Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ محمدتقی حلی‌ساز، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت امروز،‌ 28 اردیبهشت‌ماه، با حضور در در نشستی خبری که با محوریت اقدامات این مرکز برای سلامت حجاج ایرانی در سال 98 برگزار شد، با تأکید بر لزوم پیشگیری از هرگونه حادثه‌ای اظهار کرد: امسال 86 هزار و 500 نفر به حج تمتع مشرف می‌شوند، بدین جهت اقدامات خود را از چند ماه قبل از عید نوروز آغاز و پزشکان مورد نیاز را از طریق صدا و سیما، نظام پزشکی و شبکه‌های اجتماعی فراخوان کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعی داریم افرادی را با خود به این سفر اعزام کنیم که از تجربه کافی برخوردار و یک بار حج را به جای آورده باشند؛ لذا امسال 70 درصد پزشکان اعزامی، پزشکانی با سابقه قبلی و 30 درصد نیز افراد جدیدی هستند که برای نوسازی تیم‌های اعزامی به این سفر می‌روند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با بیان اینکه به ازای هر 300 زائر یک پزشک در نظر گرفته شده است، گفت: 85 درصد داروها نیز آماده ارسال است و می‌توانیم تا 15 ماه شوال این داروها را به عربستان بفرستیم. آزمایش‌ها و معاینات زائران نیز انجام شده و استطاعت بیش از 90 درصد زوار تأیید شده است.

وی در رابطه با مراکز درمانی ایرانی در ایام حج نیز اظهار کرد: ایران همچون سال‌های گذشته یک مرکز درمانی در مکه و یک مرکز در مدینه دارد. همچنین در روز عرفه تونل سرما برای پیشگیری از گرمازدگی زوار در عرفات و مشعر پیش‌بینی شده. در روز عرفه نیز برای یک نصف روز، بیمارستانی را در عرفات برپا می‌کنیم. همچنین در مدینه سه پلی‌کلینیک و در مکه چهار پلی‌کلینیک آماده شده است تا زائران در صورت نیاز بتوانند به آنها مراجعه کنند.

وی در رابطه با زواری که نیاز به خدمات بستری طولانی مدت دارند، گفت: در این رابطه تمهیدات لازم انجام شده تا چنانچه نیاز به خدمات بستری طولانی مدت برای هر یک از زوار ایرانی به وجود آید، این افراد بتوانند در بیمارستان‌های سعودی خدمات خود را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه عمده بیماری‌هایی که سلامت حجاج را تهدید می‌کند، بیماری‌های ریوی، گرمازدگی و بیماری‌های اسکلتی است، گفت: در میان زائران امسال، حدود 22 درصد دچار فشار خون هستند و 14 درصد نیز دیابت دارند. همچنین پنج درصد نیز دارای بیماری‌های قندی و عروقی بوده که ضمن مراقبت از سلامت خود باید به مشاوره‌های پزشکی ما نیز توجه کنند. در رابطه با بیماری‌های واگیر نیز ما با کمک وزارت بهداشت سعی در کنترل آن داریم و به مراقبت از زوار در برابر این بیماران می‌پردازیم.

وی ادامه داد: زائران باید مراقبت‌های شخصی را جدی بگیرند و رسانه‌ها نیز بخش محدودی از اخبار یا برنامه‌های خود را به موضوع مراقبت‌های اولیه بهداشتی اختصاص دهند.

خط قرمز ما موضوع اعتیاد است

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با بیان اینکه خط قرمز ما موضوع اعتیاد است، گفت: سعودی مقررات سختی را برای هرگونه ورود موادمخدر دارد، از آن سو ما نیز در فرودگاه‌ها مراقبت سختگیرانه‌ای داریم. در هر صورت اگر شخصی به این مواد نیاز داشته باشد مطمئنا در طول سفر حج دچار مشکل می‌شود، لذا بهتر است از این فرصت معنوی برای پاک کردن جسم خود از این گونه مواد استفاده کند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: خط قرمز بعدی ما بیماران سلامت روان است، چرا که این افراد علاوه بر اینکه حج خود را دچار مشکل می‌کنند، مزاحمت برای حجاج دیگر نیز ایجاد کرده و حج آنها را نیز با مشکل روبرو می‌کنند.

