Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@20:35:52 GMT

ماجرای تجهیزات دپوی شده متروی تهران در گمرک

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۵۰۷۸

ماجرای تجهیزات دپوی شده متروی تهران در گمرک

به گزارش خبرنگار مهر، شهردار تهران چند روز پیش در نامه‌ای به وزیر اقتصاد خواستار ترخیص قطعات باقی مانده مترو در گمرک شده است.

پیگیری‌های خبرنگار مهر از گمرک ایران نشان می‌دهد که شهرداری تهران در نظر دارد ضمن ترخیص ۱۵ درصد تجهیزات دپو شده، حقوق عوارض گمرکی و مالیات ارزش افزوده متعلقه را با توجه به کاهش منابع خود، بعداً پرداخت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک مقام آگاه در گمرک ایران در گفت و گو با خبرنگار مهر در رابطه با وضعیت ترخیص تجهیزات دپو شده مربوط به شهرداری، اظهار داشت: ظاهراً تعهد شهرداری تهران به گمرک، تنها در خصوص محموله‌های ترخیص شده اخیر مربوط به مترو نیست و از سنوات قبل نیز تعهداتی در خصوص این مجموعه وجود داشته است که لازم است این موارد شفاف شود.

وی افزود: سال گذشته درخواست‌های مکرری برای ترخیص قطعات مترو از طرف شهرداری تهران و همچنین شرکت بهره بردار ارائه شد و علیرغم اینکه حقوق ورودی از سوی شرکت بهره بردار تودیع نشد اما به دلیل ملی بودن پروژه مربوطه و کمبود نقدینگی صاحب کالا، اولاً گمرک ایران با ترخیص کالا با استفاده از تسهیلات نسیه و بدون پرداخت حقوق ورودی متعلقه موافقت کرد. در اِعمال این تسهیلات هم، گمرک به جای نگهداری ۴۰ درصد از کالا و ترخیص ۶۰ درصد مابقی، نسبت به ترخیص قطعی ۸۵ درصد از این اقلام اقدام کرد.

وی افزود: اخیراً، درخواست دیگری به گمرک ارائه شده تا اجازه داده شود ۱۵ درصد اقلامِ باقی مانده به عنوان وثیقه پرداخت حقوق ورودی همان اظهارنامه، بدون ایفای تعهد یا تودیع حقوق ورودی، از گمرک ترخیص شود که چنین اقدامی قانونی نیست.

وی ادامه داد: قطعاً باید تکلیف حقوق ورودی قبل از خروج کالا روشن شود و اگر صاحب کالا قصد استفاده از تسهیلات دیگری دارد باید در این خصوص تصریحاً و در چارچوب قانون، تقاضای خودش را ارائه دهد.

این مقام مسئول با اشاره به عدم ایفای تعهدات قبلی توسط شرکت راه آهن شهری تهران و حومه، گفت: در حال حاضر این شرکت بیش از ۲۵ فقره تعهد انجام نشده از سالیان قبل در گمرک ایران دارد که علیرغم پیگیری‌های مکرر و مستمر گمرک ایران تاکنون رفع تعهد نشده است. عدم ایفای تعهدات یک شرکت موجب می‌شود تا گمرک هم دیگر نتواند با درخواست برای مساعدت بیشتر همراهی کند.

وی به دلایل دپوی کالا در گمرکات و بنادر اشاره کرد و یادآور شد: اگر کالایی به گمرک اظهار نشود در این صورت، گمرک در خصوص دپو شدن کالا مسئولیتی ندارد زیرا مسئولیت گمرک در خصوص انجام تشریفات گمرکی زمانی آغاز می‌شود که رویه‌های گمرکی از جمله واردات قطعی، از لحظه اظهار کالا به گمرک انجام شده باشد.

این مقام مسئول افزود: مساله دوم اینکه ممکن است، اقلام به گمرک اظهار شده باشند که در این صورت، گمرک باید نهایت اهتمام خود را در انجام تشریفات گمرکی لحاظ کند. البته صاحب کالا نیز در این میان وظایفی دارد و اگر کالا را برای استفاده در کشور (قلمرو گمرکی) به گمرک اظهار کرده باشد باید نسبت به اخذ و ارائه مجوزهای قانونی و نیز پرداخت حقوق ورودی و هزینه‌های انجام خدمات اقدام کند.

