Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@09:36:41 GMT

زیان های بهداشتی استفاده از جوش شیرین در پخت نان

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۴۴۵۷

زیان های بهداشتی استفاده از جوش شیرین در پخت نان

تهران- ایرنا- نان یکی از منابع تامین کننده ریز مغذی ها از جمله آهن برای بدن است که می تواند 10 درصد آهن مورد نیاز بدن را برطرف سازد، اما استفاده از جوش شیرین در پخت نان نه تنها آهن بدن را تامین نمی کند بلکه زیان های بهداشتی نیز در پی دارد.

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، نان به عنوان مهمترین فرآورده حاصل از گندم، غذای اصلی مردم است و روزانه قسمت زیادی از انرژی، پروتیین، املاح و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس تحقیقات انجام شده در سطح کشور میانگین مصرف نان حداقل 300 گرم به ازای هر فرد است که پنج برابر بیشتر از مصرف روزانه مردم اروپا است.
بر اساس مطالعات و بررسی مصرف غذایی خانوارهای ایرانی، تا 60 درصد آهن دریافتی مردم از طریق نان تامین می شود.
کارشناسان تغذیه معتقدند که ممکن است از جوش شیرین برای پف کردن یا ورآوردن نان به طور غیر مجاز در نانوایی ها، استفاده شود، زیرا این ماده شیمیایی در اثر حرارت تجزیه شده و گاز دی اکسید کربن تولید می کند. چنانچه از این ماده به مقدار قابل توجهی استفاده شود سبب افزایش ضایعات در نان، باعث کاهش عطر و طعم نان، ایجاد حالت قلیایی و رنگ زرد به علت وجود کربنات سدیم می شود و این مساله در نان مطلوب نیست.

* جوش شیرین هضم معده را مختل می کند
امیر عباس رضوی متخصص تغذیه در این باره به خبرنگار ایرنا می گوید: جوش شیرین می تواند اسید کلریدریک معده را خنثی کند و در نتیجه باعث اختلال در عمل هضم و جذب مواد معدنی می شود.
وی می افزاید: به دنبال کاهش اسیدیته معده، عوارض و اختلالات گوارشی، عدم هضم غذا و تاخیر در تخلیه معده ایجاد می شود و همچنین این ماده می تواند سبب ایجاد نفخ و سایر عوارض گوارشی شود و از طرفی در صورت تغذیه طولانی و مداوم، روی معده اثرات منفی بگذارد.
رضوی ادامه می دهد: عوارض و اختلالات گوارشی نان حاوی جوش شیرین آن است که خمیر نان به خوبی پخته نشده و کاملا برشته نمی شود، لذا باعث چسبیدن نان به دندان و توقف بیشتر نان در معده می شود که این مساله موجب ورم و زخم معده و اثنی عشر می شود.
وی ادامه می دهد: جوش شیرین در ترکیب با اسید معده تولید کلرید سدیم کرده که مصرف آن در افراد مبتلا به بیماری های کلیوی، قلبی و فشار خون می تواند مضر باشد.
این متخصص تغذیه می گوید: همچنین مصرف این ماده می تواند در ایجاد یا تشدید تشنج در کودکان نقش داشته باشد و بلعیدن مقدار زیادی جوش شیرین می تواند منجر به انواع اختلالات متابولیکی شود.
رضوی می افزاید: از عوارض دیگر مصرف جوش شیرین می تواند افزایش سدیم و کاهش کلسیم خون و به دنبال آن افزایش فشار خون، حملات ناگهانی گرفتگی ماهیچه ها، کاهش حجم خون بین حفره ای و قلیایی شدن ادرار باشد و همچنین استفاده از جوش شیرین در نان می تواند باعث افزایش جذب فلزات سنگین مانند سرب و جیوه شده و در طولانی مدت اختلالات جدی را در بدن ایجاد کند.

* استفاده از جوش شیرین افزایش یافته است
مرضیه کرمی کارشناس تغذیه نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا می گوید: برخی از نانوایی ها در تولید نان های سنتی در کشور به خصوص لواش و تافتون از جوش شیرین که ماده ای شیمیایی بوده و در صنایع مختلف کاربرد دارد، استفاده می کنند و در طی سال های مختلف به علل گوناگون میزان استفاده از آن در نانوایی ها افزایش یافته است.
وی می افزاید: گاهی اوقات نانوایی ها برای صرفه جویی در وقت و تهیه سریع خمیر، میزان مصرف جوش شیرین را تا یک تا یک و نیم در هزار واحد افزایش داده که نه تنها این میزان جوش شیرین در رنگ آن اثر گذاشته و آن را زرد یا تیره می کند بلکه مزه و طعم نان را نیز قلیایی و نامطلوب می کند.
کرمی می گوید: با توجه به مشکلات عدیده ایی که مصرف جوش شیرین در کیفیت نان ایجاد می کند، وزارت بهداشت در طی 2 دهه گذشته حذف جوش شیرین از نان را در دستور کار قرارداده و با نانوایی هایی که از جوش شیرین استفاده می شود برخورد قانونی می کند.
وی ادامه می دهد: مصرف جوش شیرین در نان می تواند موجب ورود مقادیر زیادی سدیم به بدن شود و خطرات افزایش دریافت سدیم چه از طریق نان یا سایر مواد غذایی به صورت فشار خون بالا، بیماری های قلبی عروقی، سکته های مغزی، پوکی استخوان وبیماری های کلیوی سلامت مردم را به خطر می اندازد.
این کارشناس تغذیه در زمینه تشخیص نان هایی که جوش شیرین در آن ها استفاده می شود، می گوید: نانی که در تهیه ان جوش شیرین استفاده شده ماندگاری کمی دارد و در مدت زمان کمتری کپک می زند، حالت لاستیکی دارد و کش می آید.
اجتمام*9022*9105

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سواد سلامت نان جوش شيرين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۴۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالایشگاهی که قرار بود در دولت قبل به‌دلیل زیان‌ده‌بودن، رایگان واگذار شود، سال پیش به سوددهی ۱۲ هزار میلیارد تومانی رسید

وزیر نفت درباره حجم سوددهی پالایشگاه آبادان و روند توسعه آن، همچنین افزایش تولیدات مجتمع‌های پتروشیمی به رئیس‌جمهوری و هیئت وزیران گزارش داد.

به گزارش شانا به‌نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، جواد اوجی بعدازظهر امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) در نشست هیئت دولت در گزارشی از فعالیت‌های پالایشگاه آبادان، با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۴ وزیر نفت وقت با اعلام زیان‌ده بودن این پالایشگاه گفته بود، دولت حاضر است آن را رایگان واگذار کند، گفت: با اقدام‌هایی که در دولت مردمی با تکیه بر توان سازندگان، متخصصان و پیمانکاران داخلی و به بهره‌برداری رساندن فاز دوم این پالایشگاه انجام شد، پالایشگاه آبادان امروز یکی از سودده‌ترین واحدهای تولیدی است که پارسال ۱۲ همت سودآوری داشته است.

وی با اشاره به رسیدن تولید بنزین در این پالایشگاه از روزانه ۸ میلیون لیتر در ابتدای دولت سیزدهم به ۱۵ میلیون لیتر در روز، تولید گازوئیل از روزانه ۱۵ میلیون لیتر به ۱۹ میلیون لیتر و کسب رتبه نخست صادرات در بورس کالا و انرژی در سال ۱۴۰۲، تصریح کرد: تا ۲ ماه آینده واحد هیدروکراکر این پالایشگاه نیز به بهره‌برداری می‌رسد و مابه‌ازای ارزی تولید گازوئیل یورو ۵ آن ۳ میلیون یورو دیگر افزایش خواهد یافت.

وزیر نفت همچنین با اشاره به افزایش ۲۱۰ هزار بشکه‌ای تولیدات و تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی تبریز، شازند، بندرامام، بوعلی و رازی، افزود: در طول فعالیت دولت سیزدهم، تعداد محصولات تولیدی این پالایشگاه از ۲۱ محصول در سال ۱۴۰۰ به ۳۴ محصول رسیده و با اقدام‌های انجام‌شده تنها در سال گذشته، ۱۳۰۰ فرصت شغلی ثابت و غیرثابت در این مجتمع ایجاد شد که امسال نیز ۶۰۰ نفر به نیروهای شاغل در پالایشگاه افزوده می‌شود و حداقل هزار نفر نیز در پیمانکاری‌های توسعه فاز ۳ آن مشغول فعالیت خواهند شد.

دیگر خبرها

  • خروج شرکت ستاد معاینه فنی خودروهای تهران از شمول ماده 141 قانون تجارت
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • پالایشگاهی که قرار بود در دولت قبل به‌دلیل زیان‌ده‌بودن، رایگان واگذار شود، سال پیش به سوددهی ۱۲ هزار میلیارد تومانی رسید
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • عادت های روزمره ای که نمی دانستید دلیل ترش کردن معده هستند
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی