Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@20:28:21 GMT

سرطان در کمین مزارع کردستان

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۸۴۱۸

به گزارش اکوفارس، مصطفی معروف‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بارش‌های اخیر و تغییرات دمایی در فصل بهار اظهار کرد: بارش و رطوبت زیاد همراه با کاهش دما جمعیت آفات مهاجم به محصولات کشاورزی و باغی را تا حدودی کنترل می‌کند.

وی با بیان اینکه آستانه رشد شامل دمایی می‌شود که حشره قادر به فعالیت در آن است افزود: با کاهش میانگین دما شرایط مناسب برای فعالیت آفات مهاجم به وجود نمی‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد گیاهپزشکی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه رطوبت زیاد موجب طغیان بیماری‌های قارچی می‌شود، تصریح کرد: اکنون تعدادی از باغات اطراف شهر سنندج درگیر مبارزه با بیماری‌های قارچی، باکتریایی به نام‌های سفیدک و شانکر هستند.

وی با اشاره به طغیان بیماری شانکر در مزارع کردستان عنوان کرد: سرعت تکثیر و انتقال این بیماری باغی بسیار زیاد است و به "سرطان" شهرت دارد.

معروف پور ادامه داد: شیره نباتی که در گیاهان صرف ساخت گل و میوه می‌شود با ابتلا به بیماری شانکر از تنه درخت به بیرون نشست می‌کند.

وی با بیان اینکه راه مبارزه با شانکر پیشرفته قطع بخش‌های آلوده درختان و خارج کردن آن‌ها از باغات است، خاطرنشان کرد: شانکر اجازه تشکیل حتی یک میوه را بر روی درخت نمی‌دهد و در نمونه پیشرفته آن راه مبارزه‌ای وجود ندارد.

استاد گیاهپزشکی دانشگاه کردستان گفت: یکی از موثرترین راه‌های مبارزه با شانکر پیشگیری زمستانه، در قالب طرح پیشگیری پیش بهاره است که درختان را از خطر ابتلا به این بیماری مصون نگه می‌دارد.

وی در پایان یادآور شد: نیاز است کشاورزان راه‌های پیشگیری از سرایت آفت و بیماری به مزرعه خود را از طریق مراجع علمی موجود در جامعه همچون دانشگاه و جهاد کشاورزی یادبگیرند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۸۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند

رسول سعیدیان معاون فنی جهادکشاورزی مهاباد گفت: گندم‌کاران این شهرستان با مساعد شدن شرایط آب و هوا، مبارزه با  آفت سن و علف‌های‌هرز را در مزارع خود انجام دهند.

وی اضافه کرد: کشاورزان باید هنگام مبارزه با علف‌های‌هرز به مرحله رشد گیاه و علف‌هرز توجه داشته باشند و با هماهنگی و مشورت کارشناسان جهادکشاورزی از سموم مناسب و موثر متناسب با نوع علف‌های‌هرز استفاده کنند.

معاون فنی جهادکشاورزی مهاباد گفت: با فرارسیدن زمان مبارزه علیه پوره‌سن نیز عملیات سم‌پاشی در مزارع این شهرستان با همکاری جهادکشاورزی انجام می‌شود.

سعیدیان افزود: ارائه راهکار‌هایی برای کاهش مقاومت علف‌های‌هرز به علف‌کش‌ها، معرفی سموم جدید به کشاورزان و جمع‌آوری بذر علف‌های‌هرز مشکوک به مقاومت از خدمات کارشناسان کشاورزی است.

وی به کشاورزان توصیه کرد با مراجعه به مراکز جهادکشاورزی دهستان‌ها و دریافت راهنمایی‌های فنی لازم نسبت به خرید سموم موردنیاز خود از فروشگاه‌های مجاز اقدام کرده و مزارع خود را علیه این آفت سم‌پاشی کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • مبارزه با بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • گزارش وزارت بهداشت از سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • مبارزه با  بیماری زنگ زرد غلات در ۲۶۱ هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی
  • گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سم‌پاشی شد
  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سمپاشی شد
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو