل احیای بازار وکیل به عنوان کانون فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شیراز قدیم، همراهی در ایجاد پیاده راه دروازه قرآن - دروازه اصفهان که منجر به احیای بازارهای تاریخی شیراز می‌شود، توجه ویژه به امامزادگان واجب‌التعظیم و تکریم موجود در بافت و احیای محور زندیه که می‌تواند این کلانشهر را از منظر جذب گردشگر قدرتمند کند، است.
اسکندرپور ضمن یادآوری حادثه تلخ آتش‌سوزی در بازار تبریز گفت: آتش‌سوزی در این بازار ارزشمند تاریخی ما را باید هوشیار کند تا در مسیر افزایش ایمنی بازار وکیل گام بگذاریم. شهرداری شیراز تنها یکی از متولیان و تصمیم‌گیران در بازار وکیل است و باید با همکاری همه نهادهای متولی ایمنی این بازار تاریخی را در دستور کار قرار دهیم.
وی مأموریت اصلی خود در سمت شهردار شیراز را احیای بافت تاریخی به عنوان ریشه این کلانشهر دانست و افزود: بافت فرهنگی ـ تاریخی ریشه شهر شیراز است و بدون توجه به این گذشته پرافتخار هر آنچه در شیراز بسازیم، بیانگر هویت این شهر نیست. در دوره‌هایی از بافت غفلت و تصور می‌شد با توسعه غرب شیراز، این کلان‌شهر توسعه می‌یابد. در صورتی که باید برای توسعه به ریشه‌ها و هویت شیراز توجه کرد.
اسکندرپور با تاکید دوباره بر اینکه شیراز باید مثل شیراز باشد، اضافه کرد: بر اساس این رویکرد شیراز قرار نیست مثل شهرهای دیگر ساخته شود و توسعه پیدا کند، بلکه شیراز مختصات منحصر به فرد فرهنگی، تاریخی، اجتماعی و شهرسازی خود را دارد و برای توسعه باید به این ویژگی های شاخص توجه کرد.
شهردار شیراز یادآور شد: اگر تصور شود توسعه شیراز با ساخت روگذر و زیرگذر محقق می‌شود، آنگاه شیراز به نسبت شهرهای بزرگ و توسعه یافته دنیا در رتبه‌های آخر قرار می‌گیرد؛ اما اگر شیراز را به عنوان شهری با پیشینه تاریخی و هویتی طولانی و اثرگذار قلمداد کنیم آنگاه شیراز در تراز شهرهای تاریخی بزرگ دنیا و سرآمد این شهرها قرار می‌گیرد.
وی با بیان اینکه تغییر و تحولات بافت تاریخی آغاز راه اعتلای این محدوده ارزشمند است، گفت: با ایجاد پروژه‌های محرک توسعه بزرگ مقیاس در بافت مخالفم و باید با مدیریت داشته‌های فعلی فرصت تعالی بافت را فراهم کنیم.
اسکندرپور با اشاره به اینکه هم اکنون بافت تاریخی در حال احیا و تبدیل شدن به فضای درجه یک شهری است، افزود: امیدوارم با تحولات ایجاد شده، شهروندان شیرازی نیز دوباره به بافت تاریخی بازگردند.
شهردار شیراز با انتقاد از برخی تغییرات ایجاد شده توسط سرمایه‌گذاران در خانه‌های تاریخی افزود: تبدیل خانه‌های تاریخی به هتل و رستوران نباید هویت آن را تحت تأثیر قرار دهد، بلکه باید این تغییرات همگام با پیشینه، نحوه معماری و استفاده از مصالح و تزئینات متجانس با بافت تاریخی باشد.
وی توسعه زیرساخت‌های شهری را یک ضرورت دانست و افزود: در حال حاضر دوره توسعه صرفا عمرانی به پایان رسیده و شهرداران کلانشهرهای دنیا همچون لندن افزایش کیفیت زندگی شهروندان و تعالی بخشی به شهرها را در دستور کار خود قرار داده‌اند. شهرداری شیراز نیز همگام با کلانشهرهای جهان این رویکرد را در دستور کار خود قرار داده است و در سال ۹۸ با افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های انسان‌محور این رویکرد را در دستورکار خود قرارداده است.
مقیمی، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این آیین تکریم و معارفه شهردار منطقه ۸ گفت: در این منطقه لایه‌های متکثر انسانی و اجتماعی و داشته‌های غنی تاریخی و فرهنگی وجود دارد و از بافت تاریخی فرهنگی به عنوان سند هویتی شهر شیراز نام برده می‌شود و شهردار منطقه ۸ باید به این ظرفیت‌ها توجه ویژه کند.
ناظر شورا در شهرداری منطقه ۸ افزود: شهردار بافت تاریخی - فرهنگی، شهردار مذهبی و معنوی شیراز و شهردار بخشی از تاریخ و هویت ایران محسوب می‌شود و شهردار جدید منطقه ۸ باید امانت دار این منطقه تاریخی باشد.
وی تأكید كرد: ضروری است با همراهی اهالی، کسبه، سرمایه‌گذاران، معتمدین، روحانیون و ... بافت تاریخی فرهنگی شیراز را به عنوان یک امانت به نسل‌های آینده منتقل کنیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس فرهنگي حيدر اسكندرپور بافت تاريخي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۲۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشن بزرگ دبیران جوان در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به مناسبت روز معلم