حلی‌ساز در ادامه با بیان اینکه خدمات سلامت مراکز و پزشکان ایرانی در ایام حج تنها برای حجاج ایرانی ارائه می‌شود، گفت: مازاد دارو و تجهیزات به ایران باز می‌گردد. در رابطه با داروهایی که ممکن است در آنجا مورد نیاز باشد اما در فارماکوپه ما نباشد این امکان وجود دارد که آنها را از سعودی‌ها تهیه کنیم. امسال به ازای هر دو کاروان، یک پزشک داریم که حدود 280 نفر را شامل می‌شود. تعداد کل پزشکان اعزامی 550 نفر هستند که تعدادشان 20 نفر از سال گشذته کمتر هستند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت یادآور شد: افراد داروهای تخصصی خود را حتما به همراه داشته باشند، ما برای آنها یک نسخه عربی تهیه می‌کنیم؛ ضمن اینکه بخشی از داروهای تخصصی را نیز خود ما همراه می‌بریم.

وی در رابطه با اعزام بیماران خاص نیز تصریح کرد: فرم‌های خوداظهاری را به بیماران می‌دهیم، پس از آن پزشک آنان را معاینه کرده و در مرحله سوم برای برخی بیماری‌ها غربالگری و پس از آن استطاعت بیماران تأیید یا رد می‌شود. در رابطه با بیماران دیالیزی این بیماران می‌توانند در حد توان ما از امکانات دیالیزی استفاده کنند و بتوانند حج خود را انجام دهند. این افراد از نظر ما منع اعزام ندارند؛ بیماران سرطانی نیز که بیماری آنها هنوز فعال بوده و در حال طی کردن پروسه‌ شیمی درمانی هستند نمی‌توانند به سفر حج اعزام شوند اما یک سری بیمار وجود دارند که بیماری آنها به گونه‌ای است اعزامشان باید طبق یک دستورالعمل و با دستور کمیسیون پزشکی انجام شود.

وی در رابطه با پرونده الکترونیک حجاج نیز اظهار کرد: این پرونده چند سالی است اجرایی شده و پس از اخذ اطلاعات و درج سوابق بیماری حجاج، آن را به عربستان سعودی منتقل می‌کنیم؛ در آنجا با مراجعه بیمار به پزشک، اطلاعات بیماری فرد در دسترس است.

دستبندهای الکترونیکی زوار

حلی‌ساز در مورد دستبندهای الکترونیکی زوار نیز گفت: این برنامه امسال در دستور کار ما قرار ندارد.

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قرآن حج و زیارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۴۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو

آفتاب‌‌نیوز :

امین افشار، رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران در پاسخ به این سوال که این کانون بار‌ها از اهمیت استفاده از شیوه‌های نوین درمان هموفیلی سخن گفته است، مشکل عمده در عدم استفاده از این روش‌ها چیست؟ گفت: متاسفانه دیدگاه جامعی نسبت به این بیماری در کشور وجود ندارد و هزینه‌هایی که برای بیماری هموفیلی می‌شود متنوع است؛ بخشی از هزینه‌های درمان بیماری هموفیلی را بیمه‌های پایه می‌دهند، بخشی دیگر را صندوق صعب العلاج می‌دهد، قسمت دیگر هم از مابه التفاوت ارزی به اسم طرح دارویار پرداخت می‌شود. برخی هزینه‌های دیگر هم از سمت بهزیستی و مراکز توانبخشی تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: بنابراین هر ارگانی به بخش خودش نگاه می‌کند و اینگونه می‌پندارند که استفاده از دارو‌های نسل قدیمی تر، هزینه کمتری در بر دارد. درست است که در ظاهر شاید اینگونه باشد، اما در مجموع آن هزینه‌ای که می‌شود با وضعیت درمان بیماران مطابقت ندارد.

بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند

افشار افزود: به طور مثال سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند داروی هملیبرا داروی بسیار خوب و اثر بخشی است، اما هزینه بسیار بالایی دارد. این در صورتی است که تنها با نگاهی به مطالعات صندوق صعب العلاج و بیمه سلامت می‌توان دریافت که نسبت به فایبا و فاکتور ۷ در مجموع مصرف هملیبرا به نفع و به صرفه است. ولی چون درگیر بخشی نگری می‌شویم و بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند، باعث می‌شود گا‌ها تصمیماتی گرفته شود که منطقی بر آن حاکم نباشد.

وی یادآور شد: اگر هزینه‌های درمانی، دارویی، توانبخشی و حتی هزینه‌هایی که در زمینه اجتماعی و توانمندسازی بیماران هموفیلی انجام می‌شود درست صورت گیرد، باعث می‌شود، سطح کیفیت بیمار هموفیلی خیلی بالاتر برود.

او متذکر شد: علاوه بر این موانع بحران‌های دارویی را اضافه کنید، به طور مثال در ماه‌هایی از سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بحران دارویی در کشور داشتیم. این امر باعث شد بیمارانی که سال‌ها از دارو استفاده می‌کردند و مفاصل آن‌ها سالم مانده بود، در این برهه بحران دارویی مفاصل این بیماران نیز دچار مشکل شود.

 تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنید

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: ما بار‌ها درخواست کرده ایم که برنامه تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنند تا سهمیه دریافت ماهانه داروی بیماران مشخص باشد، چرا که اگر بیمار داروی خود را به موقع دریافت نکند در بدن او خونریزی اتفاق می‌افتد و هر خونریزی اگر درمان نشود و یا دیر درمان شود مفاصل را از بین می‌برد و همه این‌ها هزینه‌ها و تبعات بدی را هم برای فرد بیمار و هم برای دولت دارند.

کم توجهی به دارو‌های جدید هموفیلی

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران درباره حمایت‌های بیمه‌ای از بیماری هموفیلی اظهار کرد: طبق قانون، ۵ بیماری خاص که هموفیلی هم یکی از آن‌ها است، پوشش بیمه‌ای بالایی دارند. ما در این خصوص قدردان دولت هستیم، جمهوری اسلامی ایران با توجه به نگاه معنوی که به حیات انسان‌ها دارد، تا جای ممکن خدمات به بیماران ارائه کرده است و تا جای ممکن هزینه این خدمات رایگان بوده است.

وی افزود: متاسفانه در مورد دارو‌های نوین هموفیلی که وارد بازار می‌شود، سازمان غذا و دارو و شورای عالی بیمه مقداری توجه کمتری نشان داده اند. این دارو‌های جدید که اثر بخشی آن‌ها هم مطالعه شده است و نسبت به دارو‌های قبلی اثربخشی بهتری دارد، تحت پوشش بیمه قرار گرفته نشده است و بیمار مجبور است فرانشیزی را پرداخت کند.

۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند

او همچنین بیان کرد: طبق آماری که از اداره وزارت کار داریم، ۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند و این افراد توانایی پرداخت فرانشیز دارویی را ندارند. ۱۰۰ میلیون تنها هزینه پایه‌ای است که برای این بیماری می‌شود، اما گا‌ها هزینه‌های این بیماری به میلیارد‌ها تومان نیز می‌رسد.

وی خاطر نشان کرد: ما به شوارای عالی بیمه نامه‌ای نوشتیم و درخواست کردیم که دارو‌های نوین را جزء لیست بیمه قرار دهند. البته منظور این نیست که دارو‌های قدیمی اثر بخشی ندارند. بلکه بیماری هموفیلی بیماری است که باید دارو در تنوع بالایی در اختیار بیماران باشد.

شرایط توزیع دارو در استان‌ها

افشار تصریح کرد: شعار امسال فدراسیون جهانی هموفیلی که کانون هموفیلی ایران هم عضو آن است، دسترسی عادلانه به دارو و درمان برای همه بود. در کشور ما دارو به صورت عادلانه توزیع نمی‌شود.

وی ادامه داد: هر کسی که به پایتخت نزدیک است، می‌تواند از خدمات دارویی و درمانی بهتری بهرمند شود. در استان‌ها هم آن‌هایی که به مرکز استان نزدیک‌تر هستند دسترسی بهتری به دارو دارند. همین رفت و آمد‌ها برای دریافت دارو می‌تواند بیمار هموفیلی را با تبعات خطرناکی روبه رو کند.

او در پایان تاکید کرد: دولت می‌تواند طرحی را برنامه ریزی کند که بیمار هموفیلی در خانه بماند و دارو را در خانه تحویل بگیرد. به این روش می‌توان مصرف بهینه دارو گفت.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • زائران حج، دفاع از ملت مظلوم فلسطین را مورد توجه قرار دهند
  • ۸۵۵ زائر اردبیلی راهی سرزمین وحی می‌شوند
  • تلاش برای برقراری پرواز مستقیم حجاج اردبیلی به مدینه
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی ‌/ بایدها ‌و نبایدهای حجاج
  • کاهش محسوس میانگین سنی حجاج سمنان
  • انتقال زائران حج تمتع از مدینه به مکه با قطار سریع‌السیر
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • اعزام نخستین گروه حجاج عمره از ۳ استان جنوبی کشور