وی گفت: طبق قانون امور گمرکی، خروج هر کالایی از اماکن گمرکی، مستلزم انجام تشریفات گمرکی است؛ انجام تشریفات گمرکی مستلزم اظهار کالا به گمرک با تسلیم اظهارنامه خواهد بود. گمرک مجوزی برای دپوی کالاهایی که تشریفات گمرکی خود را طی کرده‌اند ندارد.

این مقام مسئول تاکید کرد: صاحبان کالا برای ترخیص قطعی کالاهای خود، باید نسبت به پرداخت حقوق ورودی متعلقه اقدام کنند. البته تسهیلاتی هم از جمله ترخیص کالا با تودیع ضمانت نامه بانکی معتبر و یا ترخیص کالا با استفاده از روش نسیه از طرف گمرک در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، چند روز قبل رسانه‌ها از نامه شهردار تهران به وزیر اقتصاد خبر دادند که در این نامه، پیروز حناچی با اشاره به دپوی تجهیزات متروی تهران در گمرک، از فرهاد دژپسند درخواست کرده بود با توجه به این که مترو یک وسیله حمل و نقل عمومی محسوب می‌شود دستورات لازم را برای ترخیص قطعات باقی مانده بدهد.

کد خبر 4619519 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: گمرک ایران شهرداری تهران واگن سازی ترخیص کالا مترو متروی تهران پیروز حناچی فرهاد دژپسند وزارت امور اقتصادی و دارایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۵۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سارقان ۱۰ میلیاردی مترو تهران دستگیر شدند؟

 به گزارش تابناک، دانشجو نوشت: سرهنگ لک، فرمانده یگان حفاظت مترو تهران و حومه با اشاره به تشدید اقدامات پیشگیرانه و گشت‌های انتظامی در خطوط و ایستگاه‌های مترو، اظهار کرد: از گذشته شاهد سرقت کابل از ایستگاه‌ها و خطوط متروی تهران و حومه بودیم که با نصب تجهیزات مراقبتی جدید و هوشیاری عوامل انتظامی و یگان حفاظت شرکت بهره‌برداری مترو تهران، موفق به دستگیری سارقان شدیم.

فرمانده یگان حفاظت مترو با بیان اینکه سارقان به ۱۵ فقره سرقت در خطوط مختلف مترو اعتراف کردند تصریح کرد: این سارقان سابقه‌دار و تحت تعقیب پایگاه دوم پلیس آگاهی تهران بزرگ بودند که پس از اخذ دستور قضائی جهت ادامه تحقیقات در اختیار عوامل پایگاه ۱۰ پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفتند.

سرهنگ لک افزود: طبق برآوردهای صورت گرفته، ارزش تقریبی این کابل‌ها ۱۰ میلیارد تومان تخمین زده شده است.

او توضیح داد: با توجه به مجهز شدن خطوط و اماکن مترو به سیستم‌های مراقبتی و تشدید اقدامات انتظاماتی، شاهد کاهش قابل ملاحظه سرقت از تجهیزات متروی تهران هستیم.

دیگر خبرها

  • انجام ۴ کیلومتر حفاری تونل خط ۴ متروی مشهد
  • دستگیری باند سارقان کابل های مترو!
  • ببینید | قابل توجه زاکانی و دوستان؛ وضعیت خطرناک پله برقی متروی میدان ولیعصر تهران!
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • پیگیری وضعیت اقلام و تجهیزات منوریل در گمرکات کشور
  • پایش و نظارت۱۴۴ فروشگاه کالای اساسی در عباس آباد
  • سارقان ۱۰ میلیاردی مترو تهران دستگیر شدند؟
  • یک دزدی ١٠ میلیاردی از متروی تهران/ سارقان چه چیزهایی از مترو می‌دزدند؟
  • سرقت ۱۰ میلیارد تومانی از متروی تهران / دزدی غیرقابل باور سارقان از مترو
  • یک دزدی ١٠ میلیاردی از متروی تهران | سارقان چه چیزهایی از مترو می‌دزدند؟