Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@16:03:49 GMT

بیماران مبتلا به پیش فشار خون چکاپ ماهیانه می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۶۷۸۷

بیماران مبتلا به پیش فشار خون چکاپ ماهیانه می‌شوند

مسئول بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: اشخاصی که دچار مشکل خاصی نیستند باید چکاپ فشار خون را سالی یکبار انجام دهند، اما کسانی که مبتلا به پیش فشار خون هستند بایستی به طور مداوم و ماهیانه یکبار فشار خون‌شان را اندازه گیری کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، رامش حسین خانی پیش از ظهر امروز (شنبه) در برنامه بسیج ملی کنترل فشارخون در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه از امروز کمپین کنترل بیماری فشار خون راه اندازی شده است، اظهار کرد: این کمپین تا تا ۱۵ تیر ماه وظیفه اطلاع رسانی و آمنوزش صحیح به مردم در زمینه کنترل ملی فشار خون را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید به اینکه در برنامه بسیج طرح ملی کنترل فشار خون آموزش به افراد جامعه حایز اهمیت بالای است افزود:  می طلبد که عوامل خطر، تشخیص و عوارض بیماری فشار خون به مردم آموخته شود.

مسئول برنامه‌های پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی عروقی مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: برای غربالگری افراد علاوه بر ۱۸۳ پایگاه ثابت ایستگاه‌های سیاری هم در در سطح شهر به طور پراکنده و بیشتر در مکان‌های بسیار شلوغ این خدمات را به افرادی که به مرکز بهداشتی مراجعه نمی‌کنند، ارایه خواهند کرد.

 سه روش ثبت اطلاعات در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون

حسین خانی با اشاره به اینکه اشخاص می توانند از با اشتفاده از سه روش در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون اطلاعات خود را ثبت کنند، اظهار کرد: ثبت اطلاعات در درگاه اینترنتی، نصب نرم افزار روی گوشی و وارد کردن اطلاعات و مراجعه افراد حضوری به پایگاه های ثابت و سیار مراکز بهداشتی صورت می گیرد.

وی اضافه کرد: در درگاه اینترنتی متولدین ۲۹ اسفندماه سال ۶۸ به قبل می توانند وارد سامانه شوند و همه زنان بار دارد و بیماران کلیوی نیز می توانند می توانند با وارد کردن کد ملی و اطلاعات تکمیلی و پاسخ به سوالات فشار خون شان را ثبت کنند.

وی تصریح کرد: از طریق نرم افزار دیگری که قرار است به آسانی بر روی موبایل ها نصب شود با آدرس salamat.gov.ir است هر شخصی در منزل می‌تواند در یک دستگاه فشار سنج داشته باشد و با اطلاع رسانی لازم در این نرم افزاز از  وضعیت فشار خون بدن خود اطلاع پیدا کند.

مسئول برنامه‌های پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی عروقی مرکز بهداشت استان تاکید کرد: از ۱۷ خرداد ماه تا آخر برنامه حدود ۱۸۳ ایستگاه ثابت برنامه های ثبت اطلاعات و ارایه خدمات را بر عهده دارند و به منظور ارایه عملکردهای بهینه در حوزه بهداشت و کنترل فشار خون آحاد جامعه احتمال افزایش تعداد ایستگاه های ثابت در دستور کار است.

بیماران مبتلا به پیش فشار خون و چکاپ ماهیانه

 همچنین مهشید احمدیان، مسئول بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت اصفهان در این نشست خبری اظهار کرد: حدود ۳۰ درصد از افراد جامعه دچار پیش فشار خون هستند، اطلاع رسانی و آموزش‌ها در جامعه برای این گروه از افراد ضروری است، این افراد می‌توانند با تحرک و فعالیت بدنی و مدیریت مواد غذایی مصرفی، سلامتی‌شان را حفظ و از ابتلا به فشار خون بالا جلوگیری کنند.

مسئول بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: اشخاصی که دچار مشکل خاصی نیستند باید چکاپ فشار خون را سالی یکبار انجام دهند اما کسانی که مبتلا به پیش فشار خون هستند بایستی به طور مداوم و ماهیانه یکبار فشار خون بدن شان را اندازه گیری کنند.

وی اضافه کرد: اگر در بین اشخاص فشار خون ۱۴ روی ۹ یا بالاتر بود حاکی از افزایش فشار خون افراد است و می طلبد که این گروه از اشخاص شیوه زندگی سالم را رعایت کنند.

 احمدیان با اشاره به اینکه درمان های درست و به موقع در کنترل فشار خون امری اساسی است، اظهار کرد: اگر این اتفاق نیفتد سکته‌های مغری افزایش می‌یابد و  مطابق آمار وزیر بهداشت سالانه ۱۰۰ هزار نفر در ایران دچار سکته مغزی می‌شوند که از این تعداد حدود  ۳۰ درصد منجر به مرگ می‌شوند و مابقی دچار فلج ناتوانی، بار بیماری‌ها و  بستری شدن در بخش آی سی یو بیمارستان‌ها شده که هزینه های سنگینی را به دنبال دارند.

وی با بیان اینکه فشار خون را باید قاتل خاموش بدانیم، گفت: سکته‌های قلبی، مغزی و نارسایی‌های کلیوی به دلیل فشار خون بالا اتفاق می‌افتد و این بیماری قاتل خاموشی است.

سکته قلبی و مغزی اولین علامت فشار خون بالا

به گفته احمدیان با توجه به اینکه اولین علامت فشار خون بالا بروز سکته قلبی و مغزی است، بنابراین هنگامی که افراد دچار استرس بالا می شوند نیازمند درمان هستند تا بالارفتن فشار خون بالا دچار سکته قلبی و مغزی و عوارض آن نشوند.

وی با اشاره به درگاه اینترنتی ورود به سایت طرح بسیج ملی کنترل فشار خون برای شهروندان اصفهان اظهار کرد: همشهریان می توانند با وارد شدن به سایت Salamat.gov.ir  و وارد کردن کد ملی و نام و تلفن و اطلاعات فردی فشار خون بدن شان را در این سامانه ثبت کنند و در صورت داشتن فشار خون ۱۲۰ روی  ۸۰ میلی متر جیوه و ۱۴۰ روی ۹۰ میلی متر جیوه افراد پیش فشار خون و پر فشار خون و در معرض ابتلا به فشار خون بالا در جامعه شناسایی می شوند.

لزوم استفاده از فشار سنج بازویی دیجیتالی

احمدیان با تاکید به اینکه در این درگاه اینترنتی امکان ثبت دوباره اطلاعات نیست، گفت: علاوه بر درگاه اینترنتی ثبت اطلاعات از طریق نصب اپلیکشین بر روی گوشی های موبایل نیز امکان پدیز است و افراد می توانند با ثبت اطلاعات فردی بر روی این اپلیکیشن فشار اول (سیستولیک یا ماکزیمم) و فشار دوم (دیاستولیک یا مینیمم) را بگیرند.

مسئول بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت اصفهان خاطر نشان کرد: فشار سنج بازویی دیجیتالی دارای استاندارد را برای گرفتن فشار خون بدن به خانواده ها توصیه می کینم. و استفاده از فشار سنج های مچی توصیه نمی شود.

احمدیان تاکید کرد: در کمپین شناسایی بیماران مبتلا به فشار خون انجام می شود و سپس ارجاع این گروه از اشخاص به پزشکان صورت می گیرد تا در مطب آمار تعداد بیماران دارای فشار خون بالا با تشخیص پزشک انجام گیرد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیماری های غیرواگیر تغذیه سالم سبک زندگی سکته مغزی سلامتی فشار خون مركز بهداشت اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۶۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم

یک اقتصاددان گفت: اگر رشد نقدینگی کنترل نشده بود، ممکن بود تورم از کنترل خارج شود و دچار ابرتورم شویم. - اخبار اقتصادی -

عباس علوی راد کارشناس مسائل پولی و بانکی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز با وقوع جنگ غزه از سال گذشته شروع شد، گفت: در آن زمان می دانستیم که این افزایش قیمت گذراست، چراکه اعلام شد ایران در ایجاد این جنگ نقشی نداشته است و با گذشت 15 روز هم قیمت دلار بازگشت. 

وی افزود: ما بعد از آن مواجهه با مجموعه‌ای از شوک‌ها همانند موج‌های دریا به صورت سریالی مواجه هستیم که غیراقتصادی بوده است و تا همین چند وقت پیش که آخرین اتفاق یعنی حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران رخ داد، شاهد التهاب در بازار بودیم که دلیل اقتصادی ندارد؛ بنابراین دیدیم که نرخ‌ها به سرعت تعدیل شد. در واقع در اینجا با موضوع اقتصادی مواجه نیستیم  بلکه مکانیزم آن از نوع انتظاراتی است.

علوی راد اظهار داشت: اقتصاد ما تحریم است و طبیعتا فعالان اقتصادی برای تامین ارز نگران می شوند و با توجه به تورم موجود، افراد برای مراقبت از منابعشان وارد عمل می شوند و دو فشار انتظاراتی از 2 کارگزار اصلی وارد می شود. یعنی این فضای ناامنی در شرایط سیاسی فعلی کشور دو گروه ذینفع نرخ ارز را تحت تاثیر قرار می دهد که شامل آن هایی که فعالیت مولد انجام می دهند و افرادی که به دنبال مراقبت از دارایی هایشان هستند می شود که نتیجه این موضوعات باعث فشار بر بازار ارز است. 

باید بار دیگر همچون گواهی سپرده 30 درصدی، نقدینگی را جذب کنیم

این کارشناس اقتصادی با ارائه پیشنهاداتی به بانک مرکزی ادامه داد: من به عنوان یک کارشناس اقتصادی در شرایطی مثل التهابات اخیر پیشنهاد می کنم بانک مرکزی باید از هر ابزاری که می تواند، استفاده کند تا مردم با اطمینان بیشتری نسبت به حفظ ارزش پولشان فعالیتی انجام دهند. به نظر من این گواهی سپرده 30 درصد را می توان با چند شرط، یک دور دیگر تکرار کرد. شرط اول این است که جابه جایی حساب در کار نباشد و کسی از این حساب برندارد و به بانک دیگری منتقل کند، بلکه سپرده جدیدی شارژ کند که این پیشنهاد برای کوتاه مدت کارساز است. 

وی افزود: بانک مرکزی باید با ابزارهای حاکمیتی که در اختیارش است، بتواند بخشی از این نقدینگی که روی بازار ارز فشار می‌آورد را جذب کند و می تواند به دید کوتاه مدت 6 ماهه روی این موضوع کار کند. من معتقدم نرخ سود برای جذب سپرده های مردم در این طرح باید به 35 درصد برسد. باید زمان های مختلف 3 ماهه، 6 ماهه و یک ساله را مدنظر قرار دهند تا افراد مختلف با درجه ریسک پذیری متفاوت، حق انتخاب داشته باشند. 

علوی راد در پایان با بیان اینکه یک متغیر بنیادین به نام رشد نقدینگی که بر نرخ ارز اثر می گذارد، به کمتر از 25 درصد که هدفگذاری بانک مرکزی بود رسیده است، اظهار کرد: اگر رشد نقدینگی کنترل نشده بود، ممکن بود تورم از کنترل خارج شود و دچار ابَرتورم شویم، البته چون در شرایطی هستیم که جامعه نمی تواند این موضوعات را لمس کند، نمی تواند ارزش کار بانک مرکزی را هم به خوبی درک کند. کنترل ترازنامه بانک ها، کاهش نرخ رشد پایه پولی و کاهش نرخ رشد نقدینگی مجموعه ابزارهایی بود که از شدت آسیب‌ها کم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