در این مراسم، میهمان ویژه مادر شهیده معلم فائزه رحیمی حضور داشت که در کرمان به شهادت رسیده بود و با استقبال بالای دانشجو‌ها در هنگام ورود مواجه شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جشن بزرگ دبیران جوان به مناسبت روز معلم توسط کانون دبیران جوان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شد.

در این مراسم میهمان ویژه مادر شهیده معلم فائزه رحیمی حضور داشت که در کرمان به شهادت رسیده بود و با استقبال بالای دانشجو‌ها در هنگام ورود مواجه شد. از مادر شهیده بعد از گفتگوی گرمی که با مجری مراسم و دانشجو‌ها داشتند با نقاشی زنده‌ایی که توسط یکی از دانشجویان در حین مراسم صورت گرفت و یادگاری‌هایی دیگر تقدیر و تشکر شد.

طی این مراسم معاونت فرهنگی که به تازگی به این پست منصوب شدند سخنرانی داشتند و از دغدغه‌های خود و برای دانشجویان گفتند. بخش تقدیر از اساتید محبوب دانشکده‌ها با یادگاری‌هایی که توسط کانون دبیران جوان و معاونت فرهنگی تدارک دیده شده بود یکی دیگر از قسمت‌های جشن بود که مورد علاقه دانشجو‌ها قرار گرفت، چون خودشون در انتخاب آن‌ها نقش مستقیم داشتند.

در پی تقدیر‌ها از فعالین فرهنگی کانون‌ها که طی یکسال گذشته فعالیت آن‌ها باعث زنده نگه داشته شدن کانون‌های دانشگاه با تمام مشکلات توی مسیر بود تقدیر شد تا قدری از زحمات آن‌ها جبران شود؛ و در آخر گفتگوی صمیمانه دبیر دبیران کانون‌ها با دانشجویان و دعوت آن‌ها به فعالیت فرهنگی در کانون‌ها بود که گزارشی از فعالیت کانون‌ها ارائه کرد و از دانشجو‌های شرکت کننده در این جشن هم تشکر کرد.


اختتامیه جشن بزرگ با دیدار نهایی مسابقات جام بزرگ PES به همراه گزارشگری زنده یکی دیگر از دانشجویان جو فوق العاده ایی برای همه رغم زد که تا مدت‌ها در خاطر دانشجویان دانشگاه شهید رجایی خواهد ماند.

دیگر خبرها

  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل است
  • فعالیت تخصصی کانون‌های مساجد آذربایجان غربی در حوزه جمعیت و جوانی
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد
  • پوستر طرح تربیتی «هزار مشعل» رونمایی شد
  • تکیه خاتون‌آبادی؛ محور دومین رویداد تکیه‌گرد
  • برگزاری جشن بزرگ دبیران جوان در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به مناسبت روز معلم
  • پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است
  • ‌ پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